Pereka magnetik untuk kanak-kanak dari 5 tahun: jenis dan nuansa pilihan

Kandungannya

Pereka magnetik secara beransur-ansur mula kehilangan status produk baru yang panas, menjadikan versi terbukti selama bertahun-tahun untuk pembangunan kanak-kanak. Kit untuk kanak-kanak berumur 5 tahun, butiran yang tidak menyediakan sebarang pancang dan alur untuk menyambung satu sama lain, boleh digunakan dari usia yang lebih awal kerana kesederhanaan pemasangan mereka, tetapi kit untuk kanak-kanak prasekolah yang lebih tua biasanya mempunyai bilangan bahagian yang sedikit lebih besar, yang membolehkan fantasi berkeliaran pada skala yang lebih besar.

Bagaimana untuk memilih?

Dalam mana-mana kategori barangan didapati sebagai salinan lebih banyak dan berkualiti rendah. Di samping itu, dalam beberapa kes, walaupun produk yang baik mungkin tidak sesuai untuk pengguna kerana fakta bahawa dia tidak mengambil kira kehadiran ciri-ciri tertentu yang tidak dapat diterima. Pereka magnetik juga perlu memilih, jadi anda harus membiasakan diri dengan nasihat pengguna yang mempunyai pengalaman belian negatif dengan satu set itu.

Pembeli yang paling berpengalaman dinasihatkan supaya tidak pergi ke kedai, tanpa mempunyai idea yang jelas tentang apa yang ingin anda beli., dan ia tidak hanya berkait dengan pereka magnet, tetapi juga apa-apa barangan. Sudah tentu, pelbagai jenis tidak boleh dipelajari terlebih dahulu, dan lebih baik untuk memegang beberapa perkara sekali di tangan anda daripada menonton seratus kali di Internet, tetapi anda perlu membuat sekurang-kurangnya senarai kecil kriteria untuk diri anda bahawa pembelian yang sesuai mesti dipenuhi - jadi ia akan menyempitkan pencarian dengan ketara .

Teknologi moden membenarkan sebelum tiba di kedai kanak-kanak untuk mendapatkan idea tentang set yang dikehendaki, jadi tidak ada masalah dengan perancangan.

Semua produk boleh dibahagikan kepada kualiti yang berkualiti tinggi dan berkualiti rendah, dan jika kualiti yang kurang baik untuk orang dewasa kemungkinan besar akan terhad kepada kekecewaan dan kos yang tidak perlu, dalam kes mainan, terdapat risiko yang lebih berisiko - kesihatan anak. Kanak-kanak cenderung untuk menarik segala-galanya dalam mulut mereka, dan walaupun usia lima tahun tidak ada jaminan bahawa bayi telah meninggalkan sepenuhnya keputusan sedemikian. Selain itu, kanak-kanak, dalam apa jua keadaan, tidak sabar-sabar untuk mengawasi kebersihan - ia tidak membebankan mereka apa-apa untuk menjilat tangan yang mereka hanya memegang pereka.

Memandangkan kit biasanya dibuat daripada plastik, kita berurusan dengan sintetik, yang tidak selalu berkualiti tinggi dan selamat. Dalam keadaan ini, pengguna mempunyai hak penuh untuk menuntut dari penjual perakuan kualiti barangan. (tidak perlu dibatasi kepada satu petunjuk komposisi pada pakej itu), dan pada umumnya, lebih baik untuk mempercayai kedai-kedai besar yang menghargai reputasi mereka daripada gerai-gerai yang tidak jelas di pasaran.

Jika kesolvenan ibu bapa membolehkan, anda hanya boleh mempercayai pengilang terkenal di dunia, yang meminta mahal untuk pereka mereka, tetapi menjamin kualiti dan ketahanan yang tertinggi. Pengilang tersebut termasuk, khususnya, Geomag dan Magneks yang terkenal.

Pengilang domestik dan Cina biasanya dikritik agak kasar, menunjukkan bahawa satu-satunya kelebihan mereka boleh dipanggil mungkin kos rendah, tetapi di antara mereka ada pembekal tahap yang berbeza.

Sekiranya ibu bapa tidak sanggup membelanjakan jumlah besar pada mainan, anda perlu memberi perhatian kepada jenama Magical Magnet atau Magneticus.

Untuk menentukan kualiti satu set pembina magnet, faktor utama adalah daya yang magnetnya tertarik kepada satu sama lain - ia secara langsung bergantung kepada seberapa kuat kraf itu.Sampel terbaik menahan walaupun jatuh dari ketinggian tanpa pecah, tetapi kedai tidak mungkin membenarkan pembeli berpotensi membuang barangan.

Ia tetap untuk memeriksa tanpa kaedah yang merosakkan eksplisit - anda perlu cuba melampirkan 4-5 orang lain ke satu bahagian dan goncang sedikit struktur. Jika tidak bertaburan - anda boleh membeli.

Sambungan di antara bahagian-bahagian itu sangat penting, tetapi tidak kurang penting adalah kualiti membina bahagian-bahagian itu sendiri, kerana masing-masing telah menjadi bahagian penting, kerana ia dipasang dari kes plastik dan magnet. Adalah penting bahawa tiada kerosakan pada permukaan plastik, kerana ia juga merosakkan penampilan mainan, dan penuh dengan goresan kecil semasa permainan.

Banyak pembeli pereka ditolak oleh hakikat bahawa lebih mahal satu set adalah, semakin banyak kualitinya. Ia tidak dikecualikan bahawa ini adalah kes, walau bagaimanapun, kanak-kanak berusia 6-7 tahun tidak mungkin benar-benar terharu - penting untuk dia bermain adalah menarik, dan untuk ini anda memerlukan sejumlah besar butiran yang diukur dengan beberapa dozen. Atas sebab ini, walaupun kit murah dengan sekumpulan butir-butir kualiti yang diragui untuk kanak-kanak berusia 5 tahun kelihatan agak lebih baik daripada set yang mahal, tahan lama dan selamat yang dapat dipasang dalam beberapa minit.

Pengilang

Pereka magnetik itu sendiri hanyalah sejenis pereka, dan mereka kelihatan agak baru, jadi beberapa klasifikasi yang lebih kecil masih belum dicipta untuknya. Pada masa yang sama, set pengeluar yang berbeza mempunyai ciri ciri yang membezakannya daripada set alternatif pengeluar lain, oleh itu, ia adalah paling munasabah untuk menjalankan klasifikasi bergantung kepada pengilang.

  Geomag

  Mungkin, jika tidak sayang untuk menggembirakan bayi dengan pereka magnet, ia layak membuat pilihan memihak kepada set kualiti tertinggi - salah satu yang dihasilkan oleh jenama Swiss Geomag. Pada dasarnya, dengan kemunculan penampilan seperti penyelesaian tidak sangat berbeza dari Lego yang terkenal, hanya alur dan paku tidak ada di sini - hanya magnet.

  Kanak-kanak berumur 5 tahun sepatutnya suka set 710 Wheels, yang direka terutamanya untuk kanak-kanak lelaki - dari situ anda boleh memasang kereta perlumbaan yang cantik. Walaupun set mengandungi hanya 25 bahagian, ia menyogok anak-anak akibat keupayaan model yang dipasang, yang boleh digunakan sebagai mainan bebas. Bagi ibu bapa, mereka tidak boleh lulus dengan relatif rendah, seperti perancang magnet, kos, yang berada di tahap seribu rubel.

  Magformers dan Analogs

  Sekiranya ibu bapa mempunyai wang, dan ia tidak sayang untuk membelanjakannya pada mainan, ia patut memberi perhatian kepada Magformers - ini adalah pembina magnet yang paling sering diwakili sebagai pembina magnet secara umum. Reka bentuknya agak ciri - set terdiri daripada segi tiga dan segi tiga berwarna dan rata yang mempunyai slot di dalam perimeter. Cukup aneh, dari bahagian mudah seperti ini, anda boleh memasang struktur yang sangat kompleks.

  Gadis akan suka Princess Castle Set - satu set yang direka khusus untuk pembinaan istana dongeng. Untuk permainan yang lebih menarik, pencipta meletakkan angka dalam pakej dan puteri itu sendiri, dan butirannya dikeluarkan dalam bentuk yang lebih kompleks, sehingga artikel buatan tangan yang dipasang benar-benar kelihatan seperti istana mewah.

  Tujuh puluh lapan butiran akan membantu untuk mengelirukan kanak-kanak itu untuk masa yang lama, hanya anda perlu membelanjakan wang untuk hadiah tersebut secara menyeluruh, kerana nilainya melebihi 10 ribu rubel.

  Walau bagaimanapun, orang Cina tidak tidur, dan voila - terdapat hampir set yang sama yang dipanggil Set Bangunan Karnival Mag, juga terdiri daripada 78 bahagian, tetapi dengan harga yang berkurangan - 4.5-5000 Rubles boleh dipenuhi. Walaupun produk Cina sering dikritik, pengeluar ini kebanyakannya mendapat tinjauan positif - satu salinan dipanggil agak berkualiti. Satu-satunya perkara yang perlu diketahui oleh pengguna adalah bahawa tidak semua bahagian dalam kit tersebut akan menjadi magnet.

  Sesuatu yang serupa dengan asal Jepun dan set Mini Magical Magnet M158 - di sini kita berurusan dengan dataran dan segitiga yang sama, hanya saiznya 30% lebih kecil. Parameter setiap bahagian dikurangkan atas sebab - sebagai pampasan, pengilang mengisap 158 bahagian ke dalam pakej sekaligus.

  Penyelesaian sedemikian kelihatan optimum untuk anak-anak yang gigih yang suka merancang, atau untuk syarikat kecil yang rapat dengan 2-3 kanak-kanak. Pada masa yang sama, kebaikan dan keburukan adalah serupa dengan yang diterangkan dalam perenggan di atas, tetapi harganya lebih murah - sehingga 3.5 ribu rubel.

   Kuat sekali

   Jika kanak-kanak itu mengetepikan semua rekod kesabaran atau mempunyai banyak kawan dan ibu bapa yang ramah, anda boleh memberikan pereka yang sangat besar dari Kribly Boo, yang dikenali sebagai "Daya tarik Magic." Kit termasuk 345 bahagian serta-merta, termasuk bola logam tanpa warna, yang berfungsi sebagai elemen penghubung, dan kayu magnet empat warna - merah, hijau, biru dan kuning.

   Di satu pihak, tidak mungkin perancang sedemikian dapat menyusun model yang masuk akal sesuatu, sebaliknya, dengan imaginasi yang betul, anda boleh membina banyak aksesori yang bagus untuk bermain dengan mainan lain, dan pada penutup anda dapat menggambarkan contoh perhimpunan yang agak rumit.

   Sekali lagi, dalam kes ini, asal-usul mainan Cina tidak menjejaskan ulasan orang tua, sebagai peraturan, pengguna tidak mengadu, mencatat kualiti sambungan yang agak tinggi dan kesan perkembangan yang jelas. Harga dengan banyak elemen seolah-olah menjadi sedikit sekali, tidak melebihi 5 ribu rubel.

   Bagaimana untuk mengumpul pereka magnet, lihat pada video berikut.

   Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

   Kehamilan

   Pembangunan

   Kesihatan