Tindakan "Kanak-kanak bukan bunga" telah menjadi salah satu yang paling berjaya dalam sejarah Rusia

Tindakan "Kanak-kanak bukan bunga", yang disertai oleh ibu bapa dan anak sekolah dari semua wilayah Rusia pada 1 September tahun ini, ternyata salah satu yang terbesar dan paling berjaya dalam sejarah Rusia.

Ini telah dinyatakan oleh wakil dana amal "Rumah dengan rumah api" Lidia Moniava.

Syarat penyertaan dalam tindakan itu agak mudah - ibu bapa diminta untuk tidak membelanjakan wang besar untuk bunga untuk pelajar pada 1 September. Daripada sejambak bunga yang mahal, mereka membeli satu bunga pada satu masa, sambil menambahkan yang mana anda boleh memberikan sejambak mewah untuk guru dari seluruh kelas.

Selebihnya wang itu, yang membuat perbezaan di antara kos satu bunga dan sebiji sejajar, telah dicadangkan untuk dipindahkan ke salah satu dana amal yang sedia ada untuk kanak-kanak sakit yang memerlukan rawatan mahal.

Tindakan itu telah diadakan di Rusia selama beberapa tahun. Tetapi sehingga tahun ini, dia memakai watak utama. Hanya kelas dan sekolah yang berasingan menyertainya.

Tahun ini, "Kanak-kanak bukan bunga" telah menjadi benar-benar All-Russian, ia telah disertai oleh beratus-ratus sekolah dari hampir semua wilayah di negara ini.

Sudah, hasil tindakan itu dianggarkan sebagai yang paling bercita-cita tinggi dan mengagumkan dalam sejarah amal Rusia. Ibu bapa dan pelajar Rusia sepenuhnya berjaya mengumpul lebih daripada 50 juta Rubel untuk kanak-kanak yang amat memerlukan cara ini.

Derma besar sedemikian, menurut wakil yayasan amal, Sehingga hari ini, para bankir, mahupun eksekutif korporat, atau pegawai-pegawai tidak melakukannya.

Ia telah memutuskan untuk menghantar jumlah ini untuk wad dana amanah untuk kanak-kanak yang tidak dapat disembuhkan "Vera". Mereka akan dibelanjakan untuk ubat-ubatan, kerusi roda, makanan perubatan yang mahal dan beberapa perkara lain yang perlu untuk hospis Rumah Anak Beacon.

Laporan terperinci mengenai setiap sen yang dibelanjakan daripada 50 juta rubel akan dibentangkan di laman web Dana "Vera".

Tindakan "Kanak-kanak bukan bunga" tidak disukai oleh semua orang. Sebagai contoh, wakil-wakil perniagaan bunga, yang ditinggalkan tanpa sekeping pai wang yang besar, bercakap dengan satu suara tentang keruntuhan tradisi zaman dahulu.

Ibu bapa dan guru, sebaliknya, menyokong tindakan itu. Para guru dengan jujur ​​mengakui bahawa 20-25 karangan bunga, yang sebelum ini diberikan pada Hari Pengetahuan, sama sekali tidak berguna kepada mereka. Sebilangan warna tidak boleh dibawa ke rumah, dan di dalam bilik darjah mereka hanya boleh dimasukkan ke dalam baldi untuk membersihkan lantai. Oleh itu, kebanyakan bunga pada hari berikutnya berubah menjadi bekas sampah.

Tahun depan, tindakan sebelum 1 September dijangka dapat lebih ramai pengikut dan menjadi berskala besar seperti beberapa inisiatif lain yang bermula dengan peristiwa kecil untuk kumpulan penduduk tertentu, sebagai contoh, Rejimen Abadi.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan