Ketinggian bayi boleh laras ketinggian

Kandungannya

Sekiranya ada bayi di dalam rumah, maka apa-apa subjek kehidupan sehariannya perlu difikirkan dengan teliti. Ini terpakai kepada hampir semua subjek, termasuk perabot kanak-kanak. Pertimbangkan beberapa pilihan untuk kerusi kanak-kanak, ketinggian laras, dan betapa pentingnya perkara ini diperlukan untuk generasi muda.

Model, ciri, ciri-ciri

Antara model biasa ialah:

 • Mengubah kerusi. Perabot sedemikian adalah serupa dengan kerusi tinggi kanak dengan meja komputer yang mudah dibersihkan. Pengambilalihan ini agak praktikal, kerana selepas itu ia boleh dibongkar dan digunakan secara berasingan. Saiz set perabot kanak-kanak ini kecil - ia dengan mudah akan masuk ke dalam dapur kecil atau bilik tidur.
 • Kerusi komputer. Berbeza dengan pelbagai pilihan dan fungsi. Pelarasan dan penetapan adalah mudah dan boleh dipercayai, seperti reka bentuk itu sendiri. Model konvensional boleh dilaraskan dengan tinggi dan miring belakang. Tempat duduk disokong pada rak di mana penggelek diperbaiki. Sesetengah model boleh didapati dengan tangan.

Sesetengah model perlu diterangkan secara terperinci.

Kerusi Ortopedik

Penyelesaian seperti itu untuk anak anda pasti akan memastikan kesihatan anak anda selamat dan kukuh. Lagipun, model kerusi ini bertujuan mengekalkan kesihatan pelajar.

Aspek positif pembinaan ortopedik:

 • Bahagian belakang kerusi ini membolehkan anda memperbaiki postur kanak-kanak disebabkan keunikan reka bentuknya: garis Akerblom.
 • Spina tidak akan berlebihan - ini disebabkan oleh pergerakan belakang pada sudut kecenderungan yang betul.
 • Armrests dilengkapi dengan struktur khas yang memberikan kesan ortopedik.
 • Ketinggian kerusi itu boleh dilaraskan - ini membolehkan anak anda menyimpan mata dan tulang belakang dalam bentuk yang sangat baik.
 • Selekoh juga boleh laras, yang menyumbang kepada kedudukan anak yang betul. Walau bagaimanapun, reka bentuk trik ini boleh didapati dalam semua model kerusi dan kerusi ortopedik.

Kekuatan struktur dicapai menggunakan bahan berkualiti tinggi yang digunakan - aluminium dan keluli cast.

Kerusi yang semakin meningkat

Perhatian khusus perlu dibayar kepada kerusi yang semakin meningkat. Model ini dari usia muda akan menjadi penjaga kesihatan kesihatan yang sangat baik. Melalui pengambilalihan itu, ibu bapa akan menerima yang berikut faedah yang berkaitan dengan kesihatan dan perkembangan bayi anda:

 • Pembentukan postur anak yang betul.
 • Perkembangan rangka tulang yang tepat.
 • Pencegahan gangguan yang mungkin berlaku dalam keadaan kesihatan kanak-kanak.
 • Juga, perabot itu dibezakan oleh kepraktisannya, kerana ia akan "berkembang" dengan bayi, dan ini adalah ekonomi anggaran keluarga.

Di samping aspek positif dalam kesihatan kanak-kanak, koleksi kerusi ini mempunyai beberapa faedah lain:

 • Mudah untuk beroperasi.
 • Sudut belakang boleh laras, ketinggian kerusi dan tapak kaki.
 • Hayat perkhidmatan yang panjang.
 • Keselamatan Di kebanyakan reka bentuk, terdapat lapisan teflon pada kaki, yang membolehkan kerusi itu meluncur di permukaan lantai.
 • Kemampanan. Kerusi konstruktif mempunyai kawasan sokongan yang besar, apalagi ia direka untuk beban sehingga 100 kilogram.
 • Keramahan alam sekitar. Bahan yang digunakan dibezakan oleh keselamatannya, kerana kerusi itu dibuat hanya dengan kayu bermutu tinggi, dipernis dengan varnis berasaskan air. Terdapat model yang diperbuat daripada plastik, tetapi ia juga benar-benar selamat.Pendekatan pengeluar sedemikian menjadikan najis yang semakin meningkat menjadi hypoallergenic dan benar-benar selamat untuk kesihatan bayi yang sedang membesar.
 • Reka bentuk yang hebat.

Bergantung kepada kos, bilangan peruntukan terkawal berbeza dari 10-15 dan lebih. Oleh itu, anak anda akan duduk di kerusi seperti selesa dan selesa. Kita tidak boleh mengatakan tentang kelemahan ciptaan sedemikian. Benar, dia hanya satu - ini adalah harga yang tinggi. Walau bagaimanapun, jika anda berfikir tentang berapa tahun perkhidmatan kerusi ini akan mencukupi, maka ini ternyata pengambilalihan yang menguntungkan untuk ibu bapa.

Kerusi dan meja dengan laras

Versi yang paling mudah dari penyelesaian reka bentuk seperti itu adalah kerusi dengan meja, dalam reka bentuk yang kemungkinan menaikkan atas meja dibentangkan. Biasanya dalam set meja tidak ada item tambahan untuk menyimpan aksesori - rak dan kabinet. Oleh itu, ibu bapa perlu membeli sifat ini tambahan.

Bahan atas meja adalah terutamanya MDF, chipboard, chipboard berlapis atau plastik, bingkai MDF atau paip logam.

Pilihan yang paling mudah, tetapi juga yang paling mahal adalah model kerusi dan meja dengan laras, yang dilengkapi dengan atribut dan fungsi berikut:

 • Tempat simpanan yang diperlukan untuk aksesori: cangkuk, rak, laci.
 • Kemungkinan menyesuaikan sudut permukaan kerja meja.
 • Pembahagian kawasan kerja untuk menulis dalam dua bahagian, salah satunya boleh kekal mendatar.

Perhatikan bahawa kos perabot kanak-kanak itu agak tinggi, bagaimanapun, kemudahan dan praktikalnya akan memberi kesan positif terhadap kesihatan remaja pelajar.

Penyelesaian warna

Perlu diingat bahawa, bergantung kepada model, warna warna kerusi kanak-kanak berbeza secara dramatik. Sebagai contoh, anda mungkin dapati bahawa warna utama kerusi untuk kanak-kanak kecil adalah warna cahaya yang tenang - ini terutamanya kuning teliti, merah jambu lembut atau biru, dan untuk kanak-kanak yang lebih tua - warna gelap: kelabu, hitam atau coklat.

Petua untuk memilih

Memilih perabot yang betul, seperti kerusi kanak-kanak yang boleh dilaraskan dengan ketinggian, bukan sahaja dapat membantu ibu bapa menjimatkan wang tetapi juga memperbaiki suasana di bilik kanak-kanak. Lagipun, tidak semua ibu bapa memahami dan tahu betapa pentingnya untuk mengambil kira semua nuansa dalam pembentukan ruang peribadi seorang lelaki dewasa.

Oleh itu, untuk mendekati persoalan memilih kerusi untuk kanak-kanak dengan bijak, perlu dibayangkan apa sebenarnya orang tua yang mengejar pembelian perabot ini. Mungkin ini akan menjadi kerusi tinggi untuk memberi makan bayi, atau mungkin kanak-kanak memerlukan kerusi untuk melakukan kerja rumah di meja komputer. Dalam sebarang kes, anda perlu menentukan tujuan pembelian.

Oleh itu, pilihan yang sangat baik untuk kanak-kanak dari enam bulan hingga lima tahun adalah untuk membeli kerusi pengubah, dan untuk seorang pelajar - kerusi komputer, yang boleh digunakan bukan sahaja olehnya, tetapi oleh mana-mana isi rumah.

Sila ambil perhatian bahawa reka bentuk kerusi atau kerusi itu sendiri mestilah:

 • ergonomik;
 • ia adalah mesra alam;
 • selamat;
 • tidak hanya pelarasan ketinggian, tetapi juga sudut belakang;
 • selesa.

Berikut adalah beberapa petua untuk membantu anda memilih kerusi bayi yang betul:

 • Beri perhatian khusus kepada berat yang reka bentuk kerusi boleh bertahan. Biasanya ia berbeza dalam 50 kilogram.
 • Sebelum membeli, pastikan untuk menyemak elemen penetapan. Adalah penting bahawa kanak-kanak mengekalkan sikap yang betul semasa duduk di kerusi di meja.
 • Cuba kerusi dengan anak anda sebelum anda membelinya. Beri perhatian kepada lokasi kaki yang betul: kaki sepatutnya berada di lantai, dan kaki dan paha harus membentuk sudut yang tepat sahaja. Lokasi belakang juga mempunyai kesan langsung terhadap kesihatan kanak-kanak: idealnya, ia harus berakhir di tengah-tengah bilah bahu manusia.
 • Memilih model di mana ia mungkin untuk menyesuaikan lekapan tangan.Susunan yang salah mereka boleh menimbulkan ketegangan di rantau serviks, yang dari masa ke masa boleh berkembang menjadi genangan berterusan otot dan menjejaskan postur kanak-kanak.
 • Model dengan tempat duduk yang lembut adalah lebih baik untuk tidak membeli - memintas mereka, kerana duduk di kerusi sedemikian, lebih menarik untuk berehat, dan ini tidak boleh diterima untuk sikap orang itu.
 • Model kerusi harus mudah disesuaikan dan digunakan.
 • Apabila membeli, kami amat mengesyorkan menghubungi ahli pediatrik dan pakar ortopedik pada penerimaan. Ini adalah perlu untuk mengenal pasti masalah kesihatan kanak-kanak dan mendapatkan nasihat yang diperlukan yang boleh digunakan apabila membeli kerusi bayi.

Kerusi reka bentuk bahan

Tidak syak lagi, pilihan terbaik untuk kanak-kanak kecil akan menjadi kerusi yang diperbuat daripada bahan plastik. Kerusi yang diperbuat daripada kayu atau papan lapis juga praktikal, bagaimanapun, anda tidak boleh lupa bahawa tot kecil mungkin secara tidak sengaja membasahinya, dan ini akan membuat permukaan kayu tidak dapat digunakan. Plastik juga mempunyai kelemahan yang berkaitan dengan ketahanannya - ia mudah rosak. Oleh itu, cuba lihat di kerusi tinggi kedai yang diperbuat daripada bahan plastik tebal.

Bagi kanak-kanak umur sekolah, reka bentuk kerusi yang paling mudah diperbuat daripada bingkai logam pada paip keluli. Kerusi dan belakang kayu biasanya disertakan dengan tampalan lembut dengan asas ortopedik. Selalunya anda boleh bertemu dengan penjualan kerusi kanak-kanak dengan penutup. Lagipun, kanak-kanak yang gelisah boleh menumpahkan sesuatu di kerusi atau hanya kotor.

Sampul mudah dikeluarkan dan dipakai kerana kain padat. Membasuh di mesin basuh juga tidak menyebabkan banyak masalah.

Aksesori

Apa-apa inovasi yang menyenangkan untuk kanak-kanak adalah jisim emosi dan kegembiraan. Dan untuk menggabungkannya dengan berguna dan perlu, anda boleh menghiasi perabot kanak-kanak dengan aksesori kecil yang akan memberikan kerusi itu bukan sahaja penampilan yang menarik dan bermakna, tetapi juga menambah sedikit kerja atau memainkan suasana di tapak semaian.

Sebagai contoh, poket mainan atau aksesori pendidikan sangat popular. Pendekatan ini akan mengajarkan anak kepada kemerdekaan yang diperlukan, dan perkara-perkara yang perlu sentiasa dapat dijumpai di mana harus.

Dalam video seterusnya anda akan melihat persembahan kerusi bayi yang semakin meningkat.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan