Suhu 37 dalam kanak-kanak hiperaktif

Seorang kanak-kanak perempuan berumur 4 tahun tidur sedikit, secara literal 4-5 jam sehari, hiperaktif, sentiasa berjalan, melekat dengan permainan, secara umum, tidak pernah duduk diam-diam, kadang-kadang suhu adalah 37, tetapi tidak lebih tinggi dan tidak ada Gejala jangkitan pernafasan akut, adakah ini normal?

Hello! Ini adalah kes yang sangat biasa, gambarannya sama dengan gangguan hiperaktif kekurangan defisit perhatian. Sekiranya seorang kanak-kanak hiperaktif, maka anda perlu mengambil permainan aktifnya, supaya dia banyak bergerak, anda boleh menulisnya, sebagai contoh, dalam bulatan tarian. Kanak-kanak tidak tidur banyak, kerana dia menghabiskan sedikit tenaga setiap hari, dan tubuh tidak letih.

Jika anda memberi ubat anak anda yang mengurangkan hiperaktif, ini boleh menyebabkan kenaikan suhu. Walau bagaimanapun, punca itu perlu dicari, hubungi pakar kanak-kanak anda di tempat kediaman.

Walau bagaimanapun, seseorang tidak boleh mengurangkan hiperaktif seorang kanak-kanak berusia empat tahun dengan ubat-ubatan, ini tidak akan memberi manfaat. Jika anda sangat prihatin terhadap tingkah laku anak perempuan anda - berunding dengan psikologi kanak-kanak dan dia akan memberitahu anda penyelesaian terbaik untuk keadaan ini.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan