Katil bayi di dalam katil untuk bayi

Kandungannya

Kadang-kadang bayi dari kelahiran sangat mudah bergerak. Ini, tentu saja, adalah baik, tetapi tidak mungkin untuk meninggalkan kanak-kanak tersebut semenjak lama walaupun di buaian, kerana kanak-kanak itu mungkin cedera akibat reka bentuk katil. Pengilang aksesori kanak-kanak akan menemui ibu bapa yang muda dan produk yang sangat berguna untuk buaian bayi. Kita bercakap mengenai bumper pelindung khas.

Kenapa kita perlukan

Aksesori ini sangat penting untuk lelaki kecil itu, ia memberikan keselesaan dan keselamatan yang mencukupi untuk kanak-kanak itu. Pad lembut dipasang di sekitar perimeter buaian, memberikan kelembutan bersentuhan dan melindungi bayi aktif anda dari kecederaan, jatuh dan lebam yang tidak perlu.

Menggunakan atribut ini untuk buaian Ibu akan berhenti bimbang tentang keselamatan bayi, kerana zon selamat dibuat, di mana dia akan sangat selesa bukan hanya tidur, tetapi juga bermain. Dengan produk sedemikian, ibu bapa menjadi lebih tenang.

Jadi, terdapat beberapa aspek positif menggunakan aksesori seperti alat dengar kanak-kanak.

Perlindungan terhadap kesan pada pinggir katil

Kanak-kanak aktif boleh mendapat lebam apabila bergerak di buaian, kerana mereka sangat jarang menenangkan dan tidak tahu bagaimana untuk mengawal diri mereka. Terima kasih kepada pad ini lembut, kepala bayi dan tombol akan menjadi selamat.

Perlindungan terhadap kesesakan di antara bar bilik tidur kanak-kanak

Bayi boleh mendorong kaki atau mengendalikan di antara bar, sehingga menjadi ketakutan dan cuba melekatkannya secara mandiri. Pad terletak di sekitar perimeter kawasan tidur dan tidak membenarkan bayi memaksa bahagian badan ke dalam lubang katil bayi.

Perlindungan draf

Sekiranya bayi tertidur, ibu bapa akan dapat menenangkan anak kecil tanpa takut mengerami anak. Lagipun, aksesori ini dapat melindungi bayi dari draf. Ini terutama berlaku dalam cuaca panas, udara segar hanya diperlukan.

Perlindungan cahaya terang

Pada siang hari, matahari sangat aktif, dan cahaya matahari yang cerah dapat membahayakan bayi. Bahan padat sisi dapat melindungi mata anak dari cahaya terang yang obsesif, yang membuat bayi tidak nyaman di buaian.

Perlindungan habuk

Berpagar bumper kawasan tidur akan dilindungi secara aman daripada zarah berdebu. Mereka akan jatuh secara eksklusif di bahagian luar bantal, di mana bayi tidak dapat mencapai.

Ketersediaan ruang tambahan

Sesetengah model pad mempunyai poket di mana ia sangat mudah untuk menyimpan perkara kecil kanak-kanak: botol, lampin, puting atau tuala. Ini akan membebaskan ruang tambahan di kabinet atau papan tepi yang boleh digunakan untuk sesuatu yang lain. Perkara bayi akan berada di hujung jari anda dan bersebelahan dengan kanak-kanak.

Meringkaskan semua perkara di atas, kita boleh membuat kesimpulan berikut: terima kasih kepada peranti mudah seperti ini, katil akan menjadi tempat yang boleh dipercayai dan selesa untuk bermain dan tidur bayi anda.

Perhatikan beberapa aspek negatif peranti sedemikian:

 • Ciri-ciri kanak-kanak itu adalah pemungut habuk yang membahayakan bayi. Tidak ada jalan keluar dari ini, tetapi masalah ini dapat diselesaikan dengan kerap membasuh barang rumah tangga ini.
 • Peredaran udara di kawasan tidur bayi akan merosot. Terutamanya masalah ini berkaitan dengan cuaca panas. Ia harus lebih berhati-hati untuk menggunakan objek kanak-kanak seperti panas.Sekiranya perlu, mereka mesti sepenuhnya atau sebahagiannya dibersihkan atau dibuat penyaringan tetap di dalam bilik.
 • Keterlihatan bagaimana bayi berkelakuan di tempat tidur semakin parah. Ibu perlu sentiasa bangun dan memeriksa bayi. Walau bagaimanapun, masalah ini dapat diselesaikan dengan membuang salah satu sisi buaian dari sisi.

Walaupun terdapat keburukan, yang cukup dapat diatasi, atribut ini sangat penting dalam kehidupan harian bayi baru lahir.

Pandangan

Pelbagai peralatan kanak-kanak lembut mempunyai kriteria berikut:

 • Borang.
 • Variasi reka bentuk.
 • Kaedah pengancing.
 • Satu set lengkap.
 • Pengisi dalaman.

Bumper pelindung persegi yang baik: mereka boleh dipilih dan digabungkan bergantung pada jenis katil. Bentuknya boleh ada: bulat, bujur atau segi empat tepat.

Penyelesaian aksesori pelindung tersebut dibahagikan mengikut sisi pelindung katil: ia boleh sama ada 2 atau 4 sisi.

Model-model dengan poket zip sangat popular: mereka benar-benar selamat dan agak praktikal.

Pengisi juga memainkan peranan penting. Pilihan yang lebih subur lebih sesuai untuk bayi yang matang, kerana ia boleh digunakan untuk sesuatu yang lain - sebagai contoh, kerusi tinggi.

Pad rata adalah sesuai untuk tompok yang sangat kecil, mereka akan mempunyai lebih banyak ruang untuk bermain di katil bayi. Jika anda mengisi ruang di sisi dengan bumper pelindung yang subur, bayi akan menjadi sempit di dalam katil itu, dan dia akan mula berubah-ubah.

Pilihan pereka untuk pad juga berbeza-beza. Mereka boleh berdua berkembang dan monophonik, tanpa gambar.

Pilihan pembangunan untuk bumper adalah bumper dengan huruf, angka, atau angka geometrik yang dijahit atau dicat pada mereka. Pendekatan ini tidak dapat menyumbang kepada perkembangan bayi yang betul dan harmoni.

Model yang cantik dan asli

Pad pinggan yang dijual boleh didapati dalam pelbagai reka bentuk. Penyelesaian reka bentuk asal bumper sedemikian tidak akan meninggalkan peduli mana-mana ibu bapa. Sebagai contoh, anda boleh menemui versi asal model dalam bentuk burung hantu, rumah, kucing, watak dongeng. Pilihan yang menarik untuk bumper mudah dilakukan dengan tangan anda sendiri. Peranan penting dalam kes ini dimainkan oleh pengisi - ia tidak sepatutnya banyak, jika tidak, watak dongeng dapat berubah menjadi kolobok "terlalu banyak".

Dimensi dan ketinggian

Apa-apa aksesori yang dibeli untuk apa-apa barang mesti muat bukan sahaja secara visual, tetapi juga saiznya. Adalah sangat penting bahawa bahagian pelindung sesuai mengikut saiz sesuai dengan katil kanak-kanak. Saiz katil standard: 120x60x55cm.

Bebibir didapati dalam dua modifikasi tinggi: tinggi dan rendah. Aksesori perlindungan yang rendah sangat bagus untuk bayi yang baru lahir, kerana mereka hanya menutup setengah ruang dinding tempat tidur dan membolehkan anda mengamati segala yang berlaku di dalam bilik.

Selepas kanak-kanak berusia 4-6 bulan, bumper seperti itu harus digantikan dengan yang lebih tinggi, kerana anak kecil itu sudah membesar, boleh menggunakannya sebagai langkah-langkah, secara tidak sengaja melangkah ke halangan kecil dan jatuh. Model yang tinggi dalam hal ini dianggap sebagai pilihan yang lebih praktikal.

Bahan

Keaslian penutup poket adalah aspek utama pilihan perlindungan yang tepat untuk bayi yang baru lahir. Di samping itu, aksesori harus lembut dan tahan terhadap pembersihan mingguan.

Perlindungan atas boleh dibuat dari bahan kain hipokallenik yang berikut: calico, chintz, flannelette atau flanel.

Pilihan terbaik adalah calico kasar, kerana kain ini bukan hanya semula jadi, tetapi juga menyenangkan untuk disentuh. Di samping itu, ia cukup kuat dan tahan lama mencuci dengan kerap, yang memainkan peranan yang besar dalam rutin harian mumi muda.

Pilihan yang indah untuk buaian adalah reka bentuk renda pad perlindungan yang diperbuat daripada penutup calico kasar.Variasi ini termasuk bukan sahaja kepraktisan bahan perlindungan, tetapi juga penyempurnaan peralatan kanak-kanak. Model ini sesuai untuk komponen menghias buaian kanak-kanak.

Perhatian khusus harus dibayar kepada pengisi bumper pelindung kanak-kanak.

Dalam kebanyakan kes, terdapat tiga jenis:

 • Getah buih.
 • Sintepon.
 • Holofiber

Bumper busa lebih baik untuk tidak memperoleh - mereka boleh melepaskan bahan berbahaya. Dua pilihan yang lain adalah baik-baik saja. Mereka bukan bahan toksik, hypoallergenic, dan bahan bernafas. Ini adalah faktor yang sangat penting untuk kesihatan bayi.

Walau bagaimanapun, kedua-dua bahan ini juga mempunyai perbezaan yang diturunkan semasa operasi: winterizer sintetik menyusut dan menjadi longgar semasa digunakan dan semasa mencuci.

Untuk mengelakkan ini, perlu, apabila menggunakan, untuk membetulkan bumper dengan poli padding di beberapa tempat di atas katil.

Holofiber tidak mempunyai masalah ini. Dia menyimpan bentuknya dengan sempurna: dia tidak turun dan tidak mengecut.

Warna dan cetakan

Pengilang alatan kanak-kanak banyak variasi yang sangat penting dalam penggunaan produk harian. Antaranya, sudah tentu, ibu bapa muda akan menarik warna-warna yang kaya. Walau bagaimanapun, jangan terburu-buru memilih pilihan ini, kerana tingkah laku si bayi bergantung kepada palet warna perkara di sekelilingnya.

Warna-warna cerah boleh menyebabkan agitasi yang negatif, yang akan menjejaskan jiwa dan perasaan emosi kanak-kanak.

Tidak dinafikan, pilihan terbaik dalam kes ini adalah warna pastel. Mereka bukan sahaja akan menenangkan bayi, tetapi juga memberikan mimpi manis.

Anda boleh meneruskan pendekatan tradisional: untuk kanak-kanak lelaki membeli bumper dengan warna biru, dan untuk kanak-kanak perempuan - dengan merah jambu. Walau bagaimanapun, ini tidak perlu, mestilah harmoni dalam warna sisi dan bahagian dalam bilik.

Pilihan yang sangat baik adalah palet warna berikut dari sisi pelindung: warna pirus, putih, pudina, kuning pucat, pic atau warna kuning air.

Bagi cetakan, ia tidak sepatutnya besar: ia boleh mengalihkan perhatian anak dari tidur dan menakutkan. Lukisan itu harus mudah dilakukan. Untuk bayi itu, gambar-gambar menarik dalam bentuk kapal, roket, langit berbintang atau kereta.

Bagaimana untuk memilih

Sekiranya anda akan memikirkan mana-mana model sisi untuk katil, anda harus mendengar pendapat profesional: apa yang anda perlu perhatikan ketika membeli aksesori sedemikian.

Berikut adalah senarai mata yang akan membantu anda memilih pilihan yang tepat:

Beri perhatian kepada bahan dan pengisi, di mana kedua belah pihak dibuat. Komponen kain produk mestilah selamat dan alam semula jadi. Pilihan terbaik kain dalam hal ini boleh menjadi calico atau katun.

Bagi pengisi, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada pemanis sintetik. Versi ini hendaklah bersilatur - ini mudah apabila dibasuh.

Pilihan yang baik dengan holofiber, tetapi ia jauh lebih mahal, tetapi lebih praktikal.

Produk palet warna

Warna perlindungan yang terang tidak sesuai untuk bayi, ini akan menjejaskan rejim kanak-kanak. Dia akan sangat teruja dan tidur dengan buruk.

Kehadiran poket

Pastikan anda memberi perhatian kepada aspek ini. Jika mereka berada, maka petak-petak harus terletak di luar sisi. Ini perlu supaya bayi tidak mempunyai akses kepada mereka, kerana jika tidak, kanak-kanak itu mungkin cedera.

Jenis lampiran

Dari beberapa pilihan perlawanan yang paling disukai dan boleh dipercayai ialah kunci.

Pelbagai perlindungan

Antara pilihan perlindungan yang rendah dan tinggi, lebih baik mendapatkan penampilan kedua - ia lebih dipercayai dan akan bertahan lebih lama.

Clasp

Di antara banyak variasi pelaksanaan, kilat adalah optimum dan selamat.

Gabungan dengan reka bentuk bilik kanak-kanak

Pilih sebelah pelindung supaya ia digabungkan dengan dalaman keseluruhan bilik tidur bayi.

Bagaimana untuk membaiki

Memasang peranti pelindung yang dibuat di sekitar perimeter buaian. Gunung mestilah kuat dan boleh dipercayai.

Terdapat beberapa jenis pengikat:

 • Velcro.
 • Strings
 • Cangkuk.
 • Kunci.
 • Butang.
 • Butang.

Untuk kanak-kanak aktif dan kanak-kanak yang lebih tua, pilihan terbaik akan menjadi aksesori pelindung pada kunci. Walaupun kanak-kanak itu kuat menarik pad, dia tidak akan dapat mengecilkannya dan cedera. Pengikat lain dalam hal ini adalah jauh lebih rendah daripada kunci, kerana mereka boleh keluar.

Bagaimana untuk menjaga

Oleh kerana bumper pelindung sentiasa bersentuhan dengan kacang, mereka memerlukan penjagaan yang halus. Mereka boleh dibasuh, dan sekurang-kurangnya seminggu sekali.

Pencucian harus dilakukan dengan menggunakan bahan hipoallergenik khas. Untuk melakukan ini, serbuk basuh bayi yang sesuai, tetapi komponennya harus hilang wangian dan pewarna. Di dalam mesin, anda boleh memadam, tetapi hanya dengan mod halus yang disertakan. Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa pilihan ini tidak sesuai untuk sinteponte - pengisi boleh meremukkan. Lebih baik untuk membasuh tuala dengan tangan, ini akan mengelakkan masalah yang tidak perlu.

Selepas mencuci, kedua belah pihak perlu dikeringkan di udara terbuka. Yang padat komponen dalaman sisi, semakin lama mereka akan kering.

Jangan lupa tentang menyeterika - wap panas membunuh semua mikrob yang tinggal dan memberikan rupa dan estetik yang cantik ke pad.

Bagi ibu-ibu yang menyelamatkan masa mereka, adalah disyorkan untuk membeli bumper pada ritsleting. Semuanya lebih mudah: pad dilepaskan, hanya penutup yang terhapus.

Ulasan

Mumi muda secara amnya bercakap dengan positif sifat-sifat perlindungan tersebut.

Antara senarai ulasan adalah kenyataan berikut:

 • Pihaknya benar-benar melindungi bayi daripada pelbagai kecederaan dan lebam.
 • Jenis katil berubah, ia memberikan suasana yang baik sepanjang hari.
 • Keupayaan untuk membuat tangan mereka sendiri. Ia agak mudah dan tidak mengambil banyak masa.

Berfokus pada perkara di atas, kita dapat menyimpulkan bahawa bumper adalah hal yang sangat berguna dalam kehidupan sehari-hari kanak-kanak dan dalam kehidupan sehari-hari bayi. Mereka adalah mereka yang menyediakan bayi dengan keselamatan yang betul semasa mimpi manis dan keseronokan anak-anak. Produk ini sangat popular di kalangan ibu bapa muda.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan