Apa kereta syarikat yang patut diberi perhatian?

Kandungannya

Mana-mana ibu bapa hanya mahu yang terbaik untuk anak mereka. Tetapi jika bajet tidak membolehkan anda untuk mendapatkan yang sempurna, maka membeli yang terbaik dari apa yang anda mampu.

Sebuah kereta bayi adalah salah satu aksesori yang paling penting dalam tahun-tahun pertama kehidupan bayi, ketika dia masih terlalu lemah untuk bergerak sendiri. Ketidakupayaan kanak-kanak dalam hal pecahnya kereta bayi itu tidak hanya menggendong bayi, tetapi juga ibu bapanya. Oleh itu, pilihan pengangkutan kanak-kanak perlu didekati dengan sebaik mungkin.

Jenama sebagai kriteria untuk keselamatan dan kebolehpercayaan

Mengenai bagaimana memilih kereta bayi dan apa-apa produk lain untuk kanak-kanak, artikel keseluruhan ditulis dengan harapan bahawa ibu bapa yang membacanya selepas ini akan menjadi pakar dalam topik ini. Sebenarnya, tidak semuanya begitu mudah, kerana tidak semua kriteria yang dijelaskan dalam manual tersebut boleh diperiksa di dalam keadaan kedai, dan pengeluar tidak akan mengisytiharkan dengan suci hati bahawa produknya mempunyai kelemahan tertentu.

Ternyata apabila membeli di kedai, produk itu nampak baik, tetapi selepas beberapa waktu beroperasi, ternyata penutup kain tidak dibasuh dengan baik atau cepat koyak, roda putar depan melekat, dan pada umumnya kerusi roda tidak begitu selesa untuk bayi. Kadang-kadang ibu bapa, cuba mengingat selusin kriteria untuk pemilihan, hanya lupa sesuatu (atau beberapa faktor yang diremehkan).

Ramai daripada mereka yang tidak mahu pergi terlalu mendalam ke dalam kajian topik ini, lebih suka membeli produk dari jenama terkenal yang telah terbukti dengan baik. Di satu pihak, ini bukan jalan terbaik, kerana seseorang harus memilih bukan hanya pengangkutan yang berkualiti, tetapi juga pengangkutan yang sesuai untuk keluarga tertentu. Sebaliknya, sebagai amalan menunjukkan, jenama popular, walaupun mereka meminta lebih banyak wang untuk barangan mereka, menjamin produk berkualiti tinggi.

Di sini semuanya adalah semula jadi. Seorang pengilang yang memberi tumpuan kepada kualiti produknya dalam dunia maklumat moden dengan cepat mendapat populariti, yang menjamin beliau pendapatan dan kejayaan yang tinggi dalam memerangi pesaing. Apabila permintaan mula berkembang, syarikat boleh menaikkan harga untuk kereta stesennya, dan sebahagian daripada wang tambahan yang dikumpul dibelanjakan untuk peningkatan kualiti (contohnya, bahan yang lebih baik digunakan, pelbagai teknologi inovatif diperkenalkan, rangkaian perkhidmatan diperluas).

Apabila syarikat dihormati oleh pengguna, ia bermula dengan semangat berganda untuk memantau kualiti barangnya agar tidak mengecewakan pelanggan.

Sebagai peraturan, pengeluar terbaik dunia sudah terkenal - semua orang tahu tentang mereka dan terus dibincangkan. Pendapat positif seseorang masih tidak mengatakan apa-apa, tetapi kelulusan pengguna sedozen telah menunjukkan bahawa produk jenama itu dapat dianggap serius.

Adakah negara jenama pada kualiti?

Sesungguhnya semua orang tahu bahawa barangan import adalah berprestij dan berkualiti tinggi (sekiranya hanya import tidak datang dari China). Pernyataan seperti itu mempunyai hak penuh untuk wujud kira-kira dua puluh tahun yang lalu, tetapi hari ini segala-galanya tidak begitu mudah.

Apabila memilih mana-mana produk, perkara utama ialah penilaian kualiti produk, yang dikeluarkan oleh pengguna, serta sijil yang mengesahkan keselamatan produk yang dibeli dan semua bahan yang digunakan dalam proses pembuatannya.Adalah mudah untuk mengandaikan bahawa di mana-mana negara akan ada sesuatu yang orang tempatan dapat menjadi bangga, tetapi pasti ada sesuatu yang bahkan tidak mencapai tahap rata-rata.

Negara asal dikaitkan dengan tahap kualiti tertentu, namun, seseorang tidak boleh mengambil ini sebagai aksiom.

Satu contoh mudah: banyak syarikat Eropah telah lama mengeluarkan kemudahan pengeluaran mereka ke China atau negara-negara Asia lain di mana buruh lebih murah, yang mengurangkan kos pengeluaran. Sebagai peraturan, pengurusan, mengikut tahap kualiti, terdiri daripada pakar-pakar Eropah sahaja, bagaimanapun, produk itu ternyata masih Cina. Sememangnya, orang Cina sendiri juga tidak selalunya melakukan kerja mereka - sesetengah daripada mereka belajar dari pengalaman, belajar, dan kemudian membuka perusahaan mereka sendiri, sudah tentu China, yang dari segi kualiti produk mungkin setanding dengan jenama Eropah.

Pemimpin yang jelas dalam kualiti produk masih Eropah Barat dan Amerika Utara. Sebagai peraturan, ini memberi kesan buruk kepada kos, tetapi gerabak Amerika, Jerman, Itali dan Norway sangat dihargai oleh ibu bapa: tidak ada yang menyesali wang yang dibelanjakan.

Bagi mereka yang tidak mampu kereta dorong terlalu mahal, ada model yang dihasilkan di negara jiran dan di Rusia.

Jenama popular dan ulasan mengenai mereka

Sebagai peraturan, jenama kerusi roda yang terbukti mempunyai sejarah panjang perkembangannya, sementara firma yang mengeluarkan produk berkualiti rendah biasanya dilupakan dengan cepat.

Atas sebab ini, senarai kerusi roda yang baik adalah kebanyakannya jenama yang telah berjaya beroperasi di pasaran lebih daripada satu dekad (dengan beberapa pengecualian yang memihak kepada jenama muda tetapi menjanjikan).

 • Peg-perego - salah satu syarikat tertua di dunia yang terlibat secara eksklusif dalam produk kanak-kanak berjenama. Jenama Itali ini, yang diasaskan pada tahun 1949, kini dianggap sebagai salah satu yang paling popular. Bagi ramai, produk syarikat ini kelihatannya sangat mahal, tetapi ini bukan jenama yang paling mahal.
 • Inglesina - Satu lagi syarikat Itali. Di negara kita, ia tidak begitu popular, namun permintaan terhadap produknya terus berkembang sejak beberapa tahun yang lalu. Sejak 1963, produk syarikat telah merebak ke lebih daripada 30 buah negara di seluruh dunia. Kereta jenama nama jenama ini dipuji untuk kawalan kualiti yang ketat, kerana mereka melewati banyak ujian kekuatan sebelum mereka dimasukkan ke dalam pengeluaran besar-besaran.
 • FD-Design - jenama ini sesuai untuk mereka yang menghargai kualiti pengangkutan Jerman. Perlu diingat bahawa kerusi roda Jerman ini memang sangat baik, tetapi mereka mungkin bukan kualiti tertinggi di kalangan produk kanak-kanak negara mereka. Populariti tinggi jenama di negara kita adalah disebabkan kombinasi harga dan kualiti yang optimum (beberapa model rekreasi boleh didapati pada harga yang akan berada di bawah 10 ribu rubel).
FD-Design
 • Teutonia - Ia adalah jenama Jerman yang boleh mengambil dari pimpinan terdahulu yang berkualiti. Sejarah syarikat itu mempunyai lebih daripada 60 tahun, tetapi syarikat itu tidak menjadi jisim, sebab yang kosnya agak tinggi dari produknya. Sudah tentu, dasar harga adalah munasabah, kerana kereta Teutonia adalah antara yang terbaik (dilihat oleh ulasan pengguna), bagaimanapun, kos yang tinggi tidak membenarkan produk ini menawan pasaran.
Teutonia
 • Maclaren - ini bukan hanya pasukan Formula 1, tetapi juga kerusi roda British yang sangat baik, yang dihasilkan dengan penekanan terhadap keselamatan maksimum dan kakitangan. Kebanyakan model jenama ini dijual dengan semua aksesori yang diperlukan, yang direka walaupun untuk kanak-kanak yang mempunyai keperluan khas. Secara tradisinya, harga Eropah Barat yang tinggi menghalang penyitaan pasaran dengan jenama ini, tetapi ia telah diwakili oleh pusat servis sendiri di Rusia.
Maclaren
 • Stokke - Satu contoh yang baik tentang bagaimana saiz kecil sebuah negara perkilangan tidak menjejaskan kualiti produknya.Syarikat itu diasaskan di Norway pada tahun 1932 yang jauh, oleh itu, dari segi pengalaman, ia dapat memberi peluang kepada banyak pesaing terkenal. Sorotan syarikat adalah menghormati pengguna - contohnya, sebuah laman web khas telah diwujudkan di mana anda boleh mendaftarkan kerusi roda yang dibeli untuk menerima jaminan yang diperpanjang daripada pengeluar sebagai tambahan kepada standard satu tahun.

Stokke asal mahal, jadi mereka sering mencuba. Oleh itu, berhati-hati apabila memilih tempat pembelian.

 • Bugaboo - jenama muda, yang diasaskan di Belanda baru-baru ini, pada tahun 1999. Pereka dan doktor menjadi bapa pengasas syarikat, jadi tidak menghairankan bahawa kerusi roda Belanda dibedakan oleh pemikiran yang matang, penampilan yang bergaya dan tidak berbahaya bagi kesihatan anak.

Syarikat itu tidak mempunyai masa untuk menjadi ramai kerana belia, bagaimanapun, sudah hari ini ramai ibu bapa aktif yang suka bepergian menganggapnya yang paling menjanjikan.

 • Salib perak - Kereta dorong ini untuk mereka yang suka hanya klasik yang benar. Pengilang ini ditubuhkan pada tahun 1877, dan pengasasnya adalah pencipta penggantungan musim bunga yang digunakan di semua kerusi roda moden. Kebanyakan ketua-ketua yang berkepala di Eropah digunakan untuk menaiki kereta kebiasaan yang sama di zaman kanak-kanak kecil, jadi tidak ada keraguan tentang kualiti produk (tetapi harganya tentu saja sesuai).
 • Bumbleride - ciptaan luar negeri yang paling popular di negara kita dan di seluruh dunia, tiba kepada kita dari Amerika Syarikat. Jika kita bercakap mengenai harga, kereta dorong ketika dibeli di Amerika akan dikenakan biaya kurang dari banyak jenama Eropah, walaupun itu sama sekali tidak kalah dengan kualitasnya. Walau bagaimanapun, ke Rusia dan negara-negara berdekatan, stesen kereta api Amerika tiba dengan bayaran tambahan yang besar kerana pengangkutan yang panjang. Walau bagaimanapun, walaupun di negara kita jenama ini jauh dari tempat terakhir dalam penarafan roda kerusi roda.
 • Capella - Penciptaan Asia. Secara rasmi, jenama itu dianggap Korea Selatan, bagaimanapun, ia sering dipanggil orang Cina, yang bukan tanpa sebab. Sebilangan besar produk jenama sebenarnya dihasilkan di China: ini biasanya tidak menjejaskan kualiti, tetapi ia mempunyai kesan positif terhadap harga (terutamanya di kawasan Timur Jauh di sekitarnya).
 • Yoya - contoh yang jelas bagaimana kereta dorong Cina dapat menakluki pasaran bukan sahaja kerana kos yang rendah, tetapi juga kerana kelebihan fungsi tertentu. Hampir semua penjual mengiklankan kereta dorong ini sebagai pilihan terbaik untuk perjalanan, kerana beratnya kurang dari 6 kilogram dan lipatan sehingga seperti saiz yang sesuai dengan beg biasa. Berdasarkan ulasan, kereta dorong asal memang tidak baik, bagaimanapun, anda perlu bersedia untuk fakta bahawa barang-barang Cina hari ini boleh diganggu.

Kereta dorong palsu biasanya berbeza kerana ia tidak begitu selesa untuk bayi dan boleh memberi kesan negatif ke atas pembentukan sistem muskuloskeletal yang betul.

Petua untuk memilih

Kereta bayi kereta bayi - produk yang agak samar-samar. Memilihnya dengan betul, memandangkan semua momen, tidak mudah. Agar tidak terlepas apa-apa, anda perlu menyemak model anda untuk mematuhi beberapa parameter asas walaupun sebelum membeli.

 • Jika anda mahu bayi anda tidur sepenuhnya semasa berjalan kaki, maka berikan perhatian kepada yang baik susut nilai.
 • Ketahanan Kerusi roda harus diutamakan, tetapi biasanya ia mempengaruhi keberkesanan dan dimensi produk, jadi anda perlu mencari kompromi.
 • Dulang lipat - Ini bukan sekadar bonus bagus, tetapi keperluan yang diasaskan.

Bayi tidak akan menyesuaikan diri dengan mood orang dewasa, dan ibu bapa tidak dapat berjalan hanya apabila anak itu terjaga, jadi sangat penting pengangkutan membolehkan kedua-dua duduk dan berbaring.

 • Kemudahan pengurusan - Ini adalah faktor yang memberi kesan langsung kepada jangka masa perjalanan dan kesediaan ibu bapa untuk berjalan pada bila-bila masa.Di samping itu, keselamatan kanak-kanak itu juga bergantung kepadanya, kerana kerusi roda yang dikendalikan dengan baik tidak akan menjadi tumpuan, dan agak sukar untuk kehilangan kendali atasnya.
 • Keselamatan kanak-kanak harus disediakan dalam semua cara yang mungkin, dan tali pinggang lima dan brek pada semua roda - ini adalah minimum yang diperlukan, yang wajib.
 • Set lengkap aksesori kereta dorong - ia bukan sahaja menyenangkan dan mudah, tetapi juga sangat bermanfaat untuk ibu bapa.
 • Berat rendah dan dimensi sederhana - Ini adalah ciri-ciri yang memudahkan penyingkiran jalan keluar untuk seorang ibu muda.

Dalam video seterusnya, Dr. Komarovsky menasihati apa yang perlu dicari ketika memilih kereta dorong.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan