Pada minggu mana anda boleh mengetahui jenis kelamin kanak-kanak dengan ultrasound?

Kandungannya

Setiap wanita mengandung menanti saat ini apabila anda dapat menentukan jenis kelamin kanak-kanak itu. Banyak tanda akan dihubungkan dengan ini, bagaimanapun, kaedah yang paling boleh dipercayai adalah pemeriksaan ultrasound (ultrasound). Ia memberikan maklumat yang lebih tepat: makan manis atau masin tidak menunjukkan sama ada seorang gadis akan lahir atau seorang lelaki. Mengenai pada minggu berapa anda dapat mengetahui hubungan seks kanak-kanak itu, kami akan memberitahu dalam artikel ini.

Pembentukan Jantina

Ramai wanita mencuba masa podgadat hubungan seksual untuk tempoh sebelum permulaan ovulasi, jika mereka mahu mempunyai seorang gadis. Adalah dipercayai bahawa konsepsi pada hari ovulasi dikaitkan dengan kelahiran seorang budak lelaki. Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk memahami apa jantina bayi bergantung kepada, tanpa pelbagai kepercayaan dan kehendak. Untuk seks anak yang belum lahir bertanggungjawab bukan pada hari kitaran wanita, bukan diet dan kebetulan tempoh pembaharuan darah pada ibu bapa, tetapi lelaki itu. Dan sendirian: sel-sel kuman (sperma) boleh menjadi pembawa set kromosom wanita (XX) atau lelaki (XY).

Siapa yang dilahirkan, ditentukan tepat pada masanya konsepsi. Ia bergantung kepada sperma apa yang boleh sampai ke telur dan menyuburkannya. Carrier XX menjamin kelahiran seorang gadis, pembawa XY - budak lelaki. Dari wanita dalam masalah merancang lantai sama sekali tidak. Set kromosomnya selalu sama - XX.

Sejurus selepas persenyawaan di peringkat kromosom, jantina kanak-kanak, warna matanya, rambut, ketinggian anggaran, keupayaan dan status kesihatan ditentukan. Semua ini dan maklumat lain terkandung dalam DNA. Dari saat pembuahan, proses yang menarik dan cepat pembelahan sel bermula (pembentukan kuman). Sel-sel genital terbentuk pada minggu ke-5 kehamilan, tetapi kelenjar seks, walaupun hakikat bahawa seks sudah ditentukan terlebih dahulu, mula terbentuk hanya pada minggu ke-7 kehamilan mengikut tempoh obstetrik (dari hari pertama haid yang terakhir).

Dua minggu kemudian, embrio membentuk ovari (jika ia adalah seorang gadis) atau buah zakar (jika anak lelaki itu dikandung). Dan mereka dan kelenjar seks lain terbentuk di dalam perut bayi. Terdapat 8 minggu obstetrik (6 minggu dari konsep). Pembentukan perbezaan gender pada lelaki agak dipercepatkan. Sudah tengah pertengahan minggu kehamilan, testikel mereka mula menghasilkan testosteron (hormon seks lelaki). Di bawah tindakannya, sistem pembiakan dalaman mula aktif.

Tanda-tanda luar jantina, kanak-kanak memperoleh hanya 10-11 minggu kehamilan ibunya. Adalah sukar untuk membezakan seorang lelaki daripada seorang gadis pada istilah ini. Secara luaran, alat kelamin mereka dan orang lain adalah sama. Mereka adalah tubercle seksual, yang di bawah pengaruh hormon steroid pada kanak-kanak lelaki bertukar menjadi zakar, dan pada kanak-kanak perempuan - ke klitoris. Ini berlaku pada kira-kira minggu ke-12 kehamilan.

Hitung tempoh kehamilan
Masukkan hari pertama tempoh haid yang terakhir.

Mitos dan kebenaran mengenai konsepsi lelaki dan perempuan

Kesabaran menghasilkan banyak kepercayaan, kebanyakannya tidak boleh dipercayai.

Sambungan dengan ovulasi

Adalah dipercayai bahawa spermatozoa dengan set "gentian" XY lebih cepat dan lebih lincah, dan sel-sel dengan wanita dua puluh berdaya tahan, kerana gadis itu perlu dikandung sebelum ovulasi, anak lelaki itu tepat pada masa ovulasi.Malah, sperma dengan mana-mana set kromosom mempunyai kira-kira daya maju, aktiviti dan daya tahan yang sama. Hubungan seks sebelum ovulasi tidak dapat menjamin seorang gadis, seperti seorang budak lelaki tidak dapat menjamin pada hari ovulasi. Kebarangkalian 50/50 dan pilihan lain dikecualikan.

Umur ibu bapa

Orang-orang sangat berhujah bahawa seorang lelaki yang lebih tua dari seorang wanita mempunyai peluang yang lebih baik untuk hamil seorang lelaki. Sekiranya keadaan terbalik, perempuan lebih cenderung untuk dilahirkan di pasangan mereka. Dari sudut pandangan ubat berasaskan bukti, pernyataan ini tidak berasaskan apa pun.

Walaupun beberapa tahun yang lalu, kerja saintifik mengenai topik ini diterbitkan oleh saintis British, yang mencadangkan bahawa umur ibu bapa memainkan peranan berhubung dengan anak sulung. Perangkaan yang diberikan oleh mereka memungkinkan untuk menilai kebarangkalian pergantungan sedemikian pada 30-35%. Tidak banyak yang dianggap sebagai kebenaran yang tidak sempurna.

Musim, faktor Rh dan sifat ibu bapa

Musim sejuk, musim bunga atau musim panas tidak menjejaskan pengeluaran seorang lelaki dari satu atau lain-lain sperma, dan oleh itu kebarangkalian menganggap anak laki-laki atau perempuan dalam musim tertentu tidak lebih dari prasangka.

Darah Rhesus adalah penunjuk kehadiran atau ketiadaan protein yang ada di atas sel darah merah. Mengenai sistem pembiakan adalah negatif atau positif rhesus tidak menjejaskan apa-apa keadaan. Pendapat yang popular bahawa wanita yang kuat dan kuat akan melahirkan anak lelaki mungkin benar dalam beberapa kes, tetapi tidak ada hubungan ilmiah dan meyakinkan, serta statistik yang meyakinkan.

ECO

Ya betul. Pemilihan buatan membolehkan ibu bapa memilih kanak-kanak sama ada seks, kerana dalam tiub ujian, lantai bayi betul-betul diketahui sebelum menanam kembali ibu telur yang disenyawakan.

Ultrasound mengenai penentuan jantina

Sering kali, ramai wanita datang ke ultrasound selepas melambatkan haid seterusnya. Ujian kehamilan moden, mudah di rumah, biasanya dalam masa beberapa hari selepas kelewatan (beberapa sebelum), menunjukkan dua bar. Walau bagaimanapun, disebabkan adanya diagnosis ultrasound, kebanyakan wanita dan gadis lebih suka ultrasound, dan bukan melakukan ujian. Jantina anak yang belum lahir, sebelum alat kelamin terbentuk, tidak boleh dipanggil seorang wanita oleh siapa pun, bahkan orang diagnostik yang terbaik, bekerja pada peralatan yang paling modern.

Ultrasonik pertama pada permulaan kehamilan dijalankan secara transvaginally: ini membolehkan pandangan yang lebih baik pada rahim. Wanita diminta mengisi pundi kencing semasa tempoh kehamilan adalah kecil. Sudah pada minggu ke-12 (terutama pada wanita tipis) ultrasound transabdominal boleh dilakukan (sensor akan bersebelahan dengan perut). Pemeriksaan yang sukar adalah gas usus, yang pada wanita hamil sering terkumpul dari segi awal membawa bayi.

Sebelum melawat kabinet ultrasound selama beberapa jam adalah lebih baik untuk minum "Espumizan"Atau"Smektu», Kerana akumulasi gas dapat memampatkan organ perut dan agak memutarbelitkan gambar yang disampaikan kepada doktor ultrasound.

Seorang doktor diagnosis ultrasound yang berpengalaman secara teorinya boleh mempertimbangkan perbezaan sudut tuberkel seksual kanak-kanak perempuan dan kanak-kanak lelaki dan sehingga 12 minggu, tetapi kebarangkalian ralat sebelum tarikh ini akan menjadi besar.

Ibu bapa boleh mengetahui jenis kelamin bayi mereka semasa pemeriksaan pertama (jika pemeriksaan ultrasound dijadualkan selama 12-13 minggu kehamilan). Selepas itu 13-14 minggu alat kelamin luaran kanak-kanak jelas dibezakanDengan kedudukan janin yang betul dan ulasan percuma untuk diagnostik, anda boleh menyentuh rahsia dan mengetahui cadangan pertama doktor mengenai seks kanak-kanak.

Ultrasound pada tempoh ini tidak menetapkan tugas untuk menentukan jantina bayi. Kajian ini perlu untuk sebab-sebab lain, diagnostik untuk mengetahui:

 • kehadiran kehamilan;
 • tapak lampiran plasenta;
 • bilangan buah;
 • daya hidup bayi (anak-anak);
 • pembentukan janin dan mungkin penyimpangan dari norma.

Jantina kanak-kanak pada 13-14 minggu dapat dilihat jika anak tidak aktif bergerak pada saat diagnosis, menghadapi sensor, tidak menutupi alat kelamin dengan pena atau tali pusat. Pakar yang berpengalaman bekerja dengan pengimbas ultrasound selama 15-20 tahun dapat melihatnya di monitor. Kaedah ultrasound untuk sebarang tempoh kehamilan hampir sama. Ketepatan penentuan jantina bertambah dengan setiap bulan, tetapi pada separuh kedua kehamilan ia berkurang.

Ketepatan Ultrasound

Ketepatan imbasan ultrasound pertama bergantung pada kelayakan doktor, pengalaman kerja, kelas peralatan dalam imbasan ultrasound. Keputusan mengenai definisi seks dalam pemeriksaan pertama tidak boleh dianggap sebagai kebenaran tanpa syarat, walaupun kebarangkalian tepat "hit" dalam doktor berpengalaman adalah kira-kira 75-80%. Sering kali doktor pada masa ini enggan membincangkan seks anak dan menawarkan untuk kembali ke topik ini dalam sebulan.

Secara konvensional, tempoh yang biasa di mana seks seseorang kanak-kanak boleh ditentukan dengan ketepatan sehingga 90% adalah 15-16 minggu kehamilan.

Apabila seorang wanita berlalu pemeriksaan keduaPersoalannya adalah benar. Jawapannya dari ibu mengandung ultrasound diagnostik akan mendapat keyakinan. Pada tarikh ini, zakar lelaki, skrotum dan bibir wanita mudah dilihat apabila melihat janin dengan mudah. Pada minggu ke-20, hampir mustahil untuk membuat kesilapan dengan lantai, walaupun apa-apa boleh berlaku.

Doktor ultrasound mendiagnosis itu pandangan paling tidak terhalang adalah lantai bayi pada usia 23-25 ​​minggu kehamilan. Pada masa ini, kanak-kanak masih mempunyai peluang untuk memanjakan diri, untuk meluruskan diri mereka di rahim, untuk membuka kajian semula sensor ultrasonik. Pada trimester ketiga (selepas 32 minggu), apabila bayi menjadi penuh sesak di dalam rahim, dia boleh mengambil pukulan yang sangat tidak menyenangkan, sukar untuk melihat alat kelamin, terutama jika bayi berpaling ke tepi dan menutup alat kelamin dengan kaki atau belakang.

Kebanyakan kanak-kanak di trimester ketiga menduduki posisi kepala bawah (persembahan sakit kepala). Dalam kes ini, kaki bayi perlu ditekan. Antara kaki, biasanya tali pusat, kerana ia sukar untuk melihat lantai. Sekiranya kanak-kanak itu berada dalam persembahan yang sihat, pertimbangkan tanda-tanda seksual yang lebih bermasalah.

Wanita yang yakin bahawa doktor ultrabunyi dengan ketepatan 100% melihat lantai bayi harus diingati sekali dan untuk semua: ketepatan ultrasound sebagai kaedah diagnostik tidak 100%. Tidak pernah, dalam apa jua keadaan, dalam mana-mana bidang perubatan. Kebarangkalian hasil tepat ultrasound semasa kehamilan adalah sekitar 85-90%. Oleh itu, salah satu daripada sepuluh ibu masa depan mungkin mengalami kesilapan dalam menentukan jenis kelamin bayi.

Kesilapan diagnostik

Ibu masa depan perlu memahami bahawa ultrasound dilakukan oleh seseorang yang, seperti semua orang, boleh salah. Selalunya, diagnostik mengelirukan seks bukan dari kekurangan pengalaman atau pengetahuan, tetapi kerana kesulitan semakan.

Inilah beberapa kesilapan ultrasound biasa:

Melihat seorang lelaki, seorang gadis dilahirkan

Ada kemungkinan diagnostik tersebut mengambil gelung tali pusat atau labia yang bengkak di bawah serangan hormon untuk zakar. Semasa kajian, mereka menunjukkan ibu bapa bayi. Walau bagaimanapun, di peringkat akhir ultrasound menunjukkan yang lain. Kadang-kadang lantai tidak kelihatan sehingga kelahiran. Kebarangkalian ralat sedemikian adalah kira-kira 2-3%.

Menunggu seorang gadis, seorang lelaki dilahirkan

Keadaan ini jarang berlaku. Tidak melihat zakar lebih sukar daripada menerima untuknya bengkak labia atau gelang tali pusat. Walau bagaimanapun, dalam 1-1.5% kes (statistik adalah relatif), doktor adalah kanak-kanak kecil yang "sederhana" yang boleh dianggap hamil semasa mengandung oleh kanak-kanak perempuan kerana kaki yang berpanjangan erat yang menutupi zakar dan skrotum. Oleh itu, jika doktor mengatakan satu perkara, tetapi ternyata berbeza, jangan bimbang: anak itu adalah milik anda.

Menunggu satu, ternyata dua

Ini juga mungkin, tetapi dalam kes yang jarang berlaku (jika satu bayi terletak di belakang yang lain, ia "menyembunyikan"). Biasanya untuk kebenaran ultrasound kedua dibuka. Kebarangkalian ralat sedemikian kurang daripada 0.5%.Di samping itu, kaedah moden (penentuan hCG dalam darah) semestinya mendorong doktor untuk berfikir tentang kemungkinan ganda, kerana tahap hormon akan menjadi dua kali lebih tinggi daripada biasa.

Punca kesilapan perubatan

Selalunya, punca-punca kesilapan terletak pada kebetulan beberapa faktor yang menyebabkan penilaian yang tidak betul terhadap keadaan. Selain kekurangan kelayakan dan pengalaman seorang doktor, ini mungkin:

 • Peralatan lapuk. Di klinik wanita di penempatan kecil, pakar kadang-kadang membuat kesilapan dalam menentukan jenis kelamin kanak-kanak disebabkan oleh peralatan teknikal yang tidak mencukupi (4-5% daripada kes).
 • Ketekunan mengandung. Sekiranya seorang wanita bertanya, doktor semestinya tidak boleh menolaknya untuk menentukan jantinanya: dia berkewajipan dengan perkara seperti etika perubatan. Jangkaan ibu masa depan doktor sering dianggap sebagai hasil yang tepat.
 • Kedudukan janin. Pemeriksaan ultrasound pada 21-22 minggu boleh menunjukkan seorang lelaki, satu kajian pada 30-32 minggu - seorang gadis. Dalam kes ini, masuk akal untuk mempercayai hasil yang lebih awal, kerana pada pertengahan kehamilan lebih mudah untuk menentukan jenis kelamin daripada sebelum kelahiran.

Kaedah penentuan tepat

Ibu bapa yang berpotensi sering berminat dalam soalan: adakah terdapat kaedah yang lebih tepat untuk mendiagnosis jantina? Ya, ada kaedah sedemikian. Pertama sekali, ia adalah ujian DNA yang tidak invasif, yang membolehkan menentukan hubungan seks bayi dengan ketepatan 99% dari kehamilan 8-9 minggu. Kaedah ini berdasarkan pengekstrakan DNA dari eritrosit janin, yang pada masa ini mula ditentukan dalam darah wanita hamil. Analisis sedemikian dianggap satu kaedah baru, yang dilakukan hanya di pusat berbayar dan klinik, kosnya adalah beberapa puluhan ribu rubel.

Kadang-kadang perlu mengetahui hubungan seks dengan apa-apa kos - bukan kehendak wanita hamil dan saudara mara, tetapi keperluan perubatan. Jantina adalah sangat penting jika ada pembawa gen yang menyebabkan patologi genetik berdasarkan seks dalam sejarah keluarga. Contohnya, penyakit seperti hemophilia - ketidakupayaan darah untuk membeku. Hanya ibu yang memilikinya, walaupun hanya lelaki yang sakit dengan hemofilia. Untuk mengecualikan kemungkinan kelahiran kanak-kanak yang sakit, doktor boleh memberikan panduan mengenai kaedah invasif untuk mendiagnosis jantina. Sekiranya ternyata wanita itu memakai budak itu, dia akan diminta menamatkan kehamilan kerana sebab-sebab perubatan.

Kaedah invasif adalah berdasarkan penembusan dengan bantuan instrumen pembedahan yang tipis ke dalam rongga rahim (ke telur telur), untuk mengambil analisis air, bahagian-bahagian kulit janin, darahnya. Dalam tempoh awal mereka melakukan biopsi daripada khorioni chorionic. Bahan yang dihasilkan memberikan idea yang lengkap dan tepat (99.9%) tentang seks apa bayi dalam rahim, atau jika ia mempunyai patologi.

Semua prosedur ini dijalankan semata-mata pada petunjuk perubatan berat. Mereka traumatik, boleh menyebabkan jangkitan membran janin, pencairan air, kelahiran pramatang atau keguguran, kematian janin.

Rasa ingin tahu ibu dan ayah tidak seharusnya meletakkan kesihatan kanak-kanak dalam bahaya.

Foto dengan ultrasound

Perbezaan lelaki dari kanak-kanak perempuan berbeza dengan bentuk dan saiz alat kelamin. Walau bagaimanapun, dalam tempoh yang lebih awal (13-14 minggu), tiada siapa mengukur alat kelamin anak itu. Ia cukup bahawa ukuran buah zakar biasanya hanya beberapa milimeter. Angka-angka ini kira-kira sama dengan saiz ovari kanak-kanak perempuan.

Berhati-hati mengintip ke dalam gambar tempat dan titik yang aneh (gambaran ultrasound pertama), Ingat: seorang pakar membuatnya di dalam pesawat melintangjadi semuanya kelihatan pelik. Tanda-tanda seks seorang gadis pada kehamilan awal dalam gambar boleh menjadi jalur selari yang jelas. Mereka boleh dari 2 ke 4. Kemudian di tempat ini doktor dan ibu akan dapat melihat labia besar dan kecil.

Gadis itu
Budak itu

Perbezaan seperti gambar awal - kejayaan besar. Selalunya, kawasan kelamin kelihatan seperti tempat dengan tubercle kecil, yang boleh menjadi zakar dan kelentit. Segera mereka boleh keliru. Perbezaan yang lebih ketara akan dilihat kemudian. Adalah lebih baik untuk meminta doktor mengambil "foto" pada pemeriksaan kedua.. Di sana anda dapat melihat lebih banyak lagi, terutama jika ultrasound diadakan dalam format 3D -.

Petua psikologi

Terutama sukar bagi doktor adalah kategori tertentu wanita hamil yang mana seks anak sangat penting. Ini termasuk wanita dari keluarga Islam yang ketat, di mana bapa masa depan, di bawah ketakutan perceraian, memerlukan isteri untuk melahirkan seorang anak lelaki, serta wanita yang sudah mempunyai dua atau tiga anak yang sama jantina.

Doktor dan ahli psikologi rundingan wanita cuba untuk bekerja dengan wanita-wanita seperti dengan hati-hati: mungkin bahawa imbasan ultrabunyi akan menunjukkan seks yang salah yang dijangkakan wanita hamil. Kadang-kadang Doktor pergi ke pembohongan sedar untuk menjaga wanita itu tenang, kerana dengan pengalamannya dia mampu merosakkan dirinya dan janin. Penipuan ini tidak bertujuan mengelirukan wanita dan keluarganya: doktor tidak boleh mengatakan seks anak itu untuk menyelamatkan wanita dari kesilapan besar.

Harapan ibu dan bapa tidak selalu dibenarkan, ini adalah keadaan biasa. Jika anda benar-benar mahukan seorang gadis, dan ultrabunyi menunjukkan seorang lelaki (atau sebaliknya), ahli psikologi mengesyorkan seorang wanita untuk bertenang, cuba menerima kenyataan itu.

Adalah penting untuk berfikir tentang apa kelebihan yang terdapat dalam situasi semasa, betapa gembira dan menarik akan menjadi hari biasa dan hari cuti, jika kedua saudara mempunyai yang ketiga, anak perempuan akan mempunyai adik perempuan.

Untuk menyedari bahawa seks kanak-kanak bertentangan dengan harapan dan aspirasi, seorang wanita memerlukan beberapa minggu, dalam kes yang lebih mencukupi, beberapa hari. Tidak ada kanak-kanak "seks yang salah": Dalam apa jua keadaan, orang ini yang bergantung sepenuhnya pada kesihatan dan suasana ibunya. Para saintis mengatakan bahawa bayi sudah pada hari-hari pertama selepas pembuahan, di peringkat selular, memahami sama ada mereka diingini. Jika seorang wanita kecewa, perubahan berlaku pada tahap fizikal. Perut merespon perubahan emosi ibu.

Tiada siapa yang mahu merasa tidak diingini, tidak diingini. Sebelum anda mula menangis dan menderita tentang "impian yang dipakai", fikirkan betapa buruknya orang kecil yang tidak berdaya di dalamnya. Imej-imej visual yang ibu dapat melukis diri akan membantu mencintai anak itu (bagaimana mereka menghiasi pokok Krismas untuk Tahun Baru bersama-sama, bagaimana ia memberikan kraf pertama pada 8 Mac, bagaimana dia meniup lilin pertama pada kek hari jadi).

Pakar psikologi keluarga percaya bahawa hari ini seorang ibu masa depan yang kecewa tidak mempunyai sesiapa untuk membicarakan perasaan dan emosinya. Tidaklah lazim dalam masyarakat untuk membincangkan topik ini: dianggap agak memalukan untuk mengatakan bahawa anak masa depan bukanlah yang diharapkan.

Untuk cepat menerima keadaan dan menyingkirkan perasaan yang menyakitkan, para pakar mengesyorkan prosedur berikut:

 • Anda tidak boleh menekan emosi anda. Ibu masa depan tidak boleh melarang dirinya merasakan apa yang dirasakannya. Adalah lebih baik untuk mencari teman wanita yang dapat mendengar emosi seorang wanita hamil dan memberi jaminan kepada seorang wanita. Sekiranya tidak ada orang seperti di alam sekitar, anda boleh menghubungi ahli psikologi yang menerima secara percuma di mana-mana klinik antenatal.
 • Anda tidak boleh melihat orang lain. Jika ibu memutuskan untuk mengikuti nasihat ahli psikologi, perkara utama bukanlah untuk mendengar orang-orang yang cuba mengesan bahawa kanak-kanak itu tidak diperlukan. Jadi seorang wanita akan dapat menerima dan jatuh cinta dengan bayi masa depan, dan hanya akan mengambil masa beberapa minggu untuk "mengecewakan" kekecewaan, tidak lebih. Jangan biarkan sesiapa yang mengganggu anda.
 • Mulailah bercakap dengan bayi anda. Sebaik sahaja emosi pertama mereda, anda harus mula berkomunikasi dengan kanak-kanak: untuk mencari bahasa yang sama adalah separuh kejayaan. Seorang wanita akan datang untuk membantu naluri, adalah penting untuk memulakan penjagaan serbuk. Anda boleh menjahit untuknya blus biru, jika budak itu, mengikat booties merah jambu, jika terdapat seorang gadis di perut. Dalam secubit, anda boleh pergi ke kedai dan membeli mainan pertama untuk bayi anda - beruang comel atau kelinci dengan pita di lehernya (merah jambu atau biru), dan letakkan di tempat yang menonjol di dalam rumah. Kemudian ibu, menemui mainan bayi dengan matanya, secara tidak sengaja akan mengalami perasaan yang hangat dan positif beberapa kali pada siang hari.

Ia adalah lebih sukar untuk diselaraskan dengan kelahiran anak "seks yang salah". Selalunya, semua pengalaman ditekankan pada kemurungan postpartum, seorang wanita menjadi tidak dapat ditanggung sepenuhnya. Walau bagaimanapun, amalan menunjukkan bahawa bayi yang dilahirkan dengan cepat dapat memenangi cinta ibu dan ayah. Masalah ini diselesaikan dengan sendirinya, larut dalam pedas harian makan, mencuci, berjalan.

Sesetengah wanita, setelah mendengar mengenai ultrasound bahawa seks kanak-kanak itu tidak bertepatan dengan yang diinginkan, memerlukan rujukan dari doktor untuk pengguguran. Membunuh orang yang hidup dengan keinginan orang dewasa hanya kerana dia tidak sama dengan ibu dan ayah yang dibayangkan adalah tidak wajar. Kanak-kanak itu tidak boleh dipersalahkan kerana hakikat bahawa bapanya mengancam untuk meninggalkan keluarganya, jika "ini bukan budak lelaki."

Melepaskan, jika dia tidak seks yang sama, maka tidak ada cinta dan membesarkan anak yang baik, dia tidak boleh memberi. Tidak mustahil untuk menimbang kehidupan anak dan perasaan seorang lelaki pada skala yang berbeza.

Menjawab soalan wanita mengandung yang sering ditanya mengenai ultrasound, lihat video berikut.

Ketahui apa yang berlaku kepada ibu dan bayi setiap minggu kehamilan.
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan