Apa mainan dan kerincingan pada kereta dorong untuk dipilih?

Kandungannya

Sekiranya ibu bapa mahu anak mereka berkembang secepat mungkin, mereka harus menyumbang kepada ini dengan segala kekuatan mereka, oleh sebab itu, tidak boleh menolak untuk membeli pelbagai mainan, kerana kebanyakan mereka mempunyai fungsi pendidikan yang sangat spesifik.

Manfaat mainan bahkan untuk bayi baru lahir - walaupun mereka masih tidak dapat bermain dengan mereka, tetapi mereka dapat melihat dan mendengar mereka, latihan untuk menumpukan perhatian, menentukan jarak ke objek dan fokus pada bunyi. Atas sebab ini, secara harfiah sejak lahir perlu menggunakan mainan, digantung bukan sahaja di tempat tidur bayi, tetapi juga di kereta dorong. Pilihan kerincingan untuk kereta pada masa yang sama mempunyai spesifiknya sendiri, kerana setiap versi harus dipertimbangkan secara berasingan.

Pendants

Versi mudah mainan untuk kereta dorong ialah penggantungan yang dipanggil. Secara luar, penyelesaian ini kelihatan seperti mainan biasa, dilengkapi dengan pakaian khas atau cincin, sehingga dapat dilekatkan pada desain transportasi anak-anak.

Mainan sedemikian boleh sama ada rattle atau pelbagai bunyi, tetapi ciri-ciri penting adalah pembuatan bahan lembut atau tidak traumatik dan warna terang wajib.

Perlu diingatkan bahawa jika pilihan itu jatuh pada muzik atau mainan bunyi lain, maka ia secara rata-rata harus agak lebih keras dari biasanya, kerana ia akan digunakan di jalanan, di mana ia agak bising.

Beratus-ratus syarikat di seluruh dunia menghasilkan produk-produk seperti jenama "tidak bernama" Cina, dan syarikat Israel Tiny Love dianggap sebagai pemimpin jualan mutlak di dunia, menawarkan pemilihan model yang baik yang dibuat kebanyakannya dalam bentuk haiwan kecil comel.

Walau bagaimanapun, ibu mampu berbuat demikian dengan tangannya sendiri. Di Internet terdapat puluhan skim bagaimana untuk menjahit mainan kecil yang comel, dan sebagai bahan yang anda boleh gunakan dirasakan, yang mempunyai tekstur yang menyenangkan dan dibuat dari bahan mentah semula jadi.

Jika anda ingin membuat bunyi gemerincing, anda boleh menggunakan bijirin longgar sebagai pengisi, untuk mainan tanpa kesan bunyi, anda juga boleh menggunakan bulu semulajadi atau sekeping kain semulajadi seperti itu.

12 foto

Sebagai peraturan, pendants dipasang pada jarak kira-kira 30-40 cm dari wajah kanak-kanak. Lebih dekat untuk memperbaikinya tidak boleh, kerana bayi mesti melihat perkara itu dalam fokus, sebaliknya - kemungkinan pelanggaran pandangan. Jarak yang lebih penting juga tidak dialu-alukan, kerana salah satu tugas produk ini adalah untuk menyampaikan kepada kanak-kanak konsep pertama sensasi sentuhan, iaitu, bayi harus mampu mencapai keributan.

Sebagai peraturan, hiasan seperti itu digantung tepat di hadapan kanak-kanak - tidak boleh diterima bahawa dia terpaksa menekuk atau melihat perhiasan warna yang menarik, walaupun bayi sudah dapat berbuat demikian.

Arc

Ia baik jika kereta bayi sudah menyediakan kehadiran arka di hadapan kanak-kanak, di mana anda boleh menggantung pelbagai mainan, tetapi jika ia tidak wujud, ia juga tidak penting: anda boleh membeli arka khas untuk kereta yang direka khusus untuk mainan. Kelebihan keputusan itu - jisim:

 • busur semacam ini bukan sebahagian tetap kereta dorong, kerana ia boleh dikeluarkan pada bila-bila masa untuk mencuci atau membersihkan;
 • produk walaupun tanpa mainan terpasang kelihatan cerah dan menarik, meningkatkan mood bayi dan menyumbang kepada minat yang meningkat di dunia sekeliling;
 • kerana arka direka khusus untuk menggantung mainan, gelang model yang sama sekali berbeza boleh dipasang padanya;
 • Sebagai peraturan, reka bentuk itu membolehkan lenturan dan bentuk yang boleh dipilih oleh pengguna, jadi anda boleh dengan tepat menyesuaikan jarak yang betul kepada mata kanak-kanak, tanpa mengira model kereta dorong itu;
 • Ramai pengeluar membolehkan anda membeli kedua-dua arka berasingan dan satu set keseluruhan dengan banyak mainan gantung yang berbeza untuknya, yang membolehkan anda tidak membuang masa dan usaha pemilihan unsur-unsur individu dan menjimatkan banyak wang.

Dengan kehadiran sejumlah besar mainan yang berbeza, ibu mempunyai peluang untuk mengubahnya secara berkala, menghantar individu ke cucian atau hanya menyesuaikan diri dengan situasi tertentu. Setiap kali peregangan itu akan kelihatan dengan cara yang baru dan pastinya tidak akan bosan dengan bayi, sentiasa menarik perhatiannya.

Dalam set pelbagai arka, yang melibatkan sejumlah besar mainan, grid khas segera dibekalkan, di mana ia sangat mudah untuk menyimpan angka yang tidak digunakan pada masa ini.

Perlindungan bumper

Kehadiran arc hadapan terbina dalam kereta dorong membolehkan anda memasang sebarang mainan kanak-kanak tanpa masalah yang tidak perlu, tetapi ini tidak bermakna mereka harus menggantung - mereka boleh mempunyai kedudukan tetap, mewakili lebih banyak hiasan daripada mainan gantung.

Oleh kerana hakikat bahawa mainan sedemikian tidak berayun semasa perjalanan dan tidak mungkin jatuh pada bayi, pengeluar mendapatkan kebebasan tindakan berkenaan dengan saiz produk. Sebagai peraturan, mereka secara aktif menggunakan ini, lebih suka menghasilkan panel yang boleh menggabungkan kedua-dua perhiasan yang indah dalam bentuk bunga atau matahari, serta pelbagai sumber bunyi atau melodi yang mudah dihiasi dalam satu bentuk atau yang lain.

Terima kasih kepada reka bentuk ini, kereta dorong bertukar menjadi tiruan kabin kawalan oleh beberapa pengangkutan yang lebih kompleks.

Roda stereng

Salah satu penyelesaian yang paling menarik untuk kereta bayi ialah roda sterik invois, yang dipasang pada bumper. Sudah tentu, kanak-kanak itu tidak dapat menguruskan pengangkutannya dengan bantuannya, dan tidak mungkin pada usia itu dia akan menunjukkan pemahaman yang betul tentang apa peranti itu berada di hadapannya dan cara menggunakannya dengan betul, bagaimanapun, pemaju tidak meneruskan matlamat tersebut.

Bentuk stereng hanyalah stilization yang indah, padahal sebenarnya ia bermakna peranti yang agak rumit dengan pelbagai fungsi, kebanyakannya secara langsung berkaitan dengan bunyi. Fungsi yang paling jelas dari stereng adalah memainkan bunyi tanduk apabila anda menekan butang pusat besar, bagaimanapun, tanduk ini bunyi, tentu saja, jauh lebih baik dan lebih lembut daripada kereta sejati.

Di samping itu, banyak butang (dan kadang kala cermin sisi), apabila ditekan, kehilangan melodi yang menyenangkan dan lucu, meningkatkan suasana kanak-kanak dan menunjukkan kepadanya hubungan antara kesan ke atas subjek dan rupa bunyi.

Sesetengah butang bertanggungjawab untuk pencahayaan berwarna-warni yang cerah, dan dalam beberapa model untuk menghidupkan lampu latar anda perlu menghidupkan kunci pencucuhan, walaupun tugas ini nampaknya lebih sesuai untuk ibu bapa.

Mainan bunyi

Pernak-pernik bayi di kereta dorong, mampu membuat bunyi yang berbeza, tidak terhad kepada rattles klasik dan memandu. Pengeluar moden menawarkan pengguna pilihan banyak pengubahsuaian barangan yang boleh memberi kanak-kanak idea bunyi.

Satu penyelesaian yang agak awal adalah dengan menggunakan mainan dalam bentuk papan kekunci piano, namun, itu bukan hanya dihasilkan, tetapi juga menikmati minat yang besar dari orang-orang kecil, yang sudah dalam masa kecil mereka cuba "bermain" di atasnya.

Sebagai alternatif, anda boleh memilih mainan dalam bentuk telefon pegun, yang dilengkapi dengan butang yang memancarkan nota individu, melodi keseluruhan atau ciri bunyi haiwan tertentu.

Dalam apa-apa hal, hadiah itu tidak boleh dibuang, kerana kanak-kanak pasti akan menikmati peluang untuk mengawal main balik bunyi sendiri. Dalam kes ini, ibu bapa perlu menjaga stok bateri yang besar, yang sepatutnya sentiasa berada di tangankerana penggunaan mainan akan hampir berterusan, dan jika bunyi tiba-tiba berhenti, bayi akan sangat kecewa bahawa telefon atau keyboard kegemaran anda tiba-tiba berhenti berfungsi.

Cadangan untuk pemilihan

  Untuk membuat pilihan yang tepat, anda mesti mengikuti petua mudah.

  • Tiada batasan umur khusus untuk menggunakan mainan gantung untuk kereta bayi. Anda boleh menggunakan pendants dan gelang yang berlainan daripada kelahiran, tetapi had atas ditentukan oleh tahap minat bayi. Sesetengah orang, apabila mereka mencapai tahun ini, lebih suka cuba bermain dengan mainan sebenar, seseorang mungkin masih berminat dengan yang tergantung.
  • Tidak perlu wang ganti pada mainan untuk bayi - mereka sepatutnya banyak. Pada masa yang sama adalah perlu untuk memantau kepelbagaian julat, kerana hiburan monoton mengganggu lebih cepat. Ia adalah perlu untuk memilih produk-produk warna yang berbeza, diperbuat daripada bahan-bahan yang berbeza, dan jika ia adalah bunyi gemerincing, maka juga dengan bunyi yang berbeza.
  • Ia hanya perlu membeli produk tersebut yang diperbuat daripada bahan yang selamat. Keutamaan diberikan kepada bahan mentah semulajadi, jika produk itu diperbuat daripada plastik, adalah wajar bahawa penjual dapat menunjukkan sijil yang berkualiti. Sebab yang terakhir biasanya menamatkan pembelian di pasar - hanya pusat perbelanjaan yang besar, yang menjamin keamanan, biasanya berurusan dengan pensijilan. Adalah penting untuk memberi perhatian kepada ketiadaan tepi tajam dan sebarang kecacatan.

  Mainan bunyi untuk kereta bayi harus dipilih dengan bijak - mereka harus cukup kuat untuk menghalang kebisingan jalanan, tetapi pada masa yang sama mempunyai bunyi yang menyenangkan dan unsharp.

  Untuk maklumat mengenai mainan yang terbaik untuk kereta dorong, lihat video berikut.

  Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

  Kehamilan

  Pembangunan

  Kesihatan