Bagaimana untuk memilih kelambu pada kereta dorong dan bagaimana untuk memperbaikinya?

Kandungannya

Musim panas dicintai oleh hampir semua orang, tetapi walaupun masa yang indah tahun ini mempunyai kekurangannya sendiri. Panas pertama kali, tetapi pelbagai serangga terbang yang menggigit boleh mengakibatkan ketidakselesaan yang ketara, menyebabkan kulit yang teriritasi menjadi gatal-gatal tak tertahankan. Bagi orang dewasa, penyelesaiannya adalah jelas - mereka boleh menggunakan semburan khas dan fumigators.

Walau bagaimanapun, dalam hal anak kecil, penggunaan ejen-ejen tersebut tidak diingini: sebab bayi tidak mungkin mematuhi langkah-langkah keselamatan ketika menggunakan bahan toksik tersebut. Penyelesaian yang baik dalam keadaan ini boleh menjadi sebuah kelambu, yang dilampirkan terus ke kereta dorong. Terima kasih kepadanya, kanak-kanak itu akan selamat bukan sahaja di rumah, tetapi juga untuk berjalan-jalan.

Ciri khas

Sesetengah ibu bapa percaya bahawa kelambu untuk kanak-kanak adalah bergaya, bukan keperluan, kerana mereka sendiri membesar tanpa kemudahan yang mengagumkan itu. Logik ini tidak betul, kerana untuk kanak-kanak walaupun gigitan nyamuk biasa adalah kejadian yang lebih serius daripada orang dewasa:

 • Seorang kanak-kanak adalah beberapa kali lebih kecil daripada saiz dewasa, jadi nyamuk baginya seperti bug besar untuk kita.
 • Kanak-kanak, pada prinsipnya, sangat terdedah kepada alahan, kerana gigitan yang sama sekali tidak berbahaya boleh menyebabkan kemerahan kulit yang teruk, gatal-gatal dan ruam alergi.
 • Bahaya alahan datang bukan sahaja dari serangga, tetapi juga dari debu, kotoran atau debunga beberapa tumbuhan berbunga. Net nyamuk boleh menjadi halangan yang sangat baik untuk merengsa seperti itu.

Motivasi tertentu untuk pemerolehan kelambu adalah momen estetik murni. Aksesori yang sangat baik yang digabungkan dengan baik dengan tudung kereta dorong melengkapi rupa dan menjadikan kenderaan lebih bergaya.

Insentif lain tidak boleh dikesampingkan: ramai ibu percaya bahawa pesalah kasual boleh iri hati anak dengan tatapan yang cemburu, yang akan menyebabkan pelbagai masalah untuknya, sedangkan melalui kelambu tidak dapat dilihat dengan jelas semasa pemeriksaan sepintas lalu.

Model dan warna

Jaring kelambu adalah produk yang agak mudah untuk dibahagikan dengan jenama atau model, tetapi walaupun produk tersebut berbeza. Selaras dengan klasifikasi, nasihat biasanya diberikan mengenai cara memilih grid yang betul:

 • The grids datang dalam pelbagai saiz, terdapat juga cara yang berbeza untuk menetapkan, dan ibu bapa, sebelum membuat pembelian, harus memastikan bahawa anti nyamuk ini akan sesuai dengan pengangkutan mereka. Sudah tentu, fabrik itu harus mempunyai saiz margin kecil. Walaupun ia terbentang, terdapat keretakan antara pengikatan saiz yang mencukupi untuk kotoran, alergen dan serangga untuk masuk. Pada masa yang sama, ia tidak perlu untuk mendapatkan mesh yang terlalu besar: ia kelihatan hodoh, dan akan mendapat jalan, dan mungkin akan berpecah lebih cepat.
 • Net nyamuk datang dalam pelbagai warnasupaya produk itu dapat dipadankan dengan warna keseluruhan kereta dorong, tetapi hitam tidak dinasihatkan untuk membeli, walaupun hood itu adalah seperti itu. Fakta adalah bahawa hitam, seperti yang anda tahu, sangat menarik sinaran matahari. Bahan-bahan warna ini menjadi lebih panas di matahari. Pada masa yang sama, grid jauh dari hud, ia tidak melindungi anak dari sinar yang ditarik, membiarkannya masuk, jadi ada risiko merampas anak bayangan pada hari yang panas.
 • Lubang-lubang yang merangkumi seluruh jaring boleh bervariasi dalam saiz (bergantung kepada pengilang). Pilihan terbaik adalah purata. Logik di sini adalah jelas: jika lubang-lubangnya terlalu besar, mereka tidak mungkin dapat menangguhkan segala-galanya yang harus dicegah oleh anti nyamuk. Tugas semacam itu akan ditangani secara sempurna oleh grid dengan lubang-lubang kecil, tetapi dalam kepadatannya ia dapat menyerupai kain biasa. Kemudian sebuah rumah hijau sebenar dibentuk di bawah tudung (tanpa sedikit nafas udara segar), dan anda boleh melupakan keselesaan bayi.

Bagaimana untuk mengikat pada kerusi roda?

Untuk meletakkan kelambu pada kereta dorong, anda mesti menggunakan direka khas untuk band elastik tujuan atau velcro ini, yang telah dijahit pada produk. Pada masa yang sama, anda perlu memakainya dalam urutan yang betul - jika anda mahu grid tidak merangkak, membuka bayi, jangan robek dan membolehkan anda membukanya dengan pantas untuk mengakses anak itu:

 1. Jaring nyamuk dilekatkan pada bahagian atas hud, ke visor.
 2. Langkah kedua adalah untuk meregangkannya dan membetulkannya di dasar hud.
 3. Di sebelah kaki bayi, jaring telah diikat terakhir (selepas ia dipasang di kawasan hud).

Jika kelambu telah dibeli, anda tidak perlu menunda pemasangannya seketika sebelum berjalan. Sudah jelas bahawa di rumah dia tidak akan dijamin secara kekal di kerusi roda, kerana sebelum keluar dia masih perlu dikeluarkan untuk meletakkan penumpang masuk, tetapi Sebaik sahaja selepas membeli kelambu mesti mencuba kereta bayi. Ini akan memastikan bahawa model yang dipilih sesuai untuk kereta dorong ini, dan pada masa yang sama untuk melatih dengan cepat memakai dan menanggalkannya (dalam kes yang paling teruk - untuk melihat bahawa pilihan dibuat dengan tidak betul).

Pemahaman awal mengenai pilihan yang salah sekurang-kurangnya membolehkan anda menukar produk di kedai sebelum ia menunjukkan dirinya dari yang paling teruk semasa berjalan kaki.

Bagaimana untuk menjahit tangan anda sendiri?

Ramai ibu yang terbiasa bekerja dengan kain berfikir bahawa mereka boleh menjahit jaring nyamuk untuk anak mereka sendiri. Kelahiran bayi itu sendiri bermakna kos kewangan, dan sekurang-kurangnya menyelamatkan pada perkara-perkara murah itu akan membantu memastikan bajet selamat dan kukuh.

Untuk ini, mereka tidak memerlukan sebarang kemahiran yang berkaitan dengan pemotongan dan menjahit. Sekiranya baju hujan plastik khas dimasukkan ke dalam kit, ia boleh digunakan sebagai sampel yang sangat baik. Ia perlu membeli jumlah kain yang sesuai untuk tekstur (misalnya, tulle atau tulle) dan potong bahan mengikut penutup hujan, dengan menggunakan corak yang lebih baik daripada corak.

Prosesnya adalah seperti berikut:

 • Mengambil pengukuran dari kereta dorong, seperti yang ditunjukkan dalam foto.
 • Potong segiempat kain dengan dimensi berikut: width = cut: CD + 10 cm, panjang = potong: AB + 10 cm, membuat tepi pusingan angka.
 • Secure mesh di pinggir dengan pin tailors (1.5 cm ke dalam) dan kilat pada mesin.

Lekapan mesti berada di bahagian-bahagian yang bersebelahan dengan visor di kedua-dua sisi.

 • Potong gelung untuk lampiran. Panjang setiap gusi adalah sama dengan 7 cm.
 • Kencangkan gelung pada grid (seperti yang ditunjukkan dalam foto) dan jalankan jahitan mesin. Anda perlu meninggalkan ruang untuk kemasukan gusi.
 • Dengan bantuan pin anda perlu memasukkan band getah. Hujung gusi harus dijahit dengan tangan atau pada mesin taip.
 • Akibatnya, mesh berikut pada kereta dorong itu harus berubah.

Penciptaan lampiran tambahan dialu-alukan - dalam bentuk jalur getah yang dijahit secara berasingan, yang boleh dilangkau di bawah blok berjalan atau buaian dan terikat di bahagian bawah. Penyelesaian ini memastikan kelangsungan anti nyamuk di antara visor dan papan kaki. Di tempat-tempat di mana kelambu akan dihubungkan dengan bahagian kain kereta dorong, anda juga boleh menjahit Velcro. Oleh itu, tidak ada kerengsaan dalam.

Anda boleh mengetahui bagaimana mesh universal untuk kereta dorong kelihatan dan di mana ia masih boleh digunakan dari video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan