13 kanak-kanak dalam keluarga Amerika tunggal telah dibuli

Pendakwa Texas memfailkan tuduhan lain untuk pasangan California yang disyaki dalam membuli 13 kanak-kanak selama bertahun-tahun.

Pada pertengahan Mei tahun ini, mahkamah Texas akan mempertimbangkan kes skandal David dan Louise Turpin. Mereka menghadapi hukuman penjara seumur hidup untuk penyeksaan tidak berperikemanusiaan dan jenayah lain terhadap 13 kanak-kanak.

Suami David, yang kini berumur 59 tahun, serta isterinya, Louise, yang berusia 49 tahun, ditangkap sebulan lalu selepas pihak berkuasa menemui 13 kanak-kanak dari pelbagai peringkat umur (berusia antara 2 hingga 29 tahun) terkandung dalam keadaan mimpi buruk di rumah pasangan suami isteri.

Kanak-kanak itu kelaparan, dipukul, dan mereka dibenarkan pergi ke bilik mandi tidak lebih dari sekali setahun.

Tidak ada pendidikan sama sekali mengenai pembelajaran dan perkembangan ucapan, dan bahkan kanak-kanak yang lebih tua tidak tahu siapa polis dan apa ubat itu. Dari rumah mereka tidak dibenarkan di mana-mana sahaja. Polis menjalankan siasatan dan mendapati bahawa kanak-kanak itu hidup dengan cara ini selama bertahun-tahun.

Semua kanak-kanak dari mimpi buruk domestik dirampas, kini mereka bekerja dengan ahli psikologi segera dua pusat perubatan di California. Sejak saudara-saudaranya dibahagikan kepada institusi perubatan yang berbeza, mereka diberi komputer dengan Skype supaya mereka dapat berkomunikasi dengan satu sama lain.

Penangkapan ibu bapa, nampaknya, tidak mengganggu anak lelaki dan perempuan sama sekali. Mereka memberitahu pendakwa bahawa mereka bersedia memberi keterangan terhadap ibu dan bapa di mahkamah.

Selepas menyediakan rawatan perubatan, anak-anak diminta pergi ke pantai, ke pawagam dan ke kafe - di sana mereka tidak pernah. Kanak-kanak lebih tua berkata mereka ingin belajar dan bekerja.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan