Kereta bayi untuk bayi: ranking model terbaik

Kandungannya

Seorang anak yang baru lahir tidak berdaya sepenuhnya, dan apabila dia tidak mempunyai keselesaan, dia tidak dapat sekurang-kurangnya menampakkan masalahnya. Pada peringkat ini, ibu bapa diwajibkan, lebih dari biasa, untuk menjadi sensitif terhadap tingkah laku bayi, dan supaya ada sedikit pun punca kebimbangan keluarga, anda harus menjaga awal untuk memastikan bahawa bayi itu diberikan semua syarat yang diperlukan.

Sekiranya tahap keselesaan yang sepatutnya biasanya terdapat di dalam katil bayi, maka apabila pergi ke luar, ia boleh menjadi lebih sukar, kerana bayi perlu dilindungi dari semua manifestasi jalanan negatif, yang, khususnya, boleh membuat sukar bagi anak yang letih untuk berehat. Oleh kerana banyak ibu, walaupun dalam enam bulan pertama, apabila bayi dianggap sebagai bayi yang baru lahir, tidak mahu duduk di rumah menunggu anaknya mencapai usia yang lebih bebas, ibu bapa harus berhati-hati untuk memilih model kereta bayi yang baik untuk bayi yang baru lahir.

Ciri khas

Bagi orang yang tidak mempunyai anak sendiri dan tidak pernah melihat anak didik mereka dari luar, semua kereta mungkin kelihatan sama, tetapi sebenarnya terdapat perbezaan dan ia sangat penting. Kereta bayi untuk bayi baru lahir, yang termasuk semua bayi pada bulan pertama kehidupan, berbeza dari pengangkutan untuk kanak-kanak yang lebih tua, kerana mereka paling sesuai dengan keperluan penumpang pada tahap kehidupan ini.

Perbezaan utama adalah, tentu saja, kedudukan di kerusi roda. Bayi baru tidak tahu bagaimana untuk duduk, dan jika ibu bapa duduk di tempat duduk, anak itu mungkin kehilangan keseimbangannya.

Tidak kira sama ada dia tidur atau tidak, bayi masih tetap sepanjang masa, jadi kereta dorong itu mesti, jika tidak digendong sepanjang masa, sekurang-kurangnya dapat menganggap kedudukan sedemikian.

Selalunya, model untuk bayi yang baru lahir mewakili buaian bentuk tetap, dan hanya dalam beberapa tahun kebelakangan ini, pengeluar mula menghasilkan model dengan prospek penggunaan jangka panjang. Kereta-kereta seperti itu boleh berubah menjadi kedudukan duduk, namun, kedudukannya yang berbentuk awal pada prinsipnya, jika seseorang tidak dapat membuat permukaan yang sepenuhnya mendatar, lebih baik menangguhkan pembelian kereta dorong itu selama beberapa bulan.

Walaupun bagi kebanyakan orang dewasa, kelembutan tempat duduk adalah kriteria penting yang memihak kepada pilihan, dasar buaian harus tegas, jika tidak terdapat risiko menyediakan anak dengan berbagai penyakit sistem muskuloskeletal di masa depan. Secara semulajadi, keadaan boleh dikurangkan dengan tilam getah busa nipis, bagaimanapun, ketegaran bawah harus berada pada tahap yang sepatutnya. Perlu memilih hanya bahagian bawah pepejal, supaya tidak ada bahagian tubuh kanak-kanak "gatal".

Bayi baru harus dilindungi dengan baik dari sebarang faktor luaran. Kulit bayi sangat halus, dan pengakhiran saraf masih mempunyai kecenderungan meningkat terhadap pelbagai pengaruh negatif, jadi walaupun dalam cuaca yang ideal, anak yang biasa berpakaian dapat menangkap selesema.

Untuk mengelakkan ini berlaku, kereta bayi untuk bayi yang baru lahir mesti dengan sendirinya membantu untuk memastikan rejim suhu yang mencukupi, semasa dipanaskan.Dari segi pilihan fabrik untuk penutup, adalah wajar untuk mencari kompromi tertentu antara pengudaraan biasa dan perlindungan yang mencukupi dari angin, kerana walaupun draf yang lemah tidak boleh berada di bawah hud.

Hud itu sendiri, dengan cara itu, harus memberikan perlindungan yang baik dari matahari, dan dalam beberapa kes hujan. Di kaki, di mana tindakan pelindung tudung tidak berlaku, fungsi yang sama akan dialihkan ke jubah, sehingga harus mematuhinya.

Kereta bayi untuk bayi yang baru lahir harus sangat praktikal. Ibu boleh mengambil bayi usia ini di tangannya, maka model mudah lipat boleh dilakukan dengan tangan yang lain untuk mengecualikan kemungkinan guncangan yang luar biasa pada langkah-langkah, dan, dengan sebaliknya, menenangkan bayi dengan kehangatan embrace ibu saya.

Meneruskan tema berjabat, adalah penting untuk mencari model yang akan meminimumkan penyelewengan jalan. Bayi yang baru lahir tidur hampir sepanjang hari, jadi sukar bagi ibu bapa untuk menyesuaikan diri dengan mod yang tidak dapat diramalkan, dan sebenarnya berjalan berguna untuk kedua-dua bayi dan ibunya. Ternyata anda perlu memberi anak anda kesempatan untuk tidur dengan lurus ketika berjalan, namun jalan domestik yang goyah dapat menjadi halangan bagi hal ini.

Kerusi roda boleh menyelesaikan masalah ini dengan dua cara yang berbeza - sama ada untuk mempunyai roda besar dan bantalan yang baik untuk mengatasi sebarang halangan, atau mempunyai roda hadapan yang berputar yang meningkatkan daya bergerak dan membolehkan anda memintas halangan.

Sekali lagi, banyak ibu mengelakkan jalan-jalan yang kerap, hanya kerana berpuluh-puluh perkara kecil diperlukan untuk penjagaan kanak-kanak yang minimum, yang sepatutnya sentiasa berada di tangan. Tiada siapa yang mahu berkeliaran dengan beberapa beg, jika tidak berjalan kaki itu akan menjadi kenaikan, jadi model kerusi roda yang menawarkan poket dan bakul yang berbeza untuk benda-benda sangat popular.

Contoh terbaik pengangkutan kanak-kanak adalah contoh pengisian yang baik, kerana mereka mungkin mempunyai petak khas walaupun untuk botol untuk memeluk sesuatu yang ideal, tidak membenarkan ia jatuh dan tidak kehilangannya di antara jisim perkara lain. Bonus dalam bentuk pemegang mengendalikan, melihat tingkap dan pemegang laras atau berputar juga dianggap sebagai tambah untuk model.

Bayi pada bulan-bulan pertama sangat tidak berdaya sehingga masa yang agak singkat di luar kereta dorong atau katil bayi boleh menjadi tidak selesa baginya. Pada masa yang sama, rentak kehidupan moden menunjukkan bahawa ibu bapa muda aktif dan sering keluar dari bandar atau melawat saudara-mara. Masalahnya diselesaikan dengan membeli kerusi kereta khas, tetapi kerana ini adalah perbelanjaan yang tidak perlu, banyak pengeluar hari ini menawarkan model kerusi roda, di mana kerusi dikeluarkan dari casis boleh bertindak sebagai kerusi kereta.

Penyelesaian sedemikian juga baik kerana dalam banyak kes casis seperti, membolehkan buaian, untuk memasang blok berjalan, yang merupakan penyelesaian optimum untuk kanak-kanak berumur lebih dari satu tahun.

Pembelian sedemikian akan membolehkan ibu bapa menghabiskan lebih sedikit wang dengan membeli satu casis dan dua jenis kerusi daripada dua kerusi roda penuh dengan casis.

Views bermusim

Kereta dorong penuh untuk bayi yang baru lahir, bukan pengubah untuk kegunaan di peringkat seterusnya kehidupan bayi, membayangkan jangka hayat yang pendek.

Setelah mencapai usia enam bulan, kanak-kanak belajar duduk, tidur kurang, ia akan mempunyai minat yang tulus di dunia di sekelilingnya, jadi hanya buaian yang menyerah akan menjadi usang baginya. Ini bermakna apabila memilih buaian, anda perlu memberi perhatian khusus kepada musim musim yang akan digunakan, dan menyesuaikan dengan keadaan cuaca ciri-ciri kawasan tertentu pada masa itu.

Kereta bayi untuk bayi baru lahir, yang direka untuk kegunaan semasa musim sejuk, biasanya disiapkan sebanyak mungkin.Pengilang memahami bahawa ibu bapa sering keliru pada kelahiran anak pertama mereka dan boleh melupakan sesuatu yang rumit, membeli barang-barang untuk anggota keluarga baru masa depan secara beramai-ramai. Dalam keadaan sedemikian, pengeluaran kerusi roda seperti itu, yang sudah dilengkapi dengan segala yang diperlukan, akan sangat membantu dan munasabah dari segi promosi produk.

Pertama sekali, perhatian ditarik ke kain yang penutupnya dijahit, kerana ia harus tebal dan hangat. Adalah agak sukar untuk ibu bapa memakai bayi yang baru lahir, kerana spesifikasi perkembangannya, setakat ini sepenuhnya tanpa keinginan, dan ramai yang masih tidak mahu membeli pakaian khas, kerana mereka memahami bahawa cuaca tidak akan membolehkan mereka berjalan dengan kerap, dan anak itu akan dengan cepat mengatasi barang-barang yang dibeli. Ternyata lebih mudah dan praktikal untuk memanaskan kerusi roda sendiri daripada anak.

Set minimum adalah tudung hangat dan tudung yang sama, tetapi kadang-kadang satu sampul surat panas yang hangat untuk bayi dimasukkan ke dalam kit, di mana anda boleh membungkusnya secara literal. Sampul semacam itu boleh menjadi agak hangat, dan dengan pemikiran yang tepat di pihak pemaju, akhirnya ia boleh "unfastened", mengubahnya menjadi selimut yang biasa.

Bagi ibu bapa, bonus yang luar biasa juga boleh menjadi gandingan khusus untuk tangan, yang dilampirkan terus kepada pemegang kereta bayi, yang membolehkan orang dewasa mengekalkan tangan mereka daripada radang dingin walaupun sarung tangan dilupakan atau atas sebab tertentu tidak praktikal untuk menggunakannya.

Sehubungan itu, stroller musim panas dilengkapi dengan prinsip yang bertentangan. Bagi mereka, fabrik dipilih supaya mereka memberikan ventilasi yang normal, menghalang gust angin, jika tidak, ia tidak mungkin untuk mengelakkan kesan rumah hijau di bawah hud.

Untuk musim panas, adalah penting untuk memilih stroller dengan penutup cahaya, kerana telah lama diketahui bahawa warna-warna tersebut menangkis sinar matahari, menyumbang kepada pemanasan permukaan yang kurang.

Adalah perlu diperhatikan bahawa ibu bapa menjangkakan kanak-kanak pada akhir bulan April atau pada awal bulan Mei sering tidak menaruh kepentingan sewajarnya kepada aksesori terlindung yang lain, dan sia-sia. Seperti yang telah disebutkan, draf kecil dan penyejukan sedikit sudah cukup untuk seorang kanak-kanak zaman ini menjadi sakit. Oleh itu, selimut dan tudung juga diperlukan, tetapi mereka tidak sepatutnya hangat seperti dalam musim sejuk.

Pada dasarnya penting ialah hujan, kerana hujan yang hangat, membasahi anak, dengan kebarangkalian yang besar akan mengakibatkan sejuk mendadak. Akhirnya, jangan abaikan jaring nyamuk yang semakin popular untuk kereta bayi, kerana ia melindungi kanak-kanak daripada alergi yang dibawa oleh pelbagai serangga dan debunga, dan melindungi paru-parunya dari debu berlebihan.

Yang paling sukar adalah ibu bapa yang mempunyai enam bulan pertama kehidupan mereka pada musim gugur atau musim bunga. Dilahirkan pada musim bunga awal, bayi pertama perlu bertahan hidup frosts yang teruk, dan kemudian secara beransur-ansur terbiasa dengan panas musim panas, jika anak itu dilahirkan pada separuh kedua bulan Julai atau pada bulan Ogos, dia akan pergi dengan cara ini dalam urutan terbalik. Dalam kedua-dua kes, kesediaan stroller untuk berjalan dalam apa-apa syarat diperlukan, tetapi disebabkan oleh polaritas yang kuat dari keadaan, mustahil untuk berhenti pada sesuatu yang rata-rata.

Sebagai peraturan, ibu bapa masih memilih model demi musim, yang mempunyai nilai purata kira-kira antara kereta musim sejuk dan musim panas. Prosiding dari mana musim - sejuk atau panas - akan ada lebih banyak, mereka biasanya meninggalkan ciri-ciri yang diperlukan dalam tahap kecil kanak-kanak awal kanak-kanak.

Jika kanak-kanak baru lahir, dan penyejukan atau pemanasan yang kuat dan berpanjangan dijangka pada minggu-minggu akan datang, kereta bayi itu dipilih mengikut musim yang akan datang, dan pada minggu pertama kehidupan dengan bayi itu tidak berjalan kaki.Jika segala-galanya berlaku sebaliknya, dan kanak-kanak itu sedikit "terlambat" pada permulaan musim panas atau musim sejuk, dengan risiko mencederakan yang seterusnya, yang bertentangan dengan cuaca, stroller untuk bayi yang baru lahir dipilih mengikut musim dengan jangkaan yang kemudian akan dipindahkan sedikit lebih awal daripada model yang lebih lama.

Jenis pembinaan

Dengan cara memasang semua kereta bayi, memberi tumpuan kepada keperluan bayi yang baru lahir, boleh dibahagikan kepada tiga kumpulan besar, seperti:

  • buaian klasik;
  • model 2 dalam 1 atau 3 dalam 1;
  • transformer moden.

Setiap kumpulan ini mempunyai kelebihan tertentu, menarik pembeli berpotensi, dan keburukan yang tidak membenarkan untuk menggantikan reka bentuk alternatif. Ibu bapa dikehendaki membiasakan diri dengan semua sisi setiap jenis reka bentuk sebelum membuat pembelian.

Sebagai contoh, buaian adalah baik kerana mereka paling sesuai dengan keperluan anak yang baru lahir. Menggunakan kereta dorong itu menjadi tidak praktikal selepas berusia enam bulan, jadi pengeluar tidak mengganggu cara membuat lipatan lipat, dan menjadikannya padat dan pepejal - sepertimana untuk pembentukan postur yang betul.

Kekurangan banyak mekanisme laras dan lipatan membuat reka bentuk mudah, tetapi pada masa yang sama lebih dipercayai. Akibatnya, model ini juga agak murah, jadi peminat klasik dan penyelesaian yang terbukti pasti akan menghargai model sedemikian.

Walau bagaimanapun, tidak ada apa-apa yang baru, model yang lebih bijak mula datang untuk menggantikan klasik. Ramai ibu bapa tidak menyukai fakta bahawa kereta dorong itu akan digunakan hanya setengah tahun. Mereka bersedia untuk membayar lebih banyak, hanya untuk membeli sesuatu dengan hayat berguna yang lebih lama. Buaian jarang dapat lipat, dan jika mereka boleh, prosedur biasanya agak rumit dan tidak menyediakan penjimatan ruang yang diperlukan. Kereta bayi seperti itu boleh menjadi sukar untuk dibawa bersama anda dalam perjalanan, seperti mudah untuk menyimpan sebuah apartmen kecil. Akhirnya, buaian itu hanya buaian, oleh itu biasanya tidak mempunyai sebarang fungsi tambahan.

Model 2 dalam 1 dan 3 dalam 1 adalah cubaan pemaju untuk mencipta penyelesaian yang lebih universal. Teknologi perhimpunan dalam kes ini menganggap bahawa casis membolehkan penghapusan dan penggantian blok - buaian, blok berjalan, kerusi kereta. Sehubungan itu, bergantung kepada bilangan jenis yang dibekalkan, kereta dorong dipanggil sama ada 2 dalam 1 atau 3 dalam 1.

Kesenangan utama pembelian sedemikian adalah bahawa ibu bapa dalam satu kejatuhan membeli benar-benar semua cara pengangkutan yang mungkin untuk bayi, dan kemudian mungkin tidak lagi berfikir tentang menggantikan kenderaan.

Pengambilalihan seperti itu biasanya juga lebih murah - sebahagiannya kerana borong yang aneh, dan sebahagiannya disebabkan oleh fakta bahawa dengan dua blok pelbagai jenis casis, ia masih dibeli dalam jumlah satu bahagian. Ramai ibu bapa juga suka fleksibiliti model sedemikian, yang membuatkan mereka berasa bersedia untuk apa-apa. Oleh sebab unit dipasang semula setiap kali, syarat-syarat boleh disediakan tidak lebih buruk daripada di buaian klasik, dipasang dengan ketat pada casis.

Tetapi di sini, tentu saja, tidak tanpa lalat dalam salap. The 2 in 1 stroller adalah lebih murah daripada dua stroller yang berasingan, dan 3 dalam 1 model lebih murah daripada dua stroller dengan kerusi kereta, namun, kerana banyak komponen, kit keseluruhan lebih mahal daripada pesaing dalam bentuk buaian klasik atau pengubah. Sudah jelas bahawa keputusan sedemikian untuk masa yang lama, bagaimanapun, keluarga, yang hanya mempersiapkan kelahiran anak pertama, belanjawan itu tidak dapat menahan beban sebegini pada saat tertentu, walaupun keputusan itu akan dibayar pada masa akan datang. Semua blok yang sedia ada perlu disimpan, dan mereka boleh mengambil banyak ruang.

Fleksibiliti kereta dorong itu agak hilang apabila keluarganya meninggalkan tempat yang jauh. Untuk pengangkutan tetap praktikal seperti sebelum ini, anda perlu membawa semua blok dengan anda.Akhirnya, ramai orang tidak menyukai hakikat bahawa kerusi roda tersebut mempunyai banyak alur dan bahagian yang bergerak, kerana pengikat sering memecah, mengubah pembelian mahal ke dalam sampah.

Transformer dalam kelebihan mereka sebahagiannya menyerupai model 2 dalam 1, contohnya, mereka juga boleh digunakan pada masa akan datang, kerana reka bentuk mereka membolehkan untuk bertukar menjadi tempat duduk jenis berjalan. Di samping itu, penjimatan kos lebih tinggi di sini, kerana pengubah bukan hanya satu casis, tetapi unit universal itu sendiri, jadi kerusi roda jenis ini, menggantikan dua kereta yang berbeza, masih kos kira-kira sebagai satu. Pada masa yang sama, disebabkan model itu hanya mempunyai satu blok, ia lebih padat, malah pengeluar biasanya membuat pengangkutan itu dilipat dengan hanya satu sentuhan butang, yang sangat mudah bagi mereka yang kerap menggunakan lif.

Walau bagaimanapun, kata-kata tentang dua harish, mengejar yang mana, anda berisiko tidak menangkap satu, sangat relevan di sini. Cuba untuk menggabungkan ciri terbaik bassinet dan kerusi kesenangan dalam satu blok, pengeluar sering menghadapi hakikat bahawa keturunan mereka kalah kepada struktur kedua-dua jenis, yang dibentangkan dalam bentuk "murni".

Dalam kes modul untuk bayi yang baru lahir, sebagai contoh, struktur yang berubah sering tidak memberikan kekukuhan sokongan yang mencukupi, jadi terdapat kebarangkalian yang tinggi untuk merubah tulang belakang anak lemah.

Oleh kerana banyaknya berputar, tidak dipasang dengan ketat, transformer sangat mudah mengalami kerosakan, oleh kerana itu, hayat perkhidmatan sebenar mereka dapat dipendekkan secara mendadak. Walaupun kereta dorong itu akan memenuhi jangkaan keseluruhan 2-3 tahun, ia masih mahal sedikit daripada buaian pengubahsuaian yang telah diuji selama beberapa dekad, yang sekali lagi, ibu bapa muda tidak boleh selalu mampu. Di samping itu, ada cara lain yang berbeza dalam pengubahsuaian kerusi roda untuk bayi baru lahir. Ia adalah logik bahawa kereta-kereta seperti itu bukan sahaja tunggal.

Untuk anak kembar, anda boleh mencari kereta bergaris ganda bersebelahan satu sama lain atau satu demi satu, atau bersemuka, dan juga kembali ke belakang, apatah lagi transformer, yang membolehkan anda memusingkan kerusi individu mengikut budi bicara mereka sendiri. Dengan hasrat yang besar, ibu bapa juga dapat mencari model untuk kembar tiga, di mana tempat-tempat tersebut boleh ditempatkan dengan cara yang paling pelik.

Secara berasingan, ia mesti dikatakan tentang bagaimana roda terletak di kereta dorong itu. Selalunya mereka diatur oleh analogi dengan kereta - dalam jumlah empat (atau lapan) keping, diletakkan kira-kira di sudut.

Penyelesaian seperti ini dicirikan oleh peningkatan kepadatan dan kestabilan, bagaimanapun, parameter jarak roda membuat reka bentuk agak rumit dan agak mengurangkan kebolehtelapannya.

Dalam hal ini, pada masa ini, semakin mungkin untuk memenuhi model tiga roda (atau beroda enam) padat, di mana roda disusun dalam bentuk segitiga.

Biasanya roda disusun berdasarkan prinsip roda tiga - dua pada gandar belakang dan satu di hadapan. Terima kasih kepada ini, kerusi roda nampaknya sangat kecil, mudah melangkah ke lif dan dengan mudah melengkung di sekeliling halangan kecil, kerana roda depan sentiasa berubah, bagaimanapun, reka bentuk ini agak mengurangkan kestabilan kenderaan. Dalam bentuk pengecualian yang jarang berlaku terdapat model-model roda tiga, di mana roda diatur mengikut prinsip yang bertentangan - ada dua di depan, tetapi hanya ada satu kerusi roda di belakangnya.

Reka bentuk

Apabila memilih kereta bayi untuk bayi baru lahir, jangan lupa tentang reka bentuk kenderaan. Dia mesti memuaskan kedua-dua ibu dan bayi. Ia lebih mudah dengan ibu, kerana dia sendiri memahami apa yang dia suka dan boleh mengatakannya dengan kuat. Bayi tidak mempunyai keistimewaan tertentu, kemungkinan besar, belum lagi, jadi anda perlu memberi tumpuan kepada nasihat yang diberikan oleh pakar yang berkelayakan. Mereka berkaitan dengan semua bayi yang baru lahir tanpa pengecualian.

Untuk bermula, perlu difahami bahawa penampilan dan keselesaan adalah perkara yang berkaitan dengannya. Pada pilihan warna di atas disebutkan. Anda tidak boleh memilih model yang meliputinya dibuat dalam warna gelap, jika kereta dorong dibeli untuk musim panas yang panas. Kain sedemikian akan sangat panas, dan secara semula jadi ia tidak akan menjadi lebih sejuk di dalamnya. Dalam naungan ini, anda perlu memilih yang tenang, kerana warna-warna terang dan agresif akan menarik perhatian kanak-kanak yang berlebihan, menghalangnya dari rehat yang normal.

Harus diingat bahawa gerabak yang paling bergaya dari retro ke zaman kita sentiasa mengekalkan pertengahan dari segi pemilihan warna - mereka cukup cerah untuk menggembirakan kanak-kanak itu dan menarik minatnya, tetapi masih dilakukan tanpa warna asid.

Pada masa yang sama, tidak ada pembahagian berasingan untuk kereta bayi untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan secara berasingan.

Dalam memahami ibu bapa, kereta bayi yang indah kadang-kadang perlu dihiasi dengan pelbagai cetakan, gambar atau watak kartun yang cantik. Pandangan ini adalah disebabkan oleh bagaimana kita sendiri ingat zaman kanak-kanak kita, kerana kemudian semua orang menyukai ini tanpa pengecualian. Di sini anda perlu memahami bahawa perkara-perkara ini menarik untuk kanak-kanak prasekolah dan pelajar yang lebih muda, tetapi untuk bayi baru lahir itu adalah beban yang tidak perlu.

Bagaimanapun, variegasi yang berlebihan, mungkin boleh merayu kepada seorang kanak-kanak zaman itu, bagaimanapun, ia mesti difahami di sini bahawa ia menarik perhatiannya, yang tidak dapat menumpukan perhatiannya lagi. Pada masa yang sama, gambar yang menghiburkan tidak "melepaskan" kanak-kanak itu, memaksa dia untuk kembali ke pengajian mereka sekali lagi, sebab itulah dia menjadi sangat penat, tetapi tidak dapat menenangkan dan tidur. Atas sebab ini, pilihan yang memihak kepada kereta berwarna-warni, jika ada, adalah tidak diingini, dan dalam kes seorang bayi yang baru lahir - lebih-lebih lagi.

Bagi banyak ibu, sangat penting bahawa kemunculan kereta dorong memenuhi pandangan minimum gaya. Khususnya, adalah wajar bahawa warna kereta dorong dan aksesorinya digabungkan dengan betul. Jika ibu mempunyai rasa, masa lapang dan keinginan, dia dapat mencapai kesan yang dikehendaki dengan berhati-hati memilih unsur-unsur imej pengangkutan kanak-kanak. Walau bagaimanapun, masalah ini dapat diselesaikan dengan lebih mudah jika anda membeli kerusi roda, kit yang sudah termasuk semua yang anda perlukan. Jika pengeluar menawarkan model dengan set lengkap, yang termasuk tudung dan selimut, itu bermakna semua butiran ini telah direka bentuk dalam gaya yang sama, oleh itu, ia memberikan keharmonian yang sempurna.

Bagaimana untuk memilih?

Semua orang tahu cara memilih kereta bayi betul-betul dengan kata-kata, bagaimanapun, atas sebab tertentu ia masih ternyata bahawa dalam kebanyakan kes, ibu bapa agak tidak berpuas hati dengan pembelian. Sebab untuk keputusan ini terletak pada hakikat bahawa di suatu tempat ibu bapa masih tidak menyedari tentang semua kriteria pemilihan, sehingga mereka terlepas beberapa butir penting, tetapi di suatu tempat mereka tidak mendapatkan cukup uang untuk membeli model yang baik atau memilih untuk menyelamatkan, mengingat momen-momen tertentu tidak begitu penting.

Walau bagaimanapun, adalah berfaedah untuk sekali lagi mengatasi kriteria asas untuk memilih kereta bayi untuk separuh pertama tahun pertama kehidupan bayi.

Keselamatan

Keselamatan kanak-kanak adalah kriteria yang paling penting yang tidak boleh dilupakan selama sebulan. Bayi pada bulan-bulan pertama hidup sangat tidak berdaya sehingga ia tidak dapat dikelompokkan semasa musim gugur, namun tulangnya tidak terlalu kuat, oleh itu sebarang keadaan kecemasan secara kontraindikasi bersifat contraindicated kepadanya.

Sebelum membeli kerusi roda, anda harus cuba mengayunkannya - ia harus dengan mudah menahan ujian sedemikian, tidak mengancam. Brek pada setiap roda adalah keperluan asas dalam keadaan ini; mereka mesti dipercayai dan bekerja tanpa usaha khas di pihak ibu bapa.

Selalunya terdapat tali pinggang keledar di buaian, tetapi ia adalah wajar untuk memastikan bahawa mereka adalah lima mata dan agak tebal, boleh diperbuat daripada kulit, terutamanya jika pengubah dipilih yang direka untuk umur lebih mudah alih bayi.

Akhirnya, dalam semua model lipat, titik penting ialah kebolehpercayaan lampiran buaian ke casis - anda perlu memastikan bahawa kerusi bayi itu dipasang dengan selamat.Sekurang-kurangnya satu daripada butiran ini menyebabkan keraguan yang sedikit, lebih baik tidak membeli model ini, tetapi untuk menjadikan pilihan anda sesuatu yang lain.

Keselesaan

Seluruh nyawa bayi pada bulan pertama adalah di dalam katil bayi atau di kereta dorong, jadi keperluan untuk keselesaan tempat-tempat ini adalah yang tertinggi. Sekiranya katil itu sekurang-kurangnya berdiri dari biru, kereta dorong sentiasa bergerak, jadi ia sering goncang, yang menghalang bayi dari tidur. Oleh itu, susut nilai harus sangat lembut, supaya tidak membangkitkan anak tidur, sebagai contoh, roda getah getah berbanding dengan plastik keras.

Sebagai alternatif, untuk menyelesaikan masalah ini, anda hanya boleh memilih model dengan roda besar yang mungkin, kerana kenderaan "semua-muka bumi" sedemikian tidak akan melihat bonggol kecil.

Tahap penebat dan pengudaraan, kelambu dan penutup hujan mestilah sesuai untuk kerusi roda dan musim semasa tahun ini. Bagi tempat untuk berbohong, maka anda perlu mencari kompromi antara kekakuan yang mencukupi supaya tidak merosakkan postur, dan kelembutan yang ketara, supaya tinggal di kerusi roda tidak membawa ketidakselesaan.

Kemudahan pengurusan

Model mudah dikendalikan sangat meningkatkan peluang yang akan banyak berjalan dengan bayi. Ibu bapa akan bersedia untuk mengambil penjagaan yang jauh lebih sensitif untuk kanak-kanak sekiranya berjalan untuk mereka juga menjadi kesenangan, dan bukan kerja keras. Sebagai permulaan, ia patut mencari model ringan dari buaian, kerana kebanyakan orang kini hidup jauh lebih tinggi dari tingkat pertama, jadi lebih mudah untuk mengangkat kereta bukan berat. Di samping itu, model ringan hampir selalu lebih mudah dikendalikan dan tidak memerlukan usaha tambahan untuk bergolek.

Mengurangkan berat badan boleh memberi kesan negatif kepada saiz roda, tetapi roda yang agak kecil dapat disesuaikan dengan keupayaan beralih mereka, supaya kerusi roda tidak dapat melewati lebam tanpa kesulitan, tetapi tanpa masalah, ia akan menghindar.

Sekali lagi, keupayaan untuk menyesuaikan panjang pemegang supaya optimum untuk setiap ahli keluarga, walaupun mereka sangat berbeza tinggi, akan menjadi bonus yang bagus. Akibatnya, kedua-dua ayah dan nenek dengan datuk dan bahkan lebih tua kanak-kanak dapat membantu ibu dengan berjalan kaki.

Ketersediaan aksesori

Walaupun semua aksesori yang diperlukan boleh dibeli secara berasingan, ia akan menjadi lebih baik jika mereka pada asalnya ditawarkan dalam pakej. Sekurang-kurangnya, satu set lengkap selalu mengandaikan penyimpanan padat, apatah lagi fakta bahawa dalam kes satu set, gaya reka bentuk lengkap akan dikekalkan.

Perlu diingatkan bahawa banyak pengilang, terutama dari kalangan belanjawan, sering mengabaikan set lengkap produk mereka dengan segala yang mereka perlukan, dan kadang-kadang bahkan hal yang sepertinya tidak dapat digantikan mungkin diperlukan. Sebagai contoh, beg untuk ibu boleh dibeli secara berasingan, tetapi hanya dengan kereta dorong yang datang segera dengan aksesori ini, terdapat tempat yang istimewa dalam kes untuk menyimpan beg ini.

Pam untuk roda getah seolah-olah tidak menjadi sesuatu yang aneh, namun, ia mungkin akan menyebabkan puting beliung itu mempunyai dimensi yang tidak standard, dan kemudian semua susut nilai akan dimatikan, yang menjadikannya mustahil untuk menggunakan kereta dorong dalam amalan. Jas hujan dan jaring serangga jatuh ke dalam kit lebih kerap, dan jika tidak ada tempat untuk mereka, mereka juga boleh dijahit sendiri, tetapi mengapa mengganggu dengan apa yang pengeluar dapat menjaga.

Harga

Atas sebab-sebab yang jelas, kos kerusi roda sering merupakan faktor penentu di mana model orang tua memilih. Tidak menghairankan, kerana model asing yang baik mungkin agak tidak mencukupi di mata kebanyakan pengguna domestik, dan selepas semua, mempunyai seorang anak membayangkan perbelanjaan besar yang tidak terhad kepada sepersepuluh dari kerusi roda.

Adalah penting untuk memahami apa harganya bergantung pada - biasanya ia dipengaruhi oleh jenama, kebolehgunaan dan kebolehpercayaan.

Faktor pertama adalah agak bersyarat, kerana ia hanya menjamin bahawa anda tidak menjual produk yang tidak disahkan, namun kebarangkalian perkahwinan kilang tunggal, dan juga peluang untuk membeli kereta dorong murah yang baik dari jenama "tidak bernama" selalu ada. Bagi kemudahan dan fungsi, di sini adalah perlu untuk secara objektif menilai tahap tahap keselesaan yang diperlukan. Akhirnya, kebolehpercayaan - faktor ini juga sangat bersyarat, tetapi jika ibu bapa melihat manifestasi yang jelas, maka lebih baik tidak untuk meluangkan wang dan overpay.

Gambaran keseluruhan pengeluar dan model

Walaupun mana-mana jenama mempunyai kedua-dua model yang agak baik dan tidak berjaya, kaedah popular untuk memilih kereta bayi dan apa-apa produk masih kepercayaan pengeluar. Ini bukan untuk mengatakan bahawa kaedah ini pasti buruk, kerana sesetengah jenama mengumpul banyak tinjauan positif dari seluruh dunia. Perlu difahami bahawa pilihan yang memihak kepada jenama tertentu tidak bermakna pembelian automatik dari mana-mana modelnya, kerana mungkin setiap orang memuji satu model, tetapi ia mempunyai sifat-sifat tertentu yang menjadikannya tidak sesuai untuk anda secara peribadi.

Itulah sebabnya beberapa penarafan tertentu model terbaik tidak akan berada di sini - semua kerusi roda yang diterangkan di bawah adalah baik dengan cara mereka sendiri. Pada masa yang sama, garis model sentiasa dikemas kini, jadi semalam "terbaik" esok boleh dikeluarkan daripada pengeluaran atau memberi jalan kepada model yang lebih baru yang akan membentuk bahagian atas dikemas kini. Perlu dipertimbangkan semua jenama dan model yang popular di negara kita pada pertengahan 2018, tanpa memberi cadangan spesifik mengenai pembelian salah seorang daripada mereka.

Secara tradisinya terkenal di seluruh dunia stroller yang dihasilkan di Itali. Mereka secara komprehensif baik, sukar untuk membezakan beberapa jenis semangat dari mereka, kecuali bahawa mereka dibezakan oleh gaya halus yang melekat dalam gaya Itali keseluruhan. Kemuliaan pengeluar negara ini membawa jenama yang dikenali ramai - ini adalah Peg Perego, Inglesina, Chicco.

Di sini perlu diingat bahawa stesen-stok sedemikian tidak sesuai untuk musim sejuk kita, kerana orang Itali tidak tahu sejuk kita, mereka tidak menghadapi masalah sedemikian, dan oleh itu tidak cuba untuk menyelesaikannya, tetapi untuk musim panas atau musim luar stroller ini akan menjadi tepat.

Sekiranya kita bercakap mengenai model, ia adalah penting untuk menonjolkan 2 dalam 1 Inglesina Sofia dan pegangan klasik Peg Perego Primonido Elite (kedua-duanya kos kira-kira 36-40 ribu rubel).

Inglesina
Peg perego
Chicco

Kereta bayi Jerman di negara kita juga cukup terkenal. Mereka membawa kemasyhuran kepada pengeluar Teutonia dan FD-Design, Hauck dan Hartan, serta beberapa yang lain. Mengenai pengangkutan Jerman yang baik, mungkin, Ayah boleh berkata dengan baik - semua kelebihan ini, yang digambarkan oleh frasa "kualiti yang luar biasa", berkaitan dengan kerusi roda yang sama seperti kereta.

Musim ini, anda perlu memberi perhatian kepada kereta 2 dalam 1 FD-Design Salsa 3 (dengan diskaun yang anda boleh cari 25 ribu rubel, harga standard ialah 37-42 ribu rubel) dan elit Hartan VIP XL (72-80 ribu Rubles), dan juga Teutonia Bliss (62-68 ribu rubel).

Teutonia
FD-Design Salsa
Hauck

UK menutup tiga negara teratas-pengeluar kerusi roda, yang produknya adalah impian muktamad di negara kita. Jenama ini kurang dikenali, tetapi mereka menawarkan kombinasi optimum praktikal, reka bentuk yang bergaya dan bermutu tinggi - ini adalah produk dari jenama Silvercross, Happy Baby, Cosatto dan banyak lagi. Kerana jauhnya kilang-kilang dari negara kita yang jauh, serta kos pengangkutan yang tinggi yang memberi kesan kepada kos kerusi roda, di kawasan kami pengangkutan kanak-kanak British dapat dilihat secara relatif jarang, walaupun model Silvercross Pioneer 2 dalam 1 untuk 50-55 ribu rubel dapat menjadi contoh yang baik apa yang kelihatannya.

Silvercross
Bayi bahagia
Cosatto

Agak luar biasa ialah antara pemimpin adalah negara penghasil kecil seperti Norway. Segera tiga syarikat dari negara Eropah Utara ini mendapat pengiktirafan - ini adalah Stokke, dan Noordi, dan Esspero.

"Trik" berjenama syarikat-syarikat ini adalah rekaan Skandinavia yang ketat yang memenuhi semua keperluan yang bergaya, digabungkan dengan kualiti tertinggi dan kesediaan untuk bertahan dalam musim sejuk yang keras, tidak berbeza dengan kami.

Kritikan terhadap model-model ini biasanya membabitkan kos mereka, kerana harga, menurut saksi-saksi, dapat dibandingkan dengan kerusi roda kelas premium, tetapi sebenarnya mereka tidak lebih mahal daripada orang-orang Inggeris.Untuk melihat ini, sudah cukup untuk mempertimbangkan model Norway yang paling popular, sebagai contoh, 2 dalam 1 Esspero Grand Newborn Lux (40-45 ribu rubel).

Esspero
Stokke
Noordi

Kereta dari Portugal adalah kebaruan komparatif di pasaran kami, walaupun di tanah air mereka telah dihasilkan selama lebih dari sedozen tahun. Kerusi roda sedemikian secara purata sedikit lebih murah, kerana negara ini dianggap bukan yang paling berjaya di Eropah, namun, ini tidak menghalang produk yang dihasilkan olehnya untuk menjadi berkualiti tinggi, dan yang paling penting, sangat praktikal yang semua pengguna perhatikan. Jenama Bebecar masih jauh dari ditemui di setiap kedai dalam negeri, namun, terdapat lebih banyak ulasan positif di forum-forum bertema.

Bagi mereka yang ingin membeli produk dari pengeluar Eropah pada harga yang kecil, kereta dari Eropah Timur akan menjadi menarik. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pasaran kami telah ditakluki oleh kerusi roda yang agak murah dari Poland, yang pelbagai jenamanya sangat menakjubkan. Strollers 2 dalam 1 Slaro Anna Lux (14-17 ribu Rubles), Marimex Armel (15-18 ribu Rubles) dan Adamex Neonex (21-25 ribu Rubles) menjadi hits sebenar.

Malah Lithuania kecil - dan kini ia menawarkan model yang baik seperti Orbit Tutis Zippy (28-33 ribu rubel). Harga yang relatif rendah untuk kereta jenama ini disebabkan oleh gaji yang lebih rendah di negara-negara ini, tetapi kualiti masih tetap Eropah - mungkin tidak teratas, tetapi sangat baik.

Marimex
Slaro
Adamex

Sememangnya, sesiapa yang ingin mencari produk yang benar-benar murah patut memberi perhatian kepada produk dari China. Adalah aneh jika ekonomi yang begitu besar, yang secara harfiah membanjiri seluruh dunia dengan produknya, tidak akan mencapai segmen yang dituntut seperti produk kanak-kanak.

Di sini adalah penting untuk memahami bahawa kadang-kadang walaupun produk Cina yang pengeluar terkenal disenaraikan pada mereka semua, dan ia bukan satu pun yang palsu - gaji lebih rendah di China, oleh itu, ia lebih menguntungkan untuk membina kilang-kilang di sana.

Walau bagaimanapun, orang Cina, selepas menonton pengurusan asing dengan tangan mereka sendiri, mengambil alih pengalaman itu dan mencipta firma mereka sendiri, yang dinilai oleh pengguna dengan baik. Barang-barang Cina masih tidak dapat bermegah dengan kualiti bertaraf dunia, tetapi dasar penetapan harga menjadikan pelanggan potensial melupakan segala-galanya.

Jenama seperti Geoby atau Seca, Jetem atau Penjagaan Bayi menawarkan produk kualiti yang boleh diterima untuk wang yang sedikit. Hari ini, produk mereka boleh didapati di semua kedai dan di jalan-jalan di mana-mana penyelesaian di negara kita, dan transformer kos rendah (14-17 ribu Rubles) seperti Geoby C3018R, dengan kebarangkalian yang tinggi, adalah pemimpin mutlak pasaran domestik.

Geoby
Jetem
Penjagaan bayi

Mungkin, produk Rusia di luar negara tidak popular sama sekali, namun di dalam negara mereka berhak mendapat perhatian pengguna. Di sini harga juga sangat menarik, bagaimanapun, sebab ini terletak bukan hanya dalam pengeluaran rendah dalam pengeluaran, tetapi juga di kedekatannya dengan pengguna, serta jika tidak ada keperluan untuk membayar duti kastam, kerana sempadan dalam proses pengiriman tidak berselang sekali.

Model Rusia secara harfiah diwajibkan untuk menahan musim sejuk Rusia yang keras, kerana siapa yang tidak. Tanda-tanda ini tidak akan memberitahu semua orang ibu bapa apa-apa kepada mana-mana ibu bapa, tetapi masih jenama Sagittarius, Fairy, Apex atau Little Trek diperuntukkan lebih positif berbanding yang lain.

"Sagittarius"
"Fairy"

Petua berguna

Kadang-kadang pengalaman anda sendiri lebih berguna daripada pengetahuan teori apa pun. Pembelajaran, sememangnya, adalah lebih baik mengenai kesilapan orang lain, jadi yang berikut adalah cadangan yang penting umum yang banyak disebarkan oleh pengguna pelbagai forum mengenai topik kanak-kanak.

Ramai ibu bapa, membeli kereta bayi untuk bayi yang baru lahir, tidak banyak memberi perhatian kepada ketinggian, ia adalah logik untuk mengandaikan bahawa bilangan kecil pada usia itu tidak dapat mengatasinya, walau bagaimanapun rendah.Dalam beberapa bulan pertama, ini kelihatan seperti seratus peratus kebenaran, namun, pada akhir separuh tahun pertama kehidupan, anak-anak menjadi lebih maju dan aktif, dan dunia di sekeliling mereka sangat tertarik dan tertarik. Adalah baik jika ibu bapa mengejar tepat pada waktunya, tetapi jika tidak, selalu ada peluang bahawa anak itu akan jatuh dari sarangnya.

Buku teks keseluruhan boleh ditulis tentang bagaimana untuk memilih kerusi roda yang betul, dan bagaimana untuk menjaga mereka selepas itu. Roda plastik sentiasa dan di mana-mana dikritik - bukan sahaja mereka keras dan tidak menambah susut nilai, mereka juga mempunyai haus dan lusuh yang sangat tinggi, jadi pilihan ini harus dibuang hampir serta-merta.

Ramai orang seperti roda getah kembung, yang kedua-duanya lebih dipercayai dan sangat melembutkan kursus, bagaimanapun, mereka boleh dengan mudah digerakkan jika memandu di atas batu yang tajam dan menetapkan tayar akan menjadi masalah. Dalam hal roda sedemikian, anda juga perlu memantau tahap inflasi, kerana roda yang dipam akan memberi kesan negatif terhadap susut nilai, dan mereka yang mengalami deflasi akan mempersingkat kehidupan tayar.

Satu penyelesaian alternatif yang baik telah dicadangkan oleh sesetengah pengeluar beberapa tahun kebelakangan - mereka menghasilkan roda dengan tayar getah, tetapi tidak diisi dengan udara, tetapi dengan pengisi lembut seperti silikon, bagaimanapun, penyelesaian semacam itu masih agak jarang berlaku, dan kos lebih banyak daripada analog yang diterangkan di atas.

Lif adalah ciptaan indah manusia, yang sangat dihargai, termasuk ibu dengan kereta bayi, tetapi jika anda bergantung kepada slogan iklan seperti "pergi ke mana-mana lif," anda boleh membenci lif itu sendiri dan kereta api. Malangnya, di banyak gedung bertingkat di negara kita, dibina pada zaman Soviet, lif dibuat dengan jangkaan semata-mata untuk orang dewasa dengan ciri-ciri yang agak standard, jadi pintu masuk sering terlalu sempit walaupun untuk kereta dorong kecil.

Janji seorang perunding di kedai bahawa model tertentu ini pasti akan pergi ke kebanyakan lif negara mungkin benar, bagaimanapun, anda hanya akan menjadi bunyi kosong jika kereta dorong tidak lulus ke lif anda.

Oleh itu, anda perlu melengkapkan diri anda dengan seorang penguasa dan mengukur lebar laluan ke lif terbuka, dan kemudian mula memilih model berdasarkan batas keras ini.

Jika anda memilih, berfikir di mana-mana, kemungkinan bahawa beberapa kriteria penting yang akan terlepas sangat meningkat. Ibu bapa yang berpengalaman mengesyorkan supaya tidak memperuntukkan 5 minit atau bahkan petang untuk memilih kereta dorong. Anda perlu bersiar-siar melalui forum, meneroka topik ini, mulailah sekurang-kurangnya untuk mengatasinya, dan kemudian tuliskan risalah mengenai anggaran untuk kerusi roda, yang saya ingin lihat dalam model yang dibeli.

Memandangkan kepelbagaian model sedia ada pada hari ini, ia tidak terlalu mudah untuk meninggalkan keperluan yang dinyatakan, jika beberapa penyelesaian popular tidak mematuhi sepenuhnya - terlebih dahulu anda perlu memeriksa keseluruhan julat untuk perlawanan tepat yang sempurna.

Penyelesaian yang baik adalah untuk membuat senarai beberapa model, yang setiap satunya kelihatan sangat dekat dengan permintaan yang memuaskan. Selepas itu, senarai sedemikian boleh didedikasikan untuk perbincangan di forum bertema, meminta pengguna tempatan berkongsi pendapat dan pengalaman mereka. Ia juga berguna untuk mengkaji ulasan tentang semua model ini (dengan ketat menggunakan laman web yang berbeza untuk mengelakkan "rating" daripada iklan yang mengiklankan produk yang dijual) dan menonton pelbagai ulasan video, yang sangat banyak dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Sebagai persembahan amalan, jangkaan itu sangat berbeza dari realiti apabila anda membeli sesuatu di Internet. Atas sebab ini, ramai ibu bapa lebih suka membuat pembelian yang penting di kedai biasa, untuk melihat sendiri kereta bayi dan melihat apakah ia sesuai dengan mereka atau tidak. Dalam kes pembelian di Internet, melihat ke arah kanan tidak akan berfungsi, tetapi anda boleh cuba pergi ke kedai yang benar hanya untuk mengetahui bagaimana ia kelihatan dan apa itu. Ini tidak bermakna anda perlu membelinya di sini - jika anda berjaya mencari tawaran yang lebih baik di Internet, maka anda harus menggunakannya, tetapi tidak ada seorang pun di kedai yang melarang melihat produk tersebut.

Biasanya seperti kajian awal yang membolehkan anda mengelakkan banyak kekecewaan, apabila penjual dalam talian sengaja memilih sudut yang baik supaya kerusi roda kelihatan lebih cantik, membesar-besarkan kelebihan model ini atau sengaja mengekalkan kelemahannya. Sekiranya pembelian itu pada asalnya dirancang di kedai "biasa", namun kajian semula model dilakukan melalui Internet, maka anda tidak boleh datang ke titik penjualan dengan penyelesaian yang sudah siap - anda perlu memahami bahawa anda harus terlebih dahulu memastikan ketepatan pilihan.

Perhatian khusus diberikan kepada kualiti fabrik dari mana penutupnya dijahit. Bukan rahsia lagi bahawa bayi baru lahir sangat jauh dari pemahaman dan mematuhi peraturan kebersihan, dan bahkan lampin yang paling dapat diandalkan tidak selalu melindungi kebocoran. Dalam satu perkataan, membersihkan, dan bahkan membasuh sampul penuh untuk pengangkutan bukan sekadar kehendak seorang ibu yang sangat pemilih, tetapi juga realiti keras.

Dalam konteks ini, bahan penutup untuk hood harus dipilih dengan teliti seperti pakaian. Sesetengah kain lebih mudah dicemari daripada yang lain, dan bergantung kepada naungan, ia juga berbeza dengan seberapa baik pencemaran itu dapat dilihat.

Sudah tentu, lebih baik memilih kereta dorong dengan tudung-tudungnya, di mana kotoran tidak mungkin berlama-lama, dan jika ya, ia tidak dapat dilihat.

Kain itu sendiri tidak boleh mengemukakan sebarang syarat khas untuk mencuci - kesulitan sekarang dapat menyampaikan kerusi roda, yang mana penjagaan akan mengambil banyak masa dan usaha. Akhirnya, penutup hendaklah dikeluarkan dengan cepat dan mudah, serta kering dan dipakai.

Satu beg untuk perkara harus dipilih supaya jumlahnya diandaikan dengan margin yang besar. Seorang kanak-kanak kecil sangat lemah dan tidak berdaya bahawa ia tidak boleh dimaafkan untuk seorang ibu untuk meninggalkannya sendiri walaupun selama beberapa minit, tetapi tugas tertentu seperti pergi ke kedai masih kekal di belakangnya. Oleh kerana bayi tidak boleh dibiarkan bersendirian di rumah, adalah wajar untuk mengambilnya dengan anda, terutamanya kerana anda masih perlu keluar untuk berjalan dengannya, dan di sinilah masalahnya timbul: tangan ibu sibuk mengendalikan kereta dorong, jadi tidak ada tempat untuk pergi .

Pencipta kerusi roda, terutamanya untuk bayi baru lahir, biasanya menyediakan petak khas untuk perkara-perkara kecil yang dimaksudkan untuk menjaga bayi, bagaimanapun, jika mereka membuat ruangan sedemikian agak luas, pasti akan sesuai dengan pembelian. Terima kasih kepada ini, sekali lagi, anda boleh membunuh dua burung dengan satu batu, khususnya menggabungkan perjalanan ke kedai dengan berjalan kaki - maka ibu akan mempunyai sedikit masa lapang untuk berehat dan menjaga dirinya sendiri.

Petua berguna untuk memilih kereta bayi, lihat video di bawah.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri.Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan