Anak tidak makan sayur-sayuran

Hello Saya tidak boleh memaksa kanak-kanak makan sayur-sayuran. Hanya dalam hidangan pertama. Sebagai hidangan sampingan menolak dengan rata dan dengan krim masam dan mentega, kubis, tidak juga wortel, atau bit. Tiada apa-apa tetapi kentang. Saya mendapatkan nasihat dalam artikel anda. Lobak kaserol tidak datang, hanya keju kotej. Mungkin ada rahsia?

Hello! Pertama sekali, anda mesti menetapkan contoh untuk anak anda dan makan sayur-sayuran dan makanan sihat yang lain. Jika kanak-kanak enggan, maka anda boleh cuba untuk menawarkan kepadanya beberapa kali tidak sengaja. Jangan sekali-kali tidak memaksa kanak-kanak itu.

Cuba memberi jus sayuran atau kentang tumbuk, dalam kes-kes yang teruk, anda boleh menyembunyikan produk dalam beberapa hidangan. Jika kanak-kanak kecil, ia boleh membantu bentuk permainan, menarik minatnya. Pada musim panas, bersama-sama dengan bayi, anda boleh menanam taman bersama-sama supaya dia boleh melihat proses pertumbuhan tumbuhan dan memahami penyertaannya di dalamnya. Ini juga boleh memberi kesan yang baik.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan