Selepas penahanan jantung selama 4 minit, wanita Inggeris melahirkan bayi yang sihat.

Kelly Evans, yang kini berusia 37 tahun, didiagnosis dengan sindrom Wolff-Parkinson-White sebagai remaja: dengan kelainan jantung ini, ada gangguan irama jantung.

Biasanya, wanita itu diselamatkan dengan senaman untuk beristirahat dan bernafas, dan bantuan perubatan tidak diperlukan, kerana gejala yang paling sering adalah denyutan jantung yang cepat, pening dan sesak nafas.

Tetapi pada minggu ke-23 kehamilan, latihan ini tidak membantu dia, dan dia kehilangan kesedaran. Suami Kelly Gareth memanggil ambulans, tetapi tidak ada kereta yang tersedia pada ketika itu, jadi sukarelawan Stephanie datang kepada mereka. Dengan bantuan defibrillator, dia dapat memulihkan kerja hati Kelly. Secara keseluruhannya, serangan jantung berlangsung selama 4 minit.

Saya terpaksa menjalani operasi di hati saya, saya berjaya menjaga kehamilan. Selepas 4 bulan, Kelly melahirkan anak perempuan Ava, penuh dan sihat.

Keluarga gembira Evans sangat ingin mencari Stephanie dan berikan banyak terima kasih kepadanya, kerana, seperti yang dikatakan Gareth, tanpa keberaniannya, profesionalisme dan tenang tidak akan ada isteri atau bayi sekarang, dan anak lelaki Bobby yang berusia dua tahun itu akan tetap tanpa mama.

Adalah baik bahawa terdapat banyak orang yang baik dan sukarelawan dalam kehidupan kita yang sering bekerja jauh lebih cekap daripada perkhidmatan bantuan khusus.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan