Katil logam kanak-kanak

Kandungannya

Apabila memilih katil untuk bayi, pentingnya diberikan kepada reka bentuk, fungsi, kemudahan dan bahan pembuatan. Hari ini kita akan bercakap mengenai katil logam kanak-kanak.

Ciri khas

Dasar tempat tidur logam adalah bingkai keluli. Ia dilengkapi dengan bahagian bawah dan belakang. Di bahagian bawah mungkin ada selat kedua-dua logam dan kayu. Bentuk struktur adalah segi empat tepat, bujur, pusingan dan juga separuh bulatan. Tempat tidur boleh menjadi dua, satu atau tiga.

Pengilangan jenis perabot ini berlaku dengan cara memalsukan atau stamping. Artistik yang diketengahkan oleh tukang-tukang khas kini dianggarkan agak mahal, kerana ia buatan tangan. Tetapi dengan bantuan stamping, katil boleh didapati secara komersial dan harga mereka jauh lebih rendah. Langkah terakhir dalam teknologi pembuatan selesai dengan penggunaan cat bubuk, yang memberikan bukan sahaja warna struktur, tetapi juga lapisan perlindungan terhadap perkembangan kakisan dan kulat.

Faedah

Pertimbangkan beberapa kelebihan model perabot logam:

 • Pakai rintangan dan ketahanan. Logam adalah bahan tahan lama, berkat struktur keseluruhannya akan bertahan lama.
 • Pembentukan sebuah tempat tidur dapat bertahan walaupun beban terbesar, sehingga anak-anak dapat merebutnya tanpa takut melanggarnya.
 • Bahan mesra alam.

Bagi katil kanak-kanak, pengeluar menggunakan hanya logam tulen, yang tidak mempunyai pelbagai jenis kekotoran.

 • Bahan tidak terbakar.
 • Reka bentuk kebersihan. Pembinaan seperti ini tidak takut kepada mikrob dan bakteria.
 • Unsur-unsur logam terbuka model perabot kanak-kanak dilengkapi dengan salutan khas yang mempunyai tekstur lembut yang menyenangkan untuk disentuh.
 • Pembinaan logam tempat tidur sesuai untuk mana-mana bahagian dalam bilik kanak-kanak dan akan kelihatan hebat di dalamnya.
 • Bagi kanak-kanak, pembinaan katil itu dijalankan dalam versi gabungan: logam-kayu.
 • Katil logam diperbuat daripada tiub logam berongga, yang secara ketara mengurangkan berat keseluruhan struktur.
 • Reka bentuk perabot tidak tertakluk kepada ubah bentuk.
 • Keaslian prestasi dan daya tarikan.
 • Kemudahan pemasangan. Malah seorang pemula akan dapat memasang katil seperti itu; tiada kemahiran tambahan diperlukan.
 • Harga berpatutan.

Kita tidak boleh mengatakan tentang keburukan struktur logam. Mereka sedikit, dan mereka mudah berubah menjadi ketidaksempurnaan kecil:

 • Kekonduksian haba logam memainkan peranan - sinar matahari mampu memanaskan bingkai logam.
 • Logam tertakluk kepada karat, yang memerlukan penjagaan tambahan. Dalam kes ini, adalah disyorkan untuk memakai salutan tahan kakisan tepat pada masanya, jika ini tidak disediakan oleh pembinaan katil.

Pelbagai

Pelbagai pilihan untuk katil logam untuk kanak-kanak membolehkan mana-mana ibu bapa pilih betul-betul model yang sesuai untuk anaknya. Berikut adalah sebahagian daripada mereka.

Katil tidur adalah model yang paling dituntut katil, kerana cirinya adalah untuk menjimatkan ruang di tapak semaian. Reka bentuk perabot itu difikirkan terperinci terkecil: dua katil, dilengkapi dengan bebibir, kehadiran tangga, kekuatan struktur. Satu kegembiraan khas untuk kanak-kanak dalam versi katil ini memanjat tangga, yang merupakan berita baik untuk ibu bapa sendiri.

Model-model ini boleh dibahagikan kepada beberapa jenis:

 1. Dengan laci. Elemen gelongsor terletak di bawah, di bawah peringkat pertama.Di sini anda boleh menyimpan mainan tempat tidur atau mainan kanak-kanak.
 2. Pilihan lipat untuk dua katil. Sesuai untuk mereka yang sentiasa dipaksa untuk mengangkut struktur dari satu tempat ke tempat, dari satu bilik besar ke satu yang sempit. Perlu diingat bahawa pemasangan jenis katil ini agak mudah.
 3. Dengan tangga logam. Selain itu dilengkapi dengan pagar dan perlengkapan pelindung.
 4. Dengan bingkai bertetulang. Model ini boleh menahan beban berat dan membolehkan dua kanak-kanak tidur di atas katil yang sama.
 5. Pilihan Gabungan. Model ini dalam agregat adalah variasi beberapa bahan sekaligus: plastik, kayu, panel serat dan logam.

Ciri katil loteng adalah kekompakan. Lagipun, katil di dalam katil itu dilengkapi di bahagian atas, dan di bahagian bawah terdapat ruang kerja untuk kanak-kanak dalam bentuk meja sekolah atau bilik permainan dalam bentuk sofa. Sering kali anda dapat mencari kehadiran loker atau rak di bawah katil. Pilihan gelongsor berbeza kerana mereka "berkembang" dengan kanak-kanak. disebabkan pengembangan katil. Sememangnya, katil sedemikian praktikal dan akan bertahan lama. Ia boleh digunakan dari usia yang sangat awal kanak-kanak, kerana ia selamat kerana kehadiran bumper.

Dan apabila kanak-kanak itu membesar, kedua belah pihak dapat dilipat kembali, berubah kembali ke kedudukan mendatar dan memasang sokongan ditarik balik - kini katil telah dipanjangkan oleh beberapa sentimeter.

Antara model lain boleh dikenalpasti:

 • Untuk bayi baru lahir dengan buaian. Katil bayi direka khusus untuk bayi. Mereka dilengkapi dengan buaian unsur-unsur logam. Oleh kerana kehadiran sisi dan bingkai tahan lama, model-model ini benar-benar selamat untuk serbuk.
 • Kotak dengan pendulum. Versi katil kanak-kanak ini direka untuk usia awal kanak-kanak. Terdapat tiga variasi: dengan bandul melintang, membujur dan universal. Katil dengan pendulum melintang dilengkapi dengan peranti khas yang melakukan pergerakan berayun dari sisi ke sisi, dan katil dengan longitudinal didasarkan pada goyang belakang dan sebagainya pada pelari. Pilihan sejagat adalah berdasarkan pemilihan manual kaedah penyakit bergerak.
 • Katil single. Mereka mempunyai panjang 150 hingga 200 cm, dan lebar 80 hingga 120 cm. Katil dibentangkan dalam palet warna yang besar.
 • Katil besi tempa. Keistimewaan model perabot ini adalah kehadiran di belakang dekorasi dalam bentuk keriting dan corak, di mana seniman dan pereka profesional cuba menyerahkan. Model perabot ini mudah dikombinasikan dengan ruang dalaman kanak-kanak yang unik.
 • Model perubatan. Model sedemikian direka khas untuk tujuan perubatan. Perbezaan antara model ini adalah mereka dilengkapi dengan modul khas di kepala dan kaki, yang, jika perlu, boleh dibangkitkan. Ia mudah untuk pengangkutan, kerana reka bentuk katil menyediakan kehadiran roda.

Warna dan reka bentuk

Keindahan logam sering ditekankan oleh warna dan dekor yang indah. Katil tunggal sering mempunyai hiasan yang berwarna-warni dalam bentuk watak kartun atau disediakan dengan gaya bersahaja yang diberikan. Untuk model sedemikian mudah untuk mengambil aksesori yang diperlukan. Ia mungkin penutup atau selimut, bantal atau penggelek, sulaman hiasan atau elegan kanopi.

Terima kasih kepada ini, katil logam akan memperoleh rasa yang indah dan memberikan keharmonian kepada bilik kanak-kanak.

Bagaimana untuk memilih?

Berikut adalah beberapa petua yang dalam hal membeli katil logam kanak-kanak boleh membantu ibu bapa dalam memilih model yang betul. Jadi, apa yang harus anda perhatikan semasa membeli. Berikut adalah petua untuk ibu bapa:

 • Tiada sudut tajam. Beri perhatian khusus kepada item ini, kerana ini, di atas semua, keselamatan untuk anak anda.
 • Untuk pembinaan bunk, kehadiran sisi diperlukan.
 • Reka bentuk. Apabila membeli adalah penting untuk mempertimbangkan bahawa katil untuk anak anda sesuai dengan sempurna ke pedalaman bilik kanak-kanak.
 • Perhatikan ketiadaan calar dan penyok.
 • Kestabilan struktur.
 • Jika katil dilipat, maka anda perlu memastikan kualiti elemen penetapan. Mereka harus mudah dikendalikan.
 • Fungsi Ini adalah mutu perabot, yang pembeli biasanya membayar tambahan. Jangan ragu untuk bertanya kepada penjual apa kebaikan dan keburukan model tempat tidur yang anda suka;
 • Membeli-belah terbaik dilakukan dengan kanak-kanak. Dia sepatutnya berpuas hati dengan pembelian itu, kerana dia perlu tidur di atasnya.

Kajian bayi logam katil bayi Lihat video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan