Kereta bayi untuk anak kembar: semakan model terbaik dan petua memilih

Kandungannya

Apabila kanak-kanak muncul dalam keluarga, ia bukan hanya kegembiraan besar untuk ibu bapa muda, tetapi juga banyak masalah baru. Sekiranya dua kanak-kanak dilahirkan sekaligus, maka usaha akan dibuat lebih banyak lagi. Dalam kes ini, apa-apa helah yang akan membantu salah seorang ibu bapa untuk mengatasi kedua-dua bayi sekaligus akan menjadi sangat berguna, kerana seseorang itu harus bekerja untuk memastikan kesejahteraan kewangan keluarga lanjutan. Kereta bayi untuk kembar - hanya pembelian, tanpa apa-apa keadaan sedemikian tidak boleh dilakukan.

Ciri-ciri, Kelebihan dan Kekurangan

Kereta dorong untuk anak kembar adalah konsep yang agak longgar, tetapi dalam mana-mana ia menyediakan perkara utama yang perlu untuk ibu bapa dua anak kecil. Terdapat dua tempat untuk kanak-kanak dengan satu casis biasa, yang membolehkan anda meletakkannya dengan keselesaan yang tepat semasa berjalan-jalan, dan dalam beberapa kes di rumah, menggunakan kereta dorong dan bukannya sebuah katil bayi.

Pada masa yang sama, beratus-ratus syarikat dari seluruh dunia terlibat dalam isu pengangkutan dua tempat duduk kanak-kanak, setelah menghabiskan dekad ini, jadi perbezaan diperhatikan bukan hanya antara model individu, tetapi juga antara spesies, yang akan dibincangkan dengan lebih terperinci kemudian.

Terlepas dari jenis pembinaan tertentu di kereta bayi untuk kembar, anda boleh menyerlahkan kedua-dua kebaikan dan keburukan. Produk seperti itu harus dibandingkan dengan dua kerusi roda tunggal, yang, mungkin, adalah satu-satunya yang bersaing dalam keadaan ini. Jika kita bercakap tentang kelebihan stroller bersama untuk kembar bayi yang baru lahir berbanding dengan dua model tunggal, maka perkara-perkara berikut perlu diserlahkan:

 • Kereta ganda, seperti kereta tunggal, mesti dikendalikan oleh seorang, kerana seorang ibu dapat dengan mudah berjalan dua anak sekaligus, tanpa meninggalkan seseorang tanpa pengawasan sementara ayahnya memperoleh uang;
 • pengeluaran kereta dorong ganda menggunakan kurang bahan dan usaha, dan oleh itu ia kos lebih kurang dari dua yang berasingan - sering harga kereta dorong kembar adalah hampir sama dengan kadar untuk pengangkutan tunggal;
 • kerana kedua-dua tempat itu seolah-olah telah "berkembang bersama" di antara mereka, stroller berganda untuk kembar mengambil lebih sedikit ruang apabila disimpan di sebuah apartmen, dan jika liputan disediakan, mengangkutnya dalam kereta juga lebih mudah daripada dua model untuk setiap anak tunggal;
 • jika dalam proses berjalan kanak-kanak, ibu mahu pergi ke pasar raya, dia tidak perlu risau tentang cara membawa beg dengan produk yang dibeli - dalam bingkai besar kereta dorong berganda biasanya meninggalkan tempat yang istimewa untuk perkara-perkara yang perlu;
 • Sesetengah ibu bapa menyerahkan dua stesen tunggal ke satu keseluruhan, menggunakan pengikat logam atau plastik khas, tetapi oleh sebab itu, pembinaan yang terhasil kehilangan daya penggerak dan menambah berat badan, dan oleh itu lebih rendah daripada model biasa untuk dua.

Walau bagaimanapun, sesetengah ibu bapa yang memilih dua kereta tunggal bukannya satu besar, dalam beberapa kes, dipandu oleh logik yang benar-benar logik. Kereta dorong besar untuk anak kembar seberat dengan berat - sebagai peraturan, berat struktur itu sendiri tidak kurang daripada 8 kg, dan sebenarnya kembar boleh dengan mudah menggandakan angka ini.Tambahlah perkara-perkara yang diperlukan atau membeli-belah, dan berjalan-jalan akan menjadi cabaran yang cukup untuk satu orang, dan naik tangga sehingga tangga akan menjadi kerja keras.

Seorang lelaki boleh menghadapi tugas sedemikian, tetapi wanita biasanya perlu berjalan dengan anak-anak, dan jika ada pembantu yang setia dalam bentuk nenek, maka akan lebih mudah berjalan dengan dua kerusi roda berasingan.

Pengangkutan tunggal yang kecil adalah priori yang jauh lebih mudah bergerak dan mempunyai kepantasan yang lebih tinggi. Sebuah kereta dorong untuk satu kanak-kanak boleh dibawa di sepanjang jalan yang sempit atau melalui pintu yang sempit, ia juga boleh ditolak walaupun ke dalam lif sempit sebuah bangunan bertingkat tinggi Soviet, dan tidak mungkin untuk melakukan semua ini dengan kereta dorong dua tempat duduk.

Dua kereta tunggal hampir selalu menelan belanja keluarga lebih daripada satu kali ganda, tetapi kenyataan ini hanya benar jika ia merupakan produk baru. Dalam kes ini, satu model tunggal mungkin sudah ada dalam keluarga yang tersedia - ia boleh kekal dari anak sebelumnya, ia boleh diterima sebagai hadiah atau dibeli untuk jumlah simbolik.

Membeli satu lagi kemungkinan besar akan menjadi lebih mudah daripada membeli dua kali, terutamanya untuk penempatan kecil dan terpencil, di mana pilihan produk perindustrian tidak mengagumkan.

Sebuah kereta dorong tunggal boleh menggantikan stroller dua, walaupun tanpa kereta dorong kedua, jika anda menggunakan sling. Di kawasan kami, penyelesaian sebegini masih jarang digunakan, dan pada musim sejuk mungkin sangat tidak praktikal, tetapi ibu-ibu perlahan-lahan menggunakannya, kerana ia membantu untuk membebaskan tangan mereka.

Pilihan untuk lokasi anak-anak relatif terhadap satu sama lain

Memilih pengangkutan dua untuk kanak-kanak, ia juga perlu memberi tumpuan kepada bagaimana mereka akan berada di dalam kerusi roda dengan satu sama lain. Sebenarnya lebih banyak pilihan daripada yang tidak diketahui orang:

 • Bersebelahan. Salah satu penyelesaian yang paling jelas ialah ia dicirikan oleh peningkatan kestabilan, kerana agak sukar untuk mengetuk struktur yang luas, dan anak-anak biasanya tidak mengganggu satu sama lain.
 • Satu demi satu. Penyelesaian yang baik dalam situasi di mana kriteria utama untuk pemilihan adalah laluan melalui pintu yang sempit, tetapi kerana ini, kestabilan kereta dorong itu hilang, dan salah satu daripada anak-anak dapat menendang kepala orang lain melalui dinding. Dalam kedua-dua kes yang dinyatakan di atas, kedua-dua kanak-kanak dihidupkan dalam arah yang sama.

Sekiranya mereka beralih kepada ibu, ini membolehkan mereka mengendalikan keadaan mereka dengan lebih baik, dan anak-anak itu sendiri mungkin mengalami keselesaan tambahan daripada apa yang mereka lihat sebagai orang yang paling penting dalam hidup mereka. Jika kanak-kanak menghadapi arah pergerakan, mereka dapat melihat dengan lebih baik apa yang akan berlaku - ini adalah pilihan yang baik untuk anak-anak yang ingin tahu.

 • Bersemuka kanak-kanak diletakkan di dalam kereta sehingga mereka saling melihat, mereka akan lebih cepat mengembangkan pemahaman tentang persaudaraan mereka, persekutuan dengan satu sama lain. Selain itu, dalam kedudukan ini, mereka tidak boleh menyakiti antara satu sama lain.
 • Kembali ke belakang - Satu susunan yang jarang berlaku, yang direka untuk meminimumkan pengaruh kanak-kanak antara satu sama lain.

Secara berasingan, harus diperhatikan bahawa jika tempat duduk tidak terletak bersebelahan, maka lokasi pada ketinggian yang sama tidak dijamin - salah satu tempat duduk mungkin berubah sedikit lebih tinggi daripada yang lain. Walau bagaimanapun, pencipta kerap melakukannya dalam hal kerusi roda untuk sedikit masa.

Belum lagi transformer - stroller jenis ini biasanya membenarkan ibu bapa mengubah susunan anak-anak bergantung pada situasi yang diperlukan pada saat tertentu.

Pandangan

Sebagai tambahan kepada penempatan bayi yang berkaitan dengan satu sama lain, kereta bayi untuk kembar diklasifikasikan oleh pelbagai ciri lain. Sekiranya kita mengklasifikasikan pengangkutan kanak-kanak untuk perbandingan, maka ia patut dimulakan dengan apa yang sudah disebutkan - dari lokasi anak-anak kecil itu.

Kereta bayi, di mana kanak-kanak duduk bersebelahan, biasanya dirujuk sebagai "tongkat" untuk kemudahan.Seperti kereta dorong itu sangat baik dengan kepantasan dan kestabilan yang tinggi, kerusi di dalamnya biasanya agak luas, bagaimanapun, lebar strukturnya amat sukar jika berlaku penyempitan jalan. Pada masa yang sama, "rotan" terbentuk hanya dalam satu gerakan, berkat yang mudah untuk menyimpan dan mengangkutnya dalam kereta persendirian, dan jika kanak-kanak boleh berdiri dan berdiri sebentar, ia juga boleh dilakukan di dalam lif.

Carriages, di mana kanak-kanak terletak satu demi satu, tanpa mengira cara mereka diputar oleh orang itu, dipanggil "kereta api". Ini jenis pengangkutan kanak-kanak di negara kita menikmati populariti kurang - ia sangat bermasalah untuk meletakkannya di lif, dan ia tidak selesa untuk berjalan di tangga dengan pembinaan sedemikian.

Lebar kecil roda jarak jauh juga boleh berbahaya jika kanak-kanak berfikir untuk mengayun struktur dari sisi ke sisi, tetapi kereta dorong ini akan berlalu secara praktikal di mana-mana pintu, kerana ia tidak lebih luas daripada kerusi tunggal biasa.

Sebuah pengubah, seperti namanya, mesti menggabungkan kualiti dari beberapa pembinaan yang berbeza, dan dalam kes ini, pada masa yang sama kedua-dua "tongkat" dan "kereta api". Model sedemikian sedemikian adalah permintaan kerana fakta bahawa mereka menggabungkan semua kelebihan kedua-dua jenis kerusi roda yang diterangkan di atas, tetapi malangnya ia tidak dilakukan tanpa kelemahan.

Sebagai peraturan, transformer dicirikan oleh peningkatan berat, di samping itu, pelbagai mekanisme perubahan, berbeza dengan yang tetap, cenderung cepat haus.

Satu lagi kriteria yang mana mana-mana kereta bayi diklasifikasikan, dan bukan hanya dua kali ganda, adalah tujuan utamanya.

Buaian adalah katil kecil untuk bayi, jadi ia boleh digunakan secara harfiah dari lahir. Sesetengah ibu bapa juga membuat keputusan untuk menggunakan buaian dobel bukan buaian yang bergerak, tetapi kesesuaian keputusan ini tidak begitu jelas - biasanya tidak banyak ruang di kereta dorong, dan apabila kanak-kanak tumbuh, ia menjadi sesak di sana.

Buaian untuk dua kelihatan seperti tidak ada alternatif untuk bulan-bulan pertama kehidupan, tetapi di masa depan ia agak cepat ditinggalkan - ia adalah rumit, berat, tetapi masih dekat. Pada masa yang sama, pembinaan seperti itu boleh dibahagikan kepada dua bahagian berasingan bagi setiap kanak-kanak atau, dalam hal beberapa "buluh," menawarkan satu katil biasa.

Kereta bayi, seperti namanya, direka khas untuk berjalan. Kanak-kanak yang modelnya dibeli mestilah berusia sekurang-kurangnya enam bulan untuk dapat duduk sendiri, kerana kerusi di dalam kenderaan sedemikian adalah sangat tidak aktif. Malah, dalam bentuk yang terbentang, kereta dorong seperti mengambil lebih banyak ruang daripada buaian, tetapi keperluan untuk ketahanannya meningkat - anak-anak telah dewasa.

Sebuah kereta dorong yang baik harus memberikan keselesaan maksimum dalam proses mengeluarkan anak dari pelana, kerana ia digunakan walaupun bayi sudah dapat berjalan dan bahkan berjalan, tetapi sejauh ini terlalu lemah dan mudah dapat letih semasa berjalan kaki.

Universal 2 dalam 1 model biasanya direka supaya ibu bapa dapat mengubah buaian asal menjadi kereta dorong dari semasa ke semasa. Untuk melakukan ini, pengeluar menghasilkan kerusi individu, dijual kedua-dua lengkap dengan casis dan tanpa itu. Sesetengah syarikat mungkin meletakkan kerusi kereta daripada tempat duduk atau tempat duduk standard, yang dipilih oleh ibu bapa mengikut budi bicara mereka sendiri - ini boleh menjadi mudah jika keluarga itu sudah mempunyai satu.

Untuk cuaca

Kereta bayi berganda secara tradisinya dianggap sebagai pengangkutan untuk kembar, tetapi ibu bapa kadang-kadang menginginkan kereta dorong yang biasa untuk kanak-kanak berumur yang berbeza. Ini adalah sangat penting, contohnya, dalam hal apabila perbezaan antara dua kanak-kanak adalah kira-kira satu tahun - ternyata bahawa penatua belum bersedia untuk meninggalkan kereta, dan yang lebih muda sudah diperlukan.

Sesetengah pengeluar menganggapnya tidak bijak untuk meninggalkan pelanggan berpotensi sahaja dengan kemalangan seperti itu, dan oleh itu menawarkan kereta khas dengan satu buaian untuk anak yang lebih muda dan satu tempat untuk yang lebih tua. Tempat untuk kanak-kanak yang lebih tua mungkin mempunyai konfigurasi yang berbeza, kadang-kadang agak tidak dijangka - contohnya, ia mungkin tidak dipinggir, tetapi berdiri, walaupun perbezaan umur tidak boleh setahun, tetapi sekurang-kurangnya tiga.

Selalunya, model untuk dua orang kanak-kanak dari umur yang berbeza dibuat dalam bentuk "kereta api", di mana kedua-dua kanak-kanak terletak dengan punggung mereka kepada ibu bapa yang bertuah, manakala anak sulung terletak di bawah dan di belakang buaian yang lebih muda. Dalam sesetengah kes, tempat terletak bertentangan antara satu sama lain - dalam kes ini, salah seorang daripada mereka semestinya terletak di atas.

Kenyataan terakhir adalah sangat relevan jika pengilang memutuskan untuk melengkapkan pram untuk kanak-kanak yang berumur berbeza dengan dua buaian sekaligus, sekurang-kurangnya satu yang boleh ditanggalkan - dalam kes ini ia akan mudah untuk menggantikannya dengan kedudukan duduk dari semasa ke semasa.

Pilihan musim

Banyak pengeluar memahami bahawa kanak-kanak berpakaian musim sejuk tidak sama dengan anak yang sama dalam bentuk telanjang, kerana tempat yang terlalu luas di musim panas tiba-tiba menjadi terlalu sempit dan tidak selesa di musim sejuk. Akibatnya, banyak model kereta bayi menunjukkan dinding yang boleh dipercayai yang diperbuat daripada kain tebal yang akan melindungi bukan sahaja daripada hujan atau cahaya matahari yang cerah, tetapi juga dari bencana cuaca. Pengangkutan kanak-kanak, masing-masing, juga dikelaskan mengikut orientasi bermusim.

Pram musim sejuk menganggap pemanasan radikal dinding, kerangka tenunnya praktikal tidak menyediakan retakan apa pun. Ini tidak bermakna bahawa kanak-kanak yang menaiki kerusi roda itu tidak boleh dipakai sama sekali, tetapi saiz mereka tidak akan berganda kerana pakaian musim sejuk sahaja, kerana sekali tempat yang dipilih, yang sesuai, akan tetap sesuai untuk masa yang lama.

Keperluan sepenuhnya berbeza dikemukakan untuk pengangkutan musim panas. Pada musim panas, apabila terdapat haba yang melelahkan, kanak-kanak akan dapat tidur dengan selesa hanya jika terdapat peredaran udara biasa, dan ia akan menjadi bodoh untuk pergi berjalan-jalan dengannya jika bahagian dalam kereta dorong masih kaku.

Atas sebab ini, kain kereta bayi sepatutnya agak nipis dan mudah untuk melepasi angin ringan, sambil menghalang penembusan cahaya matahari dan menghentikan angin ribut kuat.

Walau bagaimanapun, kedua-dua jenis pengangkutan kanak-kanak yang dinyatakan di atas agak jarang berlaku, manakala kereta dorong demi-musim adalah pemenang yang diramalkan dalam kategori ini - kebanyakan model yang dikeluarkan hari ini tergolong dalam jenis ini.

Pengilang melengkapkan produk tersebut dengan pelbagai bonus dalam bentuk selimut khas untuk kaki, tudung hangat, dinding tebal, tetapi semua ini boleh diperbaiki dan mudah dikeluarkan. Penyelesaian ini menikmati populariti yang mudah diramal untuk sebab lain - bahagian yang dikeluarkan dari kain boleh dibasuh dan dibersihkan dengan mudah, mengekalkan kebersihan tempat-tempat kanak-kanak.

Kereta bayi basikal untuk ibu

Penyelesaian yang agak luar biasa dan tidak lazimnya adalah pengubah unik yang boleh menjadikan kereta bayi biasa menjadi simbiosis basikal dan, sebenarnya, sebuah kereta. Apabila dilipat, penyelesaian ini kelihatan seperti buaian biasa dan boleh digulung dengan pemegang biasa, tetapi dalam proses membuka kerusi untuk ibu dikeluarkan dari bawah kerusi kanak-kanak, dan buaian tiba-tiba berubah menjadi tempat duduk biasa kereta dorong. Reka bentuk ini menyelesaikan beberapa masalah umum sekaligus:

 • kaki manusia jauh lebih kuat daripada tangan, jadi lebih mudah untuk menampung kereta dorong itu;
 • ibu-ibu yang sangat suka basikal sebelum melahirkan, dan kini buat masa ini tidak mempunyai masa untuk hobi mereka, mungkin tidak menunggu anak-anak membesar, dan naik basikal dengan mereka sekarang;
 • kemudahan memudahkan pergerakan membolehkan anda bergerak lebih jauh, menjadikan kerusi roda seperti itu pada jarak beberapa kilometer boleh dianggap sebagai kenderaan yang penuh, menggantikan kereta - untuk melakukan perjalanan untuk melawat neneknya, yang tidak lagi diperlukan;
 • terima kasih kepada langkah yang sama bergerak dan beralih berat utama dari tangan ke kaki, ibu tidak perlu memilih, berjalan kaki bayi mereka atau pergi ke kedai untuk membeli-belah - dia boleh menggabungkan dua kelas ini;
 • jika perlu, basikal yang luar biasa itu berkembang ke titik di mana ia boleh ditarik ke dalam batang kereta - dalam kes ini, berjalan akan menjadi lebih menarik;
 • kanak-kanak dewasa mungkin menyukai kenyataan bahawa "dalam mod basikal" seperti kerusi roda bergerak jauh lebih cepat daripada yang biasa.

Sudah tentu, mengamalkan model sedemikian juga tidak berbaloi. Pertama sekali, tidak begitu mudah untuk membelinya - walaupun pilihan satu tempat duduk tidak begitu sering dijumpai, dan model untuk kembar adalah jarang sekali. Kedua, pencipta tidak menambah apa-apa ke reka bentuk, kecuali untuk kerusi basikal, namun ia menambah berat badan, yang tidak boleh menjadi kecil untuk kereta dorong ganda. Ketiga, serta mana-mana pengubah lain, kerusi roda basikal tertakluk kepada peningkatan haus mata air dan mekanisme lipatan lain.

Saiz standard

Tidak ada saiz standard yang jelas untuk kereta bayi dua kali, seperti pintu atau lif, setiap pengeluar ditolak oleh pertimbangan mereka sendiri yang ditentukan oleh pemikiran tentang keselesaan setiap anak atau, yang mungkin juga, untuk menyelamatkan. Atas sebab ini, setiap kereta dorong adalah satu kompromi tertentu antara kemudahan seorang kanak-kanak yang berbaring di buaian dan kemudahan ibu bapa yang perlu melakukan perjalanan dengan pengangkutan sedemikian ke mana-mana pembukaan, dan juga menyimpan kereta dorong tempat dan entah bagaimana mengangkutnya dilipat.

Sebagai peraturan, ibu bapa lebih berminat dengan model yang sempit dan padat, oleh itu kita akan bermula dengan mereka. Lebar roda jarak jauh, dan pada masa yang sama - kereta dorong keseluruhannya, mungkin agak sederhana 55 cm, tetapi hanya dengan syarat bahawa ini adalah "kereta api kecil", sementara meletakkan anak-anak bersebelahan menunjukkan lebar sekurang-kurangnya 75-80 cm.

Panjangnya, tentu saja, berkadar songsang - dari 60-65 cm sederhana dalam beberapa "tongkat" berjalan ke 170 cm di "kereta api" yang mengagumkan dengan dua buaian. Ketinggian, sebagai peraturan, tidak secara langsung bergantung kepada jenis kereta dorong dan adalah sekitar 90-110 cm.

Ramai ibu juga bimbang tentang isu-isu yang berkaitan dengan berat struktur, kerana ia perlu dibawa naik turun tangga. Harus diingat bahawa terdapat juga model yang sangat ringan yang bahkan tidak mencapai 10 kg, tetapi persoalannya tetap mengenai kekuatan dan kebolehpercayaan kerusi roda tersebut. Di kutub bertentangan terdapat stroller berat ganda, beratnya dalam kes terburuk boleh mencapai hampir 20 kg walaupun tanpa bayi.

Secara semulajadi, apa-apa kelebihan istimewa harus jelas dinyatakan dalam pengangkutan dengan dimensi sedemikian, kalau tidak, anda tidak boleh membeli colossus seperti itu - ibu tidak akan menariknya sendiri.

Model popular dan ulasan mengenai mereka

Penarafan kerusi roda terbaik adalah perkara yang sangat kontroversial, kerana model baru yang sentiasa muncul membuat perubahan dalam pilihan pengguna, dan setiap pembeli pastinya mempunyai kriteria pemilihan mereka sendiri, melintasi semua kelebihan model yang paling popular. Walau bagaimanapun, ramai pengguna hari ini memilih untuk tidak mengkaji secara terperinci pelbagai produk sedia ada, tetapi hanya untuk mempercayai apa yang telah diuji dan dihargai oleh ibu bapa yang lain.

Atas sebab ini, patut dipertimbangkan beberapa kereta bayi yang paling popular dan dicari untuk anak kembar pada 2018 musim bunga musim panas. Bagi mereka yang ingin menjelajah seluruh julat, huraian itu boleh menjadi permulaan dan panduan yang sangat baik.

"Cybex Twinyx" adalah produk, walaupun tidak murah (kira-kira 30 ribu rubel), tetapi ia popular. Model ini adalah "rotan" yang berjalan, ciri utama yang sepenuhnya terpencil dari peraturan masing-masing syarat untuk setiap tempat. Kembar tidak harus bersifat identik, pendapat mereka mungkin berbeza, jadi bumper, hud dan belakang masing-masing boleh diselaraskan secara berasingan.

Pengilang itu sendiri mendakwa bahawa produknya boleh digunakan sehingga usia lima tahun, dan walaupun tidak begitu jelas mengapa ini mungkin diperlukan, hal ini dapat menahan beban total hingga 35 kg. Kerusi roda itu sendiri sangat ringan dan padat, dan oleh itu ia adalah dalam permintaan yang stabil di kalangan ibu bapa yang tidak dapat duduk lama untuk masa yang lama.

"Babycare Tandem" dianggap salah satu penyelesaian terbaik bagi ibu bapa yang beruntung mempunyai umur yang sama. Tempat duduk terletak di sini "keretapi" satu demi satu, dan belakang walaupun lebih luas, lebih baik sesuai dengan anak bongsu - ia boleh diselaraskan ke kedudukan hampir mendatar belakang. Pengguna seperti model ini untuk pergerakan yang tinggi - hampir semua pengulas menunjukkannya. Pertimbangkan keranjang belanja besar untuk pelbagai perkara kecil atau pembelian yang sangat sesuai.

Pengkritik, bagaimanapun, juga cukup - sebagai contoh, ramai yang tidak suka bahan dan cara kerusi roda direka (untuk melindungi terhadap matahari, kita perlu membeli perlindungan pelindung, titik pengikat atas tali pinggang terlalu rendah), dan ketidakpuasan pengguna menyebabkan berat badan yang ketara. Walau bagaimanapun, semua ini tidak menghalang kereta bayi daripada menjadi permintaan, walaupun semakin sukar untuk ditemui pada akhir-akhir ini di kedai-kedai.

"Bumbleride Indie Twin" adalah salah satu model kereta api jenis 2 yang terbaik. Di hampir semua gambar, ia kelihatan seperti "tebu" berjalan biasa, tetapi kit dilengkapi dengan dua buaian pemanasan bebas yang boleh digunakan sepenuhnya berasingan, yang mana ia dilengkapi dengan pemegang khas. mengikut jenis beg. Fleksibiliti model ini terus diperluaskan kerana fakta bahawa bukannya modul berjalan kaki atau buaian, anda boleh memasang kerusi kereta dari pengeluar pihak ketiga yang terkenal, termasuk Graco, Chicco dan Peg Perego.

Sentuhan akhir sebagai tambahan kepada gambaran idealis adalah keupayaan untuk menggabungkan pelbagai jenis modul pada casis yang sama, melengkapkan buaian dengan modul berjalan atau tempat duduk kereta jika perbezaan umur antara dua anak adalah satu tahun atau lebih. Satu-satunya, tetapi kelemahan yang serius bagi produk sedemikian boleh dipanggil kosnya yang sangat tinggi, yang boleh mencecah 100 ribu rubel.

"ABC Design Zoom" adalah konsep keselesaan Jerman untuk kanak-kanak dan ibu bapa mereka, yang dihasilkan dalam bentuk "kereta api" rekreasi. Adalah sukar untuk memanggil kereta dorong ini sebuah transformer, oleh itu satu penyelesaian yang membolehkan anda menghidupkan blok berjalan di kehendak adalah agak luar biasa - anak-anak boleh duduk sama ada menghadap satu sama lain, atau satu demi satu bahkan menghadapi ibu, walaupun dengan punggung mereka.

Kereta dorong ini tidak menawarkan apa-apa kemudahan yang luar biasa, sebagai tambahan kepada bakul yang luas untuk sesuatu, bagaimanapun, ulasan pengguna menunjukkan secara terang-terangan: model itu dinilai dengan kepraktisannya, serta untuk kombinasi harga dan kualiti yang sempurna.

Mereka mengatakan dalam komen bahawa model itu yakin dengan tahun dan setengah tahun operasi dan selepas itu ia dapat dengan mudah dijual, kerana ia tidak kelihatan haus. Reka bentuk ini mudah disassembled ke saiz padat dan juga mudah untuk dipasang, dan mudah untuk mencuci bahagian kain apabila ia dikeluarkan. Satu-satunya kelemahan penting ialah berat yang melebihi 18 kg.

"Phil dan Teds Sport" boleh dipertimbangkan sebagai semacam revolusi di dunia kereta, kerana kerusi untuk anak-anak di sini disusun satu demi satu yang agak sewenang-wenangnya, tetapi sangat mirip dengan fakta bahawa pengilang cuba meletakkannya di dua tiang, satu di bawah yang lain.

Disebabkan oleh satu penyelesaian yang luar biasa, dua matlamat dicapai sekaligus - pertama, panjang dan lebar model tetap agak padat, yang sama sekali tidak biasa untuk "kereta api", dan kedua, kerana berat tertumpu pada satu titik, lebih mudah untuk menggulung struktur daripada banyak analog.Khemah di sini juga lebih tinggi daripada kerusi roda lain, anak-anak yang begitu tinggi akan berjalan dengan sangat selesa.

Pengilang memahami sifat atipikal gagasannya, yang seseorang tidak suka, kerana ia membolehkan transformasi dengan pemasangan blok keseronokan pihak ketiga yang standard. Syarikat itu menganggarkan anaknya sekitar 50-52 ribu Rubel.

"McCan M-11" boleh dipanggil jenis analog model sebelumnya, hanya di sini segala-galanya sangat dipermudahkan, dan harga masing-masing dikurangkan. Diakui, kerusi depan di sini kelihatan agak pelik - jauh di hadapan, dan oleh karenanya, tanpa adanya bayi kedua, ia dapat melampaui struktur keseluruhan, mengetuknya.

Selebihnya kritikan yang penting tidak diperhatikan - pengguna menulis bahawa ia adalah kereta dorong yang selesa dan ringan untuk berjalan, yang agak konsisten dengan harga pada tahap 15 ribu rubel.

Petua untuk memilih

Selepas membaca saiz yang mengagumkan mengenai cadangan bagaimana memilih kereta bayi yang betul, ibu bapa sering tersesat dan melupakan semua maklumat berguna atau menumpukan hanya kepada ciri-ciri global, melupakan butiran penting. Yang terakhir harus dipilih secara berasingan supaya model yang kelihatan baik tidak berubah menjadi satu pembaziran wang.

Walaupun kanak-kanak duduk bersebelahan dengan kereta dorong, setiap tempat duduk mestilah dikawal secara berasingan - ini juga terpakai kepada visors dan sandaran perlindungan. Ini akan membantu mewujudkan keadaan yang ideal untuk setiap bayi, kerana selera kembar mungkin berbeza pula.

Bumper depan individu untuk semua orang adalah keperluan keselamatan yang ketat - struktur seperti itu lebih sukar untuk dipecahkan.

Bingkai cahaya - tambah mutlak untuk kereta dorong, tetapi anda perlu memahami apa yang membuat ringan itu. Dua kanak-kanak memberikan beban penting pada casis, kerana tidak dapat memilih model dengan bingkai walaupun ringan, tetapi tidak sangat tahan lama.

Susut nilai adalah wajib bukan sahaja untuk kenderaan dewasa, tetapi juga untuk kanak-kanak - di sesetengah kawasan di jalan raya negara kita sedemikian bahawa goncangan tidak dapat dikurangkan, dan lubang-lubang dapat mencegah kanak-kanak daripada tidur dengan aman. Spring penuh dipercayai pada kereta dorong tidak selalu ditetapkan, tetapi roda getah kembung yang besar, berbanding dengan plastik, akan menjadi pilihan yang sangat baik bukan sahaja untuk jalan raya, tetapi juga untuk langkah-langkah di tangga.

Sekiranya penyerap kejutan hadir, mereka harus diberikan perhatian khusus dari segi kebolehpercayaan dan ketahanan.

Ibu bapa yang tinggal di sebuah bangunan pangsapuri biasa pembinaan Soviet harus berhati-hati memilih reka bentuk yang padat. Adalah diharapkan bahawa kereta dorong itu boleh dilipat pada bila-bila masa dengan pembebasan sejumlah besar ruang bebas, Lagipun, di flat yang dekat, ia boleh menduduki satu perempat bilik, yang mungkin satu-satunya.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, populariti model satu tangan telah bertambah banyak, dan ini sama sekali bukan slogan pengiklanan - reka bentuk sememangnya padat dengan satu pergerakan, yang sangat mudah ketika melakukan perjalanan di lif.

Ulasan

Di dalam "lokomotif", di mana kanak-kanak terletak betul-betul satu demi satu, kanak-kanak sering tidak tidur pada masa yang sama, tetapi sebaliknya. Bahagian belakang, yang hanya melihat hud depannya, cepat menjadi membosankan, jadi dia dengan cepat tertidur sementara bahagian depan melihat pandangan sekitarnya. Pada masa depan sudah letih dan mahu tidur, belakang hanya mempunyai masa untuk tidur.

"Locomotives" dengan dua buaian berasingan biasanya berubah menjadi tidak begitu selesa untuk kanak-kanak - mereka benar-benar kekurangan panjang.

Dalam mengejar kerusi roda yang padat, pengeluar memendekkan buaian, jadi anda tidak boleh membeli model dengan buaian tetap dengan jangkaan penggunaan jangka panjang.

Ramai ibu bapa yang tidak berpengalaman melihat "tingkap tontonan" di tudung sebagai bonus untuk kanak-kanak, tetapi sebenarnya ini adalah bonus khusus untuk ibu bapa yang mempunyai peluang untuk memantau keadaan kanak-kanak yang lebih baik.Sekiranya bayi di dalam buaian berada di belakang dengan ibu bapa mereka, maka tingkap tersebut sangat wajar jika mereka tidak berprinsip dengan wajah mereka.

Kereta bayi berganda dengan dua buaian berasingan adalah baik jika sekurang-kurangnya satu bayi agak aktif dan irama tidur dan terjaga pada kanak-kanak tidak bertepatan. Kehadiran "wilayah "nya sendiri membolehkan setiap anak untuk melibatkan diri dalam kegiatan yang menarik di sana, tanpa mengganggu temannya - dia akan bangun kecuali anak pertama yang benar-benar meletupkan air mata.

Semakin dekat buaian adalah, semakin tinggi kemungkinan interaksi antara kanak-kanak, jika katil double sama sekali biasa, anak-anak harus membiasakan diri dengan rutin harian bersama, dan ibu bapa mereka - untuk terus menangis salah seorang anak.

Kembar adalah fenomena yang agak jarang berlaku, dan kereta khas untuk dua kanak-kanak mengambil banyak ruang dan boleh berdiri di tingkap paparan terlalu lama sebelum membeli, oleh itu di banyak kedai model sedemikian pada mulanya tidak wujud sama sekali. Anda boleh memerintahkan mereka pada bila-bila masa, tetapi kemudian anda perlu menunggu penghantaran pesanan itu, jadi lebih baik untuk melakukannya terlebih dahulu.

Kajian komparatif kereta untuk kembar, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan