Stroller Geoby: semakan semula model popular dan petua memilih

Kandungannya

Pengisian semula dalam keluarga melibatkan tidak hanya detik-detik kebahagiaan yang luar biasa, tetapi juga kos kewangan yang serius untuk menyediakan orang baru dengan segala-galanya yang diperlukan. Keadaan ini hanya diperburuk oleh fakta bahawa bayi yang berkembang pesat terus memerlukan mengemas pakaian dan aksesori lain, jadi anda perlu menyelamatkan hampir segala-galanya. Pada masa yang sama, ibu bapa mahukan barang-barang yang paling asas, seperti kereta bayi, masih mempunyai tahap kualiti yang cukup tinggi. Ini adalah di mana jenama Cina datang untuk menyelamatkan, yang tidak lama dahulu dianggap sebagai langkah terus terang, tetapi dalam beberapa tahun kebelakangan ini telah meningkatkan kualiti pengeluaran secara signifikan.

Geoby, yang cukup terkenal di negara kita, dianggap sebagai jenama kerusi roda terbaik dari Kerajaan Tengah, dan walaupun ia tidak sebanding dengan contoh dunia terbaik, ia masih melampaui produk dari banyak senegara.

Ciri-ciri syarikat

Pengilang Cina jarang membanggakan cerita kejayaan yang panjang, kerana tiga dekad yang Geoby berada dalam cukup banyak. Secara amnya, orang tidak boleh mengkritik terlalu banyak syarikat-syarikat Cina moden, jika hanya kerana sebahagian besar kerusi roda, yang dikatakan sebagai kerusi roda barat (dan barang-barang lain) dibuat di China, hanya pejabat-pejabat utama syarikat-syarikat di tempat lain.

Geoby adalah contoh bagaimana bekas pekerja syarikat asing telah mengamalkan amalan terbaik dan mengambil tanggungjawab untuk membuka syarikat mereka sendiri, semata-mata Cina.

11 foto

Di antara kelebihan utamanya, syarikat itu, yang juga berkaitan dengan pengeluaran mainan dan kerusi tinggi, menyerupai kitaran pengeluaran sepenuhnya sepenuhnya, di mana pengilang dapat menjamin produk yang berkualiti tinggi, kerana ia secara pribadi mengawal setiap tahap. Laman web rasmi Rusia dari syarikat itu menyatakan bahawa terima kasih kepada pendekatan ini, kesedaran jenama di dunia telah mencapai 96%, tetapi semua orang memahami bahawa ini tidak lebih dari sekadar pemasaran.

Perlu diakui bahawa di Rusia, di mana pasar yang dipersoalkan berorientasi, peratusan pilihan yang memihak kepada kerusi roda sememangnya agak tinggi, yang mengklasifikasikan jenama tersebut sebagai pemimpin pasaran tempatan.

Lineup

Memandangkan jenama Cina, sekilas pandang, segala-galanya dilakukan dengan maksimum yang maksimum untuk potensi pelanggan berpotensi. Syarikat ini menawarkan pelbagai jenis kerusi roda pelbagai jenis, supaya pengguna yang berminat tidak meninggalkan kedai tanpa tangan. Apa yang tidak dalam pelbagai syarikat adalah buaian penuh untuk bayi yang baru lahir dan model mana-mana jenis untuk anak kembar, tetapi dalam semua kategori lain, jenama itu diwakili dengan maruah.

Secara global, semua model yang dibentangkan pada baris 2018 boleh dibahagikan kepada empat jenis utama.

Model keseronokan

Model keseronokan pengeluar adalah dalam permintaan maksimum kerana fakta bahawa dengan asas yang agak tegar, lipat mengikut skim "buku", mereka mempunyai berat minimum dan harga yang sama. Pemimpin mutlak popular di sini adalah model roda empat C201GR-X, yang beratnya hanya 4,6 kg dan harganya dari 3,5 ribu rubel. Sememangnya, model sedemikian tidak mempunyai penebat, kerana ia direka khas untuk musim panas, dan hanya terdapat dua kedudukan di sini.

Sekiranya ibu bapa bersedia untuk meletakkan hampir dua kali lebih banyak, C539KR harus diberi keutamaan, yang tidak terhad dengan bilangan kedudukan tetap (backrest itu berjalan dengan lancar) dan universal dari segi bermusim, kerana ia dilengkapi dengan set aksesori yang baik. Model popular lain jenis ini termasuk model "Joss", yang pada masa ini hampir tidak dihentikan.

Kereta tirus

Tali kereta tandu dari Geoby sudah banyak mendapat populariti - ciri seperti pengubahsuaian ini sangat rosak oleh hakikat bahawa ramai doktor tidak mencadangkan penggunaan kereta seperti itu disebabkan oleh kesan negatif mereka terhadap sistem muskuloskeletal kanak-kanak tersebut.

Secara umum, stroller ini dipilih untuk kecerahan dan kecekapan yang melampau (sering kali ini dicapai terima kasih kepada model roda tiga), yang menjadikannya mudah untuk mengambil pengangkutan kanak-kanak seperti dalam perjalanan, tetapi dalam keadilan, ia patut menjelaskan bahawa walaupun ibu bapa yang paling kaya sering memilih sebagai tongkat . Ini disebabkan oleh fakta bahawa jumlah bahan yang agak kecil digunakan dengan ketara mengurangkan harga produk, kerana keluarga mampu membeli tongkat dari pengilang yang lebih terkenal.

Jika anda ingin memberi keutamaan kepada Geoby, anda harus memberi perhatian kepada model D208R (daripada 3.5 ribu Rubles) dan D388 (dari 5 ribu).

Transformers

Transformers dari jenama China pada tahun-tahun kebelakangan ini secara tradisinya menjadi popular, kerana mereka dengan cepat dan murah menyelesaikan masalah apabila anda perlu membeli semuanya sekaligus dan lebih murah. Maksud kereta dorong itu adalah bahawa modulnya dapat berubah dari buaian untuk bayi yang baru lahir ke tempat duduk berjalan kaki, berkat yang orang tua mempunyai peluang untuk menggunakan pengangkutan anak yang dibeli dari kelahiran hingga kira-kira tiga tahun. Sememangnya, pengubah mesti disesuaikan untuk kedua musim sejuk dan musim panas, yang hanya mengembang fleksibiliti.

Dalam kebanyakan kes, stroller seperti itu juga dilengkapi dengan pemegang togol supaya ibu sendiri memutuskan di mana arahnya anak akan kelihatan, dan satu-satunya kelemahan yang serius dari stroller tersebut dipanggil berat secara logik, dan, dengan itu, harganya. Sebagai contoh, model C601H berat 20.5 kg dan kos sekurang-kurangnya 15.5 ribu rubel. C703H yang lebih serba boleh, direka untuk kanak-kanak di bawah umur 4 tahun, sudah berat 22 kg dan kos sekurang-kurangnya 17.5 ribu. Boleh dipercayai dan agak ringan kerana kes aluminium C705X (17.3 kg) dan C3018 R (15.3 kg) akan menelan kos pelanggan 21 ribu.

Strollers 2 in 1

Yang paling mahal dan salah satu pilihan yang paling relevan menjadi kereta api yang lebih yakin dan yakin 2 dalam 1, yang berbeza dari transformer di mana buaian dan unit berjalan adalah modul yang berasingan, dengan itu mencapai keselesaan yang paling mungkin. Memandangkan blok-blok itu dikeluarkan, kemungkinan memasangnya dalam apa-apa arahan kelihatan cukup logik, jadi tidak ada keperluan untuk tombol berputar.

Anda perlu membayar lebih untuk keselesaan, kerana model termurah jenis ini ialah C3018, ia harganya daripada 23 ribu rubel, dan model paling mahal boleh menelan belanja sehingga 30 ribu.

Kebaikan

Sekiranya kita membandingkan stroller Geoby dengan produk serupa oleh Baby Jogger, Joolz Geo, Jolie dan mana-mana jenama Cina yang lain, ternyata dalam kebanyakan parameter jenama yang bersangkutan mempunyai kelebihan dalam kualiti. Banyak ulasan menyarankan bahawa stroller seperti itu lebih tahan lama dan lebih kuat, dan lebih mudah, tetapi semua hujah-hujah tersebut menanggung setakat subjek, terutama sekali kerana tidak terlalu ramai ibu bapa yang telah berpengalaman dalam pelbagai jenama Cina dan memiliki kedudukan yang munasabah.

Dalam hal ini, adalah penting untuk menonjolkan kelebihan jenama Geoby ini, yang diiktiraf oleh kebanyakan pengguna tanpa terikat kepada syarikat lain dari negara yang sama. Pemaju sentiasa mengawasi inovasi baik dari segi teknologi dan dalam bidang reka bentuk.Disebabkan ini, pada musim panas tahun 2018, kereta baru yang dibentangkan di semua peniaga rasmi dikeluarkan tidak lebih awal daripada tahun 2017, dan model yang popular beberapa tahun lalu kini hanya boleh dibeli dari tangan.

Dari segi kos, gerabak Cina mampu memberi peluang kepada pesaing mana-mana, bahkan dari Eropah Timur, berkat permintaan mereka di kalangan senegara kita. Jika kita bercakap mengenai Geoby, maka syarikat ini, bahkan bertentangan dengan kedudukan terkemuka di kalangan pengilang China, tidak menaikkan harga ke ketinggian transendental. Pada masa yang sama, kos yang rendah adalah semata-mata untuk tenaga buruh murah, walaupun, melihat kebenaran, teknologi super mahal tidak terpakai di sini sama ada.

Geoby sebahagian besarnya memberi tumpuan kepada pasaran Rusia, kerana kereta syarikat itu disesuaikan dengan keadaan setempat. Ini kelihatan seperti yang besar berbanding dengan banyak jenama Itali terkenal, yang, sebagai pemimpin pasaran dunia, tidak sesuai untuk keadaan yang keras di musim sejuk Rusia.

Kualiti membina produk dan sijil keselamatan kerusi roda kira-kira sesuai dengan tahap Eropah, seperti pengilang sendiri menunjukkan. Kami memahami bahawa sebenarnya ada beberapa tempahan, tetapi populariti jenama itu bercakap untuk dirinya sendiri.

Sekiranya anda membeli stesen Geoby dari peniaga yang diberi kuasa, mereka harus dibekalkan dengan jaminan. Anda boleh mengambil kesempatan daripada yang terakhir di titik pembaikan yang dibenarkan, yang didakwa diwakili di Rusia, tetapi dalam praktiknya, pusat servis operasi masih perlu dicari.

Satu lagi kelebihan Geoby adalah hakikat bahawa bahagian-bahagian untuknya sering dihasilkan di China di kilang-kilang yang sama, di mana bahagian-bahagian yang serupa adalah untuk jenama lain yang lebih popular. Ini menunjukkan bahawa kualiti tidak begitu berbeza, yang tidak boleh dikatakan mengenai harga, dan pada segmen terakhir firma yang bersangkutan menang secara terang-terangan.

Kelemahan

Ramai orang ragu-ragu sama ada stroller bajet seperti itu dapat memberikan tahap kualiti yang mencukupi. Banyak ulasan menunjukkan bahawa kebimbangan tersebut sering tidak berasas, kerana terdapat praktikalnya pendapat seperti itu di forum khusus yang sekurang-kurangnya satu kelemahan produk Geoby yang diterangkan tidak akan ditunjukkan.

Untuk sebahagian besar, kelemahan yang ditunjukkan sama ada model tertentu atau subjek subjektif, iaitu, untuk ibu bapa yang lain, mereka mungkin tidak sepatutnya merugikan. Walau bagaimanapun, terdapat ciri yang sama sekali umum untuk semua kerusi roda pengeluar ini, iaitu seperti kereta dorong adalah orang Cina dan sangat murah.

Sudah jelas bahawa model yang paling mahal dari pengeluar terkenal mahal dalam banyak hal kerana gaji pekerja yang tinggi dan keinginan pemilik pedas untuk memperkayakan diri mereka dengan nama yang popular, tetapi ada juga bahan mahal yang berkualiti tinggi dan teknologi moden yang termasuk dalam harga.

Memandangkan ini, ia adalah bodoh untuk menuntut bahawa pengangkutan untuk beberapa ribu rubel tidak lebih rendah daripada kualiti kepada analog, yang mana kos lebih besar.

Oleh itu, bagi kebanyakan orang, kerusi roda cacat - bagi seseorang kerana jalan domestik berlebihan, dan bagi seseorang yang hanya berada di bawah berat seorang kanak-kanak. Reka bentuknya mula berderit, terdapat tindak balas - terdapat semua tanda-tanda yang tidak berkualiti tinggi.

Walau bagaimanapun, adalah perlu untuk menggambarkan kritikan terhadap model individu, dan juga pendapat subjektif, kerana ini dapat membantu pembeli berpotensi dalam menguji pembelian yang mungkin. Oleh itu, hud model yang paling tidak mempunyai bumper - ia seolah-olah menjadi perkara kecil, tetapi cuaca terlalu cerah atau berangin tidak menyenangkan bagi seorang kanak-kanak. Ramai yang menganggap kerusi kebanyakan model terlalu kecil untuk kanak-kanak berusia dua tahun dalam keadaan musim sejuk. Kesulitan yang besar dibuat oleh fakta bahawa dalam sesetengah model, mustahil untuk mengeluarkan bumper, yang mana perlu untuk mengangkat seorang anak, yang dapat mencapai berat hingga 20 kg, di tangannya untuk dimasukkan ke dalam kereta.

Dalam banyak model, roda praktikal tidak menyumbang kepada susut nilai, memberikan gegaran yang mengerikan pada permukaan yang tidak rata, sementara yang lain tidak sepenuhnya mengeluarkan penutup, yang mana ia tidak boleh dibasuh. Seseorang boleh menemui aduan tentang kualiti sambungan mereka dengan gandar, kerana bagi banyak pemilik roda sangat cepat mula menggantung atau jatuh sama sekali, dan seseorang bahkan tidak dapat menyebut jerawat. Apa yang menarik, walaupun loket roda dikritik - mereka berkata, tidak selalu mungkin untuk mengunci roda dengan selamat, kerana yang mana terdapat risiko kerusi roda akan menurunkan cerun.

Ramai model tidak lagi dilengkapi dengan bakul membeli-belah, yang pada 2018 kelihatan seperti karut lengkap. Dalam beberapa kes, dalam mengejar kereta dorong yang padat, para pemaju mengabaikan kemudahan ibu bapa dan yang lain - jadi, apabila kereta itu bergolek, orang dewasa hampir selalu berpaut ke gandar belakang dengan kakinya.

Sudah tentu, banyak komen negatif ini tidak terpakai kepada semua kerusi roda Geoby secara keseluruhan, tetapi hanya kepada individu, bukan model yang paling berjaya, tetapi masih pengguna harus mengetahui apa masalah yang mungkin dihadapinya disebabkan kecuaiannya sendiri.

Bagaimana untuk memilih?

Ramai ibu bapa memilih kereta dorong dari Geoby semata-mata kerana ia sangat murah, dan kadang-kadang juga untuk penampilan yang agak menarik. Anda tidak boleh melakukan ini dengan cara apapun - anda perlu memahami dengan jelas cara memilih produk tersebut.

Pertama, tentukan jenis kereta bayi yang anda perlukan. Jika kanak-kanak itu tidak mempunyai setengah tahun, ia patut memberi perhatian kepada 2 dalam 1 model dan transformer, kerana tidak ada buaian bersaiz penuh untuk bayi baru lahir dalam pelbagai syarikat. Kedua-dua pilihan juga baik kerana operasi mereka mungkin sehingga saat kanak-kanak akhirnya mulai bergerak sendiri dua kaki, namun penyelesaian ini juga agak mahal.

Pada masa yang sama, pengubah kos kurang dan lebih mudah untuk disimpan kerana peningkatan kekompakan mereka, tetapi mereka menyediakan kedudukan bohong dan duduk jauh lebih baik daripada 2 dalam 1.

Jika kanak-kanak telah bertukar enam bulan, pilihan sejagat tidak mungkin diperlukan - memilih "buku" berjalan. Mereka baik dalam kemudahannya, sementara cukup padat dan menyediakan kedudukan duduk ortopedik yang betul. Di sini adalah penting untuk memastikan bahawa kereta dorong itu mempunyai pilihan yang mencukupi bagi kedudukan belakang yang berbeza, atau terdapat sekurang-kurangnya satu yang pasti akan mudah untuk anak anda. Rotan perlu dipilih hanya jika ia akan digunakan secara relatif jarang - untuk perjalanan atau membeli-belah, seperti kelebihan utamanya - berat ringan - sangat buruk untuk sistem muskuloskeletal.

Geoby suka memuji kecerahan kereta mereka, sebab itulah patut memberi perhatian khusus kepada dimensi kerusi kanak-kanak - mungkin anak anda, yang berpakaian musim sejuk, tidak akan sesuai dengan kereta dorong dari Cina yang berjimat cermat. Agar tidak terperangkap dengan beberapa kelemahan tersembunyi, anda tidak sepatutnya membeli kerusi roda yang anda suka, tetapi mula-mula mencari masa untuk membaca ulasan tentangnya di Internet - di sana anda dapat menemui banyak komen yang tidak menyenangkan mengenai setiap model.

Berbekalkan senarai kekurangan yang mungkin, kembali ke kedai dan sekali lagi mengkaji model kepentingan - hanya jika contoh tertentu tidak menimbulkan kecurigaan dari anda, anda boleh membelinya.

Aksesori

Sama seperti pengeluar kereta bayi yang lain, yang tidak menanggung pelanggan mereka dengan set lengkap, Geoby menghasilkan pelbagai "alat ganti" yang boleh dibeli secara berasingan untuk memperbaiki keadaan operasi pengangkutan kanak-kanak. Menariknya, kereta jenama ini di Rusia setakat ini tidak, tetapi aksesori sering dibuat di sini. Jas hujan bervariasi bergantung kepada jenis kereta dorong, kosnya adalah purata beberapa ratus rubles. Aksesori sedemikian tidak mungkin untuk menghangatkan, tetapi ia akan membantu untuk tidak basah di dalam hujan atau salji dan melindungi dengan sempurna dari angin.

Sebuah kopling untuk tangan akan menjadi lebih mahal - harganya mungkin hampir seribu rubel, tetapi pembelian sebegini akan membolehkan anda berjalan dengan selesa dalam cuaca apa pun, bukan hanya kepada anak, tetapi juga kepada ibunya. Produk ini melindungi terhadap semua peristiwa cuaca buruk - baik dari sejuk dengan angin dan dari hujan. Terdapat dalam satu bahagian pada pemegang atau dua sarung tangan berasingan.

Semangkuk bayi dan tali bayi, yang harganya dari seribu rubel, adalah pada masa yang sama perhiasan yang bergaya untuk ibu dalam bentuk manik, yang boleh digunakan oleh anak sebagai mainan pendidikan yang aman. Saiz produk dipilih supaya kanak-kanak boleh bermain di kerusi roda semasa berjalan.

Sampul musim sejuk yang hangat diperbuat daripada bulu bulu domba, bulu domba atau kulit domba semulajadi, kerana mereka berharga dari 3 hingga 8 ribu rubel, melepasi kos banyak kereta murah yang murah dari jenama yang sama. Terima kasih kepada aksesori ini, tidak mungkin untuk mengemas kini almari pakaian musim sejuk bayi secara berterusan semasa dia membesar, hanya dengan membungkus kanak-kanak itu dalam sampul surat yang akan sentiasa hangat.

Manual arahan

Ramai ibu bapa berminat terlebih dahulu tentang ciri-ciri bagaimana kereta dorong itu berkembang. Hakikatnya, banyak jenama moden menjanjikan peluang untuk membongkar dan memasang kereta api dalam satu pergerakan, tetapi dalam praktiknya sering ternyata bahawa ini hanyalah satu langkah pemasaran yang rumit. Di antara kerusi roda Geoby, "buku" mempunyai lipatan yang paling mudah, tetapi jangan berfikir bahawa ia boleh dilipat dalam satu gerakan.

Mula-mula anda perlu melipat hud secara manual, dan lepaskan klip roda depan agar ia boleh berputar dengan bebas. Di sebelah kanan bingkai terdapat butang khas yang perlu ditekan, secara serentak menarik kait, yang terletak di kedua-dua belah pihak. Selepas ini, pengendalian pembinaan turun ke roda, yang mana ia terhubung menggunakan cangkuk khas.

Seperti yang anda lihat, prosedur itu terdiri daripada satu set langkah berturut-turut, kerana mekanisme sedemikian lebih mudah untuk penyimpanan atau perjalanan, daripada memasuki lif sempit.

Nasib baik, kerusi roda ternyata lebih mudah - untuk melakukan ini, cuma tarik pemegangnya, dan apabila anda mendengar klik sifat, reka bentuk akan mendedahkan dirinya.

Ia harus dijelaskan bahawa arahan seperti itu dicat pada contoh model c780, sedangkan mekanisme model lain, termasuk yang lebih baru, mungkin berbeza dengan ketara. Hal ini terutama berlaku bagi kerusi roda yang tidak termasuk dalam kategori "buku", jadi anda harus membaca dengan teliti petunjuk untuk model tertentu dan meminta konsultan di kedai untuk segera menunjukkan bagaimana untuk melipat dan membuka kereta dorong dengan betul.

Dalam video seterusnya anda akan menemui gambaran keseluruhan terperinci tentang kereta dorong 2 dalam 1 C706 R dari Geoby (Geobi).

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan