Anak lelaki berusia 12 tahun di Peru menjadi menteri

Yesus Mamani Ramos, 12 tahun dari Peru menerima jawatan Menteri Pembangunan dan Integrasi Sosial. Budak itu diamanahkan dengan kerja yang bertanggungjawab untuk hanya satu hari.

Program sosial baru telah dilancarkan di negara ini, di mana rakyat miskin di negara ini mempunyai peluang untuk menerima pelbagai perkhidmatan dan peluang dalam pendidikan dan penjagaan kesihatan.

Sebelum Krismas, diumumkan bahawa pegawai akan memenuhi kehendak Krismas anak-anak dari keluarga miskin. Seorang budak lelaki bernama Jesus Ramos menulis surat yang dia inginkan untuk menjadi berguna kepada masyarakat dan membantu semua kanak-kanak yang, dengan kehendak nasib, mendapati diri mereka dengan situasi kehidupan yang sukar.

Menteri Pembangunan dan Integrasi Sosial semasa, Liliana La Rosa, menjawab permintaan lelaki itu. Dia hanya menjemput anak itu untuk bekerja, menyerahkan jawatannya dan memberinya peluang untuk membuat beberapa keputusan yang harus meningkatkan kualiti hidup untuk Peru yang memerlukan.

Sebelum memulakan kerja, remaja terpaksa bersumpah. Upacara itu diadakan dalam suasana yang penuh dengan kehadiran ibu bapa Yesus, serta anak-anak lain yang menyertai program sosial ini.

Liliana La Rosa

Pada hari kerja sebagai menteri, kanak-kanak itu berjaya berbuat banyak - dia mengambil bahagian dalam mesyuarat kementerian, membuat beberapa cadangan, yang orang dewasa mengambil serius.

Projek sosial yang serupa sedang dilaksanakan di Rusia. Pada bulan Disember, projek sukarelawan "Dream with me" dilancarkan, salah seorang sukarelawan yang menjadi Presiden Vladimir Putin. Sepanjang bulan lepas tahun lepas, Putin memenuhi keinginan lima kanak-kanak yang sakit serius.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan