Kepupusan menghisap refleks pada kanak-kanak

Hello Kanak-kanak kini berusia 11 hari, kami berada di hospital dengan iskemia selepas hospital. Pada akhir buruh terdapat kelemahan, dan kemudian seksi caesar, di mana kelonggaran leher ganda yang ketat telah diturunkan, yang merosakkan CTG dalam tempoh yang terakhir. Pada mulanya, dia berbaring selama 3 hari dalam rawatan intensif, di sana dia diberi makan secara intravena, kerana Terdapat tepu yang tidak stabil. Sekarang dia normal, dipindahkan ke jabatan lain, diberi makan dengan campuran, tetapi dengan kenaikan dos secara beransur-ansur, ternyata dia tidak boleh makan banyak - dia dengan cepat tidur. Pediatrician meletakkan refleks menghisap menghisap. Seorang pakar saraf datang lebih awal apabila masalah ini tidak ketara, mengatakan bahawa tidak ada aduan. Adakah ada cara untuk membetulkannya?

Hello! Anda perlu kembali ke ahli neurologi dan dapatkan diuji: EEG dan neurosonografi. Terdapat kemungkinan bahawa sistem saraf telah menderita. Semakin cepat anda mencari masalah dan memulakan rawatan, komplikasi yang kurang akan di masa depan.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu adalah 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan