Apa yang perlu diberi makan dan minumkan anak dengan jangkitan enterovirus

Cucu saya mempunyai jangkitan enterovirus. Tiga hari adalah t - 39.3 - 39.5 dan kurang perlahan dengan pelbagai jenis ubat. Menjelang akhir hari ketiga, t menurun kepada 37.3 dan cirit-birit bermula. Saya pergi 6 kali sehari. Mereka memberi banyak minuman dan smesy. Kemudian dia ditutup dengan ruam. Di laluan itu. Hari 2 pergi dan kotoran tidak begitu cair. Sehingga kini, cirit-birit belum sepenuhnya diluluskan, tetapi ia boleh ditaja 1 kali pada waktu pagi, dan kemudian tidak berjalan sepanjang hari. Ruam telah berlalu. Kami tidak tahu apa yang harus memberi makan kepada kanak-kanak dan bagaimana untuk merawatnya.

Hello! Anda perlu menghubungi hospital berjangkit kanak-kanak untuk diagnosis dan rawatan yang berwibawa. Makan sup ayam anak anda atau air padi selama 2-3 hari, kadang-kadang anda boleh menambah keropok. Anda perlu minum banyak cecair sehingga dua liter sehari (teh tanpa gula dan tanpa susu, air, kompot buah kering, jus lingonberry). Masukkan 1 sudu makan 3 kali sehari, rehydron (cair 1 sachet dalam 1 liter air dan minum pada siang hari). Pada suhu di atas 38, panggil ambulans. Kerana kanak-kanak itu telah sakit untuk masa yang lama dan komplikasi serius boleh berlaku.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan