Pembina kayu "Tomik": ciri dan model popular

Kandungannya

Ramai kanak-kanak suka pereka, yang bukan sekadar mainan, tetapi juga bahan pendidikan yang sangat baik. Pasar moden menawarkan pelbagai pereka, manakala kit kayu selalu sangat popular dengan ibu bapa mereka. Antara pengeluar mainan kayu secara berasingan boleh dibezakan dengan firma "Tomik".

Ciri khas

Firma "Tomik" wujud lebih daripada 15 tahun. Pengeluarannya terletak di bandar Tomsk, Siberia. Pengilang itu sendiri memproses kayu, membuat pengisian minyak khusus, cat dengan cat yang aman dan varnis supaya bahagiannya berkilat dan selamat. Semua set mempunyai reka bentuk yang berwarna-warni yang asli. Adakah pereka kayu "Tomic" mempunyai banyak kelebihan:

  • kayu adalah bahan yang mesra alam dan selamat;
  • pereka bentuk itu mengembangkan imaginasi dan pemikiran ruang;
  • butiran cerah dan berwarna-warni;
  • kos rendah;
  • Objek kayu sesuai untuk kanak-kanak sehingga setahun, kerana mereka tidak mempunyai bahagian kecil;
  • bahagian mengembangkan kemahiran motor; kanak-kanak di bawah umur satu tahun boleh mencuba produk untuk gigi;
  • semasa bermain, kanak-kanak belajar bentuk dan warna asas;
  • produk tahan lama dan tahan lama, mereka tidak takut jatuh dan menggunakan aktif;
  • adalah sukar untuk mendapatkan kecederaan dengan butiran kayu, kerana ia diproses dengan baik.

Jika kita bercakap tentang kekurangan pembina kayu, di sini kita boleh perhatikan hakikat bahawa mainan cukup banyak dan mengambil banyak ruang.

Model popular

Firma "Tomik" menghasilkan pelbagai mainan kayu yang berbeza, di mana setiap ibu bapa dapat memilih apa yang akan menyenangkan anaknya dan akan sesuai untuknya dengan usia. Tidak hanya para pereka klasik, tetapi juga set yang hebat, serta kerincingan, bingkai dengan sisipan, teka-teki gambar, penyusun, piramid, kiub, rumah, set kreatif. Berikut adalah pilihan yang paling popular.

Pereka klasik dengan butiran warna

Ini adalah variasi pereka klasik kayu dengan butiran berwarna-warni, yang tidak akan meninggalkan acuh tak acuh sama ada kanak-kanak atau ibu bapa mereka. Produk ini menyumbang kepada pembangunan imaginasi dan kebolehan kreatif kanak-kanak itu, mengenalkannya dengan warna dan bentuk utama. Dari pereka anda boleh membina banyak reka bentuk dan bangunan yang berbeza. Untuk bermain seperti mainan yang membangun boleh kanak-kanak dan kanak-kanak yang lebih tua. Anda boleh membeli pelbagai kit yang mengandungi 14, 26, 45 dan 65 bahagian.

Pereka "Warna Hari"

Siri ini, pada gilirannya, dibahagikan kepada beberapa jenis: "Pagi", "Hari" dan "Malam." Bergantung pada nama itu, warna bahagian dalam pembina berubah. Set "pagi" berwarna kuning, merah, biru dan hijau. Mereka lebih lembut dan teredam, mereka melambangkan fajar, permulaan hari, kebangkitan. Set hari mengandungi butiran kuning, coklat dan merah yang berkaitan dengan haba dan cahaya matahari. Set petang terdiri daripada warna merah jambu, ungu, biru, kuning dan hijau, yang biasanya dikaitkan dengan penjagaan matahari dan permulaan kegelapan.

"Warna Hari" akan membiasakan kanak-kanak dengan bunga yang ada di alam semula jadi, mereka akan membantu untuk membina imaginasi dan pertuturan, kerana kanak-kanak berkomunikasi antara satu sama lain dan dengan ibu bapa mereka semasa membina pelbagai bangunan. Adalah mungkin untuk menempah kit, termasuk 30, 55 dan 105 bahagian.

Kisah dongeng

Sebagai tambahan kepada pereka, syarikat "Tomik" menghasilkan alat yang hebat, semasa permainan di mana anak itu belajar tentang karakter utama kisah dongeng Rusia. Orang dewasa tidak boleh memainkan kisah dongeng itu sendiri, tetapi juga melakukannya dengan orang-orang kecil. Semasa permainan, kanak-kanak secara aktif mengembangkan ucapan, mereka belajar untuk mendengar dengan teliti. Di samping itu, permainan peranan ini sangat penting untuk perkembangan kanak-kanak pada usia apa-apa, kerana ia adalah cara untuk memperoleh dan mengasimilasikan pengetahuan baru. Dengan bantuan set permainan kayu anda boleh belajar untuk membandingkan, menganalisa dan, tentu saja, ini adalah cara yang hebat untuk mengembangkan imaginasi anda.

Syarikat "Tomik" menawarkan untuk membeli set hebat seperti "Fox and Crane", "Kurochka Ryaba", "Teremok", "Kolobok", "Tales Forest", "First Tales", "Turnip", "Smolyna goby" pilihan mainan kayu.

Siri "Pengangkutan", "Merry Town", "Africa", "Farm", "Zoo"

Set kayu ini dapat menawan kanak-kanak dan orang dewasa. Terima kasih kepada mereka, anda boleh menghabiskan banyak masa yang menyenangkan dan tidak dapat dilupakan bermain. Patung kayu manusia, haiwan, kereta dan bangunan membangunkan imaginasi, ucapan dan membolehkan kanak-kanak membina dunia ajaib mereka.

Satu set "Pengangkutan" akan membantu anak anda tahu apa jenis pengangkutan ada. Dengan bantuan "bandar Merry" anda boleh membina bandar anda sendiri dengan rumah dan orang ramai. Menetapkan "Afrika", "Zoo" dan "Ladang" akan memperkenalkan kanak-kanak tersebut kepada haiwan, tumbuhan dan bangunan ladang dan liar tempatan dan liar.

Ulasan

Kebanyakan pembeli bersemangat bersuara mengenai pembina kayu kanak-kanak dan set permainan Tomik dan perhatikan kelebihan mainan seperti kualiti yang sangat baik, reka bentuk yang menarik dan asli, butiran yang cerah dan berwarna-warni, serta harga yang boleh diterima. Ramai orang menyukai set itu diperbuat daripada kayu semula jadi, jadi mereka tahan lama, selamat untuk kanak-kanak dan bau yang baik. Ibu bapa menulis bahawa kedua-dua kanak-kanak dan kanak-kanak prasekolah dan juga usia sekolah bermain dengan pereka ini dengan keseronokan, dan yang paling mengejutkan adalah mereka bersedia untuk melakukannya setiap hari.

Pelanggan seperti produk Tomik bukan hanya mainan yang cerah dan cantik, tetapi juga bahan pendidikan yang sangat baik, dengan bantuan kanak-kanak dapat mempelajari bentuk asas, warna dan nombor, serta mengenali cerita rakyat Rusia yang terkenal dan mendapatkan maklumat pertama tentang dunia sekeliling.

Sekiranya kita bercakap tentang kelemahan, maka sesetengah ibu bapa sedar bahawa konstruktor kayu tidak mempunyai kotak yang sangat mudah - mereka tanpa tudung, jadi bahagian-bahagian yang mudah jatuh dan runtuh dari sana. Juga, sesetengah pembeli menulis bahawa cat di bahagian-bahagiannya tidak begitu stabil dan boleh dikupas dari masa ke masa.

Dalam video seterusnya anda akan menemui ulasan kisah "Three Little Pigs" dari pereka "Tomik" syarikat.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan