Kanak-kanak 2 tahun 4 bulan mengatakan impian yang sangat sedikit

Hello! Anak saya, 2g 4 bulan, tidak bercakap, dari kata-kata sebenar - hanya ibu dan ayah. Pada masa yang sama, dia memahami ucapan itu, dia sendiri dijelaskan dengan bantuan gerak isyarat dan suara (contohnya, dia mahu tidur: dia menunjukkan dirinya dengan jarinya dan menutup matanya, memecahkan mesin itu: dia berkata ingatan drrr). Dia tidak diam, banyak gerak isyarat / bunyi datang dari dia pada siang hari, dia banyak mengingat dan memberitahu cara sendiri. Baru-baru ini saya mula pergi ke tadika, tetapi sekarang saya banyak sakit, jadi saya sebenarnya menghadiri taman kecil. Jika tidak, perkembangannya adalah biasa, membandingkan lukisan dan krafnya di tadika dengan kraf tangan kanak-kanak lain - tidak lebih buruk; warna membezakan, mengumpul teka-teki, dan sebagainya ... Beritahu saya, pelantikan neurologi yang ditunjukkan kepada kami dan kemungkinan rawatan ubat? Setahun yang lalu, seorang pediatrik yang ditetapkan pantoaksin selama 1.5 bulan, dipindahkan dengan sangat buruk, walaupun ia ditadbir secara beransur-ansur. Kesan tidak dapat diperhatikan. Tertarik dengan cara yang sama dengan kelewatan dalam perkembangan ucapan. Terima kasih.

Hello! Sudah tentu, anda akan dipaparkan pelantikan neurologi. Dan saya akan menasihati anda untuk meminta pakar neurologi untuk rujukan ke hospital hari dimana anak anda akan diberikan semua prosedur diagnostik yang diperlukan dan akan ditetapkan rawatan yang mencukupi. Suntikan intramuskular cerebrolysin biasanya ditetapkan.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu adalah 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan