Kereta untuk tiga kali ganda: ulasan model dan petua memilih

Kandungannya

Kemunculan pengisian semula dalam keluarga selalu bukan hanya kegembiraan, tetapi juga tanggungjawab yang besar. Apabila kembar tiga dijangka dilahirkan, ibu bapa perlu memikirkan banyak cara untuk mengatur lokasi anak-anak, dan jika di apartmen yang luas masalah ini diselesaikan dengan mudah, maka untuk berjalan kaki, anda mungkin memerlukan kereta bayi khas untuk triplet.

Sudah tentu, anda boleh mendapatkan dengan tiga kereta "satu" atau satu standard dan satu untuk anak kembar, tetapi maka keluar seperti itu memerlukan sekurang-kurangnya dua orang dewasa, yang tidak selalu mungkin.

Apabila memilih produk sedemikian, perlu diingatkan bahawa kenderaan kanak-kanak untuk tiga adalah jenis yang berbeza.

"Buku" dan "tongkat"

"Buku" menyerupai kereta standard untuk kembar, bagaimanapun, tidak ada dua, tetapi dua tempat tidur. Jika perlu, reka bentuk mudah dilipat, menjadi hampir rata, jadi jenis ini biasanya disyorkan untuk ibu bapa yang suka keluar dari suatu tempat dengan kereta dan tidak mahu menyerahkan tabiat mereka walaupun selepas kelahiran tiga kembar.

Kelebihan model ini akan menarik ramai:

 • setiap kanak-kanak mempunyai tempat yang luas yang membolehkan anda tidak merasakan;
 • seperti kereta dorong tunggal, yang satu ini mempunyai bakul di bawah setiap tempat untuk perkara kecil yang diperlukan, jadi anda tidak perlu mengambil beg atau bungkusan tambahan dengan berjalan-jalan atau ke kedai;
 • model itu mudah dilipat dan dibentangkan, dan apabila dilipat ia sesuai dengan sempurna ke dalam kereta atau lif, walaupun kanak-kanak perlu diletakkan di tempat untuk kali ini;
 • roda belakang besar membolehkan anda memandu melalui mana-mana rupa bumi tanpa banyak gemetar, dan keupayaan untuk memutar roda hadapan membuat kawalan secepat mungkin;
 • atas setiap tempat duduk ada jubah yang dapat melindungi anak dari hujan.

Kelemahan "buku", walaupun sedikit, adalah penentu bagi sesetengah orang. Sebagai contoh, dalam bentuk terungkap, kereta dorong itu sangat luas, ia tidak akan melalui kebanyakan pintu, jadi jika tiada siapa yang mengiringi ibu berjalan-jalan, dan anak-anak itu sendiri tidak dapat berjalan, maka pengangkutan itu tidak praktikal. Di samping itu, saiz produk sangat negatif untuk berat badannya. Kanak-kanak di sini terletak hanya di kedudukan terlentang, mereka tidak akan dapat duduk.

"Rotan" sangat mirip dengan "buku", dengan perbezaan global yang di sini kanak-kanak sebaliknya - mereka tidak berbohong, mereka hanya duduk. Model sedemikian juga dianggap sesuai untuk perjalanan, dengan kelebihan dan kekurangan yang hampir sama, namun roda mereka biasanya agak kecil, yang meningkatkan keperluan kualiti jalan.

   "Kereta api"

   Ia tidak semestinya bagi kanak-kanak untuk berada di sisi satu sama lain semasa mereka berjalan - ada reka bentuk kereta yang mengandaikan lokasi anak-anak satu persatu.

   Kelebihan model ini hanya satu, tetapi sangat penting - dalam lebar ia tidak sama sekali berbeza dari kerusi roda tunggal, oleh itu ia dapat melewati mana-mana pintu.

   Walau bagaimanapun, panjang pembinaan yang begitu besar itu sendiri adalah kelemahan yang besar, yang mana semua yang lain juga menghalang model ini daripada menjadi beramai-ramai:

   • dalam usaha untuk memendekkan badan yang memanjang, pereka meletakkan kanak-kanak terlalu rapat antara satu sama lain, jadi pada musim sejuk, dengan harapan hangat, mereka akan mengganggu satu sama lain;
   • panjang besar praktikal merosakkan struktur kestabilan semasa rolling lateral, dan kanak-kanak tidak mungkin bertindak dengan senyap, terutamanya apabila terdapat tiga daripadanya sekaligus;
   • saiz kecil setiap tempat membawa kepada hakikat bahawa kanak-kanak boleh berbaring di dalamnya hanya untuk enam bulan pertama dalam hidupnya, dan kemudian triplet perlu berjalan hanya duduk;
   • dengan kereta dorong itu agak bermasalah untuk memasuki lif - dalam majoriti kes-kes yang mutlak itu tidak akan sesuai di sana.

   Transformer

   Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, apa-apa perkara yang boleh mengubah bentuk dan tujuan mereka atas permintaan pemilik, menjadi semakin popular, kerana ia sangat mudah. Apabila permintaan semakin meningkat, pengeluar cuba untuk mencocokkan sebanyak mungkin, kerana selama beberapa tahun sekarang terdapat kereta dorong pengubah di pasaran.

   Kelebihan mendapatkan stroller seperti berikut:

   • tempat masing-masing kanak-kanak mempunyai bingkai sendiri, mereka hanya bersatu dengan badan, kerana anak-anak tidak mengganggu satu sama lain - mereka dilindungi dari satu sama lain;
   • bentuk keseluruhan struktur boleh berubah agak radikal - kanak-kanak boleh diletakkan sebagai kereta api dan sebagai segitiga, dan dalam kes kedua, anak ketiga terletak, seperti yang bertentangan dengan dua yang lain, tetapi lebih rendah atau lebih tinggi;
   • seperti kereta bayi boleh digunakan secara harfiah dari kelahiran sebagai buaian, walau bagaimanapun, di masa depan ia dengan mudah boleh diubah menjadi kereta dorong untuk anak-anak yang dewasa;
   • roda roda pengubah tidak berbeza lebar dari kerusi roda tunggal, dengan itu, dengan lokasi yang betul dari tempat duduk, anda boleh memandu di mana saja;
   • jika anda perlu meletakkan kereta dorong di dalam kereta atau lif, ia cukup untuk melipat sehingga ia berkurangan dengan ketara dalam saiz.

   Seperti yang sering berlaku, usaha mencari segala kemungkinan segera membawa kepada hakikat bahawa keputusan akhir mempunyai banyak minus:

   • Ramai orang tersilap menganggap pengubah itu sebagai kereta dorong yang sangat padat kerana lebar roda kecil, tetapi sebenarnya peningkatan kebolehtelapan dicapai dengan tepat disebabkan oleh kemungkinan transformasi, manakala dimensi kereta dorong terbiar masih sangat besar;
   • tempat individu kerana keperluan transformasi masih kurang luas daripada "buku" atau "rotan" yang sama, kerana kanak-kanak hanya boleh berbaring dalam enam bulan pertama kehidupan, dan kemudian perlu memindahkan kereta dorong ke mod berjalan;
   • pengubah kompak boleh dibongkar dan kemudian disusun kembali, bagaimanapun, ia tidak boleh dilipat, kerana ia adalah berbaloi untuk memikirkan terlebih dahulu di mana untuk menyimpan sekeping sedemikian supaya tidak berkumpul untuk setiap berjalan terlalu lama.

   Apakah kriteria yang perlu diberi perhatian semasa membeli?

   Logik pemilihan jenis kereta dorong nampaknya agak mudah, bagaimanapun, dalam praktiknya, ibu bapa masih melupakan sekurang-kurangnya satu hal yang mesti diperhitungkan sebelum pembelian. Atas sebab ini, adalah berulang-ulang faktor yang mempengaruhi pilihan model.

   • Sifat kanak-kanak - Salah satu komponen utama pemilihan stroller yang berjaya. Semakin aktif bayi, semakin banyak ruang yang mereka perlukan untuk masing-masing, dan yang lebih dipercayai pengasingan mereka dari satu sama lain harus, jika tidak, lebam tidak dapat dielakkan.
   • Jika rumah mempunyai lif, adalah dinasihatkan untuk memilih kereta dorong yang boleh muat di dalamnya, walaupun dalam bentuk terbentang. Menurut kriteria ini, transformer biasanya dianggap sebagai yang paling mudah, dan "lokomotif", masing-masing, secara praktikalnya tidak diletakkan di dalam lif. Sekiranya tidak ada lif sama sekali, anda perlu memilih kereta dorong yang lebih ringan - contohnya, "buku" besar-besaran akan dikeluarkan dengan serta-merta.
   • Kemungkinan untuk berjalan bersama anak-anak selalu selalu mengurangkan permintaan terhadap kerusi roda. Sekiranya hanya seorang sahaja yang sentiasa berjalan, dan walaupun itu seorang wanita, maka kerusi roda mestilah mudah dan mudah bergerak, dan juga berkekalan - "tongkat" yang utama di sini, tetapi mereka tidak mencukupi untuk enam bulan pertama kehidupan.
   • Mengangkut kereta dorong di dalam kereta memerlukan model padat apabila dilipat, dan "kereta api" biasanya tidak mempunyai kualiti ini.Transformer boleh disassembled, bagaimanapun, ia mengambil masa tambahan, kerana "tongkat" dan "buku" kelihatan lebih baik.
   • Malah musim kelahiran bayi - dan yang penting ketika memilih kereta dorong. Transformers dan lokomotif mempunyai tempat berkurang, jadi seorang kanak-kanak yang berpakaian dalam musim sejuk mungkin sempit, dan ia baik jika dia tidak mengganggu saudara terdekatnya. Dalam enam bulan pertama, masih ada kemungkinan untuk menampung kanak-kanak dalam kerusi roda jenis ini, tetapi bagi mereka yang dilahirkan pada musim bunga atau musim panas, pilihan ini tidak sesuai. "Buku", sebaliknya, bukan sahaja menyediakan ruang yang cukup, tetapi juga dapat menutup anak-anak daripada hujan.
   • Akhir sekali, kemungkinan jualan semula yang berikutnya juga boleh memainkan peranan. Untuk rancangan sedemikian, adalah berfaedah untuk memilih kereta dorong yang kuat dan boleh dipercayai, tetapi pengubah untuk tujuan ini tidak sesuai dengan baik, kerana sebilangan besar penggerakan, bahagian yang tidak dibaiki meningkatkan risiko kerosakan.

   Contoh reka bentuk

   Troli untuk triplet tidak dilepaskan terlalu kerap - tiga kanak-kanak muncul pada masa yang sama tidak dalam setiap keluarga. Barisan ini sentiasa dikemas kini, bagaimanapun, tidak dapat dikatakan bahawa orang tua akan dapat melihat pelbagai jenis produk tersebut. Pada musim bunga tahun 2018, dua model yang benar-benar dapat dijumpai di kedai-kedai adalah yang paling berjaya di negara kita.

   • Peg-Perego Triplette - Satu "kereta api" biasa dengan lebar casis hanya 77 cm, jadi anda boleh melalui hampir mana-mana pintu. Model ini ialah kereta dorong dengan tiga pilihan untuk kedudukan belakang, sebagai bonus, ada bumper pelindung dengan pemegang cangkir. Jika perlu, buaian juga boleh dipasang pada bingkai, bagaimanapun, ia tidak termasuk dalam pakej penghantaran untuk alasan yang jelas. Berat stroller yang dikumpulkan adalah 9.4 kg, bersama-sama dengan kanak-kanak, beratnya akan melebihi 20 kg Kos seperti "kereta api" pada April 2018 adalah kira-kira 60 ribu Rubel.
   • BabyActive Trippy - pengubah yang sesuai untuk berjalan sepanjang musim, kerana dinding setiap buaian terisolasi dengan baik. Model ini ditawarkan dalam pelbagai warna, semua penutup boleh dikeluarkan untuk mencuci. Tempat duduk boleh laras, bumper boleh dikeluarkan, yang meningkatkan penggunaan kereta dorong hingga tiga tahun.

   Walau bagaimanapun, casis sahaja beratnya hampir 14 kg, jadi kereta dorong ini dikontraindikasikan untuk jalan-jalan bebas yang dibuat oleh seorang wanita. Untuk kereta bayi seperti itu meminta purata 60-65 ribu rubel.

   Penyelesaian alternatif

   Sebuah kereta dorong untuk triplet akan menelan belanjawan keluarga berpuluh-puluh ribu rubel, dan sebenarnya kosnya jauh dari. Selalunya, kereta dorong triple hanya tidak dapat ditemui di kedai-kedai, kerana dalam sesetengah keadaan ibu bapa boleh melakukan tanpa pengangkutan sedemikian. Dalam cara lain untuk menyelesaikan masalah ini dengan beberapa cara.

   • Beberapa kereta berkembar tidak dilengkapi dengan pemisah. Sekiranya katilnya agak luas, anda boleh meletakkan tiga dari mereka di sana, walaupun mereka akan dicukur dengan adil.
   • Di mana ia akan lebih mudah untuk membeli kereta dorong tunggal dan satu - supaya anda boleh membawa hanya satu kanak-kanak untuk berjalan-jalan, sementara ibu terlibat dalam perkara penting. Tetapi dalam keadaan ini, seseorang tidak dapat berjalan seketika tanpa pembantu, dan untuk menyimpan kerusi roda memerlukan banyak ruang.
   • Untuk membuat dua stesen yang berasingan menjadi satu besar, anda boleh membeli pemburu anjing laut - penjepit khas diperbuat daripada plastik atau logam, yang akan "menyatukan" dua model berasingan. Dalam keadaan ini, seseorang sepertinya cukup, tetapi reka bentuk akhir kehilangan banyak daya bergeraknya dan menambah berat badan.
   • Pada usia paling awal, satu atau dua kanak-kanak boleh diangkut dalam pembalut bahu khas. - sling, dan baki satu atau dua - dalam kereta dorong tunggal atau dua.

   Lihat video berikut untuk gambaran keseluruhan kereta dorong untuk Triple Peg-Perego Triplette.

   Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

   Kehamilan

   Pembangunan

   Kesihatan