Pembina besar: set menarik dengan butiran yang besar

Kandungannya

Pereka kanak-kanak dianggap sebagai sesuatu yang agak kecil. Kanak-kanak mesti memegang bahagian-bahagian dengan satu tangan, dapat mengambil mainan kegemarannya dengannya di mana sahaja ia pergi - ke halaman, tadika, dan bilik sebelah. Bayi sendiri sering mengadu tentang saiznya - ramai di antara mereka yang suka set besar.

Sebahagian besar pereka besar akan membina rumah anak patung secara penuh bukan sahaja untuk mainan, tetapi juga untuk anak-anak itu sendiri. Pengilang tidak mengabaikan kehendak pelanggan berpotensi dan bertindak balas dengan pembebasan set bersaiz besar.

Bagi yang kecil

Kepada siapa dalam hal ini, cara yang paling mudah adalah untuk anak-anak dari 1 tahun. Bagi mereka, semua pereka menghasilkan saiz bahagian yang agak besar. Manfaat perhimpunan untuk bayi adalah jelas, tetapi kemahiran memiliki tangan sendiri tidak mencukupi untuk mengelirukan dengan butiran yang terlalu kecil dan penataan kompleks.

Atas sebab ini, pembina yang paling mudah untuk yang terkecil adalah kiub plastik yang tidak menyiratkan apa-apa sebatian. Kayu boleh digunakan sebagai bahan alternatif, dalam beberapa hal kain tebal.

Kerana kekhususan mereka, kiub tidak membayangkan pembinaan mana-mana struktur kompleks. Ya, dan biasanya terdapat beberapa butiran. Tugas perancang itu adalah untuk membangun kemahiran motor halus kanak-kanak. Dia menarik perhatian pada warna yang berwarna-warni, pada masa yang sama membantu mempelajari warna dengan lebih cepat. Atas sebab ini, kiub mestilah terang.

Walau bagaimanapun, tidak disyorkan untuk kanak-kanak di bawah umur 3 tahun untuk membeli set dengan pelbagai warna yang berbeza - 3-5 warna utama akan cukup.

Pereka ini, seperti kiub, tidak berbeza dalam bilangan bahagian, tetapi dalam saiz relatif masing-masing. Walau bagaimanapun, terdapat sekurang-kurangnya beberapa elemen sedozen. Blok plastik dibuat dalam bentuk bentuk yang berbeza, yang, sebagai peraturan, meniru elemen besar seni bina bandar (contohnya, satu perincian boleh menjadi garaj keseluruhan atau lantai bangunan kediaman).

Kit termasuk kereta mainan. Oleh kerana bilangan kecil bahagian, perhimpunan bandar tidak begitu sukar. Pada masa yang sama, variabiliti kekal: kanak-kanak dapat menentukan jenis metropolis masa depan sendiri.

City dengan meja permainan

Penyekat blok boleh dipanggil yang paling biasa semua jenis. Walau bagaimanapun, pilihan dengan jadual permainan belum lagi meluas. Walau bagaimanapun, ini adalah peralatan yang paling disukai kanak-kanak berusia 3-5 tahun. Pengilang pereka yang terkenal tidak pernah berjaya menghasilkan model sedemikian, jadi kami akan mempertimbangkan konsep menggunakan contoh jenama Ecoiffier.

Ciri ciri adalah kehadiran meja plastik, yang, jika perlu, juga mudah dibongkar tanpa mengganggu pengangkutan yang mudah. Sarungnya dilengkapi dengan alur ciri. Ini membolehkan anda memasang elemen-elemen yang disassembled dengan selamat supaya mereka tidak terhuyung-huyung dan jatuh. Ibu bapa menyukai keputusan ini kerana kanak-kanak tidak naik ke lantai semasa permainan. Seluruh taman permainan berada di tahap tali pinggang mereka.

Dengan butiran yang diperbesarkan

Pembina blok, yang dalam penampilannya tidak berbeza dari yang lain dengan apa-apa kecuali dimensi bahagian, akan menjadi lebih sukar di peringkat. Setiap elemen tersebut tidak sesuai dengan tangan kanak-kanak. Dengan bantuan mereka, kanak-kanak boleh membina sebuah rumah atau istana sebenar, yang mereka boleh masuk ke dalam diri mereka sendiri.Biasanya, pereka skala ini untuk kegunaan rumah swasta tidak membeli. Terdapat sekurang-kurangnya dua sebab untuk ini - hadiah seperti itu akan menjadi agak mahal dan akan mengambil banyak ruang di apartmen.

Membina bangunan yang lengkap sahaja mungkin terlalu sukar bagi seorang kanak-kanak. Di tadika, penggunaan kit tersebut kelihatan lebih munasabah. Di sini terdapat lebih banyak peluang kewangan dan terdapat potensi pembina yang cukup. Oleh kerana keperluan untuk bekerja bersama untuk mencapai matlamat yang sama, anak-anak dapat mempelajari peraturan kerja berpasukan pada masa yang sama.

Seperti kiub, pembina blok harus cukup cerah. Walau bagaimanapun, memandangkan mereka biasanya kanak-kanak prasekolah yang lebih tua, palet warna boleh berkembang dengan ketara. Kecerahan yang dikehendaki hanya boleh memberikan plastik, bahan lain dan tidak sesuai: jika tidak, bahagian-bahagiannya akan terlalu berat.

Biasanya, blok individu dalam set tersebut dibuat cukup universal supaya ia boleh digunakan di mana-mana bahagian bangunan dan digabungkan dengan butiran dari set lain. Kehadiran di pereka dan bahagian khas (contohnya, yang dimaksudkan untuk reka bentuk gerbang) adalah dialu-alukan.

Kit pemodelan

Pemodelan melibatkan tiruan struktur yang paling tepat. Lebih-lebih lagi, butiran dalam set yang sepadan, sebagai peraturan, haruslah sangat. Oleh kerana kerumitan memasang set seperti itu, usia minimum yang disyorkan dapat mencapai 12 tahun. Pada masa yang sama kesabaran, kesabaran dan perhatian berkembang pada peringkat tertinggi. Sudah tentu, contoh yang paling menarik ialah Lego yang terkenal.

Kit kanak-kanak yang tipikal daripadanya agak kecil, di beberapa negara dunia "legolands" khusus telah membuka - taman tema di mana semua bangunan dipasang dari blok besar pereka ini. Tambahan pula pilihan salah satu daripada kit ini adalah pelbagai pilihan. Pilihan ditawarkan kepada pembeli apa-apa senibina, robot, teknologi fiksyen atau sebenar, dan banyak lagi. Kanak-kanak suka pereka ini untuk alam semula jadi, kerana kit juga termasuk tokoh orang yang boleh bermain.

Pereka kayu hebat untuk pemodelan. Ramai daripada mereka direka untuk menyalin struktur tertentu. Saiz bahagiannya mungkin tidak besar sama sekali. Dalam sesetengah set, dipanggil straw, setiap serpihan dalam saiz menyerupai perlawanan biasa.

Set seperti itu tidak mempunyai cukup plastik berair dan terang. Tetapi kubu, yang dipasang dari jerami kayu, kelihatan sangat semula jadi, kerana ia dibuat dari bahan yang sama dengan yang asli. Dalam kes ini, perhimpunan melibatkan sebahagian besar kreativiti dan kerja kompleks. Dalam sesetengah set, bahagian perlu terpaku bersama - mereka tidak dilengkapi dengan alur khas. Selalunya, pembina kayu jenis ini tidak dicat lagi, supaya kanak-kanak itu, setelah memasang kerajinan itu, memutuskan untuk dirinya sendiri apa warna itu.

Pembina besi pada bolt biasanya tidak bagus, tetapi ia harus dimasukkan dalam ulasan untuk kebolehubahan yang mengagumkan. Hari ini, set logam, cuba memadankan daya tarikan estetik pesaing plastik yang cerah, sering dihasilkan dengan bahagian-bahagian yang dicat, yang sangat mengurangkan kebolehubahan perhimpunan. Walau bagaimanapun, hari ini kita dapat bertemu dengan klasik zaman Soviet, yang membolehkan perhimpunan sekurang-kurangnya satu setengah dozen model berbeza dari satu set.

Teknologi moden dan kuasa beli pengguna yang tinggi menjadikannya mungkin untuk melengkapkan kit-kit tersebut dengan motor mekanikal, berkat kelengkapan dipasang seperti yang munasabah.

Semak kokruktor besar lihat di bawah.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan