Kanak-kanak tidak mencerna susu lembu, makan terutamanya semasa tidur

Hello Tolong bantu saya dengan soalan ini: kanak-kanak dilahirkan, di hospital bersalin dan selepas hospital bersalin mereka dalam campuran Nan Optipro, gegaran yang kuat bermula di perut, najis longgar hijau, berat badan adalah 1 kg. Bergerak ke Nestozhen. Berat badan 700g. Gumpalan putih muncul dalam najis, lulus analisis pada coprogram. Doktor berkata: melengkapkan pencernaan susu lembu. Beralih ke Cabrita. Selepas beberapa lama, kanak-kanak mula meninggalkannya. Berat badan 500g. Kanak-kanak berhenti makan dalam keadaan bangun, ia perlu memberi makan hanya apabila dia tidur. Beralih ke Hypoallergenic Premium Nutrilak. Berat badan juga 500g. Sekarang juga makan hanya semasa tidur. Dalam keadaan mengantuk makan paling 130-140 g, dalam keadaan bangun 20-30g. Kanak-kanak 4 bulan. Semasa makan, dia memutar kepalanya, menolak botol (walaupun dalam keadaan mengantuk). Dan sekarang campuran ini mula makan dengan teruk, 100g terbesar. Kerusi sekali setiap dua hari. Apa yang perlu kita lakukan? Sekali lagi, ubah campuran itu? Yang mana? Doktor mengatakan bahawa masalah pencernaan, enzim diperlukan (Kreon), kami meminumnya, juga minum Atsipol dua kali. Tolong ceritakan apa yang perlu saya lakukan, bagaimana untuk menjadi. Dan kenapa anak makan apabila dia hanya tidur? Dan satu lagi soalan: kanak-kanak berusia 4 bulan, dia tidak mempunyai sokongan pada kakinya. Anda meletakkan, dia menekan kakinya dan tidak bangun. Apa yang perlu dilakukan dalam kes ini? Terima kasih terlebih dahulu.

Hello! Jika, sebagai tambahan kepada campuran, anak anda menerima susu ibu, maka anda juga harus mengecualikan produk tenusu dari diet.

Cuba untuk tidak memberi makan kepada kanak-kanak dalam keadaan yang mengantuk (dia baru sahaja terbiasa), mengubah keadaan makan dengan lebih baik apabila dia terjaga (suapan di senja, menghapuskan semua bunyi dan bau luaran, suhu di dalam bilik hendaklah 20-25 darjah). Jika bayi menghidupkan kepalanya, cuba makan sedikit kemudian, sebagai contoh, dalam satu jam. Ambil enzim yang ditetapkan oleh doktor, kerana anda boleh pergi ke campuran yang mengandungi protein hidroliksat susu: Nutramigen, Peptidi-Tutelli, Pregestimyl.

Mengenai isu pergantungan pada kaki, hubungi pakar neurologi anda di tempat kediaman dalam masa terdekat, dia akan menjalankan pemeriksaan terperinci.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan