Pembina magnetik yang bercahaya dalam gelap: jenis, kelebihan dan keutamaan pilihan

Kandungannya

Pereka magnetik, walaupun publisitinya, mungkin tidak begitu menarik untuk kanak-kanak itu kerana pengeluar ingin hadir. Apapun yang boleh dikatakan, kemungkinan kerajinan tangan yang diperbuat daripada komponen magnet sangat kurang, kerana anak-anak, yang pertama kali bertemu Lego dan analognya, biasanya sangat cepat melupakan beberapa jenis magnet. Oleh itu, syarikat-syarikat yang menghasilkan pereka magnet, harus mencipta segala macam cara untuk menarik perhatian anak-anak, dan salah satu penyelesaian terbaik untuk masalah ini adalah untuk melepaskan set yang bersinar dalam kegelapan.

Mengapa magnet, mengapa bersinar?

Terdapat banyak jenis pereka di pasaran moden, tetapi set magnetnya sangat popular. Rupa-rupanya, permintaan yang besar tidak banyak disebabkan oleh minat anak-anak sebagai keinginan ibu bapa untuk memastikan perkembangan anak mereka yang lebih pesat. Sesungguhnya, mana-mana pembina magnet adalah sangat kondusif untuk ini, kerana ia "mempromosikan" beberapa kemahiran dan kebolehan berguna.

 • Pembina magnet membangunkan keupayaan untuk dikira. Walaupun di sekolah, mereka mula belajar akaun dengan menawarkan kanak-kanak untuk mengira tidak abstrak, tetapi perkara yang agak spesifik - angka, kiub, kayu. Bekerja dengan perancang itu akan menjadi persiapan yang sangat baik untuk pelajaran matematik pertama.
 • Produk ini membantu untuk meningkatkan kemahiran berfikir dan reka bentuk kreatif. Untuk memasang kraf tertentu, ia perlu bermula dengan cara untuk melakukannya - untuk membuat algoritma tindakan masa depan dalam fikiran anda sendiri. Jika dalam set kecil direka untuk mengumpul kraf tertentu, mungkin ada arahan terperinci, maka set besar biasanya tidak sepenuhnya - anak itu harus mempunyai idea untuk melaksanakan dan cara menterjemahkan rancangan itu.
 • Pembina membangunkan tangan.. Walaupun memasang butiran pembina magnet seolah-olah seperti manipulasi yang sangat mudah, anda tidak boleh lupa bahawa mainan ini dicipta terutamanya untuk kanak-kanak prasekolah. Pada kanak-kanak zaman ini, sambungan saraf belum cukup maju, dan ia adalah amalan dengan magnet yang akan membantu mereka untuk memperoleh ketepatan pergerakan dengan lebih cepat.

Bagi pembina magnet yang diterangi, mereka dipilih hanya kerana mereka kelihatan lebih cantik, dan oleh itu mereka lebih menyukai kanak-kanak. Oleh kerana cahaya pendarfluor, kraf dari bahagian-bahagian yang sangat primitif nampaknya lebih menarik, dan oleh itu pereka boleh digunakan sedikit lebih lama, yang membayar kos ibu bapa.

Varieti

Sebagai peraturan, pereka magnet dikelaskan bukan mengikut jenis, tetapi oleh pengeluar. Biasanya tidak ada perbezaan global di antara mereka, bagaimanapun, konsep penampilan mungkin agak berbeza dan mencipta imej yang diiktiraf dengan baik.

  Batang dan bola

  Konsep paling mudah adalah satu set kayu panjang nipis, saling berhubungan dengan bola. Ia tidak mungkin untuk memasang sesuatu yang sangat sukar dari butir-butir tersebut, tetapi ia membuka ruang yang besar untuk eksperimen dengan angka geometri tiga dimensi. Majoriti jenama popular, termasuk Bornimago (satu set siri set Glow bercahaya), dan Geomag (satu siri pereka murah dan sangat berkualiti tinggi, juga dikenali sebagai Glow), dan Kribly Boo (hanya satu set, tetapi sangat besar) menangani butiran borang ini.

   Cornimago
   Geomag
   Kuat sekali

   Bentuk geometri

   Pereka seperti itu sering disebut "Magformers" kerana dia menjadi terkenal terima kasih kepada syarikat Magformers. Konsep di sini kelihatan berbeza: bahagian-bahagiannya saling berkaitan, dan pada masa yang sama mereka tidak kelihatan seperti batang dan bola yang berasingan, tetapi sebagai angka geometri yang sudah siap - segi empat, segitiga, rombus. Di satu sisi, lebih mudah untuk membuat angka kompleks dari bahagian-bahagian tersebut, di sisi lain, kehadiran bahagian-bahagian tertentu dalam set berasingan membolehkan anda mengumpulkan kraf tangan yang agak rumit yang jauh dari geometri remeh.

   Produk asalnya agak mahal (sekurang-kurangnya beberapa ribu Rubles), tetapi berjaya menjadi terkenal, walaupun telah dinyalakan walaupun dalam siri animasi yang popular: ia ditunjukkan dalam episodnya "Fixiki" dan "Smeshariki". Akibatnya, sejumlah besar cita-cita Cina pada harga yang lebih rendah telah disediakan, antaranya Mag Building atau 3D Xinbida dapat dibezakan dengan lebih baik.

   Magformers
   Bangunan Mag

   Set tematik

   Syarikat SmartMax telah membentangkan setakat ini pereka magnetik yang sangat jarang berlaku, yang terdiri daripada bahagian-bahagian yang boleh dipercayai dari mana anda boleh memasang, sebagai contoh, kereta atau kapal terbang.

   Mainan sedemikian akhirnya kelihatan masuk akal, tetapi sihirnya sangat bergantung pada kehadiran bateri, kerana di sini pengeluar telah menolak menggunakan bahan pendarfluor.

   Bagaimana untuk memilih?

   Nampaknya pilihan pereka magnet bercahaya tidak begitu hebat, tetapi di sini anda boleh membuat kesilapan dengan pilihan. Untuk mengelakkan ini, beri perhatian kepada beberapa perkara yang jelas:

   • kanak-kanak yang mana pereka bentuk apa-apa jenis dibeli sekurang-kurangnya sedikit untuk terlibat dalam mereka bentuk, tetapi walaupun dalam kes ini, mereka yang dapat mengumpul barang-barang menarik untuk kanak-kanak - kereta untuk budak lelaki, istana yang hebat untuk kanak-kanak perempuan -
   • kerana pilihan jatuh pada struktur bercahaya, perlu memastikan bahawa sinarnya kelihatan walaupun pada waktu senja, kerana jika tidak, mungkin akan membeli set biasa, jika anak itu masih tidak melihat cahaya;
   • Petunjuk masa yang disyorkan pada pakej bukan merupakan cadangan yang ketat, kerana setiap kanak-kanak berkembang pada kelajuan yang berbeza, tetapi sekurang-kurangnya kira-kira memberi tumpuan kepada apa yang ditulis adalah berbaloi;
   • agar tidak takut untuk keselamatan anak anda, set itu hanya perlu dibeli daripada vendor yang dipercayai dan hanya pengeluar terkenal, tetapi tidak malu untuk menuntut sijil-sijil yang berkualiti, kerana jumlah kesilapan hanya tumbuh setiap tahun;
   • sangat sering, penunjuk kualiti pereka bercahaya magnet adalah harganya, oleh itu biasanya disyorkan untuk tidak menjimatkan wang dan untuk membeli walaupun mahal, namun terbukti pengeluar Amerika dan Swiss, sambil membelanjakan wang ke atas barangan Cina selalu menjadi risiko tertentu;
   • Penunjuk penting tentang kualiti pereka magnet juga kekuatan magnet, kerana ia bergantung pada seberapa baik kraf yang dipasang dan sama ada ia dapat digunakan sebagai mainan berasingan.

   Diskaun saiz yang luar biasa pada "produk asli pengeluar terkenal" dan dijual di Internet di laman web yang tidak diketahui - ini adalah hampir tawaran yang dijamin untuk membeli palsu, yang kualiti pasti akan menghasilkan asal.

   Mengenai apa yang boleh dilakukan dari pembina magnet, lihat di bawah.

   Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

   Kehamilan

   Pembangunan

   Kesihatan