Pereka magnetik "Magnikon"

Kandungannya

Pereka magnetik pada tahun-tahun kebelakangan ini dianggap sebagai salah satu hadiah pendidikan terbaik untuk anak usia prasekolah. Kanak-kanak seperti hadiah ini, kerana bagi mereka daya tarik magnet antara bahagian-bahagian individu nampaknya sihir, dan perhimpunan tidak menimbulkan kesulitan, kerana unsur-unsur itu secara harfiah "melekat bersama" apabila dipersembahkan satu sama lain. Pada masa yang sama, kit asing maju seperti Magformers mampu jauh dari setiap keluarga, begitu ramai orang memberi perhatian kepada rakan-rakan Rusia dan Cina, kos yang lebih murah. Salah satu pengeluarnya ialah Magnikon.

Mengenai pengeluar: kelebihan dan kekurangan

Mereka yang sentiasa gembira untuk menyokong pengeluar domestik perlu kecewa: bertentangan dengan nama Rusia, yang merupakan singkatan asas nama "pereka magnet", pengeluaran sepenuhnya terletak di China.

Dan walaupun syarikat tersebut didaftarkan secara rasmi di Rusia dan mempunyai semua sijil yang relevan, ulasan yang banyak menunjukkan bahawa kit masih terdiri daripada bahagian Cina, tetapi kosnya sebagai domestik: set individu boleh menelan belanja 5-6 ribu ringgit. Ini, sememangnya lebih murah daripada Magformers yang asal, tetapi orang yang berpengetahuan pasti akan membeli produk yang sama di Aliexpress lebih murah, dan lebih baik lagi.

Perbandingan dengan Magformers, dengan cara ini, dalam kes ini sangat sesuai, kerana pengeluar ini cuba menyalin pereka Amerika. Bukan sahaja prinsip reka bentuk dan bentuk bahagian, tetapi juga set khusus sering sekali mengulangi analog yang lebih mahal.

Di satu pihak, ini bagus, kerana jenama asal menyediakan banyak kelebihan untuk pembangunan kanak-kanak.

  • Pereka sedemikian memberikan kesan komprehensif. Mereka membantu membangunkan pemikiran ruang dan menyumbang kepada pencarian penyelesaian yang tidak jelas, membangunkan kemahiran kreatif, menyumbang kepada latihan ingatan, kecerdasan dan pemikiran logik.
  • Keterlaluan bahagian membolehkan walaupun dalam kes set tematik untuk menyimpang dengan kuat dari tema yang ditetapkan oleh pemaju. Setiap kanak-kanak mendapat peluang untuk mencipta mainan sempurna dari impiannya.
  • Pengeluar menjaga kepraktisan., menawarkan kit untuk kanak-kanak yang berumur berbeza, termasuk bayi yang tidak pernah bertukar setahun. Pakej terbuat dari dua jenis: kertas mudah dan murah atau plastik yang lebih dipercayai, sesuai untuk simpanan jangka panjang dan pengangkutan.
  • Wakil-wakil syarikat itu mendakwa bahawa untuk pengeluaran pereka mereka digunakan secara eksklusif bahan mentah yang selamat tidak menimbulkan bahaya kepada kanak-kanak itu.

Walau bagaimanapun, ia tidak semestinya bernilai dipesona. Berdasarkan ulasan, pengguna bersukacita dengan pembelian yang berjaya hanya pada saat pertama, dan kemudian mula menyedari bahawa bahagian-bahagian yang sama dalam penampilan tetapi masih berubah menjadi lebih rapuh. Sesetengahnya tidak mempercayai sijil Rusia, mereka juga keliru dengan hakikat bahawa terdapat hanya satu kedai syarikat di dalam syarikat yang semestinya berjaya.

Akhirnya, netizens yang berpengalaman menunjukkan bahawa walaupun Magnikon jauh lebih murah daripada yang asal, untuk wang yang sama seseorang boleh membeli seorang pereka yang baik di China dengan banyak butiran.

Model popular

Apa yang masih kekurangan Magnikon adalah pelbagai set yang sepatutnya, kerana ia selalu mengambil masa tertentu untuk menyalin asal. Walau bagaimanapun, terdapat banyak yang boleh dipilih, dan ia berbaloi untuk membezakan, jika tidak set berasingan, sekurang-kurangnya kumpulan set.

  • Pereka untuk yang terkecil Mereka menawarkan konsep yang agak luar biasa di mana setiap perincian adalah rattle dalam dirinya sendiri. Seperti yang sepatutnya dalam kes kanak-kanak yang begitu muda, semua butirannya sedikit bertambah, sementara mereka boleh dibawa bersama dengan anda ke bilik mandi. Set ini dibezakan oleh kecerahan unsur dengan skala warna kecil, yang akan menarik perhatian bayi. Pada musim panas tahun 2018, kos set itu 800-1300 Rubles.

Butiran, jika perlu, boleh dibeli untuk menjaga kepentingan reka bentuk, walaupun untuk anak yang telah dewasa.

  • Item tambahan yang dijual dalam lepuh, membolehkan anda mengubah set permulaan bentuk geometri primitif menjadi sesuatu yang lebih. Anda boleh membeli sebagai segitiga remeh, segi empat dan rombus, dan roda dengan pangkalan roda, lelaki dan hanya elemen bentuk yang lebih rumit. Peningkatan pereka lama seperti ini akan menelan kos 400-650 rubel untuk ibu bapa.
  • Set tematik, bertentangan dengan konsep standard pembina magnet, memberi tumpuan kepada pemasangan sesuatu yang spesifik, walaupun butirannya boleh digunakan bukan hanya untuk maksud yang dimaksudkan. Ia tidak lagi menjadi masalah untuk membina rumah boneka, istana atau istana, semuanya boleh digabungkan dengan mainan sepenuhnya bebas daripada pereka. Teknik ini juga diwakili dalam kepelbagaian yang betul: di sini rover bulan, dan robot, dan juga kereta api pada bateri! Bergantung pada bilangan bahagian, hadiah itu akan menelan belanja keluarga 2-8 ribu rubel.

Anak lelaki akan sangat berminat dalam siri yang dipanggil "Barboskiny" - ini adalah di mana pereka lelaki utama dari yang diterangkan di atas dimasukkan.

  • Jika anda tidak mahu memilih mana-mana set, dan belanjawan membolehkan anda membeli bersyarat "sekaligus" bersyarat untuk anak anda, anda harus memberi perhatian kepada Kit Lanjutandi mana terdapat banyak butiran dan mereka dibentangkan dalam pelbagai bentuk maksimum. Terdapat kedua-dua bentuk geometri standard, dan roda atau butiran khusus lain untuk pembinaan kraftangan yang agak spesifik. Terdapat satu set, termasuk huruf abjad Rusia!

Kos pereka maju bermula pada 5 dan boleh mencapai 10-12 ribu Rubles, tetapi kerana banyaknya unsur pengambilalihan itu mungkin praktikal jika keluarga mempunyai sekurang-kurangnya dua anak tentang usia yang sama dan hobi yang sama.

Dalam video seterusnya, lihat kajian dan pemasangan model pereka magnet "Magnikon".

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan