Bagaimana untuk memilih teether teether?

Kandungannya

Tempoh percambahan gigi adalah salah satu yang paling sukar dalam kehidupan kanak-kanak. Mengurangkan penderitaannya akan membantu ciptaan yang agak baru - anak kecil. Kebanyakan peranti ini menggabungkan fungsi beberapa perkara sekaligus.

Apa itu, apakah ciri-ciri itu?

Secara luaran, produk semacam itu tidak praktikal dari dummy biasa, yang diberikan kepada kanak-kanak sebagai pengganti payudara. Inilah di mana keserupaan berakhir: teether dalam bentuk puting dibuat lebih tegar. Fungsi utamanya adalah untuk merangsang dan menggaru gusi secara aktif, mengurangkan ketidakselesaan. Untuk mencapai matlamat ini, dummy seperti ini dilengkapi dengan pelepasan ketara. Ia mengandungi benjolan, jalur, bantalan.

Untuk pengeluaran satu dummy dengan fungsi teether, sejumlah besar bahan dibelanjakan, oleh itu ia lebih mahal. Pakar mengatakan bahawa teether adalah pengambilalihan yang sangat berguna, yang berguna untuk semua kanak-kanak. Perkara lain ialah tidak semua bayi seperti puting seperti itu. Kemudian anda perlu memilih model teether yang lain.

Teether teethers mempunyai klasifikasi mereka sendiri. Keadaan adalah mungkin di mana kanak-kanak itu tidak suka atau tidak sesuai dengan model yang diambil secara khusus. Bagaimanapun, ini tidak selalu bermakna bahawa dia tidak akan menghargai produk tersebut. Mungkin, ibu bapa hanya tidak memahami kriteria pemilihan.

Apa dan kapan untuk dibeli?

Gigi di mulut bayi tidak semuanya muncul pada masa yang sama. Biasanya mereka bertambah secara beransur-ansur, mengikut skema dari mulut ke tepi yang jauh dari rahang. Sehubungan itu, tidak ada teether sejagat. Di setiap peringkat, kanak-kanak memerlukan alat khas yang akan membantu melegakan gatal-gatal di bahagian tertentu dari rongga mulut.

Pakar mengatakan bahawa permulaan pertumbuhan gigi adalah ciri individu untuk setiap bayi. Oleh itu, untuk memberi sebarang kerangka usia adalah tidak praktikal. Sebelum berumur 3 bulan, gigi tidak muncul, kadang-kadang gigi pertama mungkin meletus setengah tahun kemudian. Tugas ibu bapa adalah mengikuti momen penampilannya. Hanya apabila ia muncul, anda perlu membeli anak dada bayi pertama. Ia sepadan dengan tugas (secara optimum menyikat bahagian depan rahang).

Pada masa akan datang, gigi mula tumbuh lebih dekat ke tepi rongga mulut, maka gatal-gatal berkurangan. Oleh itu, dummy perlu cukup lebar untuk mencapai tepi yang bertentangan mulut kanak-kanak. Walau bagaimanapun, ia perlu mempunyai pemegang sempit dengan limiter. Jadi ia tidak akan mengganggu penembusan di dalam, tetapi juga tidak akan menyumbang kepada menelan terlalu mendalam.

Apa yang perlu dipilih?

Teether teether hari ini diperbuat daripada pelbagai bahan yang agak kecil: getah, lateks dan silikon. Walau bagaimanapun, getah boleh dibuang. Hari ini, beberapa pengilang lebih suka bahan mentah seperti itu. Ia bersifat jangka pendek dan mempunyai bau yang tidak menyenangkan.

Gigi lateks sangat popular. Dalam ketahanan mereka, mereka menyerupai rakan getah mereka. Walau bagaimanapun, ia dicirikan oleh keanjalan yang tinggi, memastikan keselamatan bayi dan mulutnya. Produk-produk ini tidak berbahaya kepada kesihatan.

Silikon berbeza lebih banyak ketahanan dan ketahanan.. Tidak ada keraguan bahawa pembelian itu akan bertahan lama, ia tidak akan cacat. Walau bagaimanapun, populariti berpotensi tinggi dihalang oleh faktor negatif.Soaps silikon dianggap kurang mesra alam.

Gigi silikon dalam bentuk puting tidak boleh dipanggil sepenuhnya selamat: ibu bapa sering menyedari tindak balas alahan pada bayi selepas menggunakan gigi ini.

Pemilihan pengeluar

Pasaran moden untuk produk tersebut penuh dengan pelbagai model jenama yang berbeza. Dalam pilihan yang kaya ia mudah dikelirukan. Dalam sesetengah kes, lebih mudah untuk tidak mempelajari secara terperinci ciri-ciri setiap dummy individu, tetapi bergantung kepada pengeluar yang dipercayai. Pendekatan ini paling wajar dalam kes membeli produk asing jenama terkenal seperti Dr. Brown's.

Produk Domestik juga menikmati populariti yang stabil, memandangkan terdapatnya kedai-kedai dan kos yang agak rendah. Para pengguna yang memalukan memanggil kualiti produk seperti ragu, tetapi kebanyakan rakyat kita biasanya tidak mempunyai sebarang aduan.

Dalam dekad kebelakangan ini, produk-produk Cina telah membanjiri semua pasaran domestik, dan juga ubat-ubatan.

Walau bagaimanapun, di sini pembeli banyak risiko, kerana mencari maklumat yang boleh dipercayai tentang jenama-jenama Cina yang kurang dikenali sering tidak realistik.

Lihat jika bayi memerlukan anak anjing untuk gigi, lihat video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan