Pengerusi Tinggi Capella

Kandungannya

Ibu bapa muda sering gembira apabila tiba masanya untuk secara beransur membiasakan kanak-kanak tersebut kepada makanan dewasa. Walau bagaimanapun, tempoh ini merupakan cabaran besar untuk kesabaran ibu saya. Pada usia enam bulan (iaitu, pada masa itu mereka mula memperkenalkan makanan pelengkap), bayi itu sudah mempunyai kemahiran motor yang agak maju. Dia boleh menggerakkan kakinya secara aktif, mengancam untuk membalikkan plat dan menumpahkan kandungannya, tetapi dia tidak boleh makan sendiri.

Kanak-kanak tidak faham bahawa proses itu tidak harus mengganggu ibu. Akibatnya, setiap pengambilan makanan sedemikian akan menjadi siksaan yang nyata jika beberapa dekad yang lalu perabot tidak dicipta, membolehkan kanak-kanak itu diperbetulkan dalam kedudukan yang stabil. Kerusi makan Capella adalah salah satu pilihan yang boleh membantu ibu bapa dalam proses memberi makan bayi.

Mengenai pengilang

Jenama ini merujuk kepada golongan muda. Kisahnya hanya tiga dekad sahaja. Syarikat itu, yang diasaskan pada tahun 1987 di Korea Selatan, pada mulanya menumpukan pada pengeluaran kebanyakan kereta bayi. Walau bagaimanapun, produk dengan cepat menjadi meluas, pertama di tanah air, dan kemudian di negara-negara jiran. Ini menolak lembaga syarikat untuk mencari pilihan untuk mengembangkan rangkaian.

Hari ini Capella menghasilkan pelbagai produk untuk kanak-kanak prasekolah. Selain kerusi roda dan kerusi untuk makan, terdapat juga tempat untuk kerusi kereta dan pejalan kaki, playpens dan buaian, slaid dan kabin. Pada masa kini, produk jenama ini boleh dibeli secara rasmi di dua belas negara di dunia, termasuk Rusia. Mengenai sejumlah besar jualan di negara kita menunjukkan kehadiran wakil rasmi syarikat itu, yang terletak di Wilayah Moscow Lyubertsy.

Sebagai kelebihannya, syarikat itu sendiri menyoroti keinginan untuk mengikuti piawaian antarabangsa yang maju dan penggunaan teknologi moden. Setiap model perabot kanak-kanak yang dihasilkan oleh jenama diuji sepenuhnya sebelum melancarkan pengeluaran besar-besaran untuk menjamin keselesaan dan keselamatan bayi dan ibu bapanya. Pada masa yang sama, pengeluar ini memberi perhatian yang besar terhadap isu-isu reka bentuk yang bijak, yang pasti pengguna akan suka.

Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa, berbanding dengan rakan sejawat domestik kos rendah, pembelian sedemikian akan menjadi agak mahal.

Pelbagai kerusi

Sekiranya anda pergi ke laman web rasmi syarikat di Rusia dan menganggarkan jumlah model yang tersedia, kepelbagaiannya mengagumkan. Dalam pelbagai terdapat lapan model yang berbeza dengan variasi prestasi warna. Satu kajian yang lebih terperinci ternyata itu reka bentuk kebanyakannya mungkin ciri utama. Perbezaan fungsi adalah agak kecil.

Mereka biasanya terdiri daripada bilangan tempat duduk dan kedudukan belakang. Sesetengah model mencadangkan pelbagai besar sehingga sepuluh jawatan, yang akan memungkinkan untuk mengaturkan keadaan yang paling mudah untuk bayi.

Model lain juga berbeza dengan kemungkinan menyesuaikan ketinggian papan kaki, serta kehadiran atau ketiadaan roda dengan penyumbat. Sesetengah model juga datang dengan dulang kedua, yang memungkinkan untuk mencuci countertop tanpa sedikit kelewatan dalam proses pemakanan.

Dalam semua aspek lain, hanya ada perbezaan kecil, dan karenanya masuk akal untuk mempertimbangkan ciri umum. Logam dan plastik digunakan sebagai bahan bingkai. Pengilang menjamin itu bahagian plastik tidak toksik dan selamat untuk manusia. Untuk kemudahan bayi yang lebih baik dan kemudahan untuk membasuh ibu, kerusi dipakai dengan penutup yang boleh ditanggalkan khas, yang jika perlu, mudah dibasuh.

Keselamatan diberikan perhatian yang sangat baik bukan sahaja dari segi pilihan bahan yang digunakan, tetapi juga dalam konteks cara khusus. Bayi itu diadakan di tempat duduk dengan beberapa tali pinggang keledar lima mata, yang tidak dapat dikoyakkan oleh usaha untuk bayi. Kebimbangan tambahan untuk keselamatan adalah pembahagi untuk kaki, yang tidak akan membenarkan bayi meluncur dari tempat duduk, tergelincir di bawah meja atas ke lantai.

Reka bentuk ini direka dengan penyokong yang besar, supaya prank kanak-kanak tidak menyebabkan ketidakseimbangan, penuh dengan kejatuhan kerusi tinggi dengan anak itu. Jika kerusi kanak-kanak juga dilengkapi dengan roda, mereka mesti dikunci. Ia meminimumkan kemungkinan bahawa produk akan melancarkan dengan sendirinya atau sebagai akibat dari tindakan yang tidak diingini bayi.

Bergantung pada model tertentu, usia minimum penggunaan berbeza secara harfiah dari saat lahir hingga enam bulan. Semua kerusi Capella direka untuk digunakan sehingga usia tiga tahun.

Kemudian, penggunaannya tidak lagi perlu, kerana kanak-kanak telah mencapai tahap pembangunan apabila dia boleh menggunakan perabot dewasa.

Pilihan warna

Pengilang ini memahami nilai masa kanak-kanak untuk kanak-kanak, jadi dia cuba menjadikannya cerah dan tidak dapat dilupakan. Kerana kerusi itu hampir sepenuhnya dibalut dengan penutup kain, tidaklah sukar untuk syarikat menghiasinya dengan corak. Pilihan yang paling sederhana adalah warna dua, tetapi penutupnya sangat terang.

Walau bagaimanapun, lebih daripada separuh model tidak hanya cerah dan cantik, tetapi juga dihiasi dengan satu atau cetakan lain. Oleh itu, boleh jadi angka manusia, sayuran dengan huruf, bunga, rama-rama, dan banyak lagi.

Kepelbagaian ini membolehkan anda memilih pilihan yang indah untuk kanak-kanak itu, bukan hanya mengambil bahagian dalam bilik di mana objek itu akan menjadi, tetapi juga mengambil kira jenis kelamin kanak-kanak itu, serta kemungkinan hobinya pada masa akan datang.

Ulasan

Komen dari pengguna yang pernah memilih untuk kerusi tinggi Capella pada umumnya neutral. Ulasan yang menggembirakan mendakwa bahawa kerusi ini lebih baik daripada yang lain, tidak. Tetapi tidak ada juga kritikan yang dahsyat. Kebanyakan pengulas bersetuju bahawa produk syarikat tidak buruk, mempunyai kelebihan dan kelemahan mereka sendiri.

Antara kelebihan yang sering disebut reka bentuk perabot. Ramai ibu bapa mendakwa bahawa kanak-kanak seperti kes warna sangat banyak. Kanak-kanak dengan keseronokan yang jelas untuk masa yang lama menganggapnya. Saya suka penutup dan ibu bapa, tetapi untuk sebab yang berbeza.

Hakikatnya ialah kain minyak digunakan untuk pembuatannya. Ia tahan kotoran, tidak menyerap cecair. Pembersihan sekurang-kurangnya penutup sedemikian melibatkan menggosoknya dengan kain lembab atau spons. Malah mencuci dalam banyak kes adalah pilihan. Sememangnya, permukaannya kering dengan cepat, tanpa mewujudkan ketidakselesaan keluarga.

Saya sangat suka ibu bapa dan keupayaan untuk mengawal selia banyak elemen produk. Butiran ini termasuk ketinggian kerusi, belakang kerusi, dan juga papan kaki, walaupun perlu dijelaskan bahawa ini tidak benar untuk semua model. Walau bagaimanapun, dalam usaha mencapai keselesaan maksimum, ibu bapa boleh memilih model yang melibatkan beberapa kombinasi sedozen dari semua bahagian, dan sekurang-kurangnya satu daripada mereka pastinya sesuai untuk kanak-kanak.

Antara kelebihan lain, kestabilan struktural yang sangat baik dicatatkan. (ibu bapa menulis bahawa untuk membatalkan ia adalah sangat bermasalah), serta roda. Walau bagaimanapun, yang terakhir adalah jauh daripada dihargai. Sesetengah pengguna sungguh-sungguh tertanya-tanya mengapa roda memerlukan objek yang digunakan terutamanya di dapur. Tetapi keupayaan sesetengah model untuk membentuk seperti hampir semua orang, kerana jadi kerusi mengambil sedikit ruang.

Tidak ada banyak pengkritik kerusi Capella, dan menurut pengulas sendiri, ia tidak tanpa tahap subjektif.

Sesetengah ibu mempunyai masalah untuk mengetatkan kelangsungan keselamatan dengan betul. Carabiner "melepaskan" mereka agak ketat. Sehubungan ini, kita perlu membuat usaha penting untuk mengikat kanak-kanak.

Sesetengah produk syarikat ini kelihatan terlalu besar dan besar. Mereka tidak mengesyorkan membeli produk jenama kepada keluarga yang tinggal di pangsapuri yang sempit. Dalam keadilan harus diperhatikan bahawa model kerusi yang melibatkan sebilangan besar bahagian laras secara tradisinya cukup berat, tanpa menghiraukan pengilang.

Anda akan mempelajari lebih lanjut mengenai kerusi makan Capella dalam video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan