Seorang kanak-kanak 3 tahun tidak bercakap

Hello! Anak saya berusia 3 tahun dan 2 bulan. Dia tidak bercakap, contohnya, jika saya bertanya kepadanya apa yang dia lakukan di taman, dia tidak akan menjawab saya apa-apa. Anak saya tahu haiwan, apa yang mereka sebut, bentuk geometri mudah, warna, kira-kira 10, tahu semua huruf, tetapi dia sama sekali tidak berkomunikasi dengan kami, saya tidak akan mendengar jawapan kepada hampir apa-apa soalan. Guru di taman mengatakan bahawa dia tidak bermain dengan anak sendiri, tetapi saya secara peribadi melihat minat dalam permainan dengan anak-anak di taman permainan ketika mereka datang untuk melawat kami dengan anak-anak. Seorang pakar neurologi disifatkan sebagai gangguan hiperaktif kekurangan defisit, tetapi saya tidak bersetuju dengan diagnosis ini. Bagaimanakah seseorang boleh bercakap? Bagaimana untuk menggalakkan kanak-kanak untuk berdialog?

Hello! Pertama sekali, anda perlu menghubungi ahli psikologi dan ahli terapi pertuturan yang terlibat secara langsung dalam masalah tersebut. Mungkin anak anda sememangnya tidak memerlukan perbualan. Untuk mengambil ubat dalam kes ini tidak berbaloi.

Jika ahli psikologi dan ahli terapi pertuturan tidak membantu, cuba suntikan intramuskular dari Cerebrolysin ubat, selepas berunding dengan ahli saraf.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu adalah 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan