Magformers Magnetic Constructors

Kandungannya

Pereka magnet kanak-kanak Magformers baru-baru ini menjadi semakin popular, secara beransur-ansur mula bersaing walaupun dengan Lego yang terkenal. Malah pencipta kartun yang popular telah menunjukkan pembina ini dalam ciptaan mereka: sebagai contoh, satu set jenis ini boleh dilihat di Smeshariki yang terkenal. Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan ibu bapa, pereka jenis ini masih menjadi misteri, sebab yang merupakan kemunculan kit baru di pasaran.

Apakah itu dan apa kelebihannya?

Magformers begitu terkenal kerana menjadi salah satu pereka magnet pertama di dunia. Butiran dalam satu set itu saling terhubung: mereka bahkan tidak dilengkapi dengan paku dan alur, kerana bersama-sama mereka dipegang oleh daya tarik magnetik. Ini bukan hanya satu tugas yang sangat mudah untuk yang termuda, tetapi juga meningkatkan minat mereka dalam permainan, kerana hubungan yang tidak dapat dilihat dalam pemahaman kanak-kanak itu seolah-olah menjadi unsur semacam sihir.

Secara luaran, butiran kelihatan cantik bersahaja. Dalam set paling asas 6, 14, atau 20 unsur, ia bentuk bentuk geometri rata bentuk mudah: segi tiga, kuasa dua, dan rombus, masing-masing mempunyai slot di tengah untuk memegang lebih mudah.

Di dalam kes plastik yang mantap kuat (8 kali lebih kuat daripada biasanya) magnet neodymium, kerana sambungannya jauh lebih boleh dipercayai daripada model jenama bersaing. Fakta ini membolehkan dalam kes set besar 144, 200 atau 258 bahagian untuk membina struktur yang besar, terutama kerana untuk itu set pengeluar tidak terlalu malas untuk membuat unsur-unsur bentuk yang lebih kompleks.

Harus diingat bahawa magnet di dalam unsur-unsur bebas berputar, jadi semua butir-butirnya saling berkaitan seperti yang diperlukan oleh kanak-kanak.

Kerana kesederhanaan bentuk bahagian dan kaedah sambungan seperti satu set sesuai walaupun untuk kanak-kanak yang sangat muda. Geometri yang mudah menetapkan sehingga 26-28 bahagian biasanya sesuai untuk kedua-dua lelaki dan perempuan, manakala yang terdiri daripada sekurang-kurangnya 30-32 komponen sering mengandungi unsur-unsur tertentu yang diperlukan untuk memasang kraf tertentu.

Yang terkecil dengan bantuan Magformers mengembangkan kemahiran motor tangan, anak-anak prasekolah mempunyai peluang untuk mendapatkan bantuan visual pada geometri tiga dimensi dan pada masa yang sama menilai kemungkinan tarikan magnetik. Ibu bapa juga akan menyukai set ini: menyebabkan minat yang tulen dalam kanak-kanak itu, dia adalah persaingan yang serius kepada hobi "berbahaya" dalam bentuk alat moden.

Sekiranya saya membeli rakan-rakan yang lebih murah?

Sejak saat ini, idea asli yang tidak baik diabaikan oleh pengilang Cina yang menawarkan kos rendah bagi pengeluaran mereka sendiri, konsep Magformers juga tidak unik. Ramai ibu bapa mengesyorkan untuk membeli kit dari Bangunan Mag, Magical Magnet, atau firma Cina yang tidak diketahui sepenuhnya yang tidak peduli untuk menandatangani kerja mereka walaupun dalam bahasa Latin. Dihasilkan dan ditetapkan, ditandatangani dengan cara yang sama seperti asal, tetapi sebenarnya mereka tidak.

Harus diingat bahawa tidak semua ulasan produk tersebut adalah negatif. Seseorang yang telah mengalami asal dan palsu dalam tindakan tidak mungkin mengatakan bahawa mereka adalah sama dalam kualiti, tetapi sebenarnya harga pembelian dikurangkan dua hingga tiga kali, ia benar-benar kelihatan menguntungkan bagi banyak orang.

Dalam kes ini, adalah perlu untuk memilih semua yang sama dengan sangat teliti, kerana palsu adalah kualiti yang sangat baik, dan agak biasa-biasa saja. Magformers sendiri diramalkan menentang pembelian salinan sedemikian, menunjukkan beberapa kelemahan mereka. Antara hujah syarikat adalah kualiti palsu yang tidak dapat diterima, yang dibezakan oleh plastik kurang tahan lama, yang tidak selalu selamat dari sudut pandangan alam sekitar, serta magnet tetap dan lemah yang tidak boleh dipercayai.

Selain kerapuhan, pembelian itu juga merupakan peningkatan risiko masalah kesihatan, kerana plastik, pecah, meninggalkan tepi tajam yang robek, dan magnet yang jatuh dari bahagiannya agak kecil sehingga dapat ditelan.

Sehingga pengguna yang hanya ingin yang terbaik untuk anak-anak mereka mempunyai peluang untuk membezakan kualiti dari kualiti yang buruk, Syarikat yang menghasilkan Magformers sebenar, menawarkan untuk memberi perhatian kepada tanda-tanda yang membezakan produk asli dari tahap kualiti yang tidak dapat diramalkan.

  • Pembekal analog murah cuba menjimatkan segala-galanya, kerana perbezaannya kelihatan dengan kemunculan pakej. Kotak asal sentiasa sangat kemas dan bergaya, dengan tulisan Magformers Original di atasnya. Dan walaupun tidak sukar untuk menipu prasasti ini, jika tidak ada, itu berarti bahawa penciptaan penciptaan itu tidak mencobanya.
  • Hampir semua set asal, kecuali siri XL Cruisers, setiap detail dihiasi dengan relief Magformers. Nampaknya terperinci yang tidak ketara, tetapi syarikat-syarikat yang menghasilkan palsu hanya tidak mempunyai cukup wang dan keinginan untuk mencipta semula asalnya dengan berhati-hati.
  • Magformers - seorang pereka mahal yang priori. Harga yang tinggi adalah kerana kualitinya, tetapi oleh sebab itu, sebarang diskaun 40-50% daripada kos tidak termasuk. Sebuah kedai yang baik boleh menawarkan pengguna diskaun kecil sebanyak 5-10% untuk apa-apa sebab, tetapi palsu di bawah nama asli berjaya dijual pada diskaun 60-80% atau lebih, yang merupakan tanda jelas dari asal Cina.
  • Cara terbaik untuk menjamin keaslian produk adalah untuk mempercayai hanya penjual yang dipercayai. Kedai kanak-kanak besar, tanpa mengira sama ada mereka bekerja di Internet atau berhubung langsung dengan pengguna, tidak akan merosakkan reputasi mereka dan menawarkan pelanggan produk yang berkualiti yang diragui. Sekiranya laman web yang dijual dengan harga "asli" yang unik kelihatan seperti satu hari yang jelas, kita berhadapan dengan palsu palsu.

Model popular

Pelbagai pereka Magformers mengagumkan imaginasi pelbagai besar, terutamanya kerana lebih banyak lagi kit baru sentiasa dibebaskan. Set yang paling popular sepatutnya mempertimbangkannya dengan lebih terperinci, kerana ia sentiasa lebih baik untuk bermula dengan apa yang diperlukan.

  • Untuk yang paling kecil, set 14 jenis Tetingkap Asas sesuai, sebahagiannya meniru tingkap telus. Walau bagaimanapun, ramai ibu bapa sengaja kehilangan tahap kerumitan ini kerana kos yang tinggi dan minat yang agak rendah terhadap pereka tersebut. Sebagai alternatif multivariat, anda boleh membeli Kawan Kecil. Pengilang mendakwa bahawa semua 20 bahagian anda boleh mengumpul 12 haiwan yang berbeza.
  • Jika kanak-kanak itu kecil dan dia adalah seorang keluarga, set yang agak kecil sudah cukup untuknya bermula. Set permulaan bentuk geometri mudah (siri Set Pertama Saya) boleh terdiri daripada 32 dan 54 bahagian, tetapi terdapat reka bentuk yang lebih kompleks dengan bilangan elemen yang sama. Ini termasuk kit Adventure Sea bertema (anda boleh memasang bot dan kraf lain yang berkaitan), Pengembaraan Jungle atau Gurun Magnetic.

Harus diingat bahawa kit asli biasanya terdiri daripada 32 bahagian, sedangkan 36, 38, 48 atau 58 elemen sering seni Cina.

  • Sekiranya anda perlu menggembirakan gadis itu, anda perlu memberi perhatian kepada set Karnival 46 bahagian. Pada dasarnya, unsur-unsur kelihatan sama, tetapi dalam set penghantaran ada tokoh-tokoh lelaki dan perempuan yang pasti akan menyukai anak-anak kecil itu.Set itu sendiri diasah pada pemasangan roda Ferris, di mana anda boleh meletakkan aksara yang disebutkan, tetapi anda juga boleh mengumpul sesuatu yang lain. Tetapi jika ujian sedemikian mungkin terlalu sukar bagi seseorang kanak-kanak, perhatikan setel Pastelle sebanyak 30 komponen. Butiran di sini adalah biasa, tetapi mereka dibuat dalam warna lembut merah jambu dan ungu, yang membezakan mereka dari "pelangi" standard warna terang.
  • Bagi budak lelaki, tidak ada yang lebih baik daripada kereta kawalan radio, Magformers menawarkan 52 unit Supercar kit terutamanya untuk majlis ini. Sudah tentu, kraf selesai tidak sama dengan mesin bukan dari pereka, tetapi pengeluar telah cuba untuk menambah bahagian asal: sudah ada roda biasa, dan panel kawalan, dan motor kawalan radio.
  • Jika anda memerlukan pembina lebih sukar, kanak-kanak perempuan perlu menawarkan Puteri Inspire daripada 56 elemen, dan anak lelaki - Magic Space sebanyak 55 bahagian. Pereka jenis ini sudah menganggap pemasangan kerajinan yang agak rumit dengan watak-watak yang akan "melayani" mereka, kerana kanak-kanak itu sekurang-kurangnya harus memahami apa yang dia pasang dan mengapa pembinaan sebegini berguna dalam kehidupan sebenar.
  • Apabila kanak-kanak menjadi lebih tua, baik adalah pereka yang tidak membatasinya kepada model tertentu yang dicadangkan oleh pemaju. Untuk reka bentuk diri, anda memerlukan banyak bahagian dari pelbagai bentuk, dan ibu bapa, bergantung pada tahap perkembangan dan kepentingan bayi, boleh memilih, contohnya, Pereka dari 62 bahagian, Kreatif dari 90 elemen atau Challenger, di mana komponennya segera 112.

Apabila memilih pereka yang besar, adalah penting untuk memberi perhatian kepada pelbagai bahagian. Sebagai contoh, bonus bagus boleh menjadi butiran bentuk biasa, tetapi bersinar dalam kegelapan.

Ulasan

Tidak kira apa yang dimaksudkan dengan Magformers yang dimaksudkan, ulasan tentang produk tersebut biasanya mengagumkan dengan anggaran - tentu saja, kecuali jika ia palsu palsu Cina. Kesederhanaan, keaslian, keselamatan dan kualiti - semua ciri-ciri pereka sedemikian sangat dihargai. Skor purata bagi setiap kriteria ini lebih tinggi dari 4.5 dari 5.

Pengkritik biasanya sedikit, dan ia agaknya sangat mahal. Sesungguhnya, walaupun kit permulaan kecil sebanyak dua belas bahagian berharga kira-kira satu setengah ribu rubel, dan walaupun set besar dan cantik boleh menelan belanja ibu bapa puluhan ribu rubel. Dengan semua kualiti, persoalan timbul mengenai bagaimana pembelian seperti ini adalah wajar.

Dengan semua kos yang tinggi, kerana kualiti, ada aduan mengenai dia. Ibu bapa mencatatkan bahawa kerajinan, yang dipasang dari pereka bentuk, jauh lebih lemah dalam kekuatan (dan juga kos) kepada mainan yang sama, yang tidak akan menjadi pereka. Setiap butiran yang diisytiharkan oleh pereka bentuk sebagai model kekuatan dan ketahanan, sebenarnya juga tidak demikian - pengulas benar ingat bahawa bagi kanak-kanak tidak ada mainan sedemikian yang tidak dapat dipecahkan.

Mengenai apa yang boleh dilipat dari pembina Magformers, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan