Ciri-ciri pembina mekanikal kayu

Kandungannya

Pembina mekanikal kayu adalah perkara yang begitu jarang berlaku sehingga ramai yang tidak faham bagaimana perkara itu dapat dilakukan. Pembina kayu mudah tidak mengejutkan sesiapa sahaja, mekanikal, tetapi diperbuat daripada plastik dan logam, juga cukup, tetapi untuk membuatnya dari kayu dan dengan kemungkinan pergerakan sendiri bergerak masih menjadi helah.

Ia tidak dikecualikan bahawa model komposit mudah alih 3D dari papan lapis dihasilkan di China yang sama, namun satu-satunya syarikat yang telah mencapai kejayaan dan pengiktirafan di seluruh dunia adalah Ugels permulaan Ukraine. Oleh kerana hampir tidak mungkin untuk mencari pembina kayu bergerak yang lain, kami akan berhenti di syarikat ini.

  Siapa yang melepaskan?

  Hanya beberapa tahun nama Ugears tidak akan mengatakan apa-apa bahkan kepada pakar pasaran - sejarah syarikat itu agak kecil. Semuanya bermula pada tahun 2014, apabila bengkel pereka yang dihasilkan dari papan lapis dibuka di sebuah kampung kecil berhampiran Kiev. Seseorang memberitahu orang bahawa kerja mereka benar-benar unik dan patut dibagikan lebih banyak. Mereka memutuskan untuk membentangkan projek mereka di Kickstarter - tapak di mana anda boleh menerima wang dari pelawat rawak untuk pelaksanaan projek yang dibentangkan.

  Para pelawat laman web menyukai idea pembuat kayu mekanikal yang banyak dan bukannya $ 20,000 yang diharapkan, permulaan yang dikumpul sebanyak 400,000.

  Pada masa yang sama, syarikat muda berjaya membuat iklan sendiri, kerana mereka mula bercakap mengenai projek itu. Selepas itu, dia agak cepat memasuki pasaran asing - khususnya, seorang wakil peniaga Rusia Ugears, pada tahun 2016, berkata dalam satu temu bual bahawa Rusia hanya satu daripada dua puluh empat negara di mana mainan itu secara rasmi diwakili.

  Laman web moden syarikat itu beroperasi di Ukraine, Rusia dan Inggeris, memberikan peluang untuk pesanan sempurna barang hampir di mana saja di dunia. Dari analog boleh dikenal pasti kecuali jam tangan mekanikal pengeluaran Rusia. Ini adalah jam tangan lengkap dengan gear dan mekanisme jam, yang dipasang sepenuhnya dari kayu. Tumpuan produk ialah anda perlu mengumpulnya terlebih dahulu. Idea ini secara keseluruhannya hampir sama dengan yang Ukraine, bagaimanapun, di sini pengeluar tidak mempunyai julat, dan dengan itu ketenaran besar-besaran di dunia.

  Apa itu?

  Jika kita bercakap tentang pengilang Ukraine, maka dia sendiri mencirikan penciptaannya bukan sebagai seorang pereka, tetapi sebagai teka-teki dalam 3D. Sesungguhnya sebahagian besarnya diperbuat daripada kayu lapis rata, hanya terdapat banyak daripada mereka yang mempunyai tiga dimensi semulajadi yang lengkap. Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai jam tangan kayu Rusia. Kaedah menyambung bahagian di sini sangat mudah.

  Dalam istilah umum, ia boleh digambarkan sebagai kaedah pancang dan alur - semua butir-butirnya bersaiz sempurna dengan mudah untuk menyambung dan melepaskan tanpa kehilangan integriti dalam proses penggunaan.

  Pada masa yang sama, untuk kredibiliti kraf selesai, dipasang dari bahagian rata, pencipta perlu menghasilkan set beratus-ratus unsur, sehingga bahkan pada orang dewasa yang memasang set besar dapat memakan waktu beberapa jam.

  Semua pemerhati utama secara terbuka menulis bahawa hadiah itu lebih sesuai bukan untuk anak kecil, tetapi untuk orang dewasa yang sudah mempunyai segalanya.

  Kraftangan yang dipasangkan lebih sesuai untuk menonjol secara menonjol di atas rak, dan bukan untuk permainan yang aktif. Dalam kes ini, tahap penglibatan mekanik dalam pereka yang berbeza mungkin berbeza dengan ketara.Contohnya, syarikat Belarusia EWA menghasilkan tangki papan lapis pasang siap, yang mereka juga panggil mekanikal, bagaimanapun, kesukaran mekanikal mereka terletak pada fakta bahawa roda mereka berputar. Konsep yang berbeza pada dasarnya ditawarkan kepada pengguna oleh Ugears, yang trem terkenalnya, sebagai contoh, bergerak dengan cara berkat mekanisme gear dalaman!

  Jam tangan buatan Rusia juga dapat mengira masa yang agak nyata, dan bukan hanya membenarkan kemungkinan menatal tangan.

  Model yang popular dan luar biasa

  Dengan jam, segala sesuatu adalah jelas - ini adalah mekanisme operasi kronometrik yang menghitung masa dengan cara yang sama seperti analog biasa akan dilakukan, hanya sepenuhnya dipasang dengan sendirinya dari bahagian kayu. Walau bagaimanapun, Dovinka agak difahami. Agak perkara lain adalah barangan Ugears, yang akan mempesonakan bukan sahaja kanak-kanak itu, tetapi juga orang dewasa!

   Model mekanik yang paling popular mesti diterangi.

   • "Tramline" - Mungkin kit paling terkenal pembekal ini. Pengeluar tidak berani melengkapkan landasan pekeliling, tetapi dia banyak berusaha untuk menyampaikan persekitaran bandar di sekitar trek - di sini terdapat jambatan pejalan kaki di atas trem, dan berhenti dengan gerai surat khabar, dan sebuah depot, dan beberapa watak yang akan menghiasi dan melengkapkan gambar. Tetapi perkara utama adalah, tentu saja, trem itu sendiri, yang dihidupkan oleh mekanisme perubahan, berkat yang mampu untuk bergerak secara bebas dari hujung ke hujung!

   Tiada peralatan elektronik yang digunakan, dan bukannya motor digunakan pada jalur anjal yang berpusing, dan gam juga tidak diperlukan untuk pemasangan.

   • "Laluan dengan lintasan keretapi" akan terbukti menjadi satu kesatuan yang ideal bagi mereka yang bermimpi kereta api mainan, tetapi mahu mendapatkannya dalam versi kayu yang tidak biasa. Di sini syarikat itu benar-benar bertolak ansur - sedikit perhatian dibayar kepada rombongan, tetapi landasan sendiri mempunyai panjang lebih dari empat meter! Antara lain, mereka dilengkapi dengan relokasi, halangan yang diturunkan dengan menekan butang. Secara semulajadi, tidak hairanlah untuk menjual jalan yang elegan seperti tanpa rolling stock, jadi anda boleh membeli kereta api dengan lembut secara berasingan.

   Jika anda ingin membuat perjalanan permainan lebih dipercayai, anda juga perlu membeli set "Perron" yang meniru stesen kereta api sebenar.

   • "Kotak mekanikal" Ia membuktikan bahawa tidak semua teka-teki syarikat adalah mainan atau tiruan mereka. Terdapat penggunaan sebenar pembina ini. Sebagai contoh, penyelesaian ini sesuai untuk pejabat untuk menyimpan kad niaga atau kad kredit di dalamnya. Dalam bentuk yang tertutup, kad perniagaan disembunyikan dengan selamat daripada orang yang tidak dikenali dan dilindungi dari habuk, tetapi hanya berputar gear supaya kotak itu akan naik dengan elegan dan perlahan-lahan terbuka untuk memenuhi pemiliknya.
   • "Traktor" - Ini adalah salah satu model pertama Ugears, yang membawa kemasyhuran kepada penciptanya, berjaya digabungkan dengan "Trailer" berjenama. Seperti traktor kayu tidak mudah bergerak dengan bantuan motor getah, tetapi ia juga melibatkan menukar beberapa mod, salah satunya melibatkan penubuhan mekanisme, satu lagi gerakan yang licin, lambat, dan yang ketiga adalah jarak yang pantas dipercepatkan.
   • "Silomer" adalah cenderamata yang agak luar biasa. Tidak dapat diramalkan, pencipta tidak menawarkan untuk mengukur kuasa mereka sendiri dalam erti kata literal perkataan pada bahagian papan lapis, jadi satu mekanisme yang aneh mengukur kekuatan pernafasan, menunjukkan apa yang seseorang harus mempunyai kuasa seperti itu. Pilihannya, tentu saja, juga komik - orang yang mempunyai nafas yang lemah dijemput untuk menghantar ke dapur dan memasak, yang bernafas lebih keras, boleh bercakap di telefon atau menyanyi, dan pemilik dengan nafas kuat, menurut pencipta, harus bermain sukan di udara segar.

   Semak dan bungkus pembina mekanikal kayu, lihat di bawah.

   Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

   Kehamilan

   Pembangunan

   Kesihatan