Kanak-kanak mempunyai sembelit sejak lahir, walaupun makanan adalah normal

Selamat petang! Bayi saya mengalami sembelit kekal sejak lahir sehingga kini berusia 1.5 tahun. Ia memberi makan dengan baik, tetapi ia sentiasa mempunyai kambing biri-biri dan darah sedikit sebelum setahun. Sebelum ini, dari 5 bulan saya memberikan apel dan pir dengan epal "Agusha", dari 6 bulan - "Hame" pai semua jenis 60g sehari, telur puyuh dan kuah puyuh, menyusukan susu bercampur dengan campuran NAN dan sekarang saya meneruskan campuran. Sekarang saya telah berhenti memberikan Agush dan pai, makan semua jenis hidangan, daging, telur puyuh, 1 pisang sehari, 1 apel atau kentang tumbuk (kadang-kadang Agusha) sehari, 1 pir sehari, cookies Bondi, Jubilee, Chokopay, bubur Nestle 3 Saya memberikan spesis sehari, saya memberikan air mineral rebus sejak lahir. Kenapa dia sembelit, dari apa, jika dia makan dengan baik? Tolonglah! Terima kasih terlebih dahulu!

Hello! Sekiranya makanan yang anda ada dalam susunan, maka kes di dalam badan anak anda. Anda perlu memeriksa saluran pencernaan: FGS, sigmoidoscopy, ultrasound organ perut, radiografi rongga perut.

Juga, keadaan seperti itu boleh disebabkan oleh pelanggaran metabolisme enzim, darah boleh didermakan kepada tahap enzim hati dan amilase pankreas.

Dan pastikan anda pergi untuk berunding dengan pakar bedah pediatrik dan ahli gastroenterologi.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu adalah 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan