Saya takut melakukan penyedutan dengan pulmicort dan berodual, yang ditetapkan oleh doktor

Doktor menetapkan koktail berodual 14 cap., Pulmicort 2 ml dan 1 ml natrium klorida (penyedutan) 3x6 hari. Seorang kanak-kanak berusia 10 tahun, tiada asma. Analisis - hanya darah dan air kencing. Diagnosis - batuk tracheitis. Batuk jarang berlaku pada waktu malam, tiada pernafasan. Kashlya minggu ketiga. Saya takut untuk memberi ubat yang sangat serius. Beritahu saya ujian apa yang anda perlu lulus untuk mengecualikan asma bronkial dan mengetahui punca penyakit itu.

Hello! Gejala seperti ini boleh dipanggil predastmy, pada peringkat ini kanak-kanak sering didiagnosis dengan bronkitis atau tracheitis.

Teruskan rawatan yang ditetapkan oleh doktor.

Terdapat ujian tertentu untuk mendiagnosis asma. Anda perlu lulus analisis biokimia darah ke tahap jumlah protein dan melakukan analisis dahak (untuk asma, ia mengandungi kurshman spiral dan kristal Charcot-Leiden, serta sebilangan besar eosinofil dan neutrofil). Juga, dalam diagnosis boleh membantu radiografi dada.

Terdapat juga kaedah diagnostik khas: ujian alahan - suntikan intradermal pelbagai alergen, ini membantu mengenal pasti alergen yang mencetuskan serangan asma, dan flowmetry puncak, yang membantu untuk menganggarkan jumlah udara yang dihirup dan menghembus. Dalam asma, angka-angka ini dikurangkan.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu adalah 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan