Katil kanak-kanak "Dolphin"

Kandungannya

Katil kanak-kanak yang dianjurkan dengan betul - kunci kepada kesihatan anak anda. Katil "Dolphin" adalah perwujudan kemahiran reka bentuk dan keindahan estetik. Dengan pemerolehan sedemikian, anak anda akan merasa tidak hanya selesa, tetapi juga selamat semasa tidur.

Ciri khas

Ciri reka bentuk katil itu diletakkan di dalam tajuk itu sendiri. Disebabkan oleh mekanisme dan penampilan yang unik, set ini dinamakan "Dolphin".

Selain estetika, tempat tidur mempunyai mekanisme perlindungan dalam bentuk panel dengan lumba-lumba yang digambarkan, yang akan melindungi bahkan anak yang paling mudah bergerak dari tidur semasa tidur.

Kelebihan dan kekurangan

Sisi positif

 • Ketinggian rendah - 45 cm. Tempat tidur mempunyai tempat tidur yang sederhana dari permukaan lantai. Kanak-kanak hanya memisahkan beberapa sentimeter ke lantai. Dari ketinggian seperti itu, walaupun anak anda berjaya gugur, ia tidak akan jatuh sakit.
 • Keselesaan Bayi anda akan berasa selesa di tempat tidur ini dan mempunyai impian manis. Lagipun, dia sangat selesa dan tidur dengan baik di dalamnya.
 • Keupayaan untuk digunakan sejak usia muda. Jadi suite bilik tidur boleh digunakan dari dua tahun.
 • Pelbagai fungsi. Set bilik tidur sedemikian akan memberi bukan sahaja keselesaan apabila digunakan seperti yang diharapkan, tetapi juga menjaga perkara anda, kerana di bawah model Dolphin terdapat laci di mana ia mudah untuk meletakkan apa-apa perkara. Ia boleh menjadi tempat tidur, beberapa perkara lain dan juga mainan. Dengan bantuan mereka, anda mengajar kanak-kanak untuk memesan dari usia dini.
 • Ada wujud perlindungan. Tempat tidur dibekalkan dengan bahagian yang sangat baik yang akan menjaga bayi anda semasa mimpi.
 • Asas ortopedik. Reka bentuk alat dengar kanak-kanak dibuat sedemikian rupa sehingga anak anda tidak akan berasa tidak selesa semasa tidur, dan anda akan tidur dengan baik, mengetahui bahawa bayi anda baik-baik saja.
 • Reka bentuk yang bergaya. Tempat tidur mempunyai penampilan yang dihormati dan sesuai dengan sempurna ke pedalaman di tapak semaian. Di samping itu, pihaknya mempunyai komponen menghias yang tersendiri: lumba-lumba yang digambarkan di atasnya jelas menjelaskan siapa model bilik tidur ini dimaksudkan. Pada masa yang sama, pengeluar menawarkan pelanggan mereka untuk sedikit mengubah modifikasi model, menggantikan bilangan dan saiz kotak asas tanpa menjejaskan idea reka bentuk, dan pilih palet warna katil itu sendiri.
 • Proses perhimpunan mudah. Oleh kerana arahan perhimpunan yang berkualiti tinggi, peristiwa seperti itu tidak mengambil banyak masa dan usaha.
 • Tiada tanda pengikat pada bahagian depan. Semua pengikat tersembunyi dari mata di bahagian dalam alat dengar. Oleh itu, seseorang mendapat gambaran tentang pembinaan padat, dan kanak-kanak tidak akan mencucuk pelbagai objek di lubang untuk pengikat.
 • Kos Katil ini sepenuhnya konsisten dengan aksesori harga. Alat dengar berkualiti tinggi tidak menyentuh belanjawan keluarga, dan bahkan anda boleh menjimatkan wang untuk mengaturkan bilik kanak-kanak.
7 foto

Kualiti negatif

Dalam sesetengah model, bahagian depan katil mempunyai sudut yang tajam, yang boleh menjejaskan kesihatan kanak-kanak yang terlalu aktif. Bagaimanapun, jika boleh, kecacatan ini masih boleh dihapuskan.

Seperti yang dapat anda lihat, terdapat lebih banyak kebaikan daripada keburukan. Oleh itu, katil ini sangat dicintai oleh pembeli domestik.

Perbezaan - Dolphin-2 dan Dolphin-3

Perbezaan antara dua model ini terletak di sisi yang berbeza.Kedua-duanya dikurniakan semua sifat di atas dan mempunyai sejumlah besar pilihan untuk pelaksanaan. Model sedemikian dilengkapi dengan kotak gelongsor atau lipat, yang digunakan untuk menampung mainan dan atribut tidur. Model laci datang dengan atau tanpa menonjol.

Reka bentuk gelongsor model ini dibuat sedikit berbeza. Kerusi itu naik, dengan itu membentuk katil tambahan. Oleh itu, dari sofa yang selesa terdapat dua katil single yang terletak di atas yang lain, dan anda boleh menampung segera dua kanak-kanak, tidak menggunakan ruang tambahan bilik. Sesuai untuk bilik-bilik kecil.

Bahan

Katil kanak-kanak "Dolphin" mempunyai rupa halus terima kasih kepada bahan-bahan yang digunakan oleh pengeluaran. Bahagian depannya dalam kebanyakan kes diperbuat daripada chipboard, yang dilindungi laminate flooring dan cat, dengan cara itu, sama sekali tidak berbahaya. Tetapi ada pilihan yang meningkatkan bukan sahaja kekuatan, tetapi juga penampilan asal. Contohnya, apabila dijual, anda boleh menemui katil kanak-kanak dari jenama yang sama, di mana fasad diperbuat daripada MDF.

Penyelesaian warna

Dalam kebanyakan kes, penyelesaian warna boleh disesuaikan. Ibu bapa didasarkan pada bahagian dalam bilik tidur kanak-kanak dan memilih warna berdasarkan keistimewaan bayi.

Versi siap model dibentangkan dalam beberapa warna: untuk budak lelaki, ini berwarna biru dan biru, untuk perempuan - merah jambu dan merah. Warna kuning muda, putih, oren, hijau, kuning dan gabungan adalah neutral.

Arahan perhimpunan

Proses ini mengingatkan koleksi pereka kanak-kanak, supaya anda boleh melakukannya dengan mudah.

Kami mengesyorkan agar anda terlebih dahulu membongkar semua bahagian dan letakkan pengikat di dalam bekas berasingan - ini akan menjimatkan masa dan bersedia untuk prosesnya. Jangan tekan keras pada bahagian-bahagian dan jangan laraskan saiz dengan alat binaan.

Pemasangan:

 • Meletakkan bingkai. Kami menyambungkan bahagian sisi, belakang dan hadapan.
 • Alasan ortopedik pemasangan.
 • Memasang tilam.

Jika anda tidak yakin dengan kebolehan anda, maka lebih baik untuk mempercayai profesional. Akibatnya, dalam masa yang singkat anda akan mendapat hasil yang tiada tandingan dengan pemasangan perabot kanak-kanak berkualiti tinggi.

Tonton video berikut di mana keseluruhan proses dipaparkan secara visual.

Petua untuk memilih

Kami telah menyediakan cadangan untuk anda yang akan memberitahu anda apa yang perlu dicari semasa pembelian:

 • Kami memberi perhatian bahawa katil tersebut boleh mempunyai beberapa saiz. Panjang struktur boleh berubah dari 1 m 40 cm ke 2 m 30 cm Katil tidur juga mempunyai perbezaan lebar: selangnya berbeza dari 70 hingga 85 cm Tetapi kebanyakan pengeluar bersedia untuk memenuhi pelanggan mereka dan boleh membuat katil lumba-lumba untuk memesan. untuk saiz tertentu.
 • Perhatikan kualiti mekanisme kerja. Pilihan tempat tidur dengan laci boleh dilengkapi sama ada roda biasa atau getah, atau skid. Laci hendaklah meluncur dan luncurkan dengan lancar. Sekiranya ada permaidani di dalam bilik kanak-kanak, maka pilihan terbaik adalah pelari atau roda getah.
 • Tumpukan pada bahan dari mana reka bentuk katil itu. Pilihan terbaik ialah model kayu dengan varnis berasaskan air, yang sepatutnya menjadi selamat. Di samping itu, ia tahan lama dan tahan lama.
 • Aksesori tambahan yang datang dibundel atau dibeli secara berasingan (bantal, tilam) juga mesti dibuat dari bahan yang selamat. Mereka tidak boleh menyebabkan reaksi alergi. Pilih aksesori bilik tidur untuk alasan estetik - mereka sepadan dengan warna mereka dalam reka bentuk katil.
 • Perhatian khusus harus difokuskan pada tilam - ia harus dikurniakan sifat ortopedik.
 • Perhatikan perkembangan anak. Ini juga merupakan faktor penting - memilih tempat tidur berdasarkan kriteria ini.
 • Bercakap dengan bayi anda sebelum membuat pilihan, kerana oleh 3 tahun, kanak-kanak membentuk pendapat mereka sendiri.

Memilih tempat

Sebelum anda mula memasang perabot, anda mesti memilih tempat untuk memasang katil. Penyelesaian terbaik akan menjadi lokasi di sepanjang dinding.

Sesetengah ibu bapa lebih suka tempat untuk katil di dekat tingkap, di sudut. Tetapi jangan lupa bahawa radiator terletak di bawah, yang boleh memberi impak negatif terhadap reka bentuk set bilik tidur. Dari masa ke masa, katil mungkin hilang penampilan asalnya dan retak. Oleh itu, pilihan ini adalah tempat tidur "Dolphin" tidak digalakkan.

Ulasan

Jumlah ulasan yang positif adalah positif.

Ibu bapa ambil perhatian:

 • Kesederhanaan mekanisme;
 • Pelbagai fungsi;
 • Hayat perkhidmatan yang panjang;
 • Kehadiran perlindungan semasa tidur;
 • Laci yang luas untuk pakaian dan aksesori lain.
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan