Transformer kerusi kayu tinggi kanak-kanak untuk memberi makan

Kandungannya

Apabila kanak-kanak sudah mula perlahan menerima makanan dewasa, dia masih belum bersedia untuk menggunakan sudu dengan sudu sendiri, atau sekurang-kurangnya duduk dengan yakin di atas kerusi. Secara teorinya, mungkin untuk meletakkan ibunya di tangannya untuk memberi makan, tetapi ini tidak menyusahkan, kerana beberapa bayi berkelakuan agak tenang dalam proses makan makanan. Antara lain, psikologi kanak-kanak menunjukkan bahawa dengan cara ini kanak-kanak tidak akan pernah belajar untuk makan dengan baik semasa duduk di meja.

Oleh sebab itu, pengubah kerusi tinggi kayu kanak-kanak untuk makan mesti berada di setiap rumah di mana terdapat anak-anak kecil.

Faedah Utama

Selepas ciptaannya, perabot jenis kanak-kanak ini semakin popular dengan cepat. Sebabnya agak jelas:

 • Pertama sekali, reka bentuk sempurna untuk apa yang asalnya dicipta untuk - untuk memberi makan. Kerusi sedemikian untuk kanak-kanak mempunyai pelbagai bentuk. tidak membenarkan bayi jatuh, dan juga dilengkapi dengan dulang meja kecil yang diskrukan khas, dan semua ini dalam saiz yang sesuai untuk bayi.
 • Jadual ini direka bentuk memandangkan ketidaktepatannyabiasa kepada semua kanak-kanak zaman ini. Perincian yang paling penting ialah kehadiran di sepanjang perimeternya yang dibangkitkan, yang tidak membenarkan cairan tumpah ke tanah kanak-kanak. Kebanyakan model mempunyai rehat khas di atas meja untuk memastikan kestabilan maksimum cawan.

Hakikatnya mempunyai meja yang berasingan bagi bayi itu membolehkannya makan tengah hari dengan seluruh keluarga, tetapi pada masa yang sama tidak mencemarkan taplak meja dengan serbuk dan kotoran makanan.

 • Reka bentuk kerusi itu memberi peluang kepada bayi dari usia dini. makan dengan ibu bapa, yang membolehkannya lebih memahami perilaku di atas meja dan meningkatkan suasana dalam keluarga.
 • Inti perabot jenis pengubah ialah bahawa dia membenarkan perubahan radikal dalam bentuknya dan tujuan utama penggunaan. Kerusi tinggi biasa boleh bertukar, bergantung kepada model, ke dalam meja dengan kerusi tinggi, pejalan kaki, ayunan dan sebagainya. Sebenarnya, hanya membayar satu item, anda membeli beberapa sekaligus dalam satu kes, yang sangat menguntungkan.
 • Walaupun sebagai kerusi tinggi, jenis perabot ini membolehkan kegunaan lain. Kedudukan duduk tetap dan kehadiran tablet membolehkannya digunakan untuk bermain permainan atau lukisan. Di samping itu, ibu semasa memasak atau makan tidak boleh meninggalkan bayi itu sendiri, tetapi membawanya ke dapur, memastikan tiada apa yang akan berlaku kepadanya di kerusi yang tinggi itu.
 • Banyak jenis kerusi tinggi, mencadangkan perubahan dalam bentuknya Ia agak logik untuk membolehkan dan resizable, yang membolehkan untuk mencapai keselesaan maksimum untuk kanak-kanak mana-mana kulit.

Mengapa tepat dari kayu?

Perabot sedemikian diperbuat daripada bahan yang berlainan, tetapi kerusi kayu yang tinggi untuk memberi makan paling popular. Ini disebabkan oleh beberapa ciri yang unik untuk kayu.

Pertama sekali, kita bercakap mengenai keselamatan maksimum. Kanak-kanak suka menarik ke dalam mulut semua yang mereka boleh capai, jadi perhatian besar kepada asal ekologi bahan mentah yang digunakan dalam pembuatan perabot kanak-kanak tidak sama sekali tidak sengaja. Kayu pastinya tidak memancarkan sebarang toksin, jadi satu-satunya perkara yang perlu difokuskan ialah produk cat yang digunakan untuk memberikan produk penampilan yang boleh dipasarkan.

Pokok ini juga mempunyai ketahanan dan kekuatan yang tinggi. Faktor pertama, mungkin, tidak terlalu fundamental, sejak tempoh penggunaan transformator seperti itu tidak melebihi beberapa tahun, tetapi persyaratan kekuatannya sangat tinggi. Walaupun kanak-kanak itu sendiri berat sedikit, di dalamnya terdapat tenaga yang tidak dapat ditekan yang dapat memecahkan walaupun perkara yang paling boleh dipercayai.

Malah cip kecil boleh membahayakan kanak-kanak, kerana anda boleh memotong diri anda, dan itu adalah kayu yang merupakan bahan yang paling tidak terdedah kepada risiko sedemikian.

Dengan kualiti estetiknya, pokok ini jauh melebihi semua pesaing. Ia sentiasa menyenangkan untuk permukaan sentuh, yang sangat penting untuk kulit bayi yang halus. Kayu sentiasa hangat, supaya kerusi sedemikian tidak akan menjadi sejuk. Kesan visual juga tidak menyebabkan sebarang aduan, kerana pokok itu dilihat oleh kebanyakan orang sebagai simbol keselesaan rumah.

Dengan semua kelebihan yang dijelaskan, perlu diingat bahawa konsep "diperbuat daripada kayu" boleh menjadi sangat extensible. Kayu semulajadi, iaitu, pelbagai, mempunyai semua kualiti yang diterangkan dengan cara yang terbaik, tetapi harga produk yang dibuat dari itu menggigit. Atas sebab ini, pengeluar sering menggunakan kayu padu, tetapi papan MDF, yang sedikit lebih lemah dalam kekuatan dan ciri-ciri lain, tetapi jauh lebih murah - pilihan ini juga sesuai untuk kanak-kanak.

Fenomena biasa di pasaran juga merupakan perabot yang diperbuat daripada chipboard, dicirikan dengan harga yang sangat menguntungkan, tetapi merugikan intinya. Bahan yang terakhir harus dirawat dengan hati-hati, karena murahnya sering disebabkan oleh penggunaan bahan baku berkualitas rendah - khususnya, perekat toksik. Produk jenis ini kemungkinan besar tidak disyorkan untuk bayi, melainkan pengilang dan penjual dapat menyediakan sijil yang membuktikan keselamatan barang tersebut.

Pilihan transformasi

Pilihan transformasi untuk kerusi tinggi cukup sedikit, tetapi tidak semuanya boleh digunakan untuk model kayu. Sebagai contoh, transformasi kerusi tinggi kayu untuk memberi makan kepada pejalan kaki agak jarang (produk mungkin terlalu berat untuk kanak-kanak) atau ayunan (pokok itu tidak bertolak ansur dengan geseran berterusan). Kursi untuk makan, dipasang di kerusi dewasa, juga biasanya diperbuat daripada bahan lain, kerana kayu akan meluncur dengan baik di tempat duduk dan lebih mungkin untuk menimbulkan kejatuhan. Walau bagaimanapun, dalam pelbagai jenis kayu terdapat banyak pilihan:

 • Reka bentuk dilipat. Ini bukan pengubah, lebih tepatnya, anda hanya boleh mengubah bentuknya, tetapi bukan tujuannya. Kelebihan utama model ini ialah ia sangat sesuai untuk pergerakan biasa, yang difasilitasi oleh roda sendiri dengan sistem brek dan keupayaan untuk melipat untuk mengurangkan ruang diduduki. Membenarkan perubahan besar saiznya sendiri, seperti kerusi lipat, tentu saja, membolehkan anda untuk menyesuaikan ketinggian tempat duduk, dan tunjang backrest, sehingga sesederhana mungkin.

Struktur keseluruhannya agak tinggi, dan jika perlu, jadual dulang boleh dikeluarkan, yang membolehkan, dari masa ke masa, menanam anak di kerusi tinggi dengan penetapan terus ke meja dewasa.

 • Kerusi Dupleks. Di sini, tiada apa yang boleh diselaraskan, tetapi jumlah pilihan untuk menggunakan perabot semakin meningkat. Perhimpunan ini melibatkan kerusi tinggi klasik, hampir sama dengan versi sebelumnya. Disassembled, kami mendapat kerusi tinggi kanak-kanak kecil berasingan, dan untuk itu - meja, yang apabila dipasang, adalah kaki tinggi pengubah. Di meja yang berasingan, anak dewasa boleh makan, dan boleh melukis atau melipat teka-teki. Malangnya, dimensi standard perabot itu mengehadkan umur menggunakannya selama tiga hingga empat tahun.
 • Kerusi tinggi Model ini agak jarang berlaku, dan pada umumnya sama dengan yang terdahulu, tetapi berbeza dengan perhatian pemaju yang ketara ke fungsi meja masa depan. Perbezaannya adalah ketara, pertama sekali, dalam peningkatan saiz meja atas, serta penambahan rak kecil atau laci untuk menyimpan pelbagai aksesori kanak-kanak. Penggunaan meja sedemikian dibenarkan sehingga perjalanan pertama ke sekolah.

Ciri-ciri yang diingini

Terdapat beberapa kriteria yang tidak dianggap sebagai mandatori untuk mengubah kerusi, tetapi dapat mempermudah kehidupan ibu bapa yang membeli perabot tersebut. Perhatikan pematuhan model yang dipertimbangkan dengan kriteria ini - Ini akan membantu untuk mendapatkan perkara yang benar-benar baik:

 • Perlindungan tempat duduk lembut boleh dialu-alukan. Ia bukan sahaja menyumbang kepada lokasi bayi yang lebih selesa, tetapi juga membolehkan anda membersihkannya secara berkala untuk mencuci - lebih mudah daripada menyikat perabot yang kukuh dengan tempat duduk yang lembut.
 • Transformer dihargai dengan pasti membetulkan bayi, tidak membenarkannya jatuh, tetapi sistem yang berbeza menyediakan tahap kebolehpercayaan yang berbeza. Jaminan tertinggi bagi kedudukan anak yang stabil adalah tali pinggang lima mata, yang dicirikan oleh hubungan kuat dengan pangkalan dan kerumitan untuk melepaskan diri.
 • Jika kita bercakap mengenai tali pinggang, pastikan mereka juga boleh laras panjang - kanak-kanak berkembang.
 • Dalam proses pertumbuhan, adalah berbaloi untuk mengubah tidak hanya panjang tali pinggang keledar, tetapi juga ketinggian meja - model ideal harus membenarkan pilihan sedemikian.
 • Kedudukan duduk yang selesa dengan idealnya menyiratkan sokongan bukan sahaja dalam bentuk kerusi, tetapi juga di bawah kaki anda. Oleh kerana transformer untuk makan biasanya sangat tinggi, keutamaan harus diberikan kepada mereka yang mempunyai langkah. Idealnya - tidak tetap, tetapi boleh ditanggalkan, dan lebih baik - laras.
 • Kanak-kanak yang idealnya tenang dan seimbang tidak wujud, walaupun berada dalam kedudukan tetap yang kukuh, mereka akan berputar, cuba melepaskan diri, dan bercakap dengan kakinya. Reka bentuk mesti stabil untuk menahan aktiviti tersebut tanpa jatuh.
 • Apa-apa ramalan boleh menyebabkan kecederaan kepada bayi, jadi semua sudut perabot kanak-kanak perlu dibulatkan.

Untuk mengetahui bagaimana untuk memasang sebuah kerusi tinggi yang berubah sendiri, lihat video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan