Kereta bayi untuk anak kembar: ulasan model dan petua memilih

Kandungannya

Kereta bayi untuk kembar membolehkan ibu kanak-kanak yang lebih tua, sudah mampu berjalan dengan berjalan kaki, bukan untuk menyeret pembinaan terlalu berat pada langkah-langkah, mengehadkan diri mereka ke badan musim panas yang ringan.

Oleh kerana model ini hanya menganggap kedudukan duduk seorang kanak-kanak, bahan tidak banyak digunakan dalam pengeluaran, dan dimensi produk lebih sederhana, yang menjadikannya mudah melewati pintu dan lorong sempit lain.

Varieti

Walaupun terdapat hanya dua tempat di kereta dorong, pengeluar cuba meletakkannya dalam model yang berbeza dengan cara yang berbeza untuk memberikan kelebihan yang berbeza. Yang paling popular adalah jenis berikut.

 • "Tebu" - Ini adalah reka bentuk di mana kanak-kanak duduk di sebelah antara satu sama lain. Kereta dorong ini adalah baik untuk kestabilannya, kerana lebar badan yang besar. Walau bagaimanapun, faktor yang sama ini mungkin merugikan jika anda perlu melalui pintu sempit atau memasuki lif. Kanak-kanak boleh duduk di kereta dorong dengan punggung dan muka mereka kepada pengurus orang dewasa.

Sekiranya dikehendaki, "tongkat" dapat dengan mudah dilipat, namun, ini akan terlebih dahulu harus menggugurkan anak-anak, yang tidak selalu mudah, tetapi menyimpan kereta dorong itu tidak memberikan masalah.

 • Tempat duduk di kereta dorong boleh disusun dan dilatih, iaitu satu demi satu (kedua-duanya dengan muka dan belakang kepada ibu bapa). Kelebihan kerusi roda itu adalah bahawa mereka berjaya menembusi ke mana-mana lorong yang sempit, namun, panjang yang besar mereka menyumbang sedikit untuk masuk ke dalam lif dengan mereka. Lebar kecil struktur juga mengurangkan kestabilannya, kerana kanak-kanak, sambil bergoyang dari sisi ke sisi, boleh membatalkan kereta dorong itu. Walau bagaimanapun, terdapat juga penambahan, kerana kerangka "kereta api stim" sering membolehkan menukar modul berjalan ke buaian, dan lebih mudah untuk meletakkan kad cuaca dengan dimensi yang berbeza pada dasarnya.
 • Transformers menggabungkan ciri-ciri dua kerusi roda terdahulu, kerana kerusi mereka tidak tetap di tempat dan membolehkan model menjadi "kereta api" atau "rotan" mengikut kehendaknya. Kelemahan utama model sedemikian ialah mereka jauh dari yang paling ringan, dan, lebih-lebih lagi, lenturan gunung tidak mempunyai kekuatan yang tinggi.

Kriteria Pemilihan

Kereta bayi harus dipilih bukan hanya untuk pertimbangan estetika sendiri, tetapi juga untuk kriteria praktikal. Oleh kerana dua bayi akan duduk di kereta dorong sekali gus, ia perlu membayar perhatian kepada soalan pilihan.

Pertama sekali, keselamatan tidak boleh diabaikan. Belt lima mata yang memegang bayi di tempat itu haruslah kuat dan boleh dipercayai. Adalah baik jika kereta dorong itu juga dilengkapi dengan dua bumper lembut yang berasingan untuk setiap kanak-kanak, dan bukan satu bumper biasa, kerana "tebu" boleh.

Sebuah brek kaki tidak hanya perlu - ia mesti berada di tempat di mana anda boleh dengan mudah mendapatkannya pada bila-bila masa.

Keselesaan untuk kanak-kanak dan ibu bapa mereka juga perlu tinggi. Seting individu untuk kedudukan belakang dan footrests adalah tanda model terbaik dari jenis mereka. Sekiranya dua orang menunggang kuda, adalah dinasihatkan untuk memilih kereta bayi dengan penyesuaian yang paling tepat bagi setiap bayi. Dalam kes ini, reka bentuk keseluruhan sepatutnya mengambil mudah penyimpanan - ia adalah wajar bahawa kereta dorong itu boleh dengan mudah dilipat kepada saiz padat.

Model yang baik merangkumi semestinya dikeluarkan, yang membolehkan mereka membasuh.Akhirnya, pemegang mesti membenarkan pelarasan supaya sentiasa mudah bagi orang dewasa untuk menjaga pengangkutan berat di bawah kawalan.

Sebarang produk kanak-kanak harus mengambil kira bahawa bekerja dengan kanak-kanak mempunyai kesan negatif terhadap ketahanan. Kereta bayi yang baik untuk kembar perlu mempunyai casis yang kuat dan boleh dipercayai yang tidak memecah di jalan semasa berjalan kaki. Dalam kes ini, penggunaan bahan ringan yang tidak menimbang struktur secara keseluruhan adalah dialu-alukan.

Kain itu bukan sahaja indah dan tahan lama, tetapi juga kalis air, yang akan membantu melindungi kanak-kanak dari pemendakan.

Persoalan berat kereta dorong itu perlu dipertimbangkan secara berasingan, terutamanya jika ibu sahaja akan berjalan dengan anak-anak. Berat besar kereta dorong akan mengurangkan masa setiap berjalan kaki, dan juga mengurangkan keupayaan untuk mengelakkan halangan dalam perjalanan.

Isu pengangkutan juga harus disertakan di sini - ia akan menjadi lebih mudah untuk pergi ke suatu tempat dengan bayi jika kereta mereka berat sedikit dan mengambil sedikit ruang ketika dilipat.

Titik asas juga patensi. Banyak ulasan membuktikan: lebih besar diameter roda kereta dorong, lebih baik ia mengatasi dengan ketidaksamaan jalan. Sekiranya roda depan tidak tetap dan boleh berputar di sekelilingnya, ini hanya menambah daya mudah ke pengangkutan kanak-kanak tersebut. Pada masa yang sama, casis yang dinaikkan secara khusus akan memudahkan untuk mengatasi masalah dan halangan lain yang sama.

Akhirnya, anda boleh memberi beberapa petua mengenai kereta yang pastinya tidak bernilai membeli.

 • Adalah dinasihatkan untuk memberi anak peluang untuk duduk di kereta dorong sebelum anda membelinya. Kanak-kanak zaman ini tidak tahu bagaimana hendak berbohong - jika mereka tidak selesa, mereka akan segera menjelaskannya. Anda tidak perlu berfikir bahawa mereka akan terbiasa dengannya - jika kebiasaan dengan pengangkutan tidak segera ditetapkan, maka anda boleh mengakhirinya.
 • Setiap bunyi atau bunyi menunjukkan bahawa butiran reka bentuk tidak begitu rapat antara satu sama lain. Jika kereta dorong membuat sebarang bunyi luaran apabila bergerak, ia bermakna komponen-komponen itu bersifat gesekan, dan ini tidak mungkin mempunyai kesan positif ke atas ketahanan dan kebolehpercayaan. Hanya memilih model-model yang diam-diam, mana-mana cicak adalah tanda memakai atau kualiti membina miskin.
 • Apa-apa kerosakan yang dapat dilihat pada bingkai, casis atau penutup hendaklah membuat ibu bapa berfikir mengenai kesesuaian pemerolehan sedemikian.. Ia bukan tentang ketahanan produk, tetapi kanak-kanak itu, tanpa sengaja menangkap kain robek atau menyentuh pinggir tajam yang tajam, boleh cedera. Kereta dorong menganggap sangat licin dan juga garis, sebarang penyelewengan adalah tolak yang besar untuk model yang dipersoalkan.

Model popular

Sebarang penarafan subjektif dalam intipatinya, lebih-lebih lagi, siri model semua pengeluar utama sentiasa dikemas kini. Atas sebab ini, kami tidak menawarkan pembaca apa-apa penarafan di mana tempat-tempat akan diperuntukkan - kami hanya memberi penerangan tentang beberapa model yang popular di kalangan pengguna Rusia pada musim panas 2018.

Model yang sesuai untuk pembaca tertentu mungkin tidak berada di sini, tetapi anda boleh menavigasi model dan harga.

MobilUty One 6670 Urban Duo

Model Ia dianggap sebagai salah satu model yang paling popular kerana alasan. Sebagai tambahan kepada pelbagai jenis warna yang ada, perbezaan radikal (dengan nama yang sama) juga terletak pada berapa banyak reka bentuk roda. Terdapat pelbagai yang hanya mempunyai empat roda, tetapi ia besar, tetapi terdapat juga kerusi roda dengan enam pasang roda yang mengagumkan, walaupun ini memberi kesan negatif kepada saiznya.

Pilihan pertama adalah baik untuk lulus di mana-mana jalan, kedua - tidak akan berhenti, walaupun anda secara tidak sengaja kehilangan roda. Kos kerusi roda tersebut adalah 12-13 ribu rubel, tetapi dengan diskaun anda boleh membeli dalam julat 9-10 ribu.

Slaro foxy duo

Satu contoh pengubah bajet yang baik untuk semua keadaan. Kemungkinan utama ialah transformasi kereta dorong menjadi buaian klasik dan sebaliknya.Atas permintaan ibu bapa dapat membukanya anak-anak sebagai wajah kepada diri mereka sendiri, dan kembali. Bakul yang luas untuk pelbagai jenis dan tudung khas untuk kaki melengkapkan reka bentuk pelbagai fungsi, membolehkan anda melindungi bayi daripada hujan dan cuaca sejuk. Bergantung kepada konfigurasi, warna dan cetak, kereta dorong ini akan menanggung kos usul 13-15 ribu rubel.

Joovy Caboose Ultralight

Kereta bayi yang agak luar biasa direka untuk dua kanak-kanak dengan perbezaan umur kira-kira dua tahun. Bagi yang lebih muda, tempat duduk depan adalah dimaksudkan, walaupun pembuatnya sendiri menunjukkan bahawa ia boleh digunakan bukan dari lahir - kanak-kanak itu mestilah berusia sekurang-kurangnya 3 bulan. Tempat duduk belakang dihiasi dalam bentuk bangku, anda boleh mempunyai anak berusia 2.5 tahun.

Sebuah syarikat yang mengeluarkan pengangkutan sedemikian telah meninggalkan ruang pengguna untuk menaik tarafnya sendiri: contohnya, kanak-kanak yang lebih tua boleh menunggang semasa berdiri, dan jika ibu bapa dengan dua kanak-kanak yang sangat kecil ingin membeli model tertentu, anda boleh membeli tempat duduk tambahan untuk kedua-duanya boleh menjadi selesa. Harga model ini dalam kedai dalam talian ialah 19-20 ribu rubel.

Duo cruze penjagaan bayi

   Yang paling kontroversial kereta-kereta yang diterangkan di sini. Di satu sisi, ada roda yang besar yang memberikan daya tampung tinggi, penyesuaian tempat duduk yang selesa (sehingga kedudukan yang berbaring), bakul yang luas dan poket untuk perkara-perkara, kakitangan yang baik untuk cuaca buruk. Sebaliknya, terdapat kekurangan penyerap kejutan dan tempat duduk padat, berat berat (19 kg), kerusi agak sempit untuk kanak-kanak dan terus terang "Cina".

   Ramai pengguna mengadu bahawa dengan penampilannya yang sangat, model ini mencadangkan kerapuhan, tetapi kerana harganya yang agak rendah, tidak melebihi 10-12 ribu Rubles, kerusi roda seperti populariti agak tinggi.

   Kajian terperinci tentang kereta dorong ringan untuk kembar, lihat video berikut.

   Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

   Kehamilan

   Pembangunan

   Kesihatan