Roda kereta bayi untuk kembar: ulasan model dan petua memilih

Kandungannya

Dua kanak-kanak yang lahir pada masa yang sama adalah kegembiraan berganda dan usaha berganda. Sebagai contoh, kanak-kanak berjalan agak lebih sukar, kerana ketika ayah memperoleh uang untuk keluarga, ibu harus mencari peluang untuk berjalan dengan dua anak sekaligus. Selagi bayi yang baru lahir hidup bulan pertama dan tidak dapat berjalan sama sekali, tidak mungkin mereka akan dapat bersama tanpa bantuan ibu mereka, tetapi apabila mereka mula berjalan sekurang-kurangnya sedikit, kereta dorong yang dipilih dengan betul akan membantu memudahkan berjalan-jalan.

Ciri khas

Konsep tongkat kereta dorong ditakrifkan secara berbeza. Pada mulanya ia difikirkan bahawa kereta dorong kembar itu menyiratkan meletakkan anak-anak bersebelahan, bersebelahan, dan merupakan jenis rekreasi pengangkutan kanak-kanak. Walau bagaimanapun, baru-baru ini, hampir mana-mana kereta ringan yang mempunyai pilihan untuk liputan mudah dan cepat ke saiz lebih padat telah dipanggil istilah yang sama.

Dalam kebanyakan kes, produk jenis ini berkaitan dengan kereta musim panas, kerana keperluan yang ketat untuk berat badan rendah tidak membenarkan pemanasan normal struktur. Bingkai ini diperbuat daripada keluli, tetapi pada masa yang sama pengeluar cuba menggunakan bahan ini sekecil mungkin supaya tidak membuat kereta lebih berat. Tempat yang berasingan untuk setiap bayi dipisahkan oleh partition kain lembut, kadang kala jurang kecil beberapa sentimeter ditinggalkan di antara mereka, supaya anak-anak tidak mempunyai peluang untuk bercakap.

Walaupun modul itu kelihatan seperti walker, untuk "tebu" yang baik dianggap sebagai norma untuk dapat menurunkan backrest ke keadaan dekat, dengan yang mana anak-anak dapat tidur sebentar sepanjang berjalan kaki.

Bonus hadir atau tidak bergantung pada model. Oleh itu, langkah-langkah dan visor boleh sama-sama biasa dan boleh laras bersama-sama, serta individu, yang sangat baik dalam keadaan jika pengangkutan dibeli untuk sedikit masa. Sebagai peraturan Double "canes", dipaksa untuk menahan berat dan pranks dua kanak-kanak sekaligus, dilengkapi dengan langkah keselamatan yang dipertingkatkan. Khususnya, roda mesti dikunci.

Ia adalah tradisi yang baik untuk melengkapkan struktur dengan bakul yang luas untuk barangan kecil atau pembelian, kelambu dan jaket hujan yang melindungi kembar daripada hujan.

Jenis, kebaikan dan keburukan mereka

Jika kita menganggap "tongkat" dari pandangan pemahaman moden tentang istilah ini, ternyata bahawa lokasi kanak-kanak boleh menjadi apa-apa, dan pada hakikatnya, gerabak biasanya dikelaskan mengikut kriteria ini. Model berjalan ringan untuk dua dibahagikan kepada tiga jenis utama.

 • Rotan klasik dengan dua blok berjalan, diletakkan bersebelahan, dianggap salah satu penyelesaian terbaik untuk umur dari enam bulan hingga tiga tahun, dan untuk beberapa model bahkan hingga lima tahun. Dengan berat badan standard, reka bentuk ini mempunyai dimensi yang agak padat, dan juga mempunyai daya tahan dan kestabilan yang tinggi - untuk menggegarkannya tidak akan berfungsi walaupun dengan upaya bersama kanak-kanak.

Masalah dengan reka bentuk semacam itu bermula melainkan jika dalam situasi yang anda perlukan untuk memasuki laluan sempit - pintu, lif, dan sebagainya. Jika kanak-kanak masih tidak dapat berdiri dan berdiri sehingga ibu melipat kereta dorong dan pergi melalui pembukaan, maka terlalu awal untuk membeli kereta dorong seperti itu.

 • Jenis kereta bayi "kereta api" - Ini adalah cubaan untuk menyelesaikan masalah yang diterangkan di atas dengan meletakkan tempat duduk satu demi satu.Hasilnya adalah reka bentuk, lebar roda jarak jauh yang biasanya tidak melebihi kereta dorong tunggal - ini cukup untuk majoriti pintu dan bahkan untuk pas di supermarket. Kerusi itu sendiri boleh diletakkan seperti yang anda inginkan - sekurang-kurangnya dua menghadap ke depan, sekurang-kurangnya dua menghadap ke belakang, bahkan menghadapi satu sama lain, dan kadang-kadang walaupun model di mana tempat duduk terletak di antara satu sama lain ditangkap.

Model-model ini di mana kanak-kanak melihat ke arah satu arah sering dikritik kerana mengkaji hud yang kedua kepada salah satu daripadanya, dan secara kolektif "lokomotif" dikritik kerana tidak cukup panjang (dalam sesetengah kes 1.5 m dan lebih), mengurangkan kebolehan bergerak dan bergerak, dan untuk ketidakstabilan berhubung dengan rolling sisi.

 • Transformers mereka menganggap pilihan pengguna bagaimana tempat kanak-kanak akan ditempatkan, dengan kemungkinan pada bila-bila masa untuk menukar pendapat mereka bergantung kepada keadaan, dan banyak kali. Jarak roda mereka adalah setanding dengan "kereta api", yang menyumbang kepada salib yang baik, manakala jika tidak ada halangan dalam bentuk sekatan ke atas laluan, lebih mudah untuk berjalan dalam format sampingan. Keputusan sedemikian tertakluk kepada kritikan kerana beratnya - ia adalah jenis kerusi roda paling berat. Di samping itu, pergerakan bergerak antara bahagian lebih cenderung merosot lebih cepat daripada sendi pepejal model tetap.

Secara berasingan, perlu diperhatikan bahawa terdapat lebih banyak kereta yang rumit 2 dalam 1, yang secara teorinya juga boleh dikaitkan dengan "buluh". Pilihan ini boleh dikaitkan dengan transformer yang paling serba boleh, kerana ia membenarkan pemasangan satu modul berjalan dan satu buaian dengan kemungkinan penggantian pada bila-bila masa, dan tidak mengecualikan kemungkinan menggunakan kerusi kereta pihak ketiga.

Model popular dan ulasan mengenai mereka

Julat model sentiasa dikemas kini, dan setiap pengeluar, sebagai peraturan, mempunyai kereta tarian berjalan kaki untuk dua bayi, hanya satu, sementara semua yang lain sudah ketinggalan zaman dan tidak lagi dihasilkan. Dalam hal ini, penarafan model terbaik boleh dibuat hanya nama pengilang, yang menunjukkan bahawa ia adalah "rotan" yang diperlukan.

 • Chicco - ini adalah salah satu stesen paling terkenal yang dihasilkan oleh pengeluar barang-barang kanak-kanak yang terkenal di dunia. Ia dibezakan dengan reka bentuk yang bergaya, dengan kualitinya, ia disukai oleh semua orang yang membelinya, dan dikritik hanya untuk kosnya yang tinggi.
 • Hauck Ia dilihat oleh ramai sebagai "rotan" paling ringan - berat model semasa hanya sekitar 8 kg, manakala sesetengah pesaing boleh menimbang 18 kg transformer untuk kembar. Berdasarkan ulasan, kerusi roda secara keseluruhannya sangat baik, dan ia juga tidak mahal, tetapi ramai orang tidak suka bahawa ia diperbuat daripada aluminium, dan bukannya keluli.
Chicco
Hauck
 • "Tebu" untuk kembar oleh Peg Perego betul dianggap salah satu penyelesaian terbaik dari segi perkhidmatan keibubapaan. Pertama sekali, ada kemungkinan untuk menyesuaikan panjang pemegang, supaya berjalan dengan model ini adalah mudah untuk ibu bapa mana-mana ketinggian. Bumper apabila kanak-kanak berkembang, anda akhirnya boleh mengeluarkannya - ia mudah untuk meletakkan atau mendapatkan anak-anak dari tempat duduk, dan juga membantu mereka untuk menjadi bebas. Hampir semua bahagian kain mudah dikeluarkan untuk mencuci atau membersihkan.
 • Kanak-kanak lider memberi perhatian khusus kepada kemudahan pengangkutan kereta dorong apabila dilipat. Malah ada pengikat khas pada kes itu, kerana ia menjadi mustahil untuk membuka kereta dorong secara tidak sengaja. Sebagai tambahan kepada pengikat, terdapat juga pemegang sampingan pada kes itu, dengan bantuan yang mana reka bentuk dilipat dapat diangkut dalam jarak jauh dengan kemudahan.
Peg perego
Kanak-kanak lider

Petua untuk memilih

Setiap pengguna mempunyai idea sendiri tentang kerusi roda yang terbaik. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kriteria yang perlu anda perhatikan ketika memilih rotan untuk kembar, iaitu:

 • Trik "tebu" terdiri daripada ringan, ia diperoleh dengan mata pada pengangkutan tetap tidak hanya dilebarkan, tetapi dilipat, oleh itu ringan dan padat adalah asas di sini;
 • yang lebih besar diameter roda pengangkutan kanak-kanak, benjolan yang kurang dan lebam di jalan dirasakan, membolehkan anak-anak tidur dengan aman;
 • roda depan yang berputar di sekeliling paksi mereka adalah tambahan yang ketara kepada kebolehan reka bentuk, yang membolehkan anda berpusing, berdiri diam, dan masuk ke dalam lilitan yang paling kompleks;
 • anda tidak perlu berfikir bahawa jika kanak-kanak sudah berusia setengah tahun dan dia boleh duduk seketika, maka akan ada ruang duduk yang cukup untuknya - dia akan menjadi letih dengan cepat walaupun semasa berjalan, jadi menyesuaikan sandaran diperlukan;
 • model sejagat dan transformer boleh dibeli untuk menjimatkan wang dan masa mencari semua model baru untuk kembar yang semakin meningkat, bagaimanapun, dalam hal ini perhatian khusus harus dibayar kepada kekuatan sambungan;
 • Roda dengan tayar getah memberikan perjalanan yang lebih lancar daripada plastik yang serupa.

Ulasan

Perkara utama yang mana "tongkat" dinilai ialah kemudahan lipatan dan pembukaan. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, makin banyak pengeluar telah mula menghasilkan model yang boleh diservis secara harfiah dengan satu tangan - ini sangat mudah, contohnya, apabila memasuki lif. Penunjuk yang baik juga dipertimbangkan bahawa dengan dimensi kecil seperti kerusi roda sangat berfungsi - dua kanak-kanak diletakkan di sini, dan bakul yang luas untuk pembelian atau perkara penting.

"Reeds" biasanya dikritik kerana fakta bahawa mereka tidak sesuai untuk keadaan musim sejuk, kerana mereka sendiri tidak terisolasi, dan tidak mempunyai ruang yang cukup untuk meletakkan anak berpakaian di dalamnya.

Walau bagaimanapun, jenis kereta dorong itu sendiri tidak bermaksud digunakan dalam sejuk yang teruk, jadi untuk musim sejuk anda hanya perlu membeli sesuatu yang lebih serius.

Tinjauan kereta untuk kembar, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan