ORVI yang teruk pada kanak-kanak pada 10 bulan

Hello! Kami mempunyai keadaan ini. Anak saya berumur 10 bulan, kini suhu tinggi 39.1, tekak merah dan batuk, hidung tersumbat (gumpalan warna hijau). Di pejabat doktor - mereka berkata bahawa virus, pada kaki seolah-olah mesh marmar dan sejuk, dinasihatkan untuk melakukan enema (1/4 analgin, 1/4 paracetamol, 1/4 drotaverin). Pada masa ini, gusi bengkak, kami cuba menurunkan suhu (nurofen, lilin cefikon), tetapi jatuh hanya kepada 37.7. Pada waktu malam, dia berhenti tidur, seolah-olah tertidur dalam lengannya, tetapi kemudian dia bangun sama ada dari kesakitan dan kadang-kadang dari batuk. Batuk memberi Ascoril. Tolong beri tahu cara untuk meneruskannya?

Hello! Anda perlu menghubungi ambulans dan menjalani rawatan di hospital, gejala-gejala yang agak serius dan boleh menyebabkan akibat yang sangat serius. Jangan mengubat sendiri, ia hanya akan memburukkan keadaan.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu adalah 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan