Jadual kanak-kanak boleh laras ketinggian

Kandungannya

Membekalkan bilik kanak-kanak pada umumnya agak mencabar, dan mewujudkan tempat kerja yang selesa adalah sangat sukar. Terdapat beberapa kriteria yang mesti dipatuhi untuk memastikan bahawa kanak-kanak tidak mempunyai masalah dengan postur pada masa akan datang, tetapi pada masa yang sama kanak-kanak tumbuh, dan perabot yang sebelum ini memenuhi kriteria yang diperlukan, dengan cepat menjadi tidak dapat digunakan. Penyelesaiannya boleh menjadi meja kanak-kanak, ketinggian laras.

Ciri khas

Pakar mengesyorkan apabila melengkapkan kawasan kerja kanak-kanak perhatikan beberapa perkara kecil yang tidak akan merosakkan kesihatan bayi. Seorang kanak-kanak menghabiskan beberapa jam setiap hari mengkaji pelajaran, oleh itu, penyelewengan sedikit dari norma itu penuh dengan akibat yang serius. Semasa duduk di meja, tangan murid harus dilipat di atas meja pada sudut yang betul, dan dia tidak boleh mencapai atau tidak dibongkarkan. Sejak pertumbuhan bayi tidak tetap, meja dewasa pada mulanya terlalu besar untuknya, dan mana-mana bilik kanak-kanak yang sesuai akan bertambah dengan masa.

Sesetengah ibu bapa cuba menyelesaikan masalah dengan membeli meja biasa, direka untuk orang dewasa, dan kepadanya - sebuah kerusi dengan pelarasan ketinggian, yang membolehkan anda menaikkan anak ke tahap yang dikehendaki.

Walau bagaimanapun, pakar mengesyorkan untuk membeli sebuah meja dengan kerusi, yang masing-masing boleh laras.

Dalam kes ini, kerusi laras telah lama tidak mengejutkan sesiapa, tetapi meja reka bentuk ini masih dirasakan oleh ramai ibu bapa sebagai suatu keajaiban. Meja ini akan mahal jauh lebih mahal daripada klasik, tetapi ia mempunyai beberapa kelebihan penting:

  • Ketinggian tempat kerja yang boleh laras membolehkan anda menggunakan perabot ini kepada orang yang hampir ketinggian. Bagi orang dewasa, pilihan ini tidak diperlukan, tetapi dalam kes anak sekolah, ibu bapa tidak perlu membeli meja baru beberapa kali. Walaupun anda boleh menjual jadual lama, memukul sebahagian daripada wang yang dibelanjakan, bayangkan berapa banyak masa dan usaha yang dapat anda simpan dengan memperoleh penyelesaian sejagat yang sesuai untuk kedua-dua rakan sekelas dan pelajar dewasa.
  • Dikawal biasanya bukan sahaja ketinggian tablet, tetapi juga sudut kecenderungan. Di permukaan yang mendatar yang ideal, ia adalah mudah untuk hanya menggambar, manakala meja yang sedikit condong lebih sesuai untuk penulisan, seperti untuk membaca atau melukis, walaupun terdapat kecenderungan yang jelas tidak akan berlebihan. Untuk kemudahan maksimum, tiga jadual tidak diperlukan - satu sudah cukup jika ia membenarkan pelarasan.
  • Memandangkan perabot sedemikian pada mulanya tertumpu pada keselesaan maksimum pemiliknya, pengeluar tidak berhemat melengkapkan jadual tersebut dengan pelbagai tambahan yang menyenangkan. Bergantung kepada model, ia boleh menjadi laci, cangkuk untuk beg galas, pemegang buku, atau juga lampu terbina dalam.

Dengan kata lain, penyelesaian sedemikian boleh menggantikan beberapa jadual mudah maksimum sekaligus, dan tempoh penggunaannya hanya terhad oleh kekuatan bahan yang dibuatnya.

Bahan

Bagi bahan mentah yang digunakan untuk pengeluaran meja dengan pelarasan ketinggian, paling kerap mereka menggunakan kayu padu atau plastik. Bahan lain juga dijumpai, tetapi jarang.

Sudah tentu, meja kayu - penyelesaian yang paling optimum. Kayu mempunyai seratus peratus asal semulajadi, dan oleh itu tidak boleh membahayakan tubuh manusia.Ini adalah bahan binaan yang sangat baik, kehidupan sampel terbaik yang dapat mencapai beberapa dekad. Di samping itu, walaupun dalam bentuk yang tidak dicat, produk seperti ini biasanya kelihatan sangat estetik dan sesuai dengan gaya dalaman yang paling.

Apabila memilih jadual dari array, perhatian khusus harus dibayar hanya untuk bahan cat yang digunakan, yang, tidak seperti kayu itu sendiri, boleh menjadi kimia berbahaya. Umumnya, satu-satunya kelemahan meja kayu boleh dipanggil harga yang tinggi, tetapi panjang umur pembelian faktor ini.

Sikap terhadap jadual plastik pada awalnya lebih berat sebelah kerana Plastik adalah sintetik dan bukan fakta bahawa ia tidak mengeluarkan toksin ke udara. Walau bagaimanapun, ia tidak bernilai terlalu tipikal - jenis plastik moden yang mahal mengekalkan berkecuali kimia dan tidak dapat dilihat di mana-mana asap berbahaya; Kualiti ini boleh ditentukan terima kasih kepada sijil bahawa pengeluar dan penjual bona fide sepatutnya mempunyai, serta dengan tidak adanya sebarang bau yang tidak menyenangkan atau kuat.

Jenis-jenis plastik mahal, dengan cara yang sama, boleh juga bertahan selama sedozen tahun tanpa kerosakan yang kelihatan, tetapi pada harga yang mereka kerap berubah menjadi lebih bermanfaat daripada kayu semula jadi. Pada masa yang sama, jika pokok adalah klasik yang abadi, maka plastik adalah perwujudan keistimewaan, terutamanya kerana ia mudah dicat dalam mana-mana warna yang terang. Ini membolehkan anda memilih meja plastik yang sesuai secara semulajadi ke tapak semaian anda.

Model untuk dua kanak-kanak

Menariknya, jadual laras ketinggian tidak semestinya terhad kepada hanya satu tempat kerja. Malangnya, versi berganda biasanya direka untuk kanak-kanak yang mempunyai ketinggian yang sama, yang hanya baik pada keluarga yang ada kembar dan kembar. Walau bagaimanapun, terdapat juga model dengan bahagian atas meja yang boleh laras untuk setiap kanak-kanak secara berasingan.

Sudah tentu, penyelesaian terbaik jenis ini adalah seolah-olah dua countertop berasingan dalam satu bangunan biasa. Mereka boleh ditempatkan di kedua-dua belah pihak dan bertentangan antara satu sama lain, perkara utama ialah setiap satu boleh diselaraskan secara bebas dari yang lain. Tidak banyak model sedemikian, tetapi mereka membenarkan kanak-kanak menggunakan meja yang sama pada masa yang sama, walaupun dengan ketinggian yang ketara.

Terdapat juga meja berganda, di mana terdapat hanya satu tablet, tetapi pelarasan ketinggian bagi setiap kaki dijalankan secara berasingan. Pembinaan semacam itu kadang-kadang dibenarkan melainkan bahawa perbezaan dalam pertumbuhan dua kanak-kanak agak kecil. Perlu diingat bahawa pada anak yang lebih rendah, tablet akan sentiasa sedikit condong ke arahnya, sedangkan pada anak yang lebih tinggi, lebih buruk lagi, dari meja.

Mengenai memilih penyelesaian warna

Pengeluar moden, memberi tumpuan kepada pelanggan-anak-anak, sering menghasilkan meja dihiasi dengan gambar-gambar yang terang, atau hanya dicat dengan satu, tetapi nada terang.

Pada pandangan pertama, ini boleh membantu menghiasi bilik bayi dan akan menjadikannya menarik bagi dia untuk belajar, tetapi dalam realiti ini tidak demikian. Pertama sekali, minat pelajar tidak akan tertarik oleh kajian itu sendiri, melainkan oleh gambar hiasan di atas meja, yang hanya akan mengganggu pelajaran.

Jangan lupa juga bahawa meja boleh laras dibeli selama bertahun-tahun, dan watak-watak kartun kanak-kanak itu akan menjadi terlalu besar, dan warna terlalu terang untuk remaja tidak lagi kelihatan seperti kanak-kanak kecil.

Atas sebab ini, para pakar mengesyorkan memberi keutamaan kepada warna neutral - kayu, coklat, kuning air, dan juga putih. Nada-nada lain adalah dibenarkan jika terima kasih, ruang dalaman diisi dengan warna-warna baru, bagaimanapun, warna meja dalam apa jua keadaan tidak boleh terlalu terang dan menarik.

Video berikut memberikan perhatian kepada anda gambaran keseluruhan meja laras kanak-kanak.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan