Tiga kali vaksinasi "Infanrix-hex"

Selamat hari! Anak saya yang berumur 1 tahun hanya mempunyai BCG dari vaksinasi. Seterusnya dalam 1 tahun 2 bulan. meletakkan kami Infanrix hex. Sebulan kemudian, yang kedua. Ia hanya selepas dia membaca bahawa selepas setahun kanak-kanak diberikan vaksin terhadap bakteria hemofilus sekali. Kami telah memperkenalkannya dua kali dan vaksin ketiga juga ditawarkan kepada Infanrix hex. Bolehkah jangkitan hemofilik ditanam tiga kali selepas setahun? Dan jika tidak, betapa buruknya fakta bahawa kita telah disampaikan dua kali? Dan apa vaksin import untuk digunakan dan bukan heliks infanrix?

Hello! Vaksin Infanrix-hexa mengandungi komponen bukan sahaja dari jangkitan hemofilik, tetapi juga dari difteria, tetanus, batuk kokol, polio dan hepatitis B.

Jika anda diberi Infanrix Hex pada 1 tahun dan 2 bulan, maka anda mempunyai pelanggaran yang signifikan terhadap jadual imunisasi negara, kerana vaksin ini harus ditempatkan pada bulan-bulan pertama kehidupan. Oleh itu, mengikut peraturan, kini anda diberi vaksin mengikut kalendar individu, tiga kali. Sekali, terhadap jangkitan hemofilik, penulenan semula dilakukan dalam setahun.

Umur anda bukanlah kontraindikasi untuk vaksin ini dan tidak ada kritikal mengenainya. Anda mesti melengkapkan vaksinasi dengan vaksin ketiga untuk membentuk imuniti yang kuat pada anak anda.

Daripada "Infanrix-hex" anda boleh menggunakan "Pentaxim" vaksin, tetapi dalam kes anda adalah tidak sesuai. Pentaxim mempunyai komponen yang sama, kecuali antigen untuk hepatitis B.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan