Tahap glukosa dalam kanak-kanak dalam tempoh 10 tahun

Hello! Anak perempuan saya berumur 10 tahun. Pertumbuhan berat adalah normal. Secara berkala mereka mengukur darahnya dari jari dengan glucometer (yang menunjukkan bagaimana dalam darah vena). Keputusan: 5.2; 5.4. Apabila kita melihat pada meter 5.4 kita pergi untuk menderma darah dari vena untuk glukosa ke makmal, hasilnya datang 5.2. Pagi ini saya memeriksa darahnya dengan meter glukosa darah - 5.5, selepas memeriksa semula 5.2, sekali lagi 5.5. 2 jam selepas sarapan biasa diperiksa dengan glucometer - 5.1. Setelah itu, apabila mereka menderma darah dari urat, kami berunding dengan pakar pediatrik kami, dia mengatakan bahawa ini adalah norma dan kami tidak memerlukan konsultasi endokrinologi. Sekarang saya mempunyai soalan - apakah nilai glukosa seperti biasa untuk kanak-kanak berusia 10 tahun? (Terutamanya hari ini 5.5)? Adakah saya perlu menunjukkan endokrinologi anak perempuan saya? Di dalam keluarga kami terdapat kencing manis di neneknya yang cantik. Terima kasih terlebih dahulu!

Hello! Tahap glukosa dalam darah mempunyai had norma 3.3-5.5. Dalam kes anda, benar-benar, perundingan ahli endokrin tidak diperlukan. Anda boleh menjalankan ujian toleransi glukosa, ia akan menunjukkan gambar lebih tepat. Jangan lupa bahawa analisis dilakukan pada waktu pagi pada perut kosong.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan