Penerangan dan ciri-ciri stesen Capella

Kandungannya

Pada masa kanak-kanak dilahirkan, ibu bapa perlu melakukan segala yang mungkin supaya tahun-tahun awal hidupnya yang paling sukar kelihatannya sebagai bayi yang baru lahir dengan selesa. Salah satu aksesori yang paling penting yang anda perlukan ialah kereta dorong. Pengangkutan kanak-kanak harus memenuhi kriteria terbaik untuk keselesaan dan keselamatan, tetapi pada masa yang sama, idealnya, ia juga harus agak murah, kerana harus diingat bahwa biaya jauh dari terbatas kepada satu kerusi roda. Kereta bayi Capella mungkin pilihan yang sesuai dalam keadaan ini.

Ciri khas

Di negara kita, tradisi biasa adalah produk dari China, menganggap mereka tidak berkualiti. Hanya dalam beberapa tahun kebelakangan ini, sikap itu mula berubah sedikit demi sedikit, dan jika kita bercakap tentang kerusi roda, banyak yang dibuat di negara yang sama, itu adalah jenama Capella yang menyumbang kepada ini dalam banyak cara.

Seperti kebanyakan kes, syarikat China tidak dapat membanggakan sejarah yang kaya - ia hanya diasaskan pada tahun 1987, yang sangat mengagumkan berbanding dengan firma Cina selama sehari. Jenama ini tidak terhad kepada kereta sahaja - hampir semua yang diperlukan oleh kanak-kanak, termasuk produk yang tidak biasa seperti skuter salji, dihasilkan di bawah jenama yang sama. Pada masa yang sama, pelbagai, yang kelihatan agak luas, mungkin terhad pada titik-titik tertentu - sebagai contoh, benar-benar semua kereta jenama ini adalah tunggal, dan pilihan untuk kembar atau pogodkov tidak diwakili dalam talian.

Di laman webnya, syarikat itu mendakwa bahawa semua produknya diuji dengan teliti sebelum dihantar kepada pengguna untuk memastikan keselamatan mutlak anak. Perlu diperhatikan bahawa kereta bayi dan semua produk bertanda lain sepenuhnya mematuhi piawaian kualiti Eropah. Untuk menegaskan sama ada ini sebenarnya agak sukar, kerana dengan piawaian kononnya Eropah, semua anugerah dan sijil masih Cina.

Walau bagaimanapun, dalam tinjauan tidak ada komen kritikal yang serius - aduan biasanya pada tahap ketidakpuasan dengan butir-butir tertentu.

Dalam banyak cara, dinamik penilaian positif boleh disebabkan oleh kos yang agak rendah, bagaimanapun, dalam segmen harga ini, Capella di beberapa tempat bahkan kalah kepada pesaing Poland dan Lithuania yang tepat membuat barangan kelas Eropah. Ini bermakna jika permintaan tidak merosot, kualiti nampaknya masih ada.

Varieti

Sememangnya, dengan model yang agak mengesankan, pengeluar sepenuhnya mengabaikan segmen untuk bayi yang baru lahir - sekurang-kurangnya tidak ada buaian klasik pada musim panas tahun 2018. Sebaliknya, ada stesen yang, antara lain, membolehkan berlakunya kedudukan yang hampir sempurna. Walau bagaimanapun, untuk seorang kanak-kanak dalam tempoh enam bulan pertama dalam hidupnya, walaupun keputusan seperti itu tidak dialu-alukan, kerana pada mulanya anda perlu sama ada memilih kereta dorong jenama lain, atau tinggal di rumah.

Pada masa yang sama, syarikat itu memanggil kereta bayi yang dibentangkan dalam barisannya dengan bahagian bawah keras, nampaknya dengan harapan tawaran itu akan kelihatan lebih menarik kepada orang tua bongsu. Hadir dalam pelbagai "tongkat", syarikat itu untuk sebab tertentu tidak menganggap keseronokan, walaupun sebenarnya mereka juga tergolong dalam kelas ini.

Seperti yang diketahui, penyelesaian sedemikian dianggap bukan yang terbaik untuk kesihatan kanak-kanak, kerana ia boleh mencetuskan gangguan dalam pembentukan sistem muskuloskeletal, bagaimanapun, kerana ringan dan saiz padat, ibu bapa aktif sering memilih "tongkat" sebagai pilihan sandaran - contohnya, dalam perjalanan.

Dengan jumlah roda, semua stesen Capella biasanya dibahagikan kepada tiga roda dan roda empat. Pada masa yang sama, pada hakikatnya, sebenarnya tidak ada model roda tiga, kerana roda depan model sedemikian selalu berganda, dan model empat roda dalam amalan sering berubah menjadi lapan roda, kerana semua roda mereka berganda.

Model-model dengan roda yang terletak di sepanjang kontur segitiga adalah baik untuk mengurangkan berat badan mereka dan dimensi yang sama, serta kebolehlaksanaan yang sangat baik kerana kemungkinan untuk meneruskan struktur ke dalam mana-mana slot. Penyelesaian empat dan lapan roda melihat (dan sebenarnya) lebih berat dan rumit, tetapi mereka lebih yakin, oleh itu mereka lebih sesuai untuk kanak-kanak yang bermasalah.

Model popular

Setiap pengeluar kerap mengemas kini julat produknya untuk mematuhi sepenuhnya keperluan pengguna terkini dan trend pasaran baru. Capella tidak terkecuali, syarikat ini secara berkala menawarkan model baru kerusi roda semua jenis. Walau bagaimanapun, sampel reka bentuk yang paling berjaya, secara semulajadi, berada dalam permintaan yang tinggi daripada pengguna, oleh itu mereka tertangguh dalam barisan untuk tempoh yang lebih lama.

Memperolehi reputasi yang baik hanya meningkatkan permintaan untuk model sedemikian, oleh sebab itu pengilang hanya tidak mampu untuk menghapus karya seperti itu dari penjualan. Ibu bapa sendiri sering mencari kereta dorong yang teruji, supaya, terima kasih kepada pengalaman orang lain, mereka memahami terlebih dahulu apa yang mereka dapatkan. Untuk ini, kami akan melihat lebih dekat dengan kereta Capella yang paling popular pada musim panas tahun 2018.

Capella S-901 WF Air Siberia adalah yang paling popular, berdasarkan penilaian, model pada masa ini. Malah dengan nama itu dikesan bagaimana pengeluar Cina cuba untuk mendapatkan kepercayaan pengguna Rusia dengan pengetahuan tentang ciri-ciri tempatan. Sesungguhnya, model ini direka supaya ibu dapat berjalan dengan anak walaupun sejuk musim sejuk yang keras, walaupun kereta dorong itu dianggap musim semua - anda boleh mengeluarkan pemanasan ekstra dengan membuat reka bentuk agak selesa pada musim panas.

Ciri-ciri positif juga termasuk hud besar untuk melindungi terhadap faktor-faktor luaran yang negatif, serta roda besar di bahagian belakang untuk meningkatkan daya tampung (digabungkan dengan depan kembar untuk mengalir ke mana-mana slot). Satu-satunya kelemahan yang ketara ialah berat struktur - sebanyak 10.5 kg. Kos model ialah 14-16 ribu rubel.

Harus diingat bahawa salinan kereta dorong ini hampir sempurna dalam pelbagai model pembuat terkenal China yang namanya dikenali sebagai "Jetem Prism".

Capella S-803 WF Air "Siberia" - model sebelumnya dari siri yang sama, yang masih tetap popular, tetapi berakhir di gudang, kerana ia adalah item tetap untuk banyak jualan. Selain itu, berbanding dengan pemimpin jualan, terdapat kelebihan tertentu - sebagai contoh, model 803 dilengkapi dengan pemegang flip, yang tidak berlaku dengan "rakan sekerja" yang lebih mahal. Ini mudah kerana ibu bapa dapat mengawal anak atau membenarkannya menikmati pemandangan, melindungi dia dari angin atau biarkan dia menikmati angin.

Walau bagaimanapun, anda tidak seharusnya mengagumi model ini sama ada kerana ia bukan untuk apa-apa yang dikeluarkan oleh syarikat yang baru - di sini roda plastik tidak memberikan susut nilai yang mencukupi, dan berat lebih dari 13 kg tidak menyumbang kepada pilihan yang memihak kepada model itu.

Capella S-230 - penyelesaian terbaik bagi mereka yang percaya bahawa "buku" sepanjang musim tidak perlu terlalu berat, kerana beratnya model ini hanya 7 kg.Dalam model ini, segala-galanya dilakukan untuk kemudahan orang dewasa - disebabkan oleh cahaya kereta dorong yang menakjubkan, anda juga boleh beroperasi dengan satu tangan, terutamanya kerana roda hadapannya terletak pada paksi yang lebih sempit dan dapat berpaling. Bagi kanak-kanak itu, pengilang memperlihatkan keprihatinan baginya dalam bentuk keinginan untuk membuat apa-apa tindakan dengan kenderaan sebagai senyap-senyap - khususnya, mereka tidak membuat bunyi apabila mereka memandu atau apabila mereka menukar kedudukan.

Kadar pada tahap 12-14 ribu Rubles menjadikan model itu lebih popular, bagaimanapun, terdapat juga lalat dalam salap - berbanding dengan model "Siberia", kereta dorong ini jauh dari dilengkapi dengan baik dan hangat, jadi anda perlu membeli pelbagai aksesori untuk itu, yang akan menambah kedua-dua berat dan kos.

Capella S-321 menikmati kejayaan yang agak besar dengan ibu bapa terutamanya kerana ia berada pada tahap 8-10 ribu rubel. Pengilang menggambarkan kelebihan kereta dorong ini dengan konsep abstrak seperti reka bentuk yang berkualiti tinggi dan cemerlang, tidak melupakan harga yang rendah, tetapi pengangkutan ini mempunyai kelebihan yang lebih daripada objektif.

Kereta dorong ini dianggap semua musim, tetapi untuk wang itu, anda tidak perlu menunggu untuk pengambilan yang baik. Model ini tidak merujuk kepada "buku", tetapi kepada "tongkat", yang banyak ibu bapa, belum lagi doktor, tidak disyorkan, sekurang-kurangnya untuk penggunaan tetap atau jangka panjang.

Apa yang sangat kritikal, "tongkat" biasanya dipilih untuk perjalanan singkat kerana ringan dan kemudahan pengangkutan, tetapi dengan dimensi yang agak sederhana, berat ini lebih dari 10 kg, jadi ia bermasalah untuk mengangkutnya tanpa kenderaan peribadi.

Capella S-102 hampir hilang dari tingkap kedai, tetapi masih dibincangkan dan dibeli model, dalam banyak cara - di pasaran sekunder. Seperti model terdahulu, reka bentuk ini adalah "tongkat", yang mana lebih sesuai untuk perjalanan, jika hanya kerana berat badannya adalah 8 kg, dan tidak 10. Pada satu masa, kereta dorong ini sangat popular kerana penutup yang boleh dengan mudah dikeluarkan untuk mencuci.

Kain yang digunakan dalam proses jahit mereka mempunyai ciri-ciri penahan air yang ketara, yang mana ia yakin menghadapi cabaran yang dikemukakan oleh bayi yang ceroboh. Spesifikasi penutup dan keranjang belanja yang luas masih merupakan alasan utama untuk membeli kereta dorong seperti itu, tetapi kelemahan utamanya ialah hakikat bahawa semakin sulit untuk menemukannya.

Capella S-801 dan S-802 adalah dua model yang agak lama yang masih terdapat di kalangan pengguna. Kali ini ia akan menjadi tentang "buku", yang kita tidak berkongsi kerana mereka sangat serupa antara satu sama lain dan hanya berbeza dengan butiran kecil. Kedua-duanya menimbang dalam kisaran 8-9 kg, yang sangat baik untuk reka bentuk sedemikian, dan berbeza dalam satu bundle yang baik, yang juga termasuk pemegang cawan, apatah lagi aksesori yang "digodam".

Ibu bapa dalam model ini seperti kedudukan belakang, sangat dekat dengan mendatar, serta saiz roda yang mengagumkan, meningkatkan daya tampung, bumper tinggi dan kehadiran sampul surat yang hangat dalam bungkusan. Walau bagaimanapun, ia adalah yang paling sering menyebabkan kritikan, kerana pada musim panas ternyata menjadi sangat panas dan pengap, kerana ia tidak "bernafas" sama sekali.

Oleh kerana model umur yang agak lama, ia tidak dijual di setiap kedai sekarang, tetapi orangtua yang tidak keberatan membeli kerusi roda dengan tangan akan dapat menjimatkan wang.

Capella S-709 - salah satu stroller paling kontroversial dari pengeluar ini selama bertahun-tahun. Kebanyakan ulasan tentangnya dibuat terutamanya dengan cara yang positif, tetapi hampir tidak ada pendapat, yang tidak akan menunjukkan beberapa kekurangan yang cerah. Ibu bapa biasanya menjaga diri mereka, kerana pengendalian kereta dorong ini tidak hanya dikawal, ia juga menyediakan cangkuk khas untuk beg ibu saya.

Ramai orang memilih model ini kerana hudnya, tidak seperti kebanyakan pesaingnya, turun ke bumper, membenarkan kanak-kanak menutup sepenuhnya faktor persekitaran negatif. Secara semulajadi, gambar itu tidak lengkap jika tidak ada jaringan khas dalam hud supaya sentiasa mengawal keadaan semasa kanak-kanak. Markah tinggi layak dan padat.

Sekiranya kita bercakap tentang minus, maka di sini tidak praktikal dan tidak boleh dipercayai alat pengunci, yang agak mudah pecah, paling sering diserlahkan, serta fakta bahawa roda diameter yang berbeza hampir mengimbangi kelebihannya, kerana tidak menyukarkan membawa kanak-kanak itu menghadapi ibu dalam mengatasi pengikatan.

"Capella Sport" kurang popular daripada model "lesen", tetapi anda tidak boleh menyebutnya. Pembinaan sedemikian, seperti namanya, sangat baik untuk berjalan-jalan lama dalam cuaca apa-apa - khususnya, dengan pasti menutup bayi dari apa-apa manifestasi cuaca yang tidak selesa. Perbezaan radikal dari kebanyakan kerusi roda yang lain adalah pengeluar yang sama ialah model ini dilengkapi dengan roda getah berbanding dengan plastik, yang lap dengan cepat, tidak menyumbang kepada bantalan, dan sering juga membuat bunyi ketika berayun.

Satu peluang yang menarik ditawarkan oleh reka bentuk kereta dorong, yang membolehkan anda secara literal membongkarnya menjadi bahagian, bahkan mengeluarkan roda, yang sangat mudah untuk perjalanan atau penyimpanan jangka panjang. Pengangkutan sedemikian dilengkapi dengan baik - ia dijual bersama dengan liner musim sejuk, penutup hujan dan dua capes untuk kaki, direka untuk musim yang berbeza.

Dalam siri model kerusi roda Capella, yang kini popular 3 dalam 1 atau sekurang-kurangnya 2 dalam 1 model tidak pernah dibentangkan, bagaimanapun, kerana kos rendah kebanyakan model, orang tua lebih suka mengambil kereta dorong seperti itu untuk mengubahnya untuk yang lain di masa depan.

Ulasan

Komen mengenai kereta jenama yang dipersoalkan biasanya kebanyakannya positif. Di sini ia harus dijelaskan bahawa produk tersebut diluluskan oleh orang-orang yang mencari peluang untuk membeli kereta dorong yang murah, jadi anda tidak perlu membandingkan kereta-kereta Capella dengan jenama global terbaik. Sudah jelas bahawa semua kelebihan pengangkutan dari jenama ini berkaitan terutamanya kepada segmen harga terpilih.

Jika kita bercakap tentang kelebihan utama yang menonjolkan majoriti pengulas yang mutlak, maka dalam hal ini anda tidak dapat melihat betapa mudahnya melipat dan melipat hampir setiap model syarikat ini. Sudah cukup lama kerana pengeluar kerusi roda pertama menawarkan teknologi yang kerusi roda dilipat "dengan satu tangan", namun selama bertahun-tahun kelebihan ini hanya dapat dilihat dalam model mahal.

Memandangkan produk Cina, Capella menawarkan teknologi "sejuk" untuk wang yang sedikit, dan kualiti, berdasarkan ulasan, tidaklah lebih rendah.

Walaupun pengilang memberi tumpuan terutamanya pada model kerusi roda, yang sepatutnya menjadi sangat terang dalam status mereka, dengan ini mereka sering menghadapi masalah. Beliau cuba untuk mengimbangi kelemahan ini dengan memaksimumkan kekompakan produk, berpandukan logik bahawa jika seseorang tidak mengambil kereta dorong seperti di tangannya, maka sekurang-kurangnya ia boleh muat di mana-mana batang. Ia sampai ke tahap bahawa beberapa model seperti "Capella Sport" boleh dipasang untuk saiz kecil, memandangkan mereka juga mempunyai roda yang dikeluarkan.

Secara semulajadi, ibu bapa seperti pendekatan ini, kerana kerusi roda belanjaan sering diperoleh oleh keluarga-keluarga yang menolak model-model universal mahal dan berat yang memihak kepada beberapa, masing-masing yang paling sesuai untuk musim dan umur tertentu.

Dimensi yang luar biasa padat membolehkan anda dengan mudah menyimpan beberapa kerusi roda ini sekaligus, walaupun di sebuah apartmen yang cukup dekat.

Dari segi penjagaan, pengangkutan kanak-kanak Cina juga cukup bagus.Oleh kerana kita sudah menyebut bahawa banyak kereta bayi secara benar-benar dibongkar, tidak mengejutkan bahawa penutup juga dikeluarkan, dan ini sangat mudah untuk dibasuh. Pembuat kain biasanya dipilih sedemikian rupa bahawa ia adalah penghalau air, kerana ia membantu melawan kebanyakan kotoran, walaupun tanpa mencuci, dengan kain kering biasa. Jika anda tidak boleh melakukan tanpa bantuan mesin basuh, maka penutupnya sekurang-kurangnya tidak pemilih - biasanya bahan tidak mengemukakan sebarang syarat khas untuk penjagaan diri.

Sudah tentu, terdapat juga keburukan, dan yang paling penting di antaranya adalah asal Cina kereta dorong. Barangan dari negara ini dianggap agak murah di Rusia untuk masa yang lama, kerana ia popular, tetapi kos rendah juga memberi kesan kepada kualiti bahan atau pemasangan yang digunakan. Jenama Cina pada tahun-tahun kebelakangan ini telah banyak dilakukan untuk menyingkirkan ciri-ciri seperti yang meragukan, namun matlamat akhir tidak tercapai - masalahnya tidak begitu ketara.

Oleh itu, Capella, yang dianggap sebagai salah satu kerusi roda terbaik Cina, memang jauh di hadapan banyak pesaing dari negara sendiri, tetapi di peringkat antarabangsa ia masih kekal pada tahap yang mengancam untuk tidak mengatasi purata.

Malah kritikan terhadap nilai kerusi roda jenama kelihatan wajar dalam banyak aspek - di mana harga dipanggil agak dinaikkan. Dengan keinginan yang tinggi untuk wang yang serupa, anda boleh mencari kereta dari syarikat lain, contohnya, yang terletak di Poland atau Lithuania yang sama, yang di lokasi itu wajib menahan produknya sesuai dengan piawaian Eropah, tetapi pada harga yang berpatutan menetapkan harga yang berpatutan.

Sering kali, walaupun lebih bayar kecil untuk kereta dorong buatan Eropah ternyata menjadi pelaburan yang sangat menguntungkan, kerana walaupun Kapel Cina telah pun dipengaruhi oleh fenomena ciri, ketika kejayaan jangka pendek menimbulkan pengaruhnya untuk tidak menaikkan harga barang-barang dengan tidak wajar.

Secara umumnya, stesen Capella pada mulanya dianggap sebagai kereta dorong berukuran sederhana, yang agak konsisten dengan harganya. Jika anda tidak mengharapkan terlalu banyak daripadanya dan menyedari bahawa kos berkualiti tinggi lebih banyak, ia mungkin menjadi pengangkutan kanak-kanak yang sangat baik.

Lihat video seterusnya untuk gambaran keseluruhan terperinci tentang dulang Capella S-901 WF Air.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan