Perut kembung dengan ARVI

Kanak-kanak saya sering mengalami masalah perut pada latar belakang ubat dengan ORVi. Syrups semua manis dan dos adalah layak. Kadang-kadang merasakan kebimbangan apabila perut meningkat. Sekiranya saya memberikan apa-apa ubat untuk melegakan bengkak dalam tempoh tersebut? Ia berlaku, dan buruk di dalam tandas pergi kerana gas.

Hello! Sekiranya anak anda tidak bertolak ansur dengan ubat-ubatan antiviral dalam bentuk sirap, maka anda boleh menggunakan satu lagi jenis ubat, seperti suppositori rektum, yang mempunyai kesan antiviral yang lebih besar daripada sirap, jangan menyebabkan kembung dan jangan mengganggu usus.

Ia tidak perlu untuk memberi ubat untuk kembung, kerana anak anda mengalami kesulitan dengan pelepasan gas dan najis. Anda perlu menubuhkan sebab untuk ini, selalunya ini berlaku kerana memberi makan yang tidak betul. Anda perlu berunding dengan pakar pediatrik di tempat kediaman anda untuk penentuan sebab yang lebih tepat.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan