Bagaimana untuk mengoptimumkan tidur pada siang hari pada kanak-kanak 7 bulan (GW + makanan pelengkap)

Halo, beritahu saya, sila. Kanak-kanak berusia 7 bulan, dia disusui + makanan pelengkap. Pada waktu petang sebelum tidur, saya memberinya bubur, kemudian dada lain, saya bimbang, adakah saya mencukupi dia? Pada dasarnya, kita mempunyai rejimen hari yang jelas, tetapi masalah tidur, pada waktu malam sangat kerap bangun, dan tidur pagi dan malam kedua adalah maksimum 40 minit. Tidur dengan baik hanya berjalan kaki dalam kereta (stabil 2.5 jam). Sila beritahu saya bagaimana untuk mengoptimumkan tidur pada siang hari. Terima kasih.

Hello! Ia semua bergantung pada berapa banyak makanan sebelum tidur yang anda berikan kepada anak. Terdapat peluang yang anda berikan sedikit lebih daripada yang anda perlukan, dan oleh itu anak anda tidak tidur dengan baik pada waktu malam.

Cuba mengurangkan nafsu makan sebelum tidur dengan separuh, sementara pada masa yang sama pastikan untuk memberi makan susu ibu. Anda perlu meminta pakar pediatrik daerah anda, jadi dia mengira jumlah makanan bayi. Pengiraan ini bergantung kepada berat badan, panjang badan dan peningkatan berat bulanan anak anda.

Untuk mengoptimumkan tidur siang anda, anda perlu mencipta persekitaran yang baik untuk ini. Pertama, adalah perlu bagi kanak-kanak untuk bergerak banyak, lakukan dia gimnastik, menduduki dia, sekali lagi, pastikan dia tidak makan terlalu banyak, kerana ini boleh mengganggu saluran gastrointestinal dan mengganggu kanak-kanak. Tetap dekat dengan bayi apabila dia tidur, hubungan ibu dan anak pada usia ini memainkan peranan yang sangat besar.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan