Batuk berjangkit atau alahan pada kanak-kanak dengan kecacatan akibat neurologi

Halo, tolong, sila nasihat. Daughter berusia 5 tahun, tidak bercakap (kita mempunyai kecacatan akibat neurologi), batuk mula muncul beberapa minggu yang lalu. Saya mula dengan yang kering, saya mula menggunakan expectorants (Linkas, akar calamus), ia berubah menjadi basah. Kebimbangan yang kuat tidak menyampaikan kanak-kanak itu. Muncul terutamanya pada waktu pagi dan petang, pada petang kurang kerap. Tiada suhu, tiada rinitis. Keadaan umum tidak berubah. Alahan tidak pernah ada apa-apa, jarang sakit. Beritahu saya apa yang perlu dilakukan untuk memahami jenis batuk apa alergi atau adakah jangkitan lembap? Bolehkah saya memberikan ubat alahan kepada anak saya dan lihat jika batuknya hilang?

Hello!

Di sini anda perlu melihat kompleks dan pastikan anda membuat x-ray dada. Juga, adalah perlu untuk menganalisis sputum kanak-kanak untuk menjelaskan etiologi. Alam boleh berbeza: jangkitan, alahan, badan asing dalam bronchi (untuk kanak-kanak kecil, ini adalah kejadian yang kerap). Ia juga boleh dikaitkan dengan ketidakupayaan anda dalam neurologi. Sekiranya anak anda mula tercekik semasa makan - segera hubungi pakar neurologi.

Anda tidak boleh memberikan ubat anda sendiri untuk alergi, kerana ia boleh menyebabkan reaksi negatif. Rujuk kepada pakar pediatrik di tempat kediaman, dia akan menulis penyelidikan yang diperlukan.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan