Bagaimana untuk memilih pereka magnet untuk kanak-kanak perempuan?

Kandungannya

Pereka magnetik muncul di pasaran tidak lama dahulu, tetapi selama beberapa tahun mereka berjaya mendapat pengiktirafan penuh sebagai mainan pendidikan yang mudah dan menarik untuk kanak-kanak yang berumur berbeza. Tetapkan pada magnet, seperti kebanyakan jenis pereka, direka terutamanya untuk kepentingan kanak-kanak lelaki atau kanak-kanak yang netral. Walau bagaimanapun, ramai ibu bapa ingin memilih kit yang sesuai untuk gadis itu.

Pilihan produk tersebut lebih sederhana, tetapi jika anda mendekati pembelian dengan penuh tanggungjawab, anda boleh memilih pilihan yang sangat baik.

Bagi yang kecil

Oleh kerana pembina magnet terkenal kerana sambungannya yang sangat mudah dari bahagian, ia praktikal tidak mempunyai had umur. Walau bagaimanapun, pakar masih tidak mengesyorkan membeli produk tersebut kepada kanak-kanak di bawah umur 1 tahun. Pada masa kanak-kanak, kanak-kanak hanya tidak mempunyai motilitas tangan yang cukup untuk mengumpul apa-apa. Tetapi untuk kanak-kanak berumur 1-3 tahun, satu set itu akan menjadi salah satu penyelesaian terbaik. Dia akan membenarkan kanak-kanak itu membina pelbagai komposisi dan mengenali kesan menarik magnet.

Pereka magnetik untuk kanak-kanak sehingga 3 tahun, seperti mainan lain, biasanya tidak diklasifikasikan oleh jantina (mereka tidak menonjolkan ciri-ciri budak lelaki atau perempuan). Dalam erti kata lain, ibu bapa boleh memilih dengan yakin mana-mana set yang disyorkan untuk kanak-kanak zaman ini. Ia pastinya terdiri daripada kayu magnet neutral dan bola logam yang saling berhubungan. Daripada pengilang-pengilang yang terkenal produk tersebut harus menyerlahkan jenama Smartmax dan Kribly Boo.

Cadangan mengenai pembungkusan mengatakan banyak kepada pengguna, tetapi ibu bapa anak-anak muda diwajibkan untuk mengesahkan secara bebas bagaimana butiran set sesuai dengan usia yang dinyatakan.

Pertama sekali, anda perlu memikirkan keselamatan bahan-bahan yang digunakan. Sudah tentu, tidak mustahil untuk menilai keramahtamahan alam sekitar plastik, jadi anda boleh meminta penjual mengenai sijil keselamatan.

Apabila memilih, anda harus menilai kualiti produk pembuatan. Bahagian-bahagian tidak sepatutnya mempunyai ujung runcing, apatah lagi kecacatan mekanikal. Akhir sekali, anda perlu memberi perhatian kepada saiz bahagian. Mereka mesti cukup besar supaya mereka tidak boleh ditelan, diletakkan di dalam hidung atau di telinga, yang sering dicuba oleh anak-anak.

Selain itu, Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada pengeluar dan kedai runcit yang terbukti. Keperluan berkualiti tinggi memberi kesan kepada kos kit tersebut. Walau bagaimanapun, ia tidak menjimatkan keselamatan bayi.

Untuk kanak-kanak prasekolah

Dengan umur, kanak-kanak berkembang dan memerlukan tugas-tugas yang lebih dan lebih kompleks, yang mempengaruhi ciri mainan. Bagi kanak-kanak berumur 5-7 tahun, set pereka pada magnet mungkin sudah berbeza dengan jantina. Walaupun perbezaannya tidak begitu jelas, dan set magnet yang paling neutral, pilihan model yang tersedia agak berkembang.

Pembina magnet secara tradisional dianggap plastik, tetapi perusahaan Genii Creation menghasilkan versi kayu dari set ini. Kit ini sesuai untuk memasang taman permainan mainan atau struktur bagus lain dengan pembinaan mudah. Pilihan ini sesuai untuk kedua-dua lelaki dan perempuan, kerana ia tidak mempunyai orientasi seksual yang jelas.

Produk pengeluar sangat dihargai kerana kesederhanaan pemasangan ekstrim dan keupayaan untuk meletakkan mainan lain dalam "rumah" siap.Mereka mengkritik set yang agak jarang, dan satu-satunya kelemahan adalah kos yang tinggi. Produk jenama tidak terdapat di semua kedai dan tidak mempunyai rakan Cina yang murah.

Masa pereka Smartmax yang disebutkan di atas belum diluluskan, walaupun sudah tiba masanya untuk memilih set yang lebih rumit. Jika bayi sudah mempunyai set paling mudah jenama ini, anda boleh membeli set yang merangkumi unsur-unsur dalam bentuk kelopak bunga. Juga dijual adalah satu set "Istana Bunga", yang termasuk bukan sahaja kelopak, tetapi juga unsur-unsur utama. Sebagai alternatif, anda boleh membeli satu set "Home Sweet Home", yang direka untuk membina rumah (untuk ini terdapat tingkap dan pintu).

Tidak seperti pereka terdahulu, membeli Smartmax lebih mudah. Ia dijual di hampir semua kedai kanak-kanak dan kos kurang sedikit. Satu lagi bonus bagus adalah saling melengkapi antara semua set jenama ini. Dari analog, anda boleh memilih Swiss Geomag berkualiti tinggi dengan butiran yang lebih kecil, yang sesuai untuk kanak-kanak dari 5-6 tahun (tetapi bukan untuk kanak-kanak yang lebih muda). Pengilang ini sering menghasilkan pereka yang bersinar yang suka kanak-kanak perempuan.

Dari zaman prasekolah, jubin pereka pengeluar Magformers yang sangat popular juga boleh didapati untuk kanak-kanak. Jenama begitu banyak permintaan bahawa ia sudah mempunyai banyak rakan Cina yang lebih murah. Antaranya pilihan yang agak berkualiti (Mag Bangunan dan lain-lain), dan produk tidak begitu tinggi.

Bahagian standard kelihatan seperti bentuk plastik plastik berongga dalam warna yang berbeza. Walau bagaimanapun, untuk bayi umur prasekolah, seperti "Puteri Set" juga dibebaskan, yang membolehkan anda memasang istana penuh untuk seorang puteri kecil. Walaupun asalnya mahal, tetapi satu set berpuluh-puluh butiran sangat menarik. Di samping itu, di kedai anda boleh dengan mudah mencari pereka yang sama pada harga yang lebih berpatutan.

Untuk umur sekolah rendah

Selepas bersekolah, kanak-kanak menjadi semakin berminat dalam pilihan pemasangan kompleks. Selalunya mereka melihat pereka tidak lagi sebagai permainan, tetapi sebagai proses menarik untuk membuat sesuatu yang menarik. Kerumitan dan kemusnahan yang agak tinggi dari artikel buatan tangan datang ke hadapan. Oleh itu, pereka magnet secara beransur-ansur meresap ke latar belakang, memberikan cara untuk menyekat set.

Walau bagaimanapun, untuk pencinta bahagian magnetik yang tepat, kit yang sesuai juga wujud. Mereka diwakili dalam koleksi kebanyakan pengeluar yang disebutkan di atas.

Untuk pemodelan istana, sebagai contoh, beberapa pereka yang serasi bersama pengeluar yang sama boleh digunakan. Perkara utama ialah sekurang-kurangnya seorang daripada mereka harus memasukkan butir-butir khusus dalam bentuk tingkap, pintu, balkoni dan bumbung.

Bagi perempuan usia sekolah perlu memilih set dengan banyak butiran. Walau bagaimanapun, perlu mengambil kira jenis kanak-kanak itu. Pelajar sekolah yang aktif dan gelisah tidak mungkin menikmati hadiah itu, kerana perhimpunan itu akan mengambil banyak masa. Di samping itu, perhimpunan yang kompleks melibatkan tahap perkembangan mental yang tinggi. Oleh itu, jika kanak-kanak itu tidak menunjukkan banyak minat dalam reka bentuk, anda tidak sepatutnya membeli set itu.

Pembina magnetik besar untuk memasang kunci dijual di mana-mana kedai kanak-kanak. Mereka juga mudah dicari di Internet, tetapi perlu diingat bahawa Oleh kerana bahagian-bahagian tertentu, kit dari pengeluar yang berbeza biasanya tidak serasi antara satu sama lain. Walaupun satu set besar mungkin cukup untuk permainan yang menarik.

Istana yang dipasang itu boleh digunakan sebagai "tempat tinggal" untuk anak patung. Dan dalam proses membina seperti "kediaman", bayi akan dapat mengembangkan beberapa kemahiran yang berguna (imaginasi, fantasi, pemikiran ruang, penyelarasan pergerakan, dan juga pola pikir analitis). Satu set dengan banyak butiran adalah baik dan membolehkan beberapa fleksibiliti dalam pemodelan.

Dari unsur-unsur yang anda dapat mengumpul bukan sahaja apa yang dimaksudkan untuk mereka, tetapi juga cuba membuat sesuatu yang asli.

Anda akan mempelajari lebih lanjut mengenai pembina magnet untuk kanak-kanak perempuan dalam video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan