Berapa bulan sekiranya anda memberi jus epal anak anda jika anak anda mengalami sembelit?

Dari berapa bulan sekiranya jus epal diberikan kepada kanak-kanak jika kanak-kanak mengalami sembelit, diberi susu ibu dan mendapat berat badan dengan baik? Dan patutkah vitamin D diberikan kepada anak pada 3 bulan?

Hello! Jus epal dimasukkan ke dalam makanan dari 6 bulan. Selepas makan pagi, anda boleh memberi setengah sudu teh dan menonton reaksi alahan pada siang hari. Sekiranya semuanya berjalan dengan baik, maka pada keesokan harinya anda boleh memberikan satu sendok teh keseluruhan, juga pada waktu pagi. Sepanjang minggu, secara beransur-ansur meningkatkan jumlah jus, pada akhir minggu kanak-kanak harus minum 15 gram jus 2 kali sehari. Jus segar tidak boleh diberikan sehingga 12 bulan.

Vitamin D tidak boleh diberikan kepada kanak-kanak seperti itu, berunding dengan pakar pediatrik anda.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan