Pereka magnetik Smartmax dari Bondibon

Kandungannya

Pereka magnetik untuk ibu bapa banyak lagi masih menjadi kebaharuan, jadi setiap pengeluar yang menghormati diri dapat menawarkan konsep sendiri seperti mainan yang berkembang kepada pengguna. Salah satu syarikat terkenal yang menghasilkan set magnet, ialah Bondibon.

Apa itu?

Pembina magnet Smartmax Bondibon terdiri daripada dua jenis utama - tongkat dan bola, dengan bantuan yang pertama disambungkan kepada satu sama lain. Tidak seperti pereka yang lain dengan butiran yang sama, tongkat di sini boleh berbeza-beza, dan setiap set tidak difokuskan pada pemasangan bentuk geometri abstrak, tetapi untuk mewujudkan kraf permainan yang agak spesifik, mewakili minat yang praktikal untuk kanak-kanak itu.

Saiz setiap butiran adalah seperti anak-anak yang belum dewasa, apabila semua orang ingin diseret ke dalam mulut mereka, hanya tidak boleh menelan unsur perancang - mereka terlalu besar untuk itu. Pemaju, mencipta penguasa, cuba melakukan segala-galanya supaya dunia dapat menjadi tarikan magnetik dunia yang menarik.

Untuk melakukan ini, mereka memutuskan dalam amalan untuk menunjukkan semua ciri medan magnet.

 • Semua butiran set dibuat dalam warna-warna terang.supaya kanak-kanak itu mengingati mereka lebih cepat, dan unsur-unsur warna sejuk mempunyai tiang utara, dan unsur-unsur warna hangat - selatan. Oleh kerana hanya bertentangan menarik, kanak-kanak segera belajar bukan sahaja kebenaran ini, tetapi juga warna yang dimiliki kumpulan mana.
 • Untuk menyambungkan bahagian-bahagian warna yang sama atau warna yang berbeza dari kumpulan yang sama, bola logam digunakan, manakala unsur-unsur yang bertentangan dapat disertai tanpa penyertaan mereka. Seorang kanak-kanak belajar bahawa besi tertarik kepada mana-mana tiang magnet., dan bahkan yang tidak serasi boleh digabungkan, jika anda mencari titik sambungan yang betul.
 • Daya tarikan magnetik, seperti banyak kuasa lain di bumi, boleh mempunyai penggredan tertentu. Dalam pembina Smartmax, bahagian yang lebih besar mempunyai daya tarikan yang lebih besar daripada yang kecil dan dapat mengangkat berat yang lebih penting. Jadi kanak-kanak akan dapat memahami bahawa adalah mungkin untuk meningkatkan tindakan bukan sahaja dalam kuantitatif tetapi juga peningkatan kualitatif dalam cara

Dengan semua kebaikan, terdapat kekurangan. Pertama sekali, kosnya tinggi. Di samping itu, walaupun pereka ini, yang dicirikan oleh ketahanan yang semakin meningkat, kanak-kanak dapat memecahkan, jadi persoalan tentang kelayakan seperti mainan mahal masih terbuka.

Mereka juga mengkritik perancang untuk tempoh penggunaan yang singkat, kerana anak-anak hanya dalam beberapa tahun mengatasi mainan.

Set asas

Apabila kanak-kanak masih kecil, sukar bagi dia untuk memasang kraf lengkap, dan lebih mudah bermain dengan kira-kira butiran yang sama. Sebagai pengalaman pertama, syarikat hanya menawarkan untuk membeli pereka mudah, di mana tidak ada butiran khusus - apa yang dipanggil set asas yang hanya membiasakan kanak-kanak dengan sifat-sifat magnet, menjadikannya mustahil untuk mengumpul sesuatu yang sangat artistik.

 • 25 bahagian - Ini adalah yang paling sederhana dari semua set, terdiri daripada 12 batang sederhana dan 4 panjang, serta 9 bola. Semua bola berwarna kelabu metalik, manakala batangnya sama rata dibahagikan kepada empat warna - biru, hijau, kuning, dan merah. Apa-apa yang lebih kompleks daripada bentuk geometri tidak boleh dipasang dari pembina sedemikian.
 • 36 bahagian - ini adalah penambahan sedikit kepada pembina sebelumnya.Semua jenis bahagian yang diterangkan di sini sedikit lebih besar, tetapi komponen yang sama sekali baru muncul - rod melengkung bersaiz sederhana dalam jumlah empat keping. Bilangan warna juga semakin meningkat, walaupun ungu dan oren berkadaran secara kecil-kecilan berbanding dengan mana-mana bayangan lain.
 • 42 butiran - ini, cukup aneh, sedikit regress, kerana tidak ada lagi butiran bengkok di sini. Sebaliknya, pengeluar menambah batang lurus, kedua-duanya sederhana dan panjang.

Sekali lagi, tidak ada yang lebih rumit daripada angka tiga dimensi mudah, bagaimanapun, ia menjadi mungkin untuk meningkatkan saiz dan menjadikannya lebih kompleks dari segi pemasangan.

Sekiranya kanak-kanak tidak mempunyai penyepit yang cukup dari set, atau sesetengah daripada mereka berjaya memecahkan, menyebabkan minat bayi yang luar biasa, anda boleh membeli set tambahan yang terdiri daripada sejumlah kecil bentuk dan saiz tertentu - ini boleh menjadi tongkat atau bola.

Set "Tripod" kelihatan agak luar biasa, yang, pada dasarnya, menyelesaikan tugas yang sama seperti mana-mana set utama, tetapi mempunyai bentuk butiran yang sedikit berbeza. Seperti namanya, di sini semua elemen menyerupai katapel, berkat bentuk geometri yang dipasang pada penampilan yang luar biasa.

Kit yang dipanggil "aerobatik" merujuk kepada utama, tetapi terdapat butiran khusus yang cukup. Intinya adalah untuk memasang sokongan dengan slaid, di mana kereta mainan boleh slaid, serta dipasang dari bahagian-bahagian pereka.

Set khas

Bondibon juga mempunyai pereka sedemikian, yang apabila dipasang, nampaknya menjadi mainan yang mantap - ini dengan baik membezakan syarikat dari begitu banyak pesaing yang tidak dapat menawarkan apa-apa yang lebih bijak daripada geometri mudah. Sesetengah kit Smartmax khas perlu diserlahkan sebagai permintaan tinggi oleh pengguna.

 • "Istana Bunga" pastinya akan menjadi hadiah yang baik untuk seorang gadis kecil. Pada dasarnya, set kelihatan hampir sama dengan yang utama, bagaimanapun, ini telah ditambah dengan panel yang meliputi gambaran keseluruhan, dan beberapa butiran dalam bentuk bunga, yang memungkinkan untuk menghiasi struktur yang dipasang.

"Sweet Home", "Energy Flower" dan "Flowers Funny" - ini adalah beberapa set yang serupa yang pasti menarik bayi.

 • "Teknologi yang berkuasa" Lebih sesuai untuk seorang budak lelaki yang akan terpesona dengan kemungkinan memasang peralatan pembinaan pelbagai dan pelbagai. Ia mempunyai banyak bahagian khusus: 6 set roda, 3 jenis teksi dan 3 kaki, baldi, tangga dan banyak lagi. Perkhidmatan Penyelamat, Pengangkutan, Avtotekhnika dan Ekspres mencukupi meneruskan garis "teknik" untuk kanak-kanak lelaki.
 • "Projek Angkasa" - Ini adalah satu set bagi kanak-kanak lelaki yang bosan bermain mainan di lantai dan mahu mereka "terbang". Konsep ini kelihatan agak luar biasa, kerana hasilnya bukan hanya kapal angkasa, tetapi juga peralatan khas untuk pembinaannya.
 • "Bangunan terang" Ia sangat menyerupai set utama yang sedikit diperbesarkan, tetapi berbeza dengan ciri ciri - kehadiran lampu belakang. Daripada banyak bahagian, hanya dua yang bersinar, tetapi ini juga menjadikan mainan lebih menarik pada waktu petang. Set ini bukan satu-satunya yang bercahaya, tetapi hanya yang paling mudah.
 • "Zoo safari pertama saya" membolehkan bayi lebih dekat dengan haiwan Afrika atau membuat raksasa sebenar, menggabungkan butiran haiwan yang berbeza dalam satu mainan.

Set ini ditumpukan kepada kanak-kanak termuda - ia boleh digunakan dari berumur 1 tahun.

Ulasan menunjukkan bahawa pereka sedemikian seperti hampir semua kanak-kanak, jadi mereka menikmati penghormatan yang patut dari ibu bapa mereka. Aduan tertentu, kecuali mungkin kos yang banyak set melebihi seribu rubel, secara umum, pengguna bersetuju bahawa pengilang memberikan kualiti yang baik untuk meminta wang tersebut.

Dalam video seterusnya, lihat kajian video mengenai pereka magnet Smartmax dari Bondibon.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan