Jaundis pada kanak-kanak dalam masa 1 bulan

Soalan: Hello! Saya ingin bertanya kepada pakar - bolehkah bayi kuning membesar? Saya masih ingat ketika kita melahirkan kanak-kanak, semuanya di hospital bersalin, selama 2-3 hari hidup, dan sekarang cucu adalah sebulan dan, tiba-tiba, penyakit kuning. Beritahu saya, sila. Kami tinggal di pusat daerah ... dan kami sangat risau, anak itu dihantar ke hospital serantau, meletakkan di bawah lampu. Terima kasih. Yang ikhlas, Evdokia.

Hello! Anda melakukan perkara yang betul untuk dimasukkan ke hospital. Jaundis boleh mempunyai banyak punca, yang paling biasa adalah konflik terhadap kumpulan darah dan kemunduran saluran hempedu. Tetapi ia juga boleh menunjukkan masalah serius dengan pembentukan darah dan fungsi hati yang tidak normal. Adalah sangat penting untuk memulakan peperiksaan awal untuk mengenal pasti sebab, kerana rawatan tepat pada masanya mula memainkan peranan yang sangat penting.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan