Papan kaki untuk anak kedua pada kereta: apa yang perlu?

Kandungannya

Walaupun dua anak dalam keluarga adalah kegembiraan besar, mereka pada masa yang sama mempunyai masalah tertentu untuk banyak keluarga, kerana anak-anak memerlukan pelaburan kewangan yang serius. Ibu bapa cuba menjimatkan segala yang mereka boleh, dan pram boleh menjadi contoh penjimatan yang baik, yang dalam versi ganda akan lebih murah daripada dua model orang tunggal yang berasingan. Sekiranya kanak-kanak tidak mempunyai umur yang sama, tetapi usia yang kecil, maka penyelesaiannya mungkin menjadi langkah khas untuk anak kedua.

Ciri khas

Langkah untuk anak kedua di kereta dorong di negara kita masih menjadi keajaiban, bagaimanapun, ia telah menjadi meluas di luar negara. Permohonannya adalah jelas, kerana banyak keluarga dalam satu atau dua tahun selepas kelahiran anak pertama mereka ingin mempunyai yang kedua, dan hanya sisi kewangan masalah itu berhenti. Sekiranya ada papan kaki, anda tidak boleh membeli kereta kedua, kerana yang lebih muda akan berada di kerusi roda sendiri, dan orang tua akan mendapat papan kaki yang sebenar. Pembelian sedemikian akan agak murah, tetapi ia akan menyelesaikan beberapa masalah.

Anda tidak boleh berfikir bahawa seorang kanak-kanak yang dapat berjalan dalam 3-4 tahun akan bersedia untuk berjalan-jalan lama, direka untuk yang termuda dalam kedudukan yang berbohong, tetapi jika ada pendirian untuk kedua-dua, berjalan akan sama-sama selesa.

Satu lagi masalah diselesaikan, di mana anak sulung cemburu terhadap yang lebih muda. Dalam situasi ini, kanak-kanak itu tidak suka bahawa dia kurang diberi perhatian daripada sebelumnya, jadi dia berpura-pura menjadi tidak berdaya, dengan cepat "menjadi letih" dan tidak menentu. Membenarkan dia juga menaiki kerusi roda, ibu bapanya mencapai kesan psikologi yang menenangkan, di mana anak sulung sebahagiannya kehilangan alasan untuk cemburu.

Sebagai peraturan, coaster adalah serasi dengan semua jenis kereta dan pengeluar. Walau bagaimanapun, pengecualian adalah dari sebarang peraturan, jadi perkara ini perlu dijelaskan secara berasingan dan terlebih dahulu.

Jika kita bercakap tentang kelebihan utama penyelesaian seperti itu, maka anda pasti perlu menyerlahkan beberapa mata.

 • Terdapat lebih ramai kanak-kanak, tetapi kos pengangkutan mereka hampir tidak meningkat. Sesetengah model kos kurang daripada 3 ribu Rubles, walaupun terdapat lebih mahal - 7-10 ribu Rubles. Pilihan terakhir lebih sesuai untuk keluarga kaya yang menghabiskan puluhan ribu rubel di atas kerusi roda.
 • Footrest sangat padat, anda boleh menyimpannya di sudut mana-mana. Jika anda perlu pergi ke tempat dengan anak-anak, sekurang-kurangnya pengangkutannya dalam kereta persendirian, sekurang-kurangnya dalam pengangkutan awam tidak akan menjadi masalah.
 • Awalan untuk anak kedua membenarkan penggunaan keadaan, kerana memisahkannya daripada kereta dorong itu tidak sukar. Jika anda perlu pergi ke tempat dengan hanya satu anak yang lebih muda, anda boleh meninggalkan tempat duduk di rumah, supaya tidak menyeret kelebihan berat badan dan meningkatkan saiz pengangkutan.
 • Kanak-kanak kecil, walaupun mereka boleh berjalan, tidak dapat bergerak secepat orang dewasa. Jika kereta dorong itu dilengkapi dengan awalan untuk penatua, maka anda tidak boleh takut menjadi terlambat - sekurang-kurangnya ibu bapa tidak lagi bergantung pada kelajuan kanak-kanak.
 • Tempat kaki sering kelihatan seperti pengangkutan kanak-kanak yang berasingan, contohnya, papan luncur atau skuter yang dibuat oleh para penatua dan membuat mereka menikmati pembelian sedemikian. Sudah tentu, pereka tidak boleh mengabaikan warna-warna cerah, yang juga dirasakan positif oleh kanak-kanak.
 • Walaupun dengan kaki belakang yang tergelincir, kereta dorong mengambil banyak ruang tanpa ia.Ibu bapa tidak akan mempunyai sebarang masalah baru untuk melalui pintu pasaraya atau lif, sementara anak sulung tidak perlu ditanam dengan menaikkan pendiriannya di tangannya.
 • Terima kasih kepada pendirian untuk anak kedua yang sepenuhnya menghilangkan keperluan untuk menginap di rumah. Sekarang seorang ibu dalam cuti bersalin dapat dengan mudah melakukan perkara-perkara sosial yang berguna, contohnya, pergi ke kedai untuk membeli produk yang diperlukan. Dengan cara yang sama, dia boleh membawa anaknya ke poliklinik atau mengambil kedua-dua kanak-kanak untuk berjalan-jalan ke taman, walaupun terletak agak jauh dari rumah.

Secara semulajadi, ada kelemahan tertentu untuk membeli langkah khas untuk bayi juga. Kritikan yang paling kerap menyangkut keselamatan pengangkutan seperti anak sulung - kebanyakan ibu bapa percaya bahawa kanak-kanak mungkin jatuh dari pembinaan dan mogok tambahan.

Orang lain patut ambil perhatian bahawa beberapa konsol mahal lebih mahal daripada kereta bajet, walaupun mereka menawarkan pilihan yang jauh lebih sedikit. Terdapat aduan bahawa walaupun pada tahun 2018, aksesori tersebut tidak dijual di mana-mana, dan di luar bandar-bandar utama anda sering boleh membelinya hanya di Internet, yang mengelirukan ramai, kerana produk itu mungkin tidak sesuai.

Akhirnya, langkah itu tidak menyelesaikan masalah dengan cara apapun, jika perbezaan umur antara kanak-kanak sangat kecil, dan jika anak sulung sudah berjalan dengan cukup yakin, ibu bapa sememangnya tidak dapat melihat keperluan untuk membeli aksesori tambahan itu.

Pandangan

Langkah untuk anak yang lebih tua hanya kepada orang yang tidak dikenali mungkin kelihatan seperti pembinaan yang sangat primitif dan sederhana. Malah, pengeluar menawarkan banyak jenis produk tersebut. Mereka diklasifikasikan oleh beberapa kriteria, dan untuk memulakan pertimbangan berikut dengan itu, kebarangkalian pelekanan papan kaki kanak-kanak untuk ini atau kereta dorong itu hebat.

 • Model sejagat direka untuk memenuhi hampir semua model pengangkutan kanak-kanak.
 • Papan kaki separa sejagat juga boleh dipasang pada banyak kerusi roda, bagaimanapun, kaedah lampiran mempunyai batasan tertentu.
 • Lampiran khusus untuk model kereta bayi yang khusus, mungkin tidak sesuai dengan pengangkutan kanak-kanak lain, tetapi sebaliknya, ia memerlukan pertimbangan yang paling praktikal tentang bentuk dan dimensi kereta dorong, menjadikan jalan-jalan lebih selesa.

Konsol berbeza bergantung pada kedudukan di mana anak kedua diletakkan pada mereka. Sudah tentu, kedudukan yang jelas, tidak ada, tetapi masih ada pilihan untuk dipilih.

 • Tapak berdiri sering dipanggil langkah-langkah atau treads. Mereka mengambil ruang yang agak kecil dan menyerupai skuter, tetapi mereka tidak boleh dipilih untuk kanak-kanak yang sangat kecil.
 • Konsol duduk menganggap kehadiran tempat duduk, yang lebih selesa untuk bayi, terutama pada jarak jauh, tetapi meningkatkan saiz dan berat struktur keseluruhan.
 • Model 2 dalam 1 membenarkan bayi mengambil apa-apa jawatan yang di atas mengikut kehendak, supaya awalan tersebut boleh dipanggil universal.

Berkenaan dengan kereta dorong, awalan mungkin terletak di tempat yang paling tidak dijangka, tetapi pilihannya juga mungkin bergantung padanya.

 • Terpusat di belakang Kereta api terletak kebanyakan penjaga biasa. Lampiran mereka adalah mungkin jika anak bongsu kembali kepada ibu bapa, dan terdapat banyak ruang di bawah pegangan tinggi. Penyelesaian ini adalah baik kerana anak sulung berada berdekatan dengan ibu bapa yang membawa.
 • Di sebelah kereta dorong itu Biasanya kerusi yang berasingan dilampirkan, sehingga dari sisi kerusi roda kelihatan seperti ganda, hanya sedikit aneh dalam bentuk. Faktanya ialah dengan roda tambahan reka bentuk biasanya tidak begitu murah hati dianugerahkan - selalunya ia adalah satu, kerana satu baris roda ekstrem kereta tiba-tiba menjadi pusat.Tetapi sesetengah model membolehkan anda membina semula kerusi kereta berasingan, dan bahkan menjadi pengangkutan berasingan yang lebih kecil.
 • Tempat tambahan boleh diletakkan di atas kereta dorong. Dalam kes ini, reka bentuk kelihatan sama seperti beberapa kereta bayi yang sama untuk kembar. Penyelesaian sedemikian hanya mungkin jika kereta dorong itu agak rendah. Di atas kaki anak bungsu, tempat duduk dipasang pada pendukung khusus, sehingga anak sulung berada di atas dan di depan. Oleh kerana itu, yang lebih muda mendapati dirinya berada dalam kedudukan yang agak kalah, karena survei kawasan sekitarnya dihalanginya, tetapi yang lebih tua kemungkinan besar akan senang.

Akhirnya, perlu diingat bahawa lampiran untuk anak kedua boleh dilampirkan pada kereta dorong melalui bahagian yang berlainan. Selalunya digunakan untuk paksi tengah. Dalam kes ini, pilihan pengguna ditawarkan kabel sambungan panjang atau kabel getah yang boleh dipercayai, yang membolehkan anda melampirkan reka bentuk kepada kereta bayi apa-apa jenis.

Tempat kaki boleh dilampirkan kepada jawatan menegak kereta dorong, tetapi kemudian ia perlu memasukkan silikon di tempat kenalan, jika tidak, anda perlu mendengar bunyi yang berterusan, dan tepi stroller dan lampiran akan kehilangan persembahan mereka dengan cepat.

Gambaran keseluruhan pengeluar dan model

Dengan keinginan yang hebat di Internet, anda dapat mencari berpuluh-puluh model, langkah-langkah, lampiran dan langkah-langkah yang berbeza untuk anak kedua yang dihasilkan di negara-negara yang berlainan di dunia dan sepadan dengan sebarang kemungkinan parameter.

Memahami semuanya untuk masa yang lama, dan tidak semuanya dijual di negara kita, oleh itu, masuk akal untuk mengekalkan sekurang-kurangnya model-model yang tinggi permintaan di kawasan kami pada pertengahan 2018.

 • Lascal Buggy Board Maxi Ia dianggap salah satu penyelesaian terbaik bukan sahaja di negara kita, tetapi di seluruh dunia. Model ini dihasilkan di Sweden, kosnya adalah kira-kira 7.5-8000 rubel. Biar reka bentuk ini banyak, walau bagaimanapun, banyak ulasan mengesahkan bahawa kelebihan yang diterangkan oleh pengilang bukan hanya satu langkah pengiklanan. Papan kaki hanya menganggap kedudukan berdiri, oleh itu ia direka untuk kanak-kanak yang tidak lebih muda dari 2 tahun. Ia dilengkapi dengan roda getah yang besar, yang meningkatkan daya tampungnya, dan reka bentuk sedemikian boleh dilampirkan pada hampir mana-mana kerusi roda.

Untuk keselamatan anak sulung yang lebih besar, platform itu dibuat luas dan panjang, dilengkapi dengan rim keselamatan khas dan dilapisi dengan salutan tidak berselubung.

 • Bulan sabit bumprider - penyelesaian ini tidak kurang berkualiti, tetapi lebih ekonomik. Pada musim panas tahun 2018, model ini akan menelan belanja ibu bapa kira-kira 6 ribu Rubles, dan umur bayi yang boleh menggunakannya adalah dari 2 hingga 5 tahun. Langkah ini juga direka khas untuk kedudukan berdiri, dan dibezakan oleh penggantungan khas, terima kasih kepada kursusnya menjadi sangat lembut di hampir mana-mana jalan. Ibu bapa memuji langkah ini kerana diikatkan pada kereta dorong dengan tali khas, yang, sesuai dengan tali, disesuaikan dengan panjangnya. Ini membolehkan anda menggunakan aksesori serupa dengan kereta dari mana-mana pengeluar.

Bonus yang hebat untuk kelebihan yang diterangkan di atas adalah reka bentuk yang kaya yang membolehkan anda mencerminkan citarasa dan keistimewaan setiap anak - dari putri-putri puteri yang biasa hingga masa bayi yang sombong untuk setiap jantina.

 • Litaf Seat2Go - Ini adalah model dari jenama Israel terkenal, yang mempunyai hampir empat dekad sejarah yang berjaya. Konsep yang dikemukakan membolehkan kanak-kanak itu berdua berdiri dan duduk, dan ketika berdiri, ia akan berhadapan dengan arah pergerakan, dan duduk - menghadap ibu. Pemaju telah mencuba untuk menggabungkan penciptaan mereka dengan kereta jenis apa-apa jenis, dan awalan tersebut disambung dengan sangat mudah dengan bingkai pengangkutan kanak-kanak - secara literal pada sentuhan butang.Walaupun reka bentuk dilampirkan pada kerusi roda di tengah-tengah di tengah-tengah, ia sering dipuji kerana fakta bahawa pencipta mengurus kemudahan ibu bapa, kerana, disebabkan oleh ketinggian yang ketara dari langkah yang lebih rendah, ia tidak mengganggu kaki orang dewasa.
 • Freerider oleh Mountain Buggy - Ini adalah langkah sejagat, yang tidak sesuai untuk setiap kereta dorong, tetapi reka bentuk ini boleh dianggap sebagai pengubah sepenuhnya. Hakikatnya adalah bahawa produk itu kelihatan seperti skuter yang dilekatkan pada kereta api, bagaimanapun, syarikat itu memutuskan untuk tidak memikirkan persamaan itu sendiri - dengan menyangkal struktur, anda boleh mendapatkan skuter yang berfungsi sepenuhnya.
 • Pod banjir Revelo - Ini mungkin merupakan wakil yang paling menonjol dari tempat duduk tambahan, yang ditetapkan di sisi kereta dorong. Walaupun terdapat had keputusan sedemikian, pengilang dapat menjadikannya sejagat - tempat duduk dipasang pada buaian dan blok berjalan. Model ini juga biasanya digabungkan dengan kereta bayi, yang pada asalnya direka untuk kembar, dan oleh itu terdapat permintaan di kalangan ibu bapa yang cukup beruntung mempunyai tiga anak.

Petua dan cara

Pelbagai langkah, langkah dan lampiran untuk anak kedua membolehkan ibu bapa memilih pilihan terbaik. Walau bagaimanapun, pengetahuan yang baik tentang julat ini tidak menjamin pembelian itu akan berjaya. Apabila memilih sesuatu produk, anda harus sentiasa mempelajari pengalaman negatif ibu bapa yang lain untuk mengetahui apa yang perlu disediakan.

 • Seperti mana-mana kenderaan lain, konsol untuk kereta dorong mempunyai penunjuk tertentu berat maksimum, lebih daripada yang dia tidak dapat berdiri. Selalunya penunjuk ini adalah pada tahap 20-23 kg, bagaimanapun, terdapat pengecualian ke sisi yang lebih kecil, contohnya, sehingga 15 kg. Pada usia dua tahun, ini biasanya tidak menjadi masalah, tetapi awalan biasanya dibeli agar anak itu dapat naik hingga 4-5 tahun.

Ia juga bagus jika ibu bapa notis terlebih dahulu bahawa pembinaan itu retak - maka segala-galanya akan membiayai kos tambahan untuk membeli papan kaki baru. Untuk mengelakkan keadaan ini dan lain-lain keadaan yang tidak menyenangkan, anda perlu memilih model dengan stok yang baik untuk menahan berat badan.

 • Apabila awalan dipanggil sejagat, biasanya ia dimaksudkan pengikatnya membolehkan anda melampirkannya kepada kereta dorong mana-mana, tanpa mengira jenis dan model tertentu. Ia sangat penting untuk reka bentuk untuk membolehkan ia diturunkan atau dibuat lebih tinggi, jika tidak universal dapat berubah menjadi bunyi kosong. Mereka biasanya menurunkan papan kaki dalam kes apabila reka bentuk pemegang stroller boleh menghalang anak yang lebih tua daripada menyentuh kepalanya. Sehubungan itu, ia patut menaikkan model sekiranya pemegang tidak mengganggu kanak-kanak dalam apa-apa cara - maka jarak yang meningkat dari tanah ke papan kaki akan membolehkan ibu bapa yang bertuah tidak menyentuh reka bentuk dengan kakinya ketika berjalan.
 • Jika lampiran kepada kereta dorong direka sebagai tempat duduk sebelah tambahan, Ia adalah sangat penting bahawa penutupnya diperbuat daripada kain tanpa tanda yang mudah dibasuh. Oleh itu, penutup hendaklah mengambil kemungkinan penyingkiran untuk panduan kebersihan. Keperluan ini diletakkan di semua tempat duduk, tanpa mengira sama ada mereka berada di sebelah atau di atas, serta berapa lama penumpang kecil mereka.

Hakikatnya ialah tahap kebersihan di kerusi roda dan komponen individunya ditentukan oleh kesedaran anak muda, yang, kemungkinan besar, masih sangat jauh dari masalah itu, sehingga seorang ahli rapi juga patut membasuh sampul tempat duduknya.

Dalam video seterusnya, lihat semakan papan kaki sejagat untuk anak kedua dari Bumprider.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan